Kirjoittaja Aihe: Miten muokataan käytössä olevaan kerneliin usb persist toiminto?  (Luettu 2063 kertaa)

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5778
    • Profiili
Ajattelin vielä kerran kokeilla Ubuntua Eee:llä ennen kuin luovutan. Jokaisessa ohjeessa mitä löydän käsketään lataamaan uusin kernel jne jne, mutta kait nykyiseen ajantasalla olevaan kernel tiedostoon pitäisi pystyä ymppäämään CONFIG_USB_PERSIST tuki jollain helpolla konstilla.

http://www.mjmwired.net/kernel/Documentation/usb/persist.txt

Ja kyllä huomasin tuon tekstin
echo 1 >/sys/bus/usb/devices/.../power/persist
komennon, mutta kansiovaihtoehtoja on tarjolla 12kpl ja rinnalla on toinen käyttöjärjestelmä, niin ei todellakaan huvita lähteä kokeilemaan oikeaa vaihtoehtoa.

Viitsisikö joku vääntää rautalangasta?

juyli

  • Vieras
käsketään lataamaan uusin kernel jne jne, mutta kait nykyiseen ajantasalla olevaan kernel tiedostoon pitäisi pystyä ymppäämään CONFIG_USB_PERSIST tuki jollain helpolla konstilla.
Onkohan tuo jonkin uuden kernel-versio uusia ominaisuuksia? Mutta tuon tyyppiset ominaisuudet
saa kerneliin (jos vanhemmassa on ko. tukea?) kääntämällä kernel.
Kernelin voi kääntää toisessakin koneessa. Ja kopioida käännetty kernel, kernel-modulit ja initrd /boot hakemistoon.
Mutta, jos ohjeena on uusimman kernel-version käyttäminen, kannattaa ohjeet ottaa vakavasti ;)

Hyvät ohjeet kernelin kääntöön löytyvät linux.fi -sivuilta: http://linux.fi/index.php/Kernelin_k%C3%A4%C3%A4nt%C3%A4minen
Kernelin kääntäminen ei ole vaikeaa...

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5778
    • Profiili
Käsittääkseni tuo ominaisuus on löytynyt jo pitempään kernel versioista, mutta jos eee:llä esim. asentaa Ubuntun tuohon SDHC korttipaikkaan joka taas käsittääkseni näkyy usb laitteena, koko tiedostojärjestelmä tuuppaa menemään sekaisin jos kokeilee hibernate toimintoja. Tuo ilmeisesti on moduulina valmiiksi, mutta mouttaus vaiheissa tosiaan sekoaa kun sitä ei pystytä lukemaan, eli pitäisi saada itse kerneliin tuo ominaisuus. Käsitääkseni tuota hyödynnetään yleensä vain siihen, että muut usb mediat vain alkaisi toimimaan unien jälkeen, mutta nämä subnotebook sarjalaiset alkavat varmaan kaipailemaan tuota ominaisuutta enemmän.

Sitten kiinnostaa myös se, että jos jotenkin tuon onnistun tuon tekemään, niin tuleeko seuraavassa Ubuntun tekemässä automaagisessa kernelpäivityksessä homma uudelleen, vai otetaanko aiemmat muutokset automaattisesti huomioon?