Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tommis

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 21
21
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pakettia ei voida asentaa
« : 14.03.11 - klo:21.19 »
Tommis: alt + f2 ja teksti ohjelmalähteet tuotti tesktin joka ilmoitti, että sijaintia Sijaintia ”file:///home/jarmo/ohjelmal%C3%A4hteet” ei voi avata. Tuota ongelmaa ei varmaan tarvi ratkaista enempää, sillä käsittääkseni saman operaation voi hoitaa graafisesti siten että lisää tekstin: deb http://archive.getdeb.net/ubuntu maverick-getdeb apps ohjelmalähteet/muut ohjelmistot/lisää osioon, jolloin kone osaa hakea dataa tuolta paikasta. Ehkä maverickin kohdalle kannattaa laitta lucid???
Neuvoin käyttämään tuota alt + f2 metodia koska jotkut fiksut olivat poistaneet ohjelmalähteet kohdan valikosta jossain uudemmassa ubuntu julkaisussa, tuo saattaa jollekin olla todella hämmentävää.

Nyt alkaa vaan muisti palailemaan pätkittäin ja luulen tehneeni niin, että olen poistanut kaikki muut getdebin mukanaan tuomat päivitykset paitsi pidginin ja tällä tavalla olen saanut uusimman pidginin toimimaan koneellani. Todella työläs operaatio. Onko siis mitenkään mahdollista asentaa getdebin kautta pelkästään yhtä ohjelmaa. Kokemukseni mukaan getdeb syytää koneelleni kaikista ohjelmista uusimmat versiot, joiden toimivuus 10.04:ssa saattaa olla niin ja näin? Pitää tutkia asiaa vielä. Laittakaa kommentia kehiin jos on kommentoitavaa.
Apt:iin on sisään rakennettu tuollainen toiminto, itse en siinä tosin osaa neuvoa.

Hyvä, että tosin jotenkin tehtyä.

22
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pakettia ei voida asentaa
« : 13.03.11 - klo:16.29 »
Ubuntu on 10.04 ja syy miksi en asenna ohjelmalähteestä on se, että facebook-chatin kanssa pidgin ei oikein tahdo toimia ja samalla se saattaa viedä huomattavan paljon prosessori tehoja.
Facebook chattiin tarvitaan erillinen paketti. En nyt muista mikä se oli, enkä voi tarkistaakkaan.

Synaptic tarjoaa 2.6.6 versiota ja aikaisemmin minulla oli käytössä 2.7.3 versio, joka toimi oikein hyvin, mutta erinäisten asioiden vuoksi tuli tarve poistaa se. Harmi etten enään muista miten asensin 2.7.3 version.
Alt + f2, ja kirjoita `ohjelmalähteet´, ja sitten enter.
Mene kolmansien osapuolten välilehteen ja lisää tämä.
Koodia: [Valitse]
deb http://archive.getdeb.net/ubuntu maverick-getdeb apps
Sitten sulje ikkuna, avaa pääte, ja kirjoita nämä.
Koodia: [Valitse]
wget -q -O- http://archive.getdeb.net/getdeb-archive.key | sudo apt-key add -
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get updateNyt ohjelmalähteistä löytyy uusin pidgin ja voit asentaa sen vaikka synapticilla.
Lisää infoa täältä: http://www.getdeb.net/updates/Ubuntu/10.04/

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pakettia ei voida asentaa
« : 13.03.11 - klo:12.47 »
Mikä ubuntun versio? Ja minkä takia et asenna sitä ohjelmalähteistä jossa se varmasti olisi yhteensopiva?

24
Mistäs tuon hetkellisesti uusimman ns. "daily build" version löytää, latailen 0.1-versiota mutta ilmoititte että on kehityksestä jäljessä.
Sen saa git reposta, mutta sieltä ei kannata lähteä asentelemaan jos ei tiedä mitä tekee. Oikeasti.

25
Puhutko nytten esim magnatunesta löytyvien biisien tallentamisesta koneelle?

En vaan omien levyjen.
Minkä takia yrität niitä rytmilaatikon avulla siirrellä, eikö nautilus toimi?

27
Puhutko nytten esim magnatunesta löytyvien biisien tallentamisesta koneelle?

28
Luultavasti tässä tapauksessa kaikkein viisainta olisi asentaa järjestelmä kokonaan uusiksi. Ubuntu oletuksena ei salaa kovalevyä joten voit käynnistää koneen live cdeeltä ja ottaa valokuvat talteen vaikka usb tikulle, joka jälkeen voit asentaa ubuntun uudelleen. Minkä takia muuten halusit asentaa lamp pakekit?

