Ubuntun kehittäminen ja yhteisö > Ubuntu Suomi ja yhteisöt

Haluatko auttaa Ubuntu Suomea / foorumeita / jne?

(1/4) > >>

Timo Jyrinki:
Riston kanssa tuli ideoitua eilen että tehtävälista olisi hyvä asia. Tein nyt sellaisen wikiin:

http://wiki.ubuntu-fi.org/TODO

Katso myös koko sivuston (etusivu, wiki, foorumit, blogi) tekninen rakenne Canonicalin palvelimilla, mihin meillä on pääsy ja mihin ei, sivulla http://wiki.ubuntu-fi.org/WWW. Foorumeiden moderaattoreiksi ja samalla yleisemmän Ubuntu Suomen ”tukitiimin” jäseniksi haluavat voivat katsoa tätä foorumiketjua. Kaikki loput tiedot sivulla http://wiki.ubuntu-fi.org/Toiminta.

Lähinnä seuraavia Ubuntu-julkaisuja ajatellen, mutta vaikka paljon olen tehnytkin 8.04:n suhteen tässä nyt kaikenlaista niin muutamia asioita en. Jos haluat auttaa, niin tee 8.04:n kohdalta vielä jäljellä olevia pikku tehtäviä ja merkkaa tehdyksi.

Päivitys: 8.04.1-versiot julkaistu, eri puolilla sivustoa voi olla vanhentuneita tietoja - korjaathan nähdessäsi! Kaikki sivut ovat oletusarvoisesti muokattavissa, jos sinulla on wiki-tunnukset.

edit/rhk: Laajempi tehtävä/idealista luotu tässä ketjussa olevista viesteistä: http://wiki.ubuntu-fi.org/Toimintaideoita - saa muokata, jalostaa, ottaa ideat käyttöön ja kehittää keskustelua forumilla ja oikeaa toimintaa niiden pohjalta!
edit/Timo: linkki päivitetty ja lisää tietoa

Risto H. Kurppa:
siirretty: http://wiki.ubuntu-fi.org/Toimintaideoita

Timon listaus hoitaa julkaisun yhteydessä tehtävät jutut. Pyörittelin ajatusta laajemmassa mittakaavassa ja tässäpä onkin jotain siitä mitä muuta mielestäni voisi tehdä. Ajatuksia saa vapaasti käyttää ja jalostaa ja konkretisoida. Teemana näissä ~kaikissa on pääsy laajempaan tietoisuuteen, tavallisten käyttäjien keskuuteen, pois tästä omasta Ubuntukäyttäjäsisäpiiristä.

- Ainakin/esimerkiksi Turun Avoimien Ohjelmien Päivän (nauhoituksen hoitanut ja tiedostoja hallitsee Asmo Koskiseen, arkki.info) sekä Helsingin Hardy-julkaisutapahtuman (nauhoituksen hoitanut ja tiedostoja hallitsee Nakkel) esitysten toimittaminen audiomuodossa riittävän perusteellisin taustatiedoin (mm. linkit esityksissä käyttettyihin powerpoint OpenOffice Impress-kalvoihin, päivämäärät, paikat, puhujien nimet jne) Henrik Anttoselle / koskisuomi.org toimitettavaksi LinuCastiin (koskisuomi.org -> linucast)

- Tempaista forumin siivoamiseksi, kts http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=17990.0

- Tempaista Ubuntu Suomen wikin (wiki.ubuntu-fi.org) kunnostamiseksi, siirtää täältä forumilta ohjeita sinne

- Kaivaa/kysyä luvat ohje-alueella vielä oleville ohjeille (how-to:t) notta saako ne siirtä wikiin ja että voisiko ohjeen laatija tarkastaa ohjeen ajantasaisuuden

