Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pjotor

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15
61
Onko kellään toista toimivaa setwakeup.sh scriptiä tolle ACPI wakeupille? En ainakaan tolla mythtvn wikin scriptillä saa tätä pelaa...  :-[ On kumminkin niin harmittavan lähellä toimiva systeemi....

62
Esdistystä! Eli kävin kaikki asetukset uudellen läpi ja kas kummaa nyt mythwelcome sammuttaa koneen, mutta nyt kone ei herää eli herätysajan kirjoitus biosiin ei onnistu.  wakeup.sh on otettu suoraan: http://www.mythtv.org/wiki/ACPI_Wakeup#Integrate_into_mythTV  oiskos vinkkiä?

Ja koneen herätys onnistuu edelleen tällä: http://www.mythtv.org/wiki/ACPI_Wakeup#Manually_test_wakealar mutta ei siis käytettäessä mythwelcomea.

63
Mikä pitää olla komento tossa mythwelcomessa sen käynnistysajan asettamiseksi? Siinä täytyy olla asia joka mättää, koska valikon kautta kone sammuu normaalisti myös welcomen puolelta. Lisäksi nyt kone herää päivittäin tuohon aikaan millä viimeksi kokeilin manuaalisen herätyksen toimimista.


Muoks: Voisikos tässä olla jotain joka liittyy sisään kirjautuneisiin käyttäjiin tms.? Koska tuo mythwelvomehan tarkistaa tilanteen. Käyttäjätunnuksenihan kirjaa automaattisesti sisään käynnistettäessä, mutta ei kai sen pitäis olla este sammumiselle?

64
Olisikohan sudo-ongelma, eli skriptin ajaminen mythtv-käyttäjänä sudolla epäonnistuu tai sudo haluaisi kysyä salasanaa, mikä ei tässä ole tarkoituksenmukaista.

Miten muokkasit sudoers-tiedostoa? Onhan siellä NOPASSWD-oikeudet skriptillesi, ja tiedostonimet ovat oikein kaikissa paikoissa?
Koodia: [Valitse]
sudo visudoJa lisäsin siihen loppuun: %mythtv ALL = NOPASSWD: /sbin/shutdown, /usr/bin/mythshutdown, /bin/sh, /usr/bin/mythwelcome, /usr/bin/setwakeup.sh, /sbin/reboot

65
Tällä ACPI hommalla onnistui....
Koodia: [Valitse]
sudo sh -c "echo 0 > /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm"
sudo sh -c "echo `date '+%s' -d '+ 5 minutes'` > /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm"
cat /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm
nvramwakeup ei toimi edelleenkään koska emoni ei ilmeisesti ole tuettu.

Lainaus
Kannattaa asia kerrallaan säätää kuntoon, muuten menee liian vaikeaksi. Teitkö nuo kaikki muut kohdat, jotka neuvoin aiemmin yksi kerrallaan? Mythwelcome ei automaattisesti osaa sammuttaa konettasi ja asettaa BIOS:ia vaan se pitää konffata kuntoon ja antaa mythtv-käyttäjälle oikeudet tehdä nämä jutut.
Juu ensin tein juurikin askel askeleelta ohjeidesi mukaan tuon welcome nvram yhdistelmän conffauksen. Tämä ei toiminut ja sen jälkeen koetin tuota ACPItä ja se toimi manuaalisesti.
Eli siis muutin http://www.mythtv.org/wiki/ACPI_Wakeup#Using_.2Fsys.2Fclass.2Frtc.2Frtc0.2Fwakealarm sivun ohjeen "mythwelcome users" mukaan ton backendin setupin, welcomen setupin sekä setwakeup.sh tiedoston. Jostain syystä vaan welcome  ei edelleenkään saa konetta sammutettua tai kirjoitettua tota uutta käynnistysaikaa BIOSiin...

Saiko tästä tilanteesta nyt tolkkua?  :)

66
No manuaalisesti kone heräsi hienosti viiden minsan päästä.  ;D Mutta sitten jostain syystä mythwelcome ei saa konetta sammumaan. Korjasim myös tuon mahd. EIT virheen. http://www.mythtv.org/wiki/ACPI_Wakeup#Manually_test_wakealarm ja ikävä kyllä ei vaikutusta.

(Toinen ikävä homma joka tuli esille tässä koettaissani WOLlia oli se  että kone ei tykkää mennä tuohon valmistilaan vaan jumii kesken, eikä herää muuten kuin virrat katkaisemalla ja uudelleen käynnistämällä... )

Melkein iskee sellainen fiilis, että pitäsikö kiertää lähtöruudun kautta ja tehdä erillinen backend jonka heivais varastoon pyörii 24/7.... :-\

67
Koodia: [Valitse]
sudo nvram-wakeup -A
nvram-wakeup: Your mainboard is currently not supported.
nvram-wakeup: Please try determining the addresses and sending the following
nvram-wakeup: information back to the maintainers:
nvram-wakeup:  - The addresses you found out (read README.mb)
nvram-wakeup:  - Mainboard vendor:   "ASUSTeK Computer INC."
nvram-wakeup:  - Mainboard type:     "P4B533VM"
nvram-wakeup:  - Mainboard revision: "REV 1.xx"
nvram-wakeup:  - BIOS vendor:        "Award Software, Inc."
nvram-wakeup:  - BIOS version:       "ASUS P4B533-VM ACPI BIOS Revision 1009 Beta 004"
nvram-wakeup:  - BIOS release:       "12/08/2003"
Olikos se nyt tässä sitte syy?  ???

