Kirjoittaja Aihe: Microsoft Exec: Linux No Threat To Windows On Desktop  (Luettu 3910 kertaa)

Qwerty

  • Vieras
Mitäs mieltä Hilfin ajatuksista?

http://news.yahoo.com/s/cmp/20060623/tc_cmp/189600635
Kaverillahan on kuitenkin valtavasti kokemusta eri distroista ja varmasti aikamoinen Linux guru.

Microsoftin Open Source laboratorio

moonstone

  • Vieras
Re: Microsoft Exec: Linux No Threat To Windows On Desktop
« Vastaus #1 : 24.06.06 - klo:13.52 »
Eihän millään voida kilpalla microsoftin tuotteita vastaan ennenkuin vaihtoehtoista käyttöjärjestelmän saa esiasennettuna pöytäkoneisiin ja läppäreihin muuten kuin marginaalitapauksissa.

Itse näen windowssilla 3 suurta vaikuttavaa tekijää.
1. Monopoliasema, jonka vuoksi...
2. Kriittiset-, tärkeät-, ammattimaiset ohjelmat ja pelit tehdään windowsia ajatellen...jonka vuoksi...
3. Microsoft säilyttää kuristusotteensa.

Lisäksi voisi mainita, kuinka hyvin ja helposti ms windows toimii suurissa yrityksissä järjestelmäratkaisuna.

Lisäksi voisi sanoa vielä sen, että kun työskentelen sairaalassa, nykyään kaikki magneettikuvauslaittesta ultraäänilaitteisiin hallitaan jollain windows softalla, joten työnsarkaa riittäisi sinnekkin.

Tietotekniikka pyörii windowssin ympärillä sille ei voi yhtään mitään. Kuitenkin linux kehittyy kokoajan ja takaa meille sen, ettei meidän tarvitse opiskelu-, koti ja toimistokäytössä käyttää jotain tiettyä pakotettua järjestelmää. Toivottavasti tulevaisuudessa ei lainsäädännöillä vahingoiteta tätä arvokasta asiaa.

evil terrorist

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 60
    • Profiili
Re: Microsoft Exec: Linux No Threat To Windows On Desktop
« Vastaus #2 : 24.06.06 - klo:18.39 »
Olis tuo äijä tietenkin vakuuttavemminkin voinut asiansa perustella. Eihän hän maininnut tuossa ollenkaan niitä todellisia ja pahimpia syitä tähän tilanteeseen. Ei kai kukaan järkevä ihminen ole väittänytkään, että Linux tuosta noin vain, yhdellä rysäyksellä sysäyttää windowsin desktop-kuninkuuden. Herranjumala, Microsoft on maailman suurin ohjelmistoalan yritys, ja windows maailman käytetyin käyttöjärjestelmä. Fakta on kuitenkin, että joka ikinen vuosi kiinnostus Linuxia kohtaan kasvaa suorastaan räjähdysmäisesti, enkä minä ainakaan näe mitään syytä miksi suosio alkaisi hiipua.

Lainaus
I've been a Linux desktop user for a really long time, and every year there's a collection of new stories saying this is the year of the Linux desktop, this is the year Microsoft is challenged. But the desktop is a very complicated scenario

Distrowatch-nettisivuston tilastoja viime vuodelta:

5 suosituinta jakelua olivat ubuntu, mandriva, suse, fedora, mepis. Jokainen näistä on hyviä työpöytäkäyttiksiä. Kaikki näistä saivat keskimäärin yli 1000 vierailua päivässä, ykkösenä oleva ubuntu yli 2500.

Katsotaanpa vuoden 2002 tilastoja:

5 suosituinta jakelua olivat mandrake, red hat, gentoo, debian, sorcerer. Vain madrake ja red hat saivat yli 400 vierailua päivässä.

Joten, ei ihme jos joka vuosi joku innostuu hehkuttamaan että "this is the year of desktop-linux", niinhän on ollut jo monta vuotta, kiinnostus on aivan selkeästi kasvanut hyvin nopeasti.

