koska jos jokaisen päivän varmuus kopio on oma tiedostonsa niin ei tee mieli ottaa kaikkea mahdollista, vaan pelkästään ne joita on päivitetty.
Jokainen edelliseen varmuuskopioon nähden muuttumaton tiedosto on kovalinkattu edellisen päivän tiedostoon.
normaali doc, txt tiedostoissa lienee ihan sama ottaako kopion kaikista, mutta entäs jos haluaa suuremmista tiedostoista.
Tällä on merkitystä vain jos suuriin tiedostoihin tehdään usein pieniä muutoksia. Rsync-varmuuskopioissa käsitellään muutoksia tiedostotasolla: jos tiedosto ei ole identtinen siitä tallettuu uusi kopio. Jokin varmuuskopiointiin erikoistunut ohjelma saattaa tallettaa pelkät muutokset tiedoston sisältä mikä voi olla suurien tiedostojen tapauksessa hyvinkinkin hyödyllistä. Jos vaihtoehtona kuitenkin on muutosten tallentaminen normaaliin tar-pakettiin niin silloinkin kyseessä on tiedostotasolla tapahtuva muutosten käsittely.
jos kansion sisältö on useita satoja megoja tai gigan kokoinen niin joka kerta varmuuskopion ottaminen kaikista vie aikaa ja ajan kanssa paljon levytilaa.
Onko 1,8 GB paljon tilaa yli 600 varmuuskopiolle joiden koko vaihtelee 0,9 GB:n ja 1,3 GB:n välillä? Tiedostojen määrä on vaihdellut suunnilleen 700 ja 1000 tiedoston välillä. Hakemistojen määrä on ollut sadan kieppeillä. Yhden muuttumattoman varmuuskopion koko on ollut keskimäärin 300–400 KB.
Äkkiseltään voisin kuvitella ettet ole ymmärtänyt esittämäni vaihtoehdon todellista luonnetta etkä ole käynyt lukemassa tarjoamaani linkkiä
Edit: Mainitaan vielä sellainen asia että varmuuskopiot on syytä tallettaa osiolle jolla on tarjolla runsaasti inodeja. Joko tiedostojärjestelmän tulee olla sellainen että se osaa varata niitä tarvittaessa lisää (esim. reiserfs ja jfs) tai sitten niitä pitää luoda riittävästi jo alustusvaiheessa (esim. ext3).