Kirjoittaja Aihe: Sun ja MySQL  (Luettu 1598 kertaa)

Asmo Koskinen

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4443
  • Profiili
Sun ja MySQL
« : 12.03.08 - klo:08.32 »

Sunnuntain Hesarissa (9.3) oli hämmentävä taloussivun juttu Monty Wideniuksesta - Elämänä ohjelmointi.

Pari lainausta.

"MysQL:n myynti ei tarkoita, että Wideniuksen työ olisi tehty. Hän aikoo kehittää ohjelmistoaan yhdessä koko avoimen lähdekoodin maailmanlaajuisen yhteisön kanssa - jos vain saa työtarjouksen MySQL:n nykyiseltä omistajalta Sunilta. Vielä sitä ei ole tullut."

"Widenius kiittää Mickosia vuolaasti MySQL:n kansainvälisestä kaupallistamisesta ja Sun-kaupasta. Silti Widenius toteaa, että hän ei ole Mickosin kanssa enää puheväleissä. Välirikko on arka paikka. [--] "Hän yrittää sotkeutua tuotteen kehittämiseen. Se ei ole Mårtenin vahvimpia puolia.""

----

No, Wideniuksen ei tarvitse mennä enää töihin Sun-kaupan jälkeen...

Mutta jatkaako Widenius pelkästään GPL-version kanssa ja Sun tuhertaa omaa versiotaan MySQL:sta?

Hesarin juttu oli aika hämmentävä kaiken kaikkiaan - samalla hyvä kuvaus avoimeen lähdekoodiin sitoutumisesta ja törmäyksestä kansainväliseen bisnekseen.

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Sun ja MySQL
« Vastaus #1 : 12.03.08 - klo:09.36 »
Lukematta juttua, tulee heti kuitenkin melkoisia ajatuksia pintaan.

Onko siis niin, että avoimet ohjelmat onkin nykykehityksessä vain ns starttiyrityksiä, jotka innovatiivisen alun jälkeen ajautuvat joko jonkun kaupallisen yrityksen 'hellään syleilyyn' tai tiukenpaan kuristusotteeseen (MySQL, KDE, Suse, ym, ym...) harvoja poikkeuksia lukuunottamatta (Redhat)?

Eli kun avointa ohjelmistoa tekevä yritys kasvaa 'täysveriseksi' ja siihen tulee kaupallisia lakeja ja toimintoja ymmärtäviä 'edistäjiä' ja/tai organisoijia, niin aatteellisuus katoaa Eurojen ja Dollarien sineen...? ko, kö?
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

Ked

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 394
  • Profiili
Vs: Sun ja MySQL
« Vastaus #2 : 12.03.08 - klo:10.14 »
Parhaat ideat ostetaan hintaan mihin hyvänsä. Se taitaakin olla avoimen lähdekoodin suurin ongelma tällä hetkellä - kun joku saa kuningas-idean, joku ohjelmajätti ostaa ja patentoi sen hyvin pian. Vapaasti käytettäväksi jää sitten ne ideat joita ei ole suostuttu myymään (useimmat taitaa vaan olla nykyään rahan perään), ja ne "tähteet" jotka ei ole ohjelmajättejä kiinnostaneet.

Kyllä menee huonoon suuntaan tietotekniikka, koko ajan on enemmän ongelmia yhteensopivuudessa niin laitteiston kun ohjelmienkin kanssa kaikilla järjestelmillä. Tietysti toi MySQL haarautuu nyt kahteen kehityshaaraan jotka ei enää vähän ajan kuluttua sovi yhteen. 50 vuoden kuluttua tietokoneisiin tarvitaan varmaan niin paljon erilaisia kodekkeja ettei kovalevylle enää muuta mahdukkaan. Erilaisia ääni, kuva, video, teksti yms. formaatteja on jo nyt niin paljon ettei hommassa ole ollut järkeä enää vuosiin.