Kirjoittaja Aihe: Uusi alue ongelmatilanteiden ohjeille.  (Luettu 7511 kertaa)

JPK1990

 • Vieras
Uusi alue ongelmatilanteiden ohjeille.
« : 12.03.06 - klo:19.24 »
Kun olen oikein miettinyt niin tälle forumille voisi tehdä semmoisen alueen josta löytyisi valmiiksi ohjeet erilaisiin ongelmatilanteisiin esim. GRUB ongelmat ja siellä voisi olla selitykset erilaisiin virhe signaaleihin jne.

Vähän niinkuin Ongelmien howto alue  :)
« Viimeksi muokattu: 15.03.06 - klo:16.08 kirjoittanut JPK1990 »

Corsair44

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 98
  • Profiili
Re: Uusi alue jookosta kookosta.
« Vastaus #1 : 12.03.06 - klo:20.06 »
Kannatetaan esim om ati alue   ;D

raketti

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 74
  • Profiili
Re: Uusi alue jookosta kookosta.
« Vastaus #2 : 13.03.06 - klo:11.16 »
Tuo on kyllä ajatuksena hyvinkin varteenotettava, mutta toisaalta; onhan täällä tuo "Haku" -nappula... :)

Vaatii vaan hiukka aikaa ja vaivaa selailuun, ja tietysti että keksii ne avainsanat... ku noita sanamuotoja on jokaisella omaan makuun, niin hieman hankaloittaa etsimistä... Saatikka, kun aloitteleva käyttäjä (mut voi huoletta lukea mukaan :D ) harvemmin tietää tarkkaa kuvausta, millä etsiä.

Että joko ihmiset alkaa kirjottelee asioista niiden oikeilla nimillä,
Ts. ei näin: "Tää härpäke ku jutustelee ton raksuttavan metalllimöhkäleenkaa antaa jotaa errorii"
VAAN : "En saa mountattua kovalevyäni"

tai sitten se JPK:n ehdottama uusi alue (mikä olis varmaan mun toinen koti ;D )

JPK1990

 • Vieras
Re: Uusi alue jookosta kookosta.
« Vastaus #3 : 13.03.06 - klo:21.46 »
Ihmiset ei kirjoita asioita oikeilla nimillä ja sen takia/ja lisäksi etsiminen on yhtä tuskaa joten jos olisi tuollainen alue niin saataisiin nää viestimäärät kuriin.

HammerPower

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 122
  • Profiili
Re: Uusi alue jookosta kookosta.
« Vastaus #4 : 13.03.06 - klo:23.52 »
Ihan mielenkiintoinen ehdotus tuo ongelma howto. Mutta millä tavalla se poikkeaisi jo olemassa olevasta HowTo alueesta? Sen ideanahan on toimia ohjealueena juuri sellaisille ongelmille ja asioille, joihin foorumin käyttäjät toivovat apua.

Minullakin olisi ehdotuksia uusiksi aihealueiksi. Vaikkapa TV-kortti alue, printteri alue, ohjelmien asennus sorsista alue (WTF), äänien säätö alue jne jne. Tai ehkei sittenkään, koska kaikille näillehän jo on sopivat alueet. Laitealue kattaa näistä kaikki järkevät ja tuota sorsista asennusta jos joutuu syystä tai toisesta harrastamaan niin sehän sopii vaikkapa yleistä keskustelua palstalle tai (K)/Ubuntu Linux alueelle.

Periaatteessa kyllä olisi hienoa jos joka asialle olisi oma keskustelueensa, mutta alueiden määrä pitäisi kuitenkin pystyä rajaamaan kohtuulliselle tasolle. Mielestäni nykyinen alueiden määrä on sopiva ja aihealueet on valittu järkevästi. Aktiivinen foorumilla kävijä jaksaa vilkaista kaikki alueet läpi ja todeta josko jotakin itselle mielenkiintoista asiaa olisi ilmestynyt luettavaksi tai jopa kommentoitavaksi. Jos jokaiselle tietokoneen osalle ja jokaiselle erilaiselle ohjelmalle ja ongelmalle tehdään oma alue niin ainakin minun osaltani foorumin lueskelu vähentyisi rankasti.