Lainaus
The magic of open-source software is not the software. It has nothing to do with the code at all. Most open-source code is terribly inferior to commercial software code
Jos open source-koodi todella olisi noin ala-arvoista, niin miksi sitten kaikki testaamani open source-ohjelmat ovat olleet useimmiten vähintään yhtä toimivia kuin mikä tahansa muukin softa?

Lainaus
Linux thrives on Web servers, DNS servers and single, lightweight appliances that do "one thing well," according to Hilf.
Ihmiset haluavat työpöytäkäyttikseltäänkin nimenomaan keveyttä, ja sitä että ohjelmat tekevät yhden asian hyvin. Yleinen windows-käyttäjien itkuvirsi on, että voi kun näitä turhia ominaisuuksia ei olisi näin pirusti, ja nyt tuleva windows vista menee juuri siihen suuntaan: On kaikenmaailman drm-suojauksia, hienoja efektejä jotka vaativat tehokkaampia näytönohjaimia, asennus vie monsterimaisesti tilaa...

Lainaus
And even though Linux may appear slick on the desktop, it can't compete under the covers, Hilf said. Novell and Red Hat are trying to adopt Microsoft's integration model, but the process of integrating system components and ensuring third-party applications and device drivers run well on the desktop--and testing all those scenarios--makes that task too cumbersome.
Ei minun nähdäkseni ole Novell ja Red Hat kumpainenkaan mitään Microsoftin mallia apinoinu. Jakelut on tyylikkäitä kokonaisuuksia, ja kokemuksieni ja netistä lukemieni arvostelujen perusteella ohjelmat ja ajurit toimii useimmiten suoraa.

Lainaus
"Vendors come in and buy piece parts, and they try to assemble a mini Microsoft development model. But who is going to test it? It's the user," Hilf said. "The user tests and reports back bugs on the desktop. The end user doesn't want to be a tester, unless they're a developer. It's extremely hard and complex."
Ei kukaan ole pakottanut testaamaan ja tekemään bugiraportteja. Tehokäyttäjät puolestaan tekee sitä ihan mielellään. Vähän pistää hymyilyttämään tuo viimeinen kommentti: "extremely hard and complex" :)

Lainaus
"There was a ton of work and engineering put into the Win32 API. Why do people want to clone the Win32 API, like the WINE project?" he added.
Minä en oikein ymmärtänyt miten tuo ylläoleva kommentti edes liittyi mihinkään, mutta eikö tuo pökö osaa vaikka surffata winen kotisivulle ja lukea faqia. Taitaa kaikki aika mennä wowiin.. http://port25.technet.com/archive/2006/05/30/2551.aspx  :D

Kaga

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Re: Microsoft Exec: Linux No Threat To Windows On Desktop
« Vastaus #3 : 24.06.06 - klo:19.24 »
Itse näen windowssilla 3 suurta vaikuttavaa tekijää.
1. Monopoliasema, jonka vuoksi...
2. Kriittiset-, tärkeät-, ammattimaiset ohjelmat ja pelit tehdään windowsia ajatellen...jonka vuoksi...
3. Microsoft säilyttää kuristusotteensa.

Eikun näin:
1. Microsoftilla on monopoliasema --> 2.
2. Kriittiset-, tärkeät-, ammattimaiset ohjelmat ja pelit tehdään windowsia ajatellen --> 1.

mutta tästähän ollaan hitaasti, mutta varmasti menossa toiseen suuntaan.
« Viimeksi muokattu: 24.06.06 - klo:19.26 kirjoittanut Kaga »

JPK1990

  • Vieras
Re: Microsoft Exec: Linux No Threat To Windows On Desktop
« Vastaus #4 : 10.09.06 - klo:22.34 »
Aivan, prosessi on hidas mutta varma, pikkuhiljaa. Kirjastot, koulut, virkavalta jne. siitä se lähtee.

peran

  • Vieras
Re: Microsoft Exec: Linux No Threat To Windows On Desktop
« Vastaus #5 : 11.09.06 - klo:01.25 »
Minusta tässä on selvästi muna/kana syndrooma.

