Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Zaapon

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 11.02.15 - klo:16.12 »
Niinhän siinä kävi että prosessoidessani ostosta luurit loppuivat vaikka olin saanut yhden jo koriini. Parempi onni sitten ensi kerralla, ainakin toivottavasti  ;).

42
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Ubuntu puhelin
« : 10.02.15 - klo:11.33 »
Onkohan noita mahdollista tilata tänne Suomeen, kun en huomannut Suomea postituslistalta?

http://store.bqreaders.com/en/envio-y-entrega

43
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 07.02.15 - klo:10.00 »
Muistaakseni vuonna 2005 Ubuntusta oli juttu Tekniikan Maailma lehdessä ja sen jutun perusteella päätin kokeilla Ubuntua. Hankin silloin asennuslevyn ostamalla, vasta myöhemmin tuli kuvaan isojen poltto omalla koneella.
 Ubuntua käytin siihen asti kunnes Unity tuli työpöydäksi. Unity ei vaan maistunut minulle, joten siirryin käyttämään Xubuntua. Tällä hetkellä taloutemme pöytäkoneessa on Xubuntu 14.04 (vaimolle ja teini-ikäiselle jälkikasvulle dual-boottina myös W7) ja tässä läppärissäni on Makulu 7.0 Xfce. Lisäksi testailen erilaisia kevyitä distroja ikivanhalla EEEPC:llä, tällä hetkellä siinä on LXLE.

44
Jos ymmärsin ongelman oikein, siten että olisit laittamassa Ubuntukoneeltasi hänelle kuvakaappauksen, niin GIMPissä on toiminto jolla voit muuttaa kuvatiedoston tiedostomuotoa .png:stä vaikka JPG:ksi. Tiedosto-valikon alta löytyy komento Export As, jolla homma hoituu. Tätä tiedostomuotoa nyt luulisi jopa W7:n ymmärtävän.

45
Nyt loppui Skypen automaatinen käynnistyminen. Toimenpiteinä oli: paneeliin uloskirjautumiskäynnistimen lisääminen, istunnossa tallennettujen istuntojen poistaminen, skype kiinni ja istunnon tallentaminen uloskirjautuessa lisätyllä uloskirjautumiskäynnistimellä ilman skypeä, tämän jälkeen raksi pois siitä istunnon tallennusruudusta. Nyt ei skype hyppää päälle vaikka olisikin jäänyt sulkematta edellisessä istunnossa.
Aion kuitenkin pyrkiä täst´edes sammuttamaan ohjelmat ennen koneelta poistumistani.
Kiitokset kaikille aiheeseen osallistuneille!

Ihmetyttää kuitenkin se tarve siihen uloskirjautumisen lisäkäynnistimeen. Ilman sitä se tallennusraksilla pelaaminen ei vaikuttanut skypen itsekännistymiseen "vanhasta muistista".

46
Eipä ole ruksia siinä tallenna istunto ruudussa, mutta enköhän melko nopsaan opi sulkemaan skypen yms. ohjelmat ennen poistumista koneelta.

47
Varmaan toimiikin mutta kun taidot ei riitä tallentamaan järjestelmävalikon istunnot ja käynnistys kohdassa käynnistystilaa esim. muotoon "ei koskaan" niin että valinta pysyisi, vaan se palaa aina muotoon "jos käynnissä". Varsinaisessa automaattikäynnistys kohdassa ei skypestä puhuta mitään.
Tietysti pieni vaivahan se on käydä sammuttamassa se Skype ennen uloskirjautumista, kun sillä keinolla automaattista Skypen käynnistystä ei tule seuraavaan istuntoon kirjautuessa. Mutta kun edeltäjässä ei sitä tarvinut tehdä...

Pahoittelen sekavaa ja tiedoiltaan vajaata selostustani.

48
MIllähän saisin Xubuntun 13.10 versiosta pois Skypen automaattisen käynnistymisen koneen uudelleenkäynnistymisen jälkeen? Tämä automaattinen käynnistyminen tapahtuu silloin kun en ole erikseen sammuttanut Skypeä ennen edellisen istunnon lopettamista.  Istunto ja käynnistys näyttää Skypen käynnistysvalinnaksi "jos käynnissä".

Aiemmin käyttämässäni Xubuntu 12.04:ssä ei itsekäynnistystä tapahtunut vaikka en erikseen sammuttanut skypeä ennen koneen sammuttamista.

