Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - onsese

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Eli lyhyesti, kannattaako toimivaa Ubuntu - versiota vaihtaa 10.04 versioon vieläkään, kun kerran samat ongelmat tuntuvat seuraavan sitä edelleen etenkin päivittämällä tehdyssä vaihdossa?

102
Mm joo, päivitin versioon 10.04 versiosta 8.04 ja näytti hyvältä vaan ei toiminut kunnolla. Tunnetut ääniongelmat, USB:n huono toiminta ja virranhallinta sekä ongelmat näytössä resureunoja yms. turhauttivat varsin nopeasti ja palasin takaisin 8.04 versioon.

On varsin hämmästyttävää, kuinka hitaasti kehitystyössä reagoidaan ilmenneisiin ja laajasti havaittuihin ongelmiin ja toisaalta vedotaan siihen, että käyttäjä itse osaa ratkaista tai ainakin hyödyntää kerättyä tietoja ja tehdä muutokset itse. Tämä ei ainakaan edistä Ubuntun asemaa, vaikka esittelyissä todetaan että Ubuntu ei ole Windows.
Tämä ei saisi silti olla syy siihen, että käyttöjärjestelmän asennuksesta tulee rasite, joka saattaa estää konen varsinaisen käytön pitkäksi aikaa. Tietokoneet ovat yhä enemmän viihdekäytössä ja toisaalta oman materiaalin säilytys- ja käyttövälineitä ja nimenomaan tässä Ubuntu on heikko useiden ongelmien liittyessä nimenomaan kuvan- ja äänenkäsittelyyn.

Kenties tämä kuvaa jotakin Ubuntu/Linuxin tekijöiden lähtöoletuksista?

Toisaalta Ubuntu kaipaisi jo selvästi varsinaista käsikirjaa ja erityisesti päätteen käytön osalta, koska monet em. korjauksista tehdään nimenomaan päätteen kautta komentojoinoilla.


103
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 10.04 LTS bugit
« : 31.05.10 - klo:19.10 »
Nautin juuri nyt hyvin toimivasta ilmaisesta käyttiksestä eli 8.04 LTS- versiosta, johon palasi erittäin turhauttavien viikkojen jälkeen 10.04:n parissa.

10.04 vikoja

-yleisesti tiedossa oleva pulseaudio-ongelma

- omassa koneessa Soundblaster live 5.1 ajurit eivät asentuneet
- toimivat manuaali asetukset eivät pitäneet seuraavassa käynnistyksessä
 tai vaihtoehtoisesti ääni toimi satunnaisesti pari kertaa kadotakseen jälleen
- päätteen kautta tehdyt äänikortin asetukset kuten edellä tarjoaa "väkisin"  integroitua BIOS suljettua äänikorttia, tulos kuten edellä

USB - tikku
kirjoittaminen ei onnistunut ellei kiinni jo käynnistettäessä, tämäkään ei ole varmaa

Virranhallinta eli käynnistys- sammutus ikoni ei toimi asianmukaisesti vaatien sammutuksen koneelta
- ilmoitti epäonnistuneesta ikonin asennuksesta ja ehdotti poistoa > poisto
- edelleen järjestelmä-valikon sammuta - toiminto asentui satunnaisesti > sammutus koneelta

Itseltäni loppui kärsivällisyys ja asensin vanhan version takaisin. 10.04 on kyllä kaunis ja nopeampi, mutta siitä ei ole toimivuudeltaan suurempaa iloa.
104
Multimedia ja grafiikka / Vs: Rytmilaatikko ei toimi
« : 21.05.10 - klo:01.53 »
Kiitokset!

Tavanomaiset - kai jo niin voi sanoa-  ongelmat pulseaudion kanssa.

http://ubuntu-ky.ubuntuforums.org/showthread.php?p=8284273

neuvoja miten pulseaudio siivotaan kokonaan pois ja tilalle vanha alsamixer. Äänisysteemini
ovat nyt periaatteessa  samat kuin ne olivat Hardy heronissa jota käytin aiemmin. Saapi nähdä pitävätkö seuraavaan käynnistykseen.

105
Multimedia ja grafiikka / Vs: Rytmilaatikko ei toimi
« : 20.05.10 - klo:19.53 »
Eli tässäpä jollekulle haaste tehdä kädestä pitäen - ohje gconfin käytölle tässä tapauksessa  :) Olen kyllä valmis yrittämään tätä.

106
Multimedia ja grafiikka / Rytmilaatikko ei toimi
« : 19.05.10 - klo:23.39 »
Rytmilaatikko ei suostu soittamaan musiikkia vaan antaa tällaisen

Autoadiosink puuttuu

Ongelma näyttää olevan maailmallakin tuttu. Ohjelma tarjoutuu etsimään sopivia liitänäisiä vaan tulokseksi tulee tyhjää. Eli mistä löytyy?

107
Kone toimi jonkin aikaa kuten pitää, mutta lakkasi sitten "tottelemasta".   ??? Viimeksi sammutin koneen suoraan virtalähteen pääkytkimestä.