- Yhteistyössä flugin kanssa julkaista lehdistötiedote jossa esitellään Linuxia yleisesti, toimittaa erityisesti pikkulehtiin, maakuntalehtiin jne. Koska esim. julkaisujen yhteydessä tehdyt lehdistötiedotteet eivät ole hirveästi julkisuutta saaneet, voisi asiaa lähestyä enemmän ruohonjuuritasolta ja ennen tiedotetta kaivaa esim. jokaisesta maakunnasta/läänistä/suuremmista kaupungeista jne joku linux-käyttäjä joka suostuu toimimaan yhdyshenkilönä mediaan ja tarvittaessa antamaan haastatteluja jne lehdistölle. Eli formaatti 'Helsingistä kuuluu että jotain teknistä nörttijuttua on julkaistu' ei välttämättä vetoa maakuntalehtiin kun taas 'joku meidän levikkialueella asuva käyttää jotain ilmaista, hyvää, josta vielä ei oikein kukaan tiedä ja jossa ilmeisest on paljon potentiaalia. Pitäisiköhän meidän käydä tekaisemassa haastattelu' voisi pelata paremmin. Arto Teräksen tietää alustavasti tästä ajatuksesta ja sanoi että flugin kautta voisi yrittää tavoittaa näitä maakuntakäyttäjiä

- FUUG:n rahastosta anoa rahaa esim. OpenOffice 3:n lokalisoimiseksi

- Järjestää verkkokauppa.comissa (siis niiden myymälässä/myymälöissä) jonkinlainen linux-esittelypäivä. Rautaa on paikalla paljon, samoin ihmisiä jotka saattavat jollain tasolla olla kiinnostuneita Linuxista mutteivät ole vielä päätyneet kokeilemaan/käyttämään

- Järjestää paikallistasolla tilaisuuksia, erityisesti kirjastot, nuo nykyajan korkea/kansalais/vaihtoehtokulttuurin levittäjät ilmoitustauluineen ja satutiloineen, olisivat lupaavan oloisia yhteistyökumppaneita ja niiden kautta voi tavottaa paljon ihmisiä. Levyjä kirjastoihin, ehkäpä nettipäätteeseen Linux ja jos päälle vielä lupautuisi sen ylläpitäjäksi?

- Yhteistilaus esim. shop.canonical.comista kaikenlaista Ubuntu-tavaraa mitä ihmiset haluavatkaan. Postituskuluja tulee jonkin verran, siksi kimppatilaus voisi motivoida. Itse tilasin hardy-t-paidan (hieno, myyty loppuun) ja muutaman tarra-arkin. Tarrat ovat muoviin tehtyjä eli mahdollisesti kestävämpiä ja ainakin hienompia kuin valkoisella pohjalla olevat. edit: jaa, t-paidoista on tehty 2. erä: https://shop.canonical.com/product_info.php?products_id=195&osCsid=2e4ede18bf121062fd63048b378ceb5b

- Järjestää/organisoida/aktivoida yhteisön tukitoimintaa paremmin, kts http://wiki.ubuntu-fi.org/Suomen_laajuinen_toiminta

- Kehitellä blogiin uutta sisältöä. Onko jossain vaiheissa pyörineet uutiskoosteet hyvä juttu vai liian työläs? Mitä muuta sisältöä blogissa voisi olla, mihin sitä voisi käyttää?

- Markkinoida Ubuntua laajemmin ja tehokkaammin: Luultavasti yhteisöstä löytyy joku jolla on alan koulutusta ja näkemystä. Ei riitä että Ubuntua markkinoidaan nörttimeiningillä, pitkällä tukalla ja flanellipaidalla vaan profiilia pitäisi pyrkiä nostamaan, murtautumaan pois pelkkien it-lehtien palstoilta. Itse tuotteen kehittämisestä meidän täällä peräpohjolassa ei kannata pitää huolta, sen hoitaa suuri maailma, mutta me voimme vaikuttaa Ubuntun leviämiseen ja yleisyyteen täällä meilläpäin.

- Ehkäpä jollain olisi intoa lokalisoida Ubuntu-yhteisön julkaisemaa Full Circle -lehteä: http://fullcirclemagazine.org/ Ehkäpä joku pystyy järjestämään sen paperiversioksi painamista tai levitystä?

- Aktiivisempi yhteistyö muiden kotimaisten käyttäjäyhteisöjen kanssa. openSuse, Fedora, mitänäitänyton..

- Vapaamuotoiset, epäviralliset kokoontumiset ja tempaukset. Jo yksi ihminen voi tehdä pienellä suunnittelulla paljon tietoisuuden ja Ubuntun käytön leviämiseksi. Kaksi tai viisi ihmistä saavat jo suuriakin juttuja aikaan kun kohdistavat resurssit oikein, esimerkkeinä Feistyn ja Hardyn julkaisutapahtumat ja Assembly-tempaukset.



http://blog.ubuntu-fi.org/2007/mika-on-kayttajayhteiso-ja-mita-se-tekee/

r

eliasj:
Hyviä ideoita ja asioita, sitten vielä se toteutus.

