Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - onsese

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Älypuhelimella Nokia 7.2 otetut kuvat eivät näy tietokoneella laitteen ollessa usb-portissa, android. Kuvat ovat tavallisia Jpeg- kuvia. Ajatuksena olisi siirtää kuvat koneelle.
Kuvien siirto puhelimelle ei onnistu, valittaa oikeuksista. EDIT.  Unohtui yksi vaihe pois eli tiedonsiirto päälle. ::) Viime käytöstä hieman aikaa. ::)

2
Tilanne on seuraava : minulla on kansio johon haluan siirtää työpöydältä tiedoston. Siispä avaan ko. kansion ja yritän "raahata" tiedoston kansioon, vaan eipä mene. Sen sijaan kopioi - liitä toiminnolla onnistuu.

3
Ongelmana on Firefoxin kangerteleminen Facebookin kanssa. Sivut lataantuvat hitaasti, usein harmaa sivu ja sitten uudelleenlatauksella tulee esiin. Kuvien ja viestien yleensä lähettäminen on hidasta ja saattaa vaatia useita yrityksiä. Muut kuten tuubi, twitter toimivat hienosti. Mainoksien estot jms. ovat fb:ssä pois päältä. Firefox on viimeisin versio, Ubuntu vielä 18 ja risat LTS.Aion päivittää, mutta ei näytä olevan ongelmatonta sekään.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Facebook ei toimi kunnolla
« : 07.11.20 - klo:17.30 »
On vaikea kuvailla tarkemmin, oireita on moneksi. Kuvan lataus työpöydältä kaataa Operan aina, notifications - kentästä ei pääse ko. viestiin. Toisinaan yksinkertaisesti jämähtää, suostuu ohjelma sentään sulkeutuu jotta voi yrittää uudelleen. Estot kuten mainoksien, ovat pois päältä. Versio on toistaiseksi 18 LTS, tarkoitus on päivittää 20 LTS versioon, kunhan saan kopioitua tiedostot. Ongelmat alkoivat viimeisestä isosta päivityksestä 18 LTS:ään.

5
Ubuntu tietokoneissa / Facebook ei toimi kunnolla
« : 01.11.20 - klo:20.02 »
En ole vielä päivittänyt 20 versioon, mutta 18 versioon tuli isoja päivityksiä. Niiden jälkeen facebook ei ole toiminut kunnolla, opera toimii paremmin, Firefox ei käytännössä lainkaan. Minne on tullut mutkia ?

6
Homma selvisi ja nyt nolottaa aika runsaasti. Itse kuulokkeiden piuha osoittautui löysäksi. Hölskyy ja kun koneen takana on ahdasta niin jotenkin räpeltänyt. Ainakin tämä muistuttaa, että helpot ensin pois.

7
Otin käyttöön Benq merkkisen näytön jossa on sisäänrakennetut kaiuttimet, HDMI - liitäntä. Kokeilin näyttöä ensin toisella liittymätyypillä, jolla äänet tulivat kuulokkeista äänikortilta kuten pitää. Toisella kertaa näytön kajarit menivät päälle, mutta kuulokkeet toimivat. Nyt kuulokkeista ei kuulu mitään. Vaihdoin asetuksista äänilähteeksi kortin HDMI sijaan, jolloin löytämäni ohjeen mukaan äänen pitäisi tulla kortin kautta normaalisti, vaan kun ei, uudelleenkäynnistyksen jälkeenkään. Millä saa kajarit hiljaiseksi ja kuulokkeisiin äänet takaisin ?

8
Laitealue / Vs: Näytonöhjaimen vaihto ilmiöitä
« : 10.06.20 - klo:16.10 »
Juurikin tämä !  :) Tuli aavistus, ja etsin verkosta, ja löytyi kädestä pitäen käskyt, miten vaihtaa Ubuntun Nouveau - ajuri nvidian omaan. Homma toimii nyt ! :) Täällä

https://www.linuxbabe.com/ubuntu/install-nvidia-driver-ubuntu-18-04


9
Laitealue / Näytonöhjaimen vaihto ilmiöitä RATKAISTU
« : 10.06.20 - klo:14.35 »
Asus / nvidia Geforce 9600 näytönohjain kosahti, n vuodelta 2008. Tilalle laitoin msi / nvidia geforce gt 1030 - ohjaimen. Näyttö on VGA DP - adapterilla. Muistitikkujen kanssa alkoi erikoinen ilmiö, kun klikkaa ikonia, kone menee käynnistykseen ja kysyy käyttäjän ja salasanan. Samoin käy jos klikkaa Asetukset - ikonia tai yrittää käynnistää sitä päätteeltä. Kone kysyy käyttäjää ja salasanaa. Homma ei tästä etene vaan uudella yrityksellä tapahtuu sama. Sovellukset käynnistyvät normaalisti.