68
Eipä ole kone osannut sammua keraakaan vaikka, oli kyllä joutoaikaa ihan riittämiin...  :-\ Mistäs aloitetaan selvittely projekti? Olisiko tuo emon nvram-wakeup.conffi syynä?
Tuo nvram.conf, jonka laitoin, on tehty vain tuolle minun emolevylleni. Sun emolevylle pitäis löytää oma tai voisit kokeilla osaako emolevysi kirjoittaa BIOS:iin kellonaikaa suoraan acpi-wakeup:lla... Tämä on sellainen alue, joka on todella emolevykohtaista juttua... Täältä löytyy lisää juttua asian tiimoilta. Kokeile tuota acpi wakeup:n toimintaa manuaalisesti, herääkö koneesi ollenkaan sen avulla.
http://www.mythtv.org/wiki/ACPI_Wakeup#Manually_test_wakealarm
Juu en tota sun conffia käyttänytkään vaan Asus P4B533-V emon konffia jonka löysin. Oletin, että lähestulkoon sama emo kuin Asus P4B533-VM ...   Mutta kokeillaanpa manuaalista  ;)

69
Eipä ole kone osannut sammua keraakaan vaikka, oli kyllä joutoaikaa ihan riittämiin...  :-\ Mistäs aloitetaan selvittely projekti? Olisiko tuo emon nvram-wakeup.conffi syynä?

Muoks: Eli siis welcome ikkunassa kyllä ilmestyy lukee, että mythtv toimeton ja sammuu 180 sekunnin päästä.... 120..... 60... ja taas 180 sekkaa eli aivan kuin itse sammutus tapahtuma ei onnaa.
Missä logitiedostossa vois näkyä syy? 

70
No niin nyt näyttää selkeältä  :D Kiitoksia!
Paitsi kohdassa 4.:
Lainaus
ja sitten...
Koodia: [Valitse]
sudo visudo%mythtv ALL = NOPASSWD: /sbin/shutdown, /usr/bin/mythshutdown, /bin/sh, /usr/bin/mythwelcome, /usr/bin/setwakeup.sh, /sbin/reboot
Mitä tossa tapahtuu?

Lisäksi pikaisella kuuklettelulla emolleni Asus P4B533-VM ei löytynyt conffia... Asus P4B533-V mallille sen sijaan  löytyi uskaltaako kokeilla toimiiko tolla?


Edit: Elikkä no uskalsin koettaa tota väärää tiedostoo ja  ilmeisesti kaikki nyt vaikuttais olevan OK. nyt vaan pitää seurailla kuinka lähtee pelittää...  :)

71
No niin täällähän tuli hyviä vinkkejä...

Mulla ei oo mikään tuorein emo, mutta näytti löytyvän tosiaan vaihtoehto jolla herätetään ulkoisesta modeemista ja näppiksellä. Riittääkös lisäksi valinta ACPI user define?

Lisätään tää Mythwelcomen wikisivukin tähän ketjuun esille: http://www.mythtv.org/wiki/Mythwelcome

Tohon Mythwelcomen konffaukseen tartten kyllä vielä vähän neuvoja kans. Ensinnäkin pitäääkö tuo mythwelcome-setup tehdä Mythbuntussa roottina? Pystynkö tekee kaiken tarvittavan graafisesti?  Jotain muuta jota aloittelevan nauhoittelijan pitää huomioida?  ::)

72
Moro!
Sellainen asia kiinnostaa, että miten olette toteuttaneet nuo backendin asetukset esim lepotilan suhteen? Eli meneekö koneeenne ikinä horrokseen tai sammuuko se mahdollisesti? Entäs hetätys? Toimiiko esim "wake on lan" hyvin?

Tälllä hetkellä oma backend (kuulostaa teollisuusimurilta  ;) ) hyrrää koko ajan ja siksi mietinnissä että kannattaisko tässä alkaa pieniä viilauksia tekemään...