Risto H. Kurppa:
siirretty: http://wiki.ubuntu-fi.org/Toimintaideoita

Jatkoa, molemmat vähän saman suuntaista, tiedon levittämiseen panostavaa:

- jonkinlainen uutiskirje halukkaille (peruskäyttäjille). Oleellista olisi ehkä tiedottaa uudesta julkaisusta, sen tuomista uusista ominaisuuksista ja ehkäpä myös summata siihen pahimmat ongelmat mitä ihmisillä on ollut päivitettäessä sekä perus-ongelmanratkaisuohjeet (jotka löytyy tuolta päivityssivulta). Sama uutiskirje voisi kertoa yleisestikin avoimen maailman kuulumisista esim. kerran kuussa. Tapahtumat, medianäkyvyys jne. COSS:n uutiskirje on tämän suuntainen mutta tarvittaisiin ehkä joku epävirallinen. Idea tähän tuli lähipiirissä olevasta feisty-koneesta: käyttäjä joka käyttää konetta vain siihen surffailuun ei välttämättä koskaan keksi sitä päivittää ellei impulssi tule jostain muualta.

- Blogiin katsaus yhteisön toiminnasta ja uutisista esim. kerran kuussa tai viikossa tms. Mitkä aiheet ovat forumilla olleet pinnalla kuluneena aikana, joku mielenkiintoisen ohjelman esittely, mitä tempauksia on suunnitteilla jne.

r

Risto H. Kurppa:
siirretty: http://wiki.ubuntu-fi.org/Toimintaideoita

3-5 hemmoa, autoon vaikka 5 linux-konetta ja vino pino levyjä ja kouluja kiertämään, tietenkin sovittu etukäteen koulun kanssa.

Esimerkiksi päivä/koulu. Alkuun jonkunlainen laadukas, vauhdilla etenevä ja viihdyttävä esittely (Mikä on käyttöjärjestelmä, mitä kaikkea siistiä Linuxilla voi tehdä jne.. ) jonka jälkeen oppilaat voisivat itse kokeilla, kysellä ja ihmetellä ja lopuksi kantaa sen cd:n mukanaan kotiin. Jos ei muuten niin atk-tunneilla.

Variaationa voisi mennä kouluun ja iskeä kaikkiin atk-luokan (onko sellaisia vielä erikseen?) koneisiin livelevyn (jonka toimivuus eli yhteensopivuus raudan kanssa on tietysti eka käyty tarkastamassa) ja teettää sillä oppilailla jotain juttuja.

Idean sain täältä:
http://dot.kde.org/1211972253/

--- Lainaus ---Me and Daniele Costarella, as KDE Italia, demonstrated KDE and its applications to the school children. Especially the ones that let you move to GNU/Linux very simply, without regret for Windows. I made a general presentation of KDE and then during the 3 days we had our KDE workshops on K3b, Amarok, Digikam, Konqueror, Dolphin, Kopete and KOffice. Daniele explained about KDE very well and very precisely which let me discover some nice Digikam and Amarok features I did not know. To get the students full attention I had to use some tricks with Konqueror. When I wrote "bluetooth:/" in the Konqueror address bar, we saw that all the audience were more involved when more than 30 icons appeared in the virtual Bluetooth folder. They were interested when I said, "now we can connect to this phone and spy in it...". Of course, I spied in my Bluetooth phone showing them a Konqui photo.

The Open Mind organiser told us that at the end of the event people were very crazy about what we had shown and a lot of people wanted a GNU/Linux distribution with KDE. A boy asked me about the KDE distribution :) so I explained him that KDE is a Desktop Environment not a distribution itself. We burned some Kubuntu 8.04 CDs and told people that they can also download it from the Internet in legal way, copy it and redistribute it in the same legal way we did.

Someone asked me and Daniele about "programming Linux" and "where is the source code?" so, at out booth, we showed KDE and explained them about KDE and Qt programming. They had a lot of questions, often very specific questions, so I understood that they were really interested and then I showed KDevelop in action. I created on the fly the classic Qt 4 simple text editor application and the very few line of code to have a browser with Qt 4.4 WebKit. I showed them the rich Qt documentation. I spoke all day but at the end everyone was satisfied, so I hope to see some new young Italian developer in the KDE team in the near future.

--- Lainaus päättyy ---


r[/s]

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta