Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - onsese

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7
102
Miten teen komentorivin, joka kirjoittaa tiedostoon niin kauan, että kiintolevy tulee täyteen, jonka jälkeen tiedoston voisi poistaa roskiin ? Tarkoitus olisi ylikirjoittaa kiintolevy "lennossa" siten, että käyttöjärjestelmä ja hyödylliset tiedostot jäävät ei siis kiintolevyn täydellinen tyhjäys, osiointi jms.

103
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ogg vorbis - Ogx
« : 06.01.12 - klo:00.10 »
Ubuntu on 10.04 LTS ja päivityksiä tehty sitä mukaa kun tulee. Audacity-versio on 1.3.12-beta (Unicode) Kiitokset etukäteen  :)
Myöhäinen lisäys, ominaisuudet antaa tiedostosta audio/x-vorbis+ogg

104
Multimedia ja grafiikka / Ogg vorbis - Ogx RATKAISTU
« : 30.12.11 - klo:23.20 »
Tein Audacity - ohjelmalla laillisen ääninäytteen wikipediaan ja valitsin sekä tallensin sen ogg - muodossa kuten ennenkin. Yrittäessäni siirtää tiedostoa wikipediaan, tuli ilmoitus että ogx muoto ei kelpaa, vain ogg muoto. Audacity tarjoaa kuitenkin vain ogg vorbis tiedostomuotoa. Laaduksi valitsin parhaan. Mistä on kysymys?

Homma ratkesi poistamalla Audacity ja asentamalla se uudelleen. Liekö syynä sitten Kuun vaihe  :)

105
Käytetty on käytetty on käytetty :P ddr/stasi muistien osto jäi vähän nyppimään.

106
Kiitos vastaajille :) Ikävä kyllä koneessa näyttää olevan perustavaa laatua oleva vika. Tuulettimet lähtevät käymään, mutta muutoin on "kuollutta", musta näyttö, asemilla ei mitään liikettä (piuhat olivat kiinni :) Oli sitten tehnyt samaa ed. omistajalla. Oli ilmeisesti sattuma että kone periaatteessa toimi eilen. Kenties bios-piirit ovat hyytyneet vai olisiko emon patteri loppu.

107
Kiintolevy on toimivasta koneesta ja muistipalikat ovat uudet. Toisaalta käynnistys rompulta pysähtyi alkuunsa 80 gt levyn kanssa, mutta onnistui pienen levyn kanssa jolla 8.04 oli. Toiminta oli moitteetonta.
Voisiko bios olla pielessä? Muistipalikat ovat 333 ja 400 ddr, ja asetin rajoituksen päälle 333 mukaan.

108
Sain ylijäämäksi jääneen 64 Athlon koneen. Se lähti käymään vanhalta kiintolevyltä jolla oli 8.04 ja ilmoitti että päivityksiä saatavana. Päivitys keskeytyi ja tuloksena menetetty sisältö, joka on kyllä siirretty muualle aiemmin. Kone ei suostu käynnistymään lainkaan 10.04 rompulta, 6.06 versiolla kyllä, mutta senkään asentaminen em. kiintolevylle ei onnistu. Viestiksi tuli installer crashed. Oli nopea 8.04:n kanssa niin kauan kuin sitä kesti. Syitä moisiin ilmiöihin?

109
Joo-o, Powershot A520 lakkasi näkymästä USB portissa päivityksen jälkeen. Muut laitteet kyllä toimivat.

110
Kiitokset, vastauksesi auttoi jäljille :) Ko. ikonia ei löytynyt joten päätteelle. Siinä tuli ilmoitus että software-center sovellus ei ole asennettuna ja ehdotti asennusta komentoriveineen mikä onnistui. Nyt ikoni on paikoillaan sovelluksen myötä. Merkillistä, en ole ainakaan tarkoituksellisesti poistanut sovellusta.

111
Pakettienhallinta, päivitysten hallinta ja ohjelmalähteet löytyvät asianmukaiselta paikalta, vaan mihin olisi voinut häipyä sovellusten asennus- ja poistoikoni, jonka pitäisi olla Sovellukset - palkin alla? Versio on LTS

112
Olen tekemässä ensimmäistä kuvakoostetta Open shotilla. Materiaalina on jpeg-kuvat, tehosteet ja niihin sopivaa musiikkia. Aikajanalla kuvat on helppo venyttää ja liittää sopivan pituisiksi ja rytmittää musiikkiin.
Ongelmaksi tuli siirto videoksi. Valitsin muodoksi DVD PAL ja ogg.vorbis. Tuloksena oli 1 min 18 sekuntia
aiotun 4.20 sijaan ja musiikki katkesi vastaavasti. Ratkaisuja?
Oletin, että kuvan "venyttäminen" aikajanalla mahdollistaa sen näkymisen halutun ajan. PItääkö kuvaa olla 25 yhtä sekuntia kohti PAL muodossa? Eli jos haluan kuvan näkyvän 5 sek. niitä pitäisi olla 125 kpl?

113
Yleistä keskustelua / Vs: Ascii merkit?
« : 02.12.10 - klo:13.53 »
Ei, mutta jos on tarkoitus, että Ubuntu haastaa windowsin, sen on pystyttävä toimimaan sujuvasti   systeemien kanssa, vaikka ne eivät olisikaan muuta kuin kaupallisen menestyksen levittämiä yleisiä toimintamalleja. Mainitsemasi kuvitteellinen funktionäppäintoiminto on opittavissa oleva asia. ASCII sen
iästä huolimatta on käytössä ja olemassaoleva asia ja ilmeisen käyttökelpoinen järjestelmä, muutoin se ei olisi säilynyt ja näyttää siltä, että Ubuntu ei niitä pysty tuottamaan, näppäimistöstä riippumatta. Mielestäni käyttäjän tehtävä ei ole ryhtyä penkomaan taulukoita ja standardeja tms. vaan systeemin täytyy toimia.