73
Itsellä ollut muuten pari kertaa semmonen tilanne, ettei asennus ole suostunut menemään läpi kun olen alkuvalikosta valinnut suoraan sen asentamisen. Mutta kun olen ensin käynnistänyt live-järjestelmän ja sieltä asennuksen se on mennyt hienosti läpi. Ei hajuakaan mistä johtuu....  :D

74
No niin elikkäs eipä se muuta vaatinut kuin portti auki ja mythwebbiin pääsi  :D
Mikä versio sulla on mythtv:stä (tai Myhtbuntusta, jos olet sen asentanut) ja onnistuuko ASX-striimaus mythwebin kautta? ASX-striimaus linkit näkyvät joka tallenteen vasemmassa reunassa... Mulla ei enää onnistu ASX-striimaus mythtv 0.24.2:ssa VLC:llä eikä Windows Media Playerilla ollenkaan...
Käytössä on MythTv 0,25 ja tallenteiden ASX-striimaus toimii hienosti sisäverkossa. Ulkoverkon striimaukseen liittymäni uppi on liian heikko joten se toimii bufferointikatkoilla höystettynä...

75
Joo siis tämä homma mulla toimii jo eli sisäverkossa pääsen backendille myös eri koneen frondendillä androidilla jne...  ;) Mutta mitä kaikkea täytyy tehdä, että ulkoverkosta käsin onnistuu esim mythwebin käyttö. Wikin ohjeissa olikin tuon dy.fi käyttöön otto, mutta mitäs muuta tarvitee?
Mythwebin käyttöön ei tarvitse edes konffata tuota backendia, se toimii apache2 serverin kautta ja toimii suoraan.. Joo tuo dy.fi pitää konffata ja avata portit palomuurista, itse käytän dyndns:ää ja toimii ihan ok silläkin.
No niin elikkäs eipä se muuta vaatinut kuin portti auki ja mythwebbiin pääsi  :D

76
Pitääpäs  nyt kysyä ihan tarkempaa ohjetta tähän. Mitä minun temppuja pitää tehdä jottaa pääsen ulkoverkosta mythtv backendiini käsiksi? Sisäverkossa homma jo toimii siis. Ja toki sellainen järjestely olisi suotavaa että tietoturvakin säilyy  ::)
Konffaat mythbackendiin IP osoitteen, jonka backend koneesi muutenkin saa. Backendia konffataan siis esim. komentoriviltä "mythv-setup" -komennolla ja siellä pitäisi olla asetuksissa kohta, jossa määritetään backendin IP-osoite. Oletuksena se on 127.0.0.1 ja sen korvaat siis omalla IP:lläsi. Jos käytät myth-frontendia, niin sitten konffaat sinne backendin IP-osoitteen.

EDIT: Pieni tarkennus: Backendin asetus löytyy ainakin mythtv 0.24.2:ssa seuraavasti: Yleiset --> Isäntäpalvelimen osoitteen asetus: Paikallinen järjestelmä --> Verkko-osoite: <tähän sinun IP osoitteesi>
ja Pääpalvelin --> Verkko-osoite: <tähän myös sinun IP osoitteesi>. Muut asetukset oletuksena.

Minulla frontend ja backend ovat samalla koneella, joten myth-frontend puolelle ei tarvinnut tehdä mitään asetuksia tätä varten vaan oletusasetukset toimivat.
Joo siis tämä homma mulla toimii jo eli sisäverkossa pääsen backendille myös eri koneen frontendillä androidilla jne...  ;) Mutta mitä kaikkea täytyy tehdä, että ulkoverkosta käsin onnistuu esim mythwebin käyttö. Wikin ohjeissa olikin tuon dy.fi käyttöön otto, mutta mitäs muuta tarvitee?

77
Eikös kellään enää ole kyseistä ohjetta tallessa/muistissa?   :'(   

78
Pitääpäs  nyt kysyä ihan tarkempaa ohjetta tähän. Mitä minun temppuja pitää tehdä jottaa pääsen ulkoverkosta mythtv backendiini käsiksi? Sisäverkossa homma jo toimii siis. Ja toki sellainen järjestely olisi suotavaa että tietoturvakin säilyy  ::)

79
Mythfrontend niminen sovellus löytyy marketista androidille. Ainakin sisäverkossa pelaa ihan ok. Onko muilla kokemuksia?

80
Miten pitkälle pääset frontendissä, kohdassa Watch TV? Näkyykö Program Guide

Hakemistossa /var/log/mythtv löytyy front- ja backendin logitiedostot. Niitä lukien voisi löytyä virhetoimintoja tai vihjeitä miksei homma toimi. Ikävää hommaa, mutta muuta ei nyt tule mieleen.
  
Katso televisiota kohdassa näyttö vain välähtää ja palaa takaisin päävalikkoon. Joskus harvoin siinä hetken vilahtaa odota hetki.  ;D

Mutta minpäs yritän lokeista katella jotain virheitä...

Lisäystä:
No niin! Lokeistahan se löytyi. Mythillä ei ollut käyttöoikeuksia asettamaani tallennoskansioon. Luulin ne antaneeni, mutta jostain syystä alikainsioissa oli jäänyt pelkkä lukuoikeus ja siitä syystä telkkari ei toiminut. Mutta nyt näkyy hienosti  :D

12.04 odotellessa  ;)

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 15