Millä tavalla asioiden löytyminen helpottuisi uusien aluiden myötä? Usein ratkaisua ongelmaan etsivä ei välttämättä edes tiedä mihin kohtaan tietokonetta tai mihin ohjelmaan jokin ongelma liittyy. Tällöin searchin käyttö esim. virheilmoituksilla hakemalla olisi kuitenkin helpoin keino löytää mahdollinen aiempi keskustelu. En minäkään viimesyksynä linuxin käyttöä alottaessani tiennyt sopivista hakusanoista saatikka linux-terminologiasta yhtään mitään, mutta silti olen searchin avulla löytänyt avun useimpiin ongelmiin. Jos ensimmäisellä haulla ei ole tärpännyt olen kokeillut toista sanamuotoa tai toista asiaan mahdollisesti liittyvää sanaa. Mainitaan nyt sekin, että on ihan turha yrittää hakea tyyliin "minulla ei toimi veppi sellaimen takasinohjaus". Eli searchiin pelkkiä sanoja eikä kokonaisia lauseita! Uskokaa tai älkää, mutta olen moiseen törmännyt ihan livenä.

Siitä, että searchilla löydän vastauksia kysymyksiini, kiitän kaikkia jotka kysyvät asioita foorumilla ja eritoten niitä jotka kysymyksiin vastaavat.

Ehkäpä tärkein uudistus foorumille olisikin pakollinen searchin tutoriaalin läpikäynti kaikille uusille jäsenille ja miksei vanhoillekin. Voisi jopa vähentää samasta asiasta aina uudelleen aloitettavia keskusteluja.

[EDIT]

Jäi tuossa sanomatta, että välillä on ihan hyväkin aloittaa uusi ketju samantyylisestä asiasta, koska ei kukaan jaksa lukea sivutolkulla jonkun ketjun juttuja pysyäkseen keskustelussa kärryillä. Nimenomaan silloin jos ei ole aiemmin seurannut kyseistä ketjua. Ylipitkästä ketjusta on vaikea saada mitään irti...
« Viimeksi muokattu: 13.03.06 - klo:23.58 kirjoittanut HammerPower »

mgronber

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1458
  • Profiili
Re: Uusi alue jookosta kookosta.
« Vastaus #5 : 14.03.06 - klo:00.23 »
Uuden (tai usean uuden) alueen lisääminen tuskin auttaisi tiedon löytämistä, sillä jo nykyään näkee turhan paljon väärälle alueelle kirjoitettuja viestejä ja alueiden lisääntyessä tilanne todennäköisesti muuttuisi vain pahemmaksi.

Parempaan lopputulokseen voitaisiin päästä jos ihmiset kiinnittäisivät enemmän huomiota aluevalintoihinsa ja yrittäisivät otsikoida viestinsä järkevästi. Kohtuullisena esimerkkinä huonosta otsikoinnista voidaan pitää tämänkin säikeen otsikkoa sillä siinä on puolet turhaa kohinaa ja toinenkaan puoli ei kerro aiheesta niin paljoa kuin voisi. Parempi otsikko olisi esimerksi "Ehdotus: Uusi alue ongelmatilanteiden ohjeille."

JPK1990

 • Vieras
Re: Uusi alue jookosta kookosta.
« Vastaus #6 : 15.03.06 - klo:14.54 »
niin juuri! Alue ongelmatilanteiden ohjeille.
Jotain ton tyylistä mietin mutta en saanut sitä sanoiksi.

LittleLion

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1232
  • Profiili
  • http://koti.mbnet.fi/littleli/
Re: Uusi alue jookosta kookosta.
« Vastaus #7 : 15.03.06 - klo:15.25 »
niin juuri! Alue ongelmatilanteiden ohjeille.
Jotain ton tyylistä mietin mutta en saanut sitä sanoiksi.

Niin tuo otsikonhan voit edelleen jälkikäteen muuttaa.


Kun olen oikein miettinyt niin tälle forumille voisi tehdä semmoisen alueen josta löytyisi valmiiksi ohjeet erilaisiin ongelmatilanteisiin esim. GRUB ongelmat ja siellä voisi olla selitykset erilaisiin virhe signaaleihin jne.

Nyt en ymmärrä miksi et voisi tehdä HOWTO alueelle esim ketjua GRUB: Yleisimmät ongelmat ja virheilmoitukset
ja sitten kirjoittaa sinne sitten tyhjentävän kirjoitelman aiheesta.