Kirjoittaja Aihe: Ongelma japanin kielen kanssa  (Luettu 1393 kertaa)

dotsi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 112
    • Profiili
Ongelma japanin kielen kanssa
« : 11.12.07 - klo:13.09 »
Terve,

Olen asentanut Gutsyyn japanin kielituen, jonka johdosta firman uusi japanilainen työntekijä tuntee olonsa kotoisaksi. Ongelmana kuitenkin on Firefox, joka japaninkielistä sessiota käytettäessa tahtoo sairastua ns. kaatumatautiin valitettavan usein. Englanninkielisenä se toimii kuitenkin hyvin.

Japanilaiselle kollegallenikin riittäisi että kunhan välillä saisi kirjoiteltua japanilaisin merkein, muun systeemin kielellä ei kuulemma ole niin väliä. Japaninkielistä sessiota käytettäessä systeemistä löytyvät mystiset SCIM ja Anthy, jotka mahdollistavat näppärän vaihdon japanilaisten ja länsimaisten kirjoitusmerkkien välillä. Englanninkielisellä puolella vastaavia ei kuitenkaan näy.

Nyt tahtoisinkin samat työkalut näkymään myös englanninkielisellä työpöydällä, jotta kirjoitusmerkkien vaihtelu kävisi yhtä näppärästi kuin japaninkielisellä puolella. Kuinkahan tämä onnistuisi?

juyli

  • Vieras
Vs: Ongelma japanin kielen kanssa
« Vastaus #1 : 11.12.07 - klo:21.30 »
Ongelmana kuitenkin on Firefox, joka japaninkielistä sessiota käytettäessa tahtoo sairastua ns. kaatumatautiin valitettavan usein.
Firefoxia jaetaan usean kielen paketteina. Mm. Japani on tarjolla. Tarjolla siis erillinen tar.gz paketti, joka purkautuu alihakemistoon firefox. Suosittelen esim. purkamista /opt hakemiston alle.
Käynnistämällä /opt/firefox/firefox käynnistyy ko. kieliversio. Pluginit saa toimimaan asentamalla (tai linkittämällä) ne ko. firefox-versiota varten esim. /opt/firefox/plugins
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html
Tosin hämmästelen, miksi japaniksi lokalisoitu Firefox ylipäätään kaatuu...