49
Laitealue / Akun kapasiteetin tiedot heittelee
« : 31.12.13 - klo:16.08 »
Elikkäs virtatiedoissa lataustilan prosenttien näkymä romahtaa joskus salamana( esim. 70%:sta 15%:n) ja näyttöön tulee varoitus virran vähyydestä, vaikka virtaa on vielä reilusti jäljellä. Tällöin virtatiedot ilmoittaa akun kapasiteetiksi välillä yli 220 Wh, toisinaan jopa 730 Wh vaikka oikea kapasiteetti on noin 98 Wh. Batmon kuitenkin näyttää tällöin jäljellä olevan virran prosenttimäärän oikein. Toisinaan taas batmon näyttää virtatiedot samalla tavalla päin honkia, vaikka virtatietojen kuvake näyttää tällöin oikeita prosentteja.

Akku on mallia "halpatuonti", mutta sen toiminta on kuitenkin muuten ihan OK. Voiko akun sisäinen vika olla syypäänä? Vai liekö muu rauta- tai järjestelmävika?

Kone on Presario CQ60-113 ja käytössä Xubuntu 12.4 ja ElementaryOS , oire ilmenee molemmissa.

Onko kellään ajatusta, mikä voi aihettaa ilmiön?

50
Laitealue / Vs: mistä uusi näyttö läppäriin
« : 20.03.13 - klo:18.08 »
Vaihtoehtona varaosan omatoimiselle löytämiselle olisi myös kelvollisilla ehdoilla oleva kotivakuutus, mikäli olet sellaisen sattunut ottamaan.

Näyttöä voisi yrittää etsiä esim. DH Gatesta, jossa on joitain paneeleja myynnissä.
Itse hankin EEEPC:n näytön invertterin EBayn kautta, eikä maksanut rahteineenkaan kuin jotain 15€ (käytetty osa kyseessä).

51
Palataanpa taas aiheeseen. Restricted-extras on ollut kokoajan asennettuna ja myöskin flashplugin-installer. Luulen, että Flashit ei vaan jaksaneet näkyä sillä Duronilla. Liekö duronin onnettoman pieni välimuisti aiheuttanut tenän, sillä vaihdettuani koneeseen  sinänsä jo museokamaa olevan Athlon 2200XP-prossun, jota samainen  emolevy sovinnolla tuki, alkoi flashitkin näkymään.
Nyt luulisi koneen kelpaavan nuorisonkin käyttöön, kun flashmuodossakin olevat musavideot näkyy eikä koneen käynnistyminen vie kymmentä minuuttia (kuten vanhalla kaupallisella käyttiksellä).

Edit. Kyllä vieläkin ruudussa käväisee nopea huomautus puuttuvasta liitännäisestä, mutta video alkaa kuitenkin näkyä ja kuulua, joten toiminta on riittävällä tasolla.

Kiitos kaikille aiheeseen osallistuneille.

52
Asentelin tommoiseen sukulaislasten vanhaan pöytäkoneeseen(AMD Duron 1300, GF5500, 1G DDR 266) Lubuntun ja kone on suorastaan sähäkkä käynnistymään.

Ongelmana on saada nettivideot näkymään. Ei näy YouTube:n videot tahi NelonenPro:n lätkän maalikoosteet. Viekö Flash niin paljon tehoa, että toi melko vaatimaton Prossu kyykähtää liian kovassa kuormituksessa? Chromium ilmoittaa jotain semmoista, että ongelma ShockwaveFlash liitännäisessä. Näytönohjaimen ajuriksi asentelin ton Nvidia 173 version. Sillä ajurilla ainakin supertuxcart-peli toimii.

53
Kiitokset avusta! Se Aatoksen jälkikirjoituksena laittama kysäisy vieraana kirjautumisesta antoi vinkin yllättävänkin helppoon ratkaisuun.
 Ongelma ratkesi kun kirjauduin sisään Unityllä ja kävin poistamassa sen toimimattoman LightVoid teeman sieltä Themes tiedostosta. Kirjautuessani uudestaan Cinnamonilla, oli teema vaihtunut toiseen. Nyt on taas Ubuntu Cinnamonilla maustettuna täydessä iskussa.

54
Annetaanpa hieman lisää infoa. Nemo sieltä löytyi, mutta en kuitenkaan saanut muutosta tilanteeseen 1. vastauksen ohjeella (nemon kanssa).

12.04:n Unity ei alkanut minulla kotoistumaan, joten vaihdoin sen jo jokin aika sitten  läppärissäni Cinnamoniin ja siihen imuroin VOID-työpöytäteeman, joka on mieleiseni ja toimiva. Tällä yhdistelmällä kirjoitan nytkin tätä selostustani.

