Ja kuinkas sitten kävikään?
Eilen panin koneen päivittämään ja hyvinhän se meni. Kaikki tuntuisi toimivan eikä ensikokeiluilla mitään ole mennyt rikki.
Konehan on aika uusi Fujitsu, viime syksyltä. Siinä on tilaa juuriosiolle yllin kyllin. Kun päivitys latasi tarvittavat paketit, niitä tuli 1,3 GiB. Asentaessaan niitä, ja purkaessaan pakkauksia, root turposi vielä yhden GiB:n verran lisää. Siitä päättelen, että reilusti 2,3 GiB täytyy olla / osiossa tyhjää tilaa päivitystä varten.
Tein varuilta varmuuskopiot /home sisällöstä kaikista tärkeistä kansioista. Lopulta niitä ei tarvittu. Päivitys ei koskenut /home osioon mitenkään.
Koneessa oli Unityn lisäksi asennettuna Gnome KDE ja XFCE ympäristöt. KDE ja XFCE jäivät päivityksessä jonnekin bittien taivaaseen, mutta Gnome oli tallella.
Gnome on kuten ennekin kolmella valinnaisella työpöytä vaihtoehdolla. Niistä Gnome klassic ja Gnome klassic (ilman koristeita) ovat suunnilleen entisellään. Ne vaan eivät toimi kunnolla. Molemmat kaatuivat, tai oikeastaan jumiutuivat. Edellinen ulos kirjautuessa ja toinen jossain sovelluksen sammutuksessa, ja molemmat oli sammutettava virtanapista.
Kaatumisista aiheutui kaatumisraportti, jota ei kuitenkaan löydy mistään. Vain pomppuilmoitus "kaatumisraportti havaittu" esiintyy aina käynnistyessä. Se nyt sitten seuraa varmaan mukana seuraavat 5 vuotta, kun ei siitä eroonkaan pääse.
(Saa ehdottaa: mitä sille raportille voi tehdä.)
Kolmas Gnome ympäristö onkin sitten mielenkiintoinen. Se tuo mieleen Jayntyn aikaisen Netbook remix laajennuksen ja Xubuntun launcherin ja Kubuntun telakan ja on siinä ihastuttavasti myös Unityn Dash. Melkoinen cocktail siis. Aika käyttökelpoisella ja mielenkiintoisella tavalla kuitenkin. Ja jopa toimii.
Voiton vie kuitenkin Unity. Mutta sehän onkin makuasia...
GRUB säilyi ihan ehjänä ja toimii hyvin. Sehän oli jostain syystä syntynyt 11.10 aikana joko Xubuntun tai Kubuntun asennuksen yhteydessä, tai jostain muusta syystä, Debianin GRUB tyyliin. Ihan hieno se on ja toimii hyvin. (Vai onko se Debianin GRUB asiaan kuuluva ominaisuus?)
Kubuntua ja Xubuntua tuli niin vähän käytettyä, että niitä tuskin enää lisätään tähän Ubuntuun. Gnome saa olla, ja seuraan mielenkiinnolla käyttääkö sitä kukaan. Se on niin uudenlainen, että opetteluksi menee joka tapauksessa. Saattaa olla, että Unity tulee suositummaksi käytön johdonmukaisuutensa vuoksi.
Siis... Loppu hyvin, kaikki hyvin.
P.S. Ja niistä kolmannen osapuolen sovelluksista: Sellaisista tutkin Picasa 3:a ja sille ei ole tapahtunut yhtään mitään, eli se selvisi päivityksestä ehjin nahoin aivan muuttumattomana, kaikkine puutteineen.