Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelutValmistajien tukemat Ubuntu-tietokoneet: kannettavatietokone.fi uudet ja käytetyt sekä Lenovo-verkkokauppa
"This isn't the 90s anymore. In the aftermath of the Vista sales flop, Windows is no longer an automatic choice"
"... I use VirtualBox to run Windows XP SP3 on my Linux systems. Windows, I might add, runs with a lot more stability on top of Linux and VirtualBox than it does on native hardware."
Even if Microsoft does pull the trigger, I can't see Midori showing up until 2013. By that time, it may be too late to stem Microsoft's decline. Still, I find it interesting that Microsoft is even considering a radical operating system shift. This really isn't Bill Gates' Microsoft.
Vuonna 1919arvovaltanen matemaatikko,tohtori UnoSaxén määritteli fysiikan käsitteen virtuaalinen siirtymä: ”Kone yleensä mielivaltainen ryhmä pisteitä – on tasapainossa,jos virtuaalisten momenttien summa on nolla.”Vaikka jämäkkä kouluhallituksen tarkastaja Saxén ei enää ole meitä sivistämässä, hänen täsmällinen ja napakka ilmaisunsa kantaa yli ajan.Kun virtuaalistamme tietotekniikkaa, osa järjestelmästä koostuu ”mielivaltaisesta ryhmästä komponentteja”, jonka pitää tasapainossa virtuaali-sointijärjestelmä. Se pitää huolen, että ”momenttien summa on nolla”. Suoritin ei tukkiudu. Levyjärjestelmään ei synny kuumaa pistettä, joka lamauttaa laitteen toiminnon. ”Kone on tasapainossa”.Konkreettinen esimerkki on suuri keskuskone, joka on pilkottu sadoiksi tai tuhansiksivirtuaalipalvelimiksi. Jokainen näistä virtuaalikoneista käyttäytyy kuin oma, erillinen kone. Vaikka saman pellin alla virtuaalikone 1 laskee uudenZero-juoman myyntiä Coca-Colalle ja kone 2 Pepsi Maxin myyntiä Pepsille, liikesalaisuudet eivät vuoda. Koneiden 1 ja 2 pääkäyttäjät saavat rauhassa yrittää. He ovat herroja ja kaikkivaltiaita ehkä omissa virtuaalikoneissaan eli osioissaan. Heidän valtaansa rajoittaa Ukko ylijumala, virtualisoinnin hallintakerros. Suurissa IBM- ja unix-keskuskoneissa tätä tehtävää onhoitanut erillinen laitepohjainen ratkaisu kalliin cpu-eliprosessoriajan säästämiseksi. Ohjelmistopohjainen virtualisointi yleistyy kuitenkin jatkuvasti. VMware alisti käyttöjärjestelmät Yksinkertainen mutta hyvin näyttävä tapa kokeilla virtualisointia on panna suoritin ajamaan kahta eri käyttöjärjes-telmää, esimerkiksi Windows XP:tä ja linuxia yhtä aikaa."
Microsoft huolissaan käyttöjärjestelmänsä tulevaisuudesta (tapaus Britannia)
On mielenkiintoista nähdä missä M$ on viiden vuoden kuluttua - ehkä tunnetumpi pelikonsoli ja pelivalmistajana kuin käyttöjärjestelmistään?
Microsoftin liiketoimintamalli alkaa olla kivikautinen (suljettuja ohjelmistoja laatikossa kaupan hyllyllä).
Lainaus käyttäjältä: Ari Häyrinen - 05.08.08 - klo:12.58On mielenkiintoista nähdä missä M$ on viiden vuoden kuluttua - ehkä tunnetumpi pelikonsoli ja pelivalmistajana kuin käyttöjärjestelmistään?Tätä sopii toivoa, mutta pahoin pelkään, että konservatiiviset käyttäjät eivät halua kuullakaan muusta kuin Windowsista. Olisi hauska nähdä, mitä tapahtuisi, jos M$ ilmoittaisi yhtäkkiä lopettavansa käyttöjärjestelmien kehittämisen ja tuen. Siinä voisi moni instanssi olla ikävän tilanteen edessä.
Minä puolestani näen tässä selkeän asetelman tieteen (hyvän ohjelmiston suunnittelun) ja hektisen rahanteon (nopeasti tuotteistettu ohjelmisto--->rahat pois kuluttajilta) välisen rajankäynnin. Microsoftin suuri saavutus oli tehdä mikrotietokoneesta kulutustavara. Ongelmaksi on muodostunut, että kasvaessaan yhtiö on tullut innovatiivisuudessaan hieman kankeaksi. Ei liene suurikaan salaisuus, että IT-alan edelläkävijät ja uuden luojat löytyvät useimmiten (ei aina) muualta kuin MS:stä. Sitä paitsi, kuten akateemikko Paavo Haavikko on usein todennut: "Kun rahat on loppu, alkaa ajattelu". MS ei ole päässyt tuohon innovatiivisuuden ihanneolotilaan.
Jakelujen määrä on edelleen liian suuri. Mielestäni nyt Ubuntu on nyt selkeästi menossa oikeaan suuntaan ja siitä voisikin tulla kansalaisten peruskäyttöjärjestelmä!