Nyt sitten päivitin perheen yhteisen pöytäkoneen Ubuntu 10.04:n 12.04 versioon ja Cinnamoniin, aluksi kaikki toimi hyvin, mutta en enää löytänyt sitä VOIDia vaan LightVOIDin joka sitten teki minulle tenkkapåån.
Erittäin rajallinen tietotaitoni ei riitä selvittämään, miten Cinnamon-settings hakee ne teeman tiedot sieltä /usr/share/themes tiedostosta ja miten saan Cinnamonin taas toimivaksi tai poistettua (unity ei kuitenkaan ole minulle pysyväiskäyttöön tehty), jotta Ubuntu taas vörkkisi.

55
Päivitin pöytäkoneeni Ubuntun LTS versioon 12.04 ja vaihdoin työpöydäksi Cinnamonin (kun tässä läppärissä on sama), homma toimi hienosti siihen asti kun päätin vaihtaa työpöytäteeman Cinnamonin sivuilta ladattuun malliin LightVoid. Tämän valinnan jälkeen seuraavassa käynnistyksessä alapalkki kaikkine toimintoineen jätti ilmestymättä. Eli teemassa oli joku virhe tai yhteensopimattomuus, koska samalla tavalla hankittu Mitclaf-teema toimi aiemmin. Mitenhän saisin nyt palautettua sen toimivan teeman kun käynnistysvalikkoa ei ole käytettävissä, eikä hiiren oikea nappikaan avaa työpöydän säätyvalikkoa.

56
Ihan asiallinen kommentti Jallulta yhdistelmätyöpöytiä koskien. Kannattaa siis tässäkin asiassa tutkia ennenkuin alkaa hutkia.
 Minulla on tässä läppärissä erillisinä puhdas Xubuntu ja Cinnamon-Ubuntu. Xubuntua olen käyttänyt Unityä vältelläkseni ja se on toiminut hyvin ja on myöskin mielestäni helposti muokattava. Tulevaa pöytäkoneen versiopäivitystä varten päätin tutustua tähän Cinnamoniin. Vanhaa Gnomea käyttäneenä jääränä en vaan osaa omaksua Unityä.

57
Kiitos ohjeesta!
Neuvottu koodi päätteeseen ratkaisi ongelman.
Nyt on taasen hyvä jatkaa testausta, kumpi on minulle mieluisampi Xubuntu vai Ubuntu Cinnamon-työpöydällä.

58
Tämmöistä vastausta pukkaa:

Lainaus
./.mozilla/firefox/1b7bnk5q.default/chrome/launchy.xml
./.menut
./cat

59
Päivitin läppärini Ubuntu 10.04:n versioon 12.04, en saanut oikein mitään otetta Unityyn joten asensin työpöydäksi Cinnamonin. Kaikki toimii muuten hyvin, mutta sekä CheckGmail että GmailNotify jäädyttävät koneen, mikäli näiden ilmoitusohjelmien käynnistyessä sähköpostissani on uusia viestejä. Tällöin vain hiiren osoitin liikkuu, mutta kone ei reagoi mihinkään. Ainoastaan virtanapilla sammutus onnistuu.

Jos Notify tai CheckGmail ovat käynnistyneet aiemmin, ei uuden viestin saapuminen aiheuta koneen jäätymistä, vaan kumpikin toimii hyvin. Check käyttää Firefoxia ja Notify Chromiumia, joten selain ei liene syyllinen.
Olisiko kenelläkään ojentaa auttavaa kättä tähän ongelmaan, sillä pidän muuten Cinnamonia hyvänä työpöytänä.

60
Uusin versio Xubuntusta ei ole erityisen kevyt, mutta käytettävyys ja työpöydän muokattavuus tekevät siitä muuten hyvän ainakin perinteiseen Gnome2 Ubuntuun tottuneelle. Pidän XFCE:tä Unityä parempana, mutta tämä on vain mielipidekysymys. Tässä läppärissäni (Sempron 3000+ , 2 Gigaa DDR2) tuntuisi että Ubuntu 10.04 oli jopa aavistuksen vikkelämpi kuin Xubuntu 12.04 ,joten en ehkä laittaisi noin pienellä muistimäärällä kuin 512 M  nykyXubuntua,  Itse olen kokeillut myöskin pienimuistisiin koneisiin Pepperminttiä ja ei sekään hassummalta tunnu. Melko lailla Lubuntun kaltainen tuo Peppermint.

Sivuja: 1 2 [3] 4