Kirjoittaja Aihe: 7.04 > 7.10 > 8.04 256 kbit/s, kannattaako yrittää päivitystä [ratkaistu]  (Luettu 1803 kertaa)

mek

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Eli edessä olisi otsikon mukainen versiopäivitys 7.04:sta 8.04:een viikonloppuna, edellyttäen, että saan ensin uuden näytönohjaimen asennettua.

Kuinka paljon tavaraa noissa versiopäivityksissä ladataan, kannattaako edes yrittää kotoa hitaalla 256 kbit/s laajakaistalla, vai raahaanko masiinan (pöytäkone) suosiosta työpaikalle ties kuinka monen Megan linjan päähän?

Olen kokeeksi yrittänyt downloadata noita Live-CD -levyjä kotoa, ja latauksen alussa näyttää laskennalliseksi ajaksi 4-6 tuntia, eli jos päivityksissä ladataan saman verran tavaraa kuin mitä Live-CD:llä on, taitaa olla viisainta roudata mylly työpaikan piuhan päähän.
« Viimeksi muokattu: 05.03.10 - klo:08.43 kirjoittanut mek »

Storck

  • Vieras
Laske kaun menee ??? Kannattamisesta en tiedä mutta aikaa menee ihan hitosti, voi olla ettei viikonloppu riitä.
Mielummin niin (minä tekisin) että tärkeät jutut talteen ja puhdas asennus 8.04:sesta.

Edit. Lataa toi 8.04 työkoneella/e ja asenna kotona.
« Viimeksi muokattu: 31.07.08 - klo:10.14 kirjoittanut Storck »

Senior

  • Vieras
Niissä Linux-kirjoissa joita olen lueskellut on yleensä aina tämäntyyppisissä asioissa suositeltu kokonaan uudelleen asentamista. Vieläpä niin, että keskityttäisiin ihan vain näihin LTS-versioihin.

snifi

  • Vieras

Kuinka paljon tavaraa noissa versiopäivityksissä ladataan, kannattaako edes yrittää kotoa hitaalla 256 kbit/s laajakaistalla, vai raahaanko masiinan (pöytäkone) suosiosta työpaikalle ties kuinka monen Megan linjan päähän?



Kyllä niissä ladataan aika paljon, ja helpompi tapa on uudelleenasennus. Minulla on myös tuollainen hidas laajakaista, ja olen todennut, että "torrentti" on oikeastaan ainoa mielekäs tapa ladata suuria määriä kerrallaan.  Torrentin voi laittaa taustalla lataamaan, sen latausnopeutta voi rajoittaa aina silloin kun tarvitsee konetta muuhun, ja koneen voi huoletta sulkea välillä, torrentti jatkaa siitä mihin se edellisellä kerralla jäi. Big Buck Bunnyn tiedostopaketti oli muistaakseni hieman reilu gigatavu ja annoin sen latautua rauhassa taustalla, se vei pari--kolme päivää, ja sujui aika ongelmitta, eikä häirinnyt muuta käyttöä.

mek

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Kiitokset tiedoista, pystyn kyllä töissä lataamaan ja polttamaan uuden version asennuslevyn, se ei ole ongelma.

Onko siis näin, että lopputulos on parempi, jos asentaa koneeseen puhtaalta pöydältä suoraan 8.04.1, alustaen kovalevyn asennuksen yhteydessä, eikä etene pakettienhallinnan kautta päivittäen viimeiseen versioon?

Tiedostot ovat yksi ongelma suorassa asennuksessa, valokuvia on paljon, eikä toista kovalevyä tai verkkoasemaa ole käytettävissä. Kuvat ja muut tiedostot joutuisi siis lataamaan asennuksen jälkeen uudelleen varmuuskopioina toimivilta CD-levyiltä, eikä se ole ihan pieni homma. Tiedän kokemuksesta, kun vaihdoin konetta viime talvena. Voisiko osioida kovalevyn nykyisessä 7.04:ssa, siirtää kuvat ja tiedostot sinne, jolloin olisivat käytettävissä levyltä ladatun päivityksen jälkeenkin?

Suurempi ongelma ovat kuitenkin mm. Evolutionin osoitekirja, omissa kansioissa olevat sähköpostiviestit ym. personoidut "asetukset". Säilyvätkö ne tallessa, jos etenee pakettienhallinnankautta päivitysnapilla päivittäen viimeiseen versioon, vai menevätkö joka tapauksessa uusiksi teki miten teki. Kuka tietäsi tähän vastauksen?

Jallu59

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3430
    • Profiili
Toinen kovalevy helppottaisi kummasti elämääsi. eikö siihen koneeseen mahdu, vai mistä kiikastaa ?
Versioiden kautta päivitettäessä omat asetukset säilyvät. Puhtaalta pöydältä asentaessa /home -kansiossa olevat henkilökohtaiset asetukset säilyvät, ellei tuhoa sieltä piilokansioita.
Ensin kyllä sinun pitäisi saada tuo /home kopioitua jonnekin voidaksesi aloittaa tyhjistä. Ulkoinen kiintolevy olisi yksi vaihtoehto jos esim. 4 Gigan muistitikku ei riitä

T:Jallu59
Jari J. Lehtinen, Wanhempi (iki?)tietoteekkari & tietotekniikkakonsultti Turust, P4-HT / 3,0 GHz, Intel945 IGP 226MB & 4GBram & UbuntuStudio 14.04. Toshiba Satellie 50-C, i5 dual-core 2,3GHz, ubuntu-mate 16.04 LTS