Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - asuspoju

Sivuja: 1 [2]
21
Ubuntu tietokoneissa / USB-tikun oikeudet
« : 21.09.09 - klo:23.04 »
Omistan 8 gigan kingstonin datatravellerin jota pidän aina koulussa mukana. Kyseinen tikku toimii hyvin windowsissa, mutta kun tyrkkään sen kiinni ubuntu koneeseeni, en voi muuta kuin lukea muistitikkua.
Kirjoitussuojattu tiedostojärjestelmä on virheilmoituksessa. En saa oikeuksia tikulle: sudo chown -R $USER: $user /polku/ (grouppiakin kokeiltu userin tilalta) ,komennolla eikä: gksudo nautilus ,auta asiaan. Tikussa ei pitäisi olla fyysistä namiskaa joka voisi estää kirjoittamisen tikulle koska windowsissa se on toiminut hyvin.
Mikä mättää?

22
Huomasin Age of empires 1:stä värkätessäni että .MID tiedostot eivät toistu oikein. Sama mikä soitin kyseessä, mutta ääni on vain vääristynyt. Timidity,  timidity++ sequencer ja wildmidi olivat parhaita mutta mikään niistä ei toistanut oikein. Tiedostot ovat suoraan kopioitu ssh:n kautta windows koneelta ubuntuun. Windowsissa tiedostot toistuvat oikein. Latasin myös netistä samat midi tiedostot ja nämäkin toistuvat väärin joten kyse ei ole tiedostojen vioittumisesta.
Missä vika? Katselin myös hakua mutta en löytänyt vastausta.

23
Uutinen joka kosketti minua enemmän kuin yksikään kouluammunta ikinä yms.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/08/suomalaisliikemiehet_vaativat_karjalaa_kaasuputkesta_956700.html

Tuskinpa venäjä suostuu Karjalaa antamaan ilman että sinne mennään ja otetaan se. Kuten neuvostoliitto teki Suomelle toisessa maailmansodassa.
Mutta silti kiinnostaa kovasti mitä venäjä tästä tykkää. Kaasuputkihanke kerta on sen verran tärkeä venäläisille.
Mutta eikö sen kaivosalueen vois yksinkertaisesti kiertää?

Mitäs ajattelette tuosta Karjala kaasuputkesta tapauksesta?

24
Latasin netistä yhden tiedoston ja huomasi sen hetken ihmettelyn jälkeen menevän winen c: asemalle. polku: /home/user/.wine/dosdevices/c:/windows/profiles/user/työpöytä/
Tuolta löytyy samat työpöydän asiat mitä /home/user/työpöytä/ kohdastakin. Mutta vaikka firefoxin laittaa tuohon ladatut laittamaan, menee tiedosto winen kansioihin.
Home-kansio näyttää olevan täysin kopioitunut sinne. Osaako joku vinkkiä antaa?

25
Onnistuuko samalla kovalevyllä olevan Windowsin käynnistäminen Linuxin puolelta? Toiseksi, jos poistan live-cd:llä tiedostoja windowsin puolelta niin voiko niitä jäljittää millään tavalla windowsin omilla softilla. Onko windowsin ja linuxin tiedoston poistamis käynnöillä mitään eroja?

Jaa oiskohan tää sopinut muihin käyttiksiin paremmin:)

26
Koetin tässä saaha windowsia ubuntun tilalle eikun viereen :D pelikäyttöön ja asennus kaatui, hetken tiedostoja latailtuaan, bluescreeniin. Onko kellään vastaavaa tullut tai tietoa mikä aiheuttaa tuon?

27
En pääse toiselta tietokoneelta (koulun koneilta) webminiin kirjautumaan. https://iposote:10000 tulee vain yhteyden aikakatkaisun ilmotus. Kotisivuille kyllä pääsee eli serveri on päällä. Portit 80 ja 10000 on sallittu ja palomuuri on muuten päällä estämässä sisään tuleva liikenne. Palvelimelta käsin kyllä menee tuolla tavalla ja localhostillakin. Lisäksi serkku sanoi pääsevänsä kirjautumis ikkunaan. Onko vikaa koulun koneissa vai jossain muualla?

