Tuollaisia ongelmia ei ratkota asentamalla BETA-versioita koneelle, joita ei ole tarkoitettu henkilöille, jotka eivät asiaa ymmärrä.
Pelkästään *nixejä mekein 7 vuotta kotikoneella käyttäneenä (wintoosista eroon joskus 2001) ja muutamaa tuotantoservua (RHEL ja Debian) nelisen vuotta OTO hallinneena voin aivan vilpittömästi sanoa että
en vieläkään tajua näistä mitään. Joitain perusasioita on tietysti saattanut jäädä erehdykesen ja onnistumisen kautta muistiin. Olet oikeassa että BETA versiot eivät ole minulle tarkoitettuja. Mutta hitto, enpä niiden käyttämiseen kenenkään lisenssiä/lupaa tarvitsekkaan. Ensimmäinen ubuntu koneela taisi olla jokin 4.xx ja se oli laiskan debian (testing) käyttäjän unelma joten muutaman ubuntuversion koneessa pyöräyttäneenä voisin sanoa että gutsyssä on paljon karkkia toimivuuden kustannuksella aikaisempiin verrattuna. Tosin on hienoa nähdä että kehitystiimi ei mene sieltä missä aita on matalin ja toivon vilpittömästi että onnistuvat. Releleasen julkaisuahan on hieman myöhäistetty.
Suspend-ongelmiin (acpi) voivat syyt pitkälle olla emolevyn ja biossin. Tuollaisia eivät käyttöjärjestelmät oletuksena korjaa.
Kokeilin tuota USB ongelmaa siten että vaihdoin wanhan levyn läppäriin (päivitys historia 6.10=>7.04 =>7.10) ja apt-getillä päivitys, kerneli 2.6.22-12. Ei pelaa 7.10 versioon päivitettynä USB hibrernaten jälkeen eikä nw manager osaa ladata hostap_pci ajuria wlanille. => olen sekoittanut jotain mitä päivitys ei osaa korjata tai päivitys ei korjaa jotain mitä on sekoittanut. Fakta on kuitenkin se että suspend/wlan ongelmat tulivat 7.04 version päivityksen mukana ja niitä ei ole korjattu kuin vasta 7.10 version viimeisessä kehitysvaiheessa, USB kernelibugi oli muistaakseni merkitty medium tasolle joten se korjataan vasta seuraavassa releasessa.
Puhtaale levylle asennettu 7.10 beta herättää USB:t mallikkaasti (viimeisin päivitys) ja networkmanager on oppinut käyttämään hostap_pci ajuria orinocon sijaan. Ulkoisen näytön ja läppärin näytön toimiminen samanaikaisesti on ongelma. IBM thikpadissa on ongelmia atin ajurilla
http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_video_output_switching muttä näitä ei ollut 6.10 ja 7.04 versioissa, tosin voihan olla että näytönohjain päätti lahota siirryttäessä 7.10 versioon.
Eli ratkaisu minun USB:n ja wlanin toimimattomuuteen oli asentaa 7.10 beta koneelle.
Jos Debianiin perustustuvassa DSL:ssä saat homman toimimaan, voisit rohkeasti kurkata, millaiset asetukset ko. jakelussa on tarjolla.
Tämä sama rauta on nyt muutaman vuoden pyörinyt pöydällä/polvella ilman ongelmia näytön kanssa joten jouti kaivelemaan wanhoja conffeja ja rohkeasti katsoin dsl:n asetuksia, knoppixiltahan dsl on omansa tiettävästi kopsannut. Näyttäisi siltä että jostain syystä gutsyssä ohitetaan xorg.conf jonkin tahon kautta jostain syystä, koska kokeillessani xorg.conf asetuksilla joilla homma pelasi versioissa 6.04..7.04 ei tulos ole sama. Resot putoavat CRT näytöllä 1280x800 tasolle. Näyttö on Sonyn Multisync G520 (HorizSync 30-130 ja VertRefresh 48-170) dsl näyttää kummatkin (CRT ja LCD) em. arvoilla aivan vesa ajurillakin. Jos ottaa irti telakasta ja käyttää pelkästään LCD näyttöä resot saa nostettua 1600x1200 tasoille. xorg.confin vaihtamisella sellaiseen joka toimi aikaisemmassa versiossa ei ole ratkaisu joten ongelma on mitä tod. näk xservussa (ati) ja korjaantuu ajan mittaan . Muillakin on ollut valitettavasti ongelmia näyttöresoluutioiden/taajuuksien kanssa.
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=12835.0. No, onhan se jonkinlainen ympäristöteko kun ei tarvitse sähkösyöppöä 21" ruutua päällä pitää.