Esim. Offise.
Oppilaitokset eivät uskalla käyttää vapaata ja ilmaista OpenOffisea, koska yritykset käyttävät vain M$Offissea.
Yritykset eivät voi ottaa käyttöön vapaata ja ilmaista OpenOffisea, koska ei löydy OpenOffisea osaavaa työntekijää.

No M$ kerää tuotot molemmilta.

Kumpaakaan ei voi kuin haukkua lyhytnäköisyydestä, koska ...

Oppilaitokset eivät uskalla ottaa käyttöön, vaikka heidän tehtävänä pitäisi olla kansan sivistäminen eikä monopolien pönkittäminen. Jos osaa OpenOffisen, muttei M$Offisea, niin on ylivoimaiset kustannukset ko.:lle asentaa OpenOffise (Lisäksi koulutukseen voisi lisätä Ohjelman lataus ja asennus, jolloin lisäkustannus on työnantajalle n. 1/2 päivän työ, ja sekin vain siinä tapauksessa, että työnantajalla on jo asennettuna M$Offise.
Mikäli työnantajalla ei ole uusinta versiota M$Offisesta työnantaja säästää vähintään 100 € lisenssimaksuja.)  :P

No työnantajaa ei tietenkään mitenkään voi kiinnostaa version vaihtumisen yhteydessä kouluttaa työntekijöitä käyttämään vapaata OpenOffisea, koska sehän maksaa... Tietenkään uusien lisenssien ostaminen uudelle M$ Offiselle ei mitään maksa koulutukseen verrattuna. Tietenkään uutta offisea käyttämään ei tarvitse mitään koulutusta - 'sama ohjelmahan se on - kyllä te nyt sitä osaatte käyttää'. No kysymyksessä on 'hirveä' koulutusrumpa, jos siirrytään käyttämään OpenOffisea. No koulutukseen menee ehkä viikko työaikaa, mikäli opetetaan 'kaikki hienoudet' alusta lähtien. No tosiasiassahan työntekijät osaavat jo M$ logiikan, joten koulutukseen saattaa mennä 1/2 viikkoa työaikaa. Toisaalta sen jälkeen ei tarvita M$ Offisen lisenssejä, lisäksi työntekijät eivät kelpaa normaaleihin yrityksiin, koska eivät osaa uusinta 'M$ Offisea', joten sitouttaminen on helpompaa. (Tähän pirullinen virnistys). Koulutusmaksut tullevat takaisin vähintää 2 v.:n jälkeen säästyneinä lisenssimaksuina. Toisaalta 'sitouttaminen' vähentäneen henkilöstön työpaikanvaihtotarvetta. Lisäksi, jollei Windowsia tarvita erikoisohjelmien (Laskutus ym.) takia, säästetään Windows-päivityksistä, kun voidaan käyttää Linuxia, konepäivitysrumpasta, kun linux kuluttaa vähemmän resursseja kuin Windows, Lisäksi Virustorjunnan laskut poistuvat linuxiin siirryttyä. Täytyy myöntää riskien olevan ylivoimaisia mahdollisiin hyötyihin nähden. Jätetään nyt periaatteessa mainitsematta virusten aiheuttamat työtehotappiot, sillä viruksiahan missään yrityksessä ei koskaan ole ollut, joten ne eivät mikään riskitekijä ole. On se hyvä, että meillä on viisaat yrityspomot.  :P

Qwerty

  • Vieras
Re: Microsoft Exec: Linux No Threat To Windows On Desktop
« Vastaus #6 : 11.09.06 - klo:06.27 »
Seuraavan linkin takaa löytyy Harvardin professorien Pankaj Ghemawatin ja Ramon Casadesus-Masanellin
näkemyksiä siitä tuleeko open source/Linux lyömään "perinteisen mallin"/Windowssin.

Microsoft vs. Open Source: Who Will Win?