108
Minulle on ilmaantunut vastaava vaiva  Lucid Lynx päivityksen jälkeen. Kone ei sammu paneelista vaan käynnistää itsensä uudelleen sammuta - komennolla. Jos koneen käynnistää uudelleen koneen reboot - nappulasta niin sen jälkeen sammutus toimii asianmukaisesti.

109
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 11.05.10 - klo:12.09 »
Jep, nyt teksti ei näytä jo kirjoitettaessa ärsyttävältä  ;)

Poistin pulseaudion purge komennolla ja alsamikseri tilalle, hyvin toimii.

110
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 10.04: Lucid Lynx
« : 11.05.10 - klo:12.06 »
Tein näin Lysergi-ilveksen kanssa, ohjeet on laadittu Karma-Karhulle ja löytyi täältä

ttp://www.ubuntumini.com/2009/09/fix-most-audio-problems-remove.html

sudo apt-get purge pulseaudio

jonka jälkeen asensin sovellusvalikoimasta alsamikserin ja äänet toimivat nyt hyvin. Ei vinkunoita, säröa tms.
Äänikorttini on vanha Soundblaster Live 5.1

Takaisin pulseaudion saa

sudo apt-get install pulseaudio

111
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 10.05.10 - klo:13.57 »
Saisiko komentoriviä, kiitos! Ja vielä toinen kysymys, millä saan tekstin alle kirjoitettaessa ilmestyvän punaisen aaltoviivan pois?

112
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 07.05.10 - klo:12.07 »
Juu, vaihdoin päivityksellä hieman pakkotilanteessa koska DVD asema lakkasi toimimasta. Käynnistys ja yleinen toiminta tuntuu ainakin nopeammalta. Ikkunoiden sulje, pienennä napit ovat tosin vastakkaisessa kulmassa, ääni kateissa samoin kuin äänen hallinta..mutta ehkä niiden fiksailu on mielekkäämpää uusimmassa versiossa...mutta kyllä näistä jutuista täytyisi päästä eroon tai ainakin korjausten täytyisi tulla nopeasti paketteina, sillä muutoin vanhan toimivaksi fiksatun version vaihtaminen uuteen ei ole mielekästä.

Nyt paikkausohjeita on ympäri foorumeita ja niiden metsästäminen vie runsaasti aikaa, kun koneella sentään pitäisi ennen kaikkea tehdä asioita eikä kirjoitella/ kopioida komentojonoja  vaikkapa DVD katselua varten. Kaikki ansiot  heille jotka niin tekevät ja julkaisevat ne!

113
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.10: Karmic Koala
« : 07.05.10 - klo:00.56 »
Joo-o tuli päivitettyä Karmic Koalaan ja ikäväkseni en katsonut muiden kokemuksia. Äänen ongelmat ovat edelleen olemassa. Kenties suomennos voisi olla Karmaiseva Karhu, sillä versio ei tee mitään paremmin kuin edellinen.

114
Multimedia ja grafiikka / Vs: Videoiden lataus netistä
« : 24.04.10 - klo:01.50 »
Jos joku haluaa kokeilla sellaista ohjelmaa kuin Utube ripper niin se ei toimi. Olen huomannut asiasta erinäisiä huomautuksia oman kokeiluni ohella.
Ohjelman poistaminen lisää/poista toiminnolla ei myöskään onnistu vaan pitää tehdä päätteeltä

 sudo apt-get --purge remove utube

115
Multimedia ja grafiikka / Vs: OpenShot Video Editori
« : 23.02.10 - klo:22.17 »
Asennus/poisto-ohjelmalla asennus tyssäsi MLT :n puutteeseen, joten pakettienhallintaan mutta mikä mlt on kyseessä?  En kokeillut wizard asennusohjelmaa joka on kotisivuilla

116
Multimedia ja grafiikka / Vs: OpenShot Video Editori
« : 23.02.10 - klo:21.26 »
Jos on toimii niin johan sitä on haettu. On käsittämätöntä että JPEG kuvien muuntamista videoksi ei ole ratkaistu kunnolla Ubuntussa vaan tarjolla on ärsyttäviä komentojonohärpäkkeitä.

117

Manslide
Mandvd
Kdenlive
Noilla onnistunut tekemään juuri tuota mitä kuvailit.

Kiitos :) !

118
Olen jo pidemmän aikaa etsinyt simppeliä ohjelmaa, jolla voisi koota yksittäisistä  kuvista videoklippejä musiikin kanssa huonoin tuloksin. On varsin hämmästyttävää että tällaista ei Ubuntuun ole saatu aikaiseksi kuten eräässä sen kilpailijassa on (tai ainakin informaatiota ei ole saatavissa)
Videoeditoreita on kyllä pilvin pimein mutta nekään eivät auta asiaa yhtään.
 Vielä turhauttavampaa on löytää jokin niksinikkaripalsta jossa on loputtomia komentojonoja  erilaisten muokkausten mahdollistamiseksi.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]