Saisit oikeastaan helpoimmin kokeiltua "Xubuntua" asentamalla vanhaan asennukseen paketin xubuntu-desktop ja kirjautumalla sitten kirjautumisruudussa Xfce-puolelle. Se on sama asia kuin käyttäisit alusta asti asennettua xubuntua.
eikös se tuolloin pidä sekä gnomen, että xfce:n tietyt prosessit päällä kokoajan. Ainakin se käynistää ne, eli käynistys vie varmasti enemmän aikaa. Lisäksi jos kiintolevytilaa on niukasti niin kiintolevyn täydellinen täyteen tuppaaminen varmasti hidastaa konetta, että ei kannata tuomita sen takia vahingossa xfce:tä.
Eron tekee vähemmän muistia syövä työpöytä. Taustalla pyörivä systeemi on ymmärtääkseni täsmälleen sama kuin ubuntussa.
taitaa aika pitkälti olla, mielestäni kuitenkin kaikkea turhaa on kyllä karsittu valmiiksi rajulla kädellä (esim. bluetooth-hallinnan ja tulostushallinan tyyppisiä taustaprosesseja). Niin ja ehkä tuohon työpöytään liittyen, niin xubuntu on julkaistu nopeammilla, yksinkertaisemmilla ohjelmilla (jotka voisi asentaa käsittääkseni gtk-yhteensopivina ubuntuunkin ihan yhtä lailla.
Niin ja kannattaa tosiaan näin aluksi pysytellä näissä virallisissa julkaisuissa ja jos ei halua aloittaa suoraan opettelemalla tekemään kaiken komentoriviltä käsin, niin voi olla viisasta pysytellä gnomen, xfce:n ja kde:n turvissa. Ikkunamanagerit voivat olla vähän liian iso pala