Mielestäni tämä ASCII vain näyttää Ubuntun erään yleisemmän ongelman eli sen, että  tarjoamansa hyvän lisäksi se vaatii runsaasti käyttäjäkohtaista kokeilua ja muokkausta, mikä kaikki on pois varsinaisten tehtävien suorittamisesta.

114
Yleistä keskustelua / Vs: Ascii merkit?
« : 01.12.10 - klo:23.36 »
Asian viereen, mutta muinaisina aikoina oli eräs näyttöstandardi Hercules joka menestyksensä ansiosta oli de facto standardi. Samoin oli laita WP tekstinkäsittelyohjelman kanssa. Missään ei oltu määritelty - de jeure- niitä standardeiksi, mutta esiintyivät säännöllisesti ja usein eri toimistoissa jne. joten ne piti tuntea.

115
Yleistä keskustelua / Vs: Ascii merkit?
« : 26.11.10 - klo:13.06 »

Trollaatko vai jätitkö lukematta kaiken edellä sanotun?

”ASCII-merkistö on standardi”: on, aika vanha standardi. Sillä ei pysty esittämään edes ääkkösiä. Se ei tuota Ubuntulle mitään ongelmia. Tarkoittanet, että 8-bittisten merkistöjen (ei ASCII!) Alt+numerosarja-syöttötapa olisi standardi. Ei ole, vaan se on yksinkertaisesti Microsoftin keksintö. Ctrl+Vaihto+U on standardi, ja se toimii Gnomessa (mitä ”Ubuntu” implikoi) muttei KDE:ssä (kiusallisen pitkäaikaisen ongelman takia).
[/quote]

En trollaa, vaan kirjoitin todella ärsyyntyneessä mielentilassa erinäisten yritysten jälkeen. Syöttötavasta riippumatta Unicode merkit eivät näkyneet vastaanottajalla halutulla tavalla, vaikka ko. merkit ovat hänellä olemassa. Keskustelimme asiasta ja päätimme tulla toimeen ilman niitä. Kyseessä on Facebook.

Kyseessä on näköjään de facto - standardi, ja kyllä Gnome/Ubuntun täytyisi toimia kaupallisessa maailmassa, jos/kun se haastaa Windowsia.
Näppäimistön ohjelmoiminen tms. ei liioin ole standardia toimintaa :)


116
Yleistä keskustelua / Vs: Ascii merkit?
« : 23.11.10 - klo:00.52 »
Tämä on esimerkki siitä, mikä tekee Ubuntun käytöstä toisinaan äärimmäisen turhauttavaa. ASCII merkistö on standardi ja silti sen hallitseminen Ubuntulta on vaikeata. Merkkikartta apuohjelma ei myöskään anna heksakoodia ASCII koodina. Laskimen kautta homma on turhan hankalaa puhumattakaan jostakin näppäimistön ohjelmoimisesta tai muokkauksesta, jota oikeastaan ei pitäisi edes joutua tekemään.

117
Laitealue / Vs: Canon Pixma MP270
« : 08.11.10 - klo:21.15 »
Täältä löytyi ratkaisu omalle kokoonpanolle

https://help.ubuntu.com/community/CompileSaneFromSource

Myös tästä on hyötyä

http://harbhag.wordpress.com/2010/04/09/canon-pixma-mp258-or-any-mp250-series-printer-on-ubuntu-debian-fedora-and-arch-linux/

Ohjeet ovat hyvin selkeät joten onnistuin  ensiyrityksellä :)

118
Ubuntu tietokoneissa / Handler ilmoitus
« : 29.10.10 - klo:02.21 »
Yrittäessäni eräälle sivustolle tuli tällainen

tiedosto on tyyppiä handler/fcgid-script

avaa ohjelmalla tallenna vaihtoehdot

sivusto on toiminut aikaisemmin ja pitäisi olla olemassa.

119
Laitealue / Vs: Canon Pixma MP270
« : 31.08.10 - klo:11.53 »
## Driver packages installed. ##

#=========================================================#
#  Register Printer
#=========================================================#
Next, register the printer to the computer.
Connect the printer, and then turn on the power.
To use the printer on the network, connect the printer to the network.
When the printer is ready, press the Enter key.
>
Vastaus:
Searching for printers...


#=========================================================#
#  Select Printer
#=========================================================#
Select the printer.
If the printer you want to use is not listed, select Update
  • to search again.

To cancel the process, enter [Q].
-----------------------------------------------------------
 0) Update
-----------------------------------------------------------
Could not detect the target printer.
-----------------------------------------------------------
(Currently selected:[0](Update) )
Enter the value.


ja sama toistuu. Pitänee kai käydä kaverilla tulostimen kanssa varmistamassa sen toiminta.
Tehty ja kaverin kone jossa on eräs Tupla W havaitsi laitteen heti eli piuhat yms. ovat kunnossa.

120
Laitealue / Canon Pixma MP270
« : 28.08.10 - klo:14.03 »
Hankin Canon Pixma 270 skanneri/tulostimen  päivitettyyn Ubuntu 10.04:ään. Yllätys, käyttöjärjestelmä ei havaitse laitetta Canonin ajurien asennuksen jälkeenkään.  Asensin ne pakettienkäsittelyohjelman kautta.
Mekaaniset asiat ovat kunnossa ja portit itsessään toimivat muilla laitteilla.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7