Nyt ois jonkinlainen versio tuosta vdr-ohjeesta tuolla ubuntu wikissä. katelkaa tuolta:
http://wiki.ubuntu-fi.org/VDR-_Video_disk_recorderTällä hetkellä tuossa ei ole kuin tuo perusasennus Hardyn ympärille, mutta tarkoitus olisi lisätä kakkua hieman tuohon ympärille jossain välissä. Siellä dokumentin lopussa on vähä infoa mitä sinne on tulossa. Tosin joistakin teen kyllä ihan eri ohjesivut, että säilyy tuo itse vdr-ohje siistimpänä.
Virheitä varmaan löytyy koska tein tuon suoraan .bash_history filestä copy/paste menetelmällä ja kommentoin vain asiaa sitten väliin.
Antaa tulla vaan sitten korjauksia/ehdotuksia vapaasti.
- Sami Törmänen
Edit1:
Nyt on lisätty wikiin kuvia vdr:n OSD:stä. Otin vain muutamia tärkeimpiä, että saa jonkinlaisen kuvan softasta. Smiley
Edit2:
Ohjeeseen lisätty mp3- soittimen asennus ja konfiguroiminen. Mp3- soittimen käyttö tapahtuu vdr:n osd:n kautta ja ihan normaalisti kaukosäädintä käyttäen. Softa generoi aina tarvittaessa hakemistoista playlistit jotta esim shuflea voi käyttää myöskin. Äänen saa ohjautumaan erillisen äänikortin kautta vahvistimelle käyttäen OSS- rajapintaa, jolloin FF dvb- kortin äänipiiri jää television katsomista ja tallenteita varten. Resursseja soitin ei kyllä vie juuri minkään vertaa.
Edit3:
Wapd- plugin lisätty wikiin. Tämä on mielestäni erittäin kätevä plugin. Toimii varmaan kaikissa puhelimissa joissa on gprs tms. wap liittymä. Itse jouduin kuitenkin asentamaan Nokian 2610:iin Opera Mini 3.1 selaimen jotta sain sivut näkymään oikein. Se alkuperäinen selain oli ihan pihalla siitä pluginin tuottamasta wml- koodista.
Edit4:
Lisätty digiboxin käynnistysmahdollisuus sisä-/ulkoverkosta käsin vaikkapa kännykällä tai selaimella. Toiminta perustuu wol:iin (Wake On Lan), joten verkkokortissa tuo wol- tuki täytyy löytyä.
Konfigurointi:
cd /etc/init.d/
sudo nano wakeonlanconfig
Kirjoita tiedostoon (tämä aktivoi magicpacket herätyksen):
#!/bin/bash
ethtool -s eth0 wol g
exit
Oikeudet:
chmod a+x wakeonlanconfig
Lisätään run levels:iin:
update-rc.d -f wakeonlanconfig defaults
Biosista kannattaa myös käydä katsomassa jotain wol asetusta jos siellä semmosta on.
ifconfig komennolla voit saada selville verkkokorttisi mac osoitteen, joka on muotoa 01:23:45:67:89:ab.
Lan:sta voit testata herätystä seuraavasti:
sudo apt-get install wakeonlan
wakeonlan 01:23:45:67:89:ab
Ulkoverkosta homma hoituu suurinpiirtein samoin. Itsellä käytössä Telewellin tw510 router/firewall systemi, johon jouduin puhkomaan portin 9 UDP- liikenteelle ja laittamaan kiinteät arpit jotta lähtis toimimaan.
Selaimella voi seuraavalla sivustolla testata toimintaa,
http://www.dslreports.com/wakeupKännykälle tehty softa löytyy,
http://www.jibble.org/midlets/ ja sieltä WakeOnLan.jar .