Kirjoittaja Aihe: Ubuntu-fi.org Sivujen koodaaminen ??  (Luettu 2515 kertaa)

LinuxManne

  • Vieras
Ubuntu-fi.org Sivujen koodaaminen ??
« : 13.01.08 - klo:14.52 »
Hei!

Ketkä ovat koodanneet Ubuntu-fi.org sivut ja millä ohjelmilla,
ovatko jotain open ohjelmia,

En ole koskaan koodannut hienoja webbi sivuja,
Netbeanshän taitaa sisältää jonkin jsp sivujen koodaamisen, silläkö ??

//----

kiitos,,
« Viimeksi muokattu: 13.01.08 - klo:15.01 kirjoittanut LinuxJari »

Timo Jyrinki

  • Sr. Member
  • ****
  • Viestejä: 1219
    • Profiili
    • kotisivu
Vs: Ubuntu-fi.org Sivujen koodaaminen ??
« Vastaus #1 : 14.01.08 - klo:12.41 »
Ketkä ovat koodanneet Ubuntu-fi.org sivut ja millä ohjelmilla,
ovatko jotain open ohjelmia,

Sivut ovat tehty ottamalla käyttöön erilaisia WWW-palvelinsovelluksia, integroimalla niitä yhtenäisen näköisiksi ja lisäilemällä tarpeen mukaan omia sivuja. Suurimman osan työstä ovat tehneet Petri Järvisalo ja minä, toki monia muitakin on ollut auttamassa (kuten Owdy joka teki alkuperäisen keskustelualueiden teeman) ja Ubuntu Suomen wikin sisältöä tekevät vielä lukuisammat ihmiset.

Tietoja ohjelmistoista ja palvelimista mm. wikin sivulla WWW. Käytössä siis Planet (etusivu), MoinMoin (wiki), Wordpress (blogi), SMF (keskustelualueet) sekä muutama kokonaan käsin tehty HTML-sivu (lataussivu ja etsi-sivu). Näitä eri ohjelmia on muokattu niiden teemojen osalta, jotta eri sivuston osien välillä liikkuminen vaikuttaa luonnolliselta. MoinMoinille on siis tehty oma Ubuntu-fi-teemansa, samoin foorumeille ja blogille. Etusivu on myös saman teeman mukainen, vaikka onkin erillinen sivu.

Kaikki käytetyt ohjelmistot ovat avoimia/vapaita ohjelmistoja, lukuunottamatta keskustelualueiden Simple Machines Forum -ohjelmisto joka on ilmainen, muttei vapaa. Se tuli vuonna 2005 valittua, koska sellainen oli meille annetulla palvelimella valmiiksi asennettuna. On mahdollista, että siitä voidaan joskus siirtyä toiseen ohjelmistoon jos joku joskus tekee sopivan muunnosohjelman - viestit ja muut tiedot ovat kuitenkin selkokielisessä tietokannassa.