10
Ubuntu tietokoneissa / Teams - ohjelma
« : 06.04.20 - klo:12.36 »
Onko kenelläkään kokemusta Microsoft - Teams ohjelman Ubuntu versiosta ? Asentaminen ja tietenkin käyttö.

11
Homma alkoi toimia ihan itsekseen parin päivän venailun jälkeen. Kiitos vastanneille ! :)

12
Joo, kehottaa yrittämään uudelleen muutaman päivän kuluttua. Olen huomannut samankaltaisia juttuja aiemminkin päivitysten jälkeen, mutta ne ovat hoituneet. Onko Ubuntussa ja selaimissa Opera / Firefox jotakin, joka muuttuu päivitysten yhteydessä niin, että laite muuttuu "uudeksi" ? Twitter ilmoittaa nyt, että kirjauduttu uudella laitteella, vaikka ei itasan tarkaan ole.

13
Ohjelman sivustolta. Esmes. twitter ja fb toimivat aivan hyvin, samoin tuubi sinänsä eli ääni ja kuva toimivat normaalisti.
Firefox  versio on viimeisin.

14
En ole varma onko tämä oikea paikka, mutta konstit ovat loppu. Onko muilla ollut samaa ongelmaa ?
Youtubeen ja gmailiin kirjautuminen ei onnistu. Tulee ilmoitus että ei tunnista laitetta. Historian ja välimuistin
siivoaminen ei auta. Selain on Opera. Firefoxia käyttäessä tulee samat ilmoitukset. Toinen ilmoitus on "yritit liian monta kertaa"
jo ensimmäisellä. Poistin ja latasin operan uudelleen, tulos sama.

15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Facebook videot jumissa
« : 24.03.19 - klo:14.15 »
Kiitos vinkistä, testaan Vivaldin jossakin vaiheessa. :)
juylii
Otsikko on Facebook  videot jumissa.  Ja kiitos, en olisikaan oivaltanut että Firefox on olemassa ja sen voi käynnistää jos vaihtoehtoinen selain lakkaa toimimasta.

16
Ubuntu tietokoneissa / Facebook videot jumissa
« : 22.03.19 - klo:13.54 »
Viimeisimmän päivityksen jälkeen Facebookiin laitetut videot lakkasivat toimimasta. Jos on linkki toisaalle nämä videot toimivat. Suoraan seinälle laitetut eivät. Selain on Opera, Firefoxilla toimivat hyvin.

17
Asentaminen ja käyttöönotto / Päivitys 18.10
« : 20.11.18 - klo:18.02 »
Viimeisen parin 18.4 - version päivityksen yhteydessä  on tullut huomatus että 18.10 versio on saatavilla. Ei ilmeisesti ole LTS, mistä on kysymys - puolivirallisesta kehittelystä vai jokin tuunaus, väliversio, kikkailua tms ?

18
Ongelma tuli vastaan nyt mp4 videon kanssa, en ole aiemmin käyttänyt tätä Openshotin versiota 2.x "next generation".

19
Multimedia ja grafiikka / Openshot - editorin esikatselu
« : 19.11.18 - klo:14.35 »
Tarkoituksena on editoida useammasa pätkästä yhtenäinen video. Tiedoston esikatselu sen tuomisen jälkeen onnistuu. Kun videotiedoston siirtää raidaksi esikatselu ei  raidalta onnistu kuten vanhassa versiossa vaan pitää käyttää tiedosto-kuvaketta. Raidalla oleva merkki ei myöskään liiku esikatselun aikana. Esikatselu ei myöskään seuraa, jos merkkiä liikuttaa raidalla.
Aikamerkinnästä huolimatta tämä tekee  hommasta hankalan esimerkiksi leikkauskohdan määrittämisessä. Onko  editorin asetuksissa jokin niksi tms ? Esikatselu on minulla aina päällimmäisenä. Kiitos etukäteen.

20
Löysin tarvittavat paketit + asensin winff graafisen käyttöliittymän ffmpeg ohjelmalle.  :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 6