28
Päivitin ubuntuni 9.04 versioon. Nyt kun liitän kuulokkeet taikka erilliset kaiuttimet ääniliitäntään niin läppärin omat kaiuttimet kyllä hiljentyvät mutta liitetyistä ei kuulu ääntä paitsi kuulokkeista kun ei paina liitintä ihan pohjaan, mutta silloin myös läppärin omista kaiuttimista kuuluu myös eikä tämä viritelmä pysy kasassa.  Alsamixerissä pitäisi olla päällä headphone eikä kytkimistä tuo headphone raksi vaikuta mitenkään.

29
Pelit / CoD World at war, Winen directx9 ongelma
« : 22.04.09 - klo:21.48 »
Video card or driver doesn't accelerate dynamic textures
Video card or driver doesn't support enough textures for directX 9 code path

Error during initialization: Video card or driver doesn' support enough textures for directX 9 code path

Tällaista pukkaa kun koetan käynnistää pelin. Mounttasin .iso:n ja asensin pelin winen c asemaan. Nyt kun winellä yritää käynnistää niin tulee kuitenkin tuo. Onko winen direct x9 liian vanha versio? Vai miten tämä menee. 1.0.1 versio alla winestä.

30
Gpartedilla olen yrittänyt 138gigan ntfs osiota muuttaa ~89 gigan osioon ja tyhjäksi jäävän tilan (~50gigaa) ext3 muotoon. Yritys kaatu siihen että ohjelma pukkaa errorin ja logi filu näyttää: ERROR(95): Opening '/dev/sda5' as NTFS failed: Toiminto ei ole tuettu
The NTFS journal file is unclean. Please shutdown Windows properly before
using this software! Note, if you have run chkdsk previously then boot
Windows again which will automatically initialize the journal correctly.  Kolmessa eri kohdassa oli errori. tuo vain esimerkkinä
Vistaa yritin kerran saada päälle (Silloin kun eka kertaa ubuntun laitoin) mutta tuli jokin hauska errori jonka takia koko roska ei toiminut. Sen jälkeen sain grub 22 erroria jolloin laitoin ubuntun uusiksi. Tämän jälkeen en vistaan ole koskenut ja ntfs osioita ei ole pystynyt lukemaan. Tällöin tulee "taltiota ei voida liittää"-virhe ja yksityiskohdissa samainen väärin sammutettu windowsi. Kaikki johtuu siis täysin tuosta visvan sammutuksesta käyttäen virtanappia.   Miten tämä nyt ratkaistaisiin?   Vista ei toimi joten en voi sammuttaa oikein.

31
Wolfenstein ET:ssä resoluutio oli 1152x864 (kai se toi oli) ja kuva venyi koko näytön alueelle kuten on windowsissa tehnyt. Nyt kummiskin peli on alkanut jättää mustat palkit ja käyttää vain tuon resoluution aluetta näytöstä. Miten kuvan saisi takaisin venytetyksi? Asetuksissa ei ole mielestäni mitään skaalaukseen liittyvää.
Toinen kysymys kuulu, että onko mitään konstia jolla saada ET toimimaan 1440x900 resoluutioilla joka on samalla näytön natiivi. Täältä en löytänyt vastausta enkä myöskään englanninkielisiltä foorumeilta. Selailin nettiä noin 30min eikä mitää vastaavaa tullut ilmi.

32
Äänet hävisivät muutaman boottikerran jälkeen. Päivittelin ubuntua (8.10) ja ääntä saa kuulumaan vain kun menee Asetukset -Ääni, ja laittaa toistoksi HDA intel alc663 analog (oss) ja painaa testaa. Muuten hiljasta. Mitään ajuria ei ole asennettu koska sysinfo ei näytä äänikorttia taikka emolevyä. Kannettavani on Asus g50v-as019k tarkalleen. Mikään ei näytäisi olevan mykkänä ja säätimet puolessavälissä.

Sivuja: 1 [2]