29
olen vielä aika hakusessa näiden linux-juttujen kanssa mutta asiaan. miten ton conky all - ohjelman saa toimimaan mint10:ssä. pystyn asentamaan sen pakettienhallinnasta mutta sitten ohjelma katoaa ja sen saa päälle vaan komentorivillä kun siihen kirjoittaa conky all :) tällöinkin se on väärässä paikassa ja mustavalkoinen. kuinka siis muokata sitä ja saada se toimimaan linuxin käynnistyessä vähän samaan tapaan kuin windowspuolella vistan ja 7 gadgetit. Kiitos jo etukäteen.
Conky-all on vain paketin nimi ei itse ohjelman, pelkkä conky on ohjelman nimi. Sinun täytyy itse kirjoittaa kotikansioosi .conkyrc tiedosto johon tulee ulkoasu ja asetukset. Tutustu tämän foorumin conky lankaan josta löytyy malleja omaan conkyyn ja ohjeet conkyn käynnistämiseen koneen yhteydessä. Conkyllä et voi saada samanlaisia tuloksia niinkuin seiska gadgeteillaan, mutta jos haluat samanlaisen tuloksen tutustu ohjelmaan nimeltä screenlets.

30
Järjestelmä>Asetukset>Ulkoasu>Visuaaliset Tehosteet> ruksi kohtaan lisätehosteet.

31
Oletko päivittänyt juuri? Onko kuitenkin kuvat viellä siellä kansiossa mihin olet ne tallentanut, oletuksena kuvat?

32
Joo sori kesti hetken :D:D:D tähän vastaaminen. Eli mitkään komennot ei auta ja kirjotin puhelimeen ylös sitä textiä eli tällästä tulee ruutu täyteen --> Bustybox v1.13.3 ubuntu 1:1.13.3- 1ubuntu11 built-in shell (ash) enter help for a list of built-commands. Ja noita built-commandsei mitä lie yritin käyttää avuks mitään ei tapahtunut.
Eli pystyt kuitenkin kirjoittamaan tietokoneelle jotain? Jos näin on kirjoita sinne "startx" ja kerro mitä tapahtuu.

33
Itsellä on 5810TZ ja itsellä tuo hoituu Fn+Num Lock näppäin yhdistelmällä.

34
Ubuntun mukana tulee samba jolla voi jakaa tiedostoja windows verkossa. Eli Sijainnit>Verkko>haluamasi palvelin. (olettaen että se on sama kuin normi ubuntussa)
http://linux.fi/wiki/Samba

35
On ne tehosteet päällä. Tässä on nVidian näytönohjain.
Mutta en näe missään sitä kuutiota ::)
Kuutiota varten tarvitset compiz asetusten hallinta sovelluksen.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager Kirjoita salasanasi, ja anna sen hakea paketit ja asentaa ne. (turvallisuus syistä et näe salasanaa)
Sitten käynnistä Compiz-asetusten hallinta:
Järjestelmä>asetukset>Compiz-asetusten hallinta. Sitten rastitat työpöytäkuutio ja käännä kuutiota efektit. Varo vain siihen kuution kyllästyy aika nopeasti, eli pidät sen muutaman päivän päällä ja et sen jälkeen enään koskaan käytä sitä.

36
Käytätkö windows vai linux versiota, entäs winen versio jos käytät sitä?

38
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Torrent clientti
« : 05.11.10 - klo:22.40 »
Et tule saamaan sellaista softaa joka toimii "joka" koneella, windowsille ja linuxille on ohjelmia joilla onnistuu noi kannettavat ohjelmat.
Onhan niitä javalla toteutettuja bittorrent-clienttejä (esim. Vuze), jotka toimivat jokaisessa javallisessa koneessa.
Voisitko vähän tarkentaa itse löysin vain tälläisen ja linkin takana oli vuze.EXE eli tuskin toimii muissa kuin windows koneissa natiivisti. Tai sitten olen täysin väärässä kun en ole kovin kokenut näissä jutuissa.

39
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Torrent clientti
« : 05.11.10 - klo:22.26 »
Et tule saamaan sellaista softaa joka toimii "joka" koneella, windowsille ja linuxille on ohjelmia joilla onnistuu noi kannettavat ohjelmat.
App Image linuxille
portable linux linuxille
portable apps windowsille (µtorrent tuettu)
Kannattaa myös muistaa että linuxille on päätön µtorrent web asiakas ja työpöytä version kehitys on varmistettu.

ps. µtorrent toimii ensi luokkaisesti winellä

40
Laitealue / Vs: Tietokoneesi
« : 04.11.10 - klo:22.50 »
1.3GHz intel pentium SU4100
Intel GMA 4500M
320hdd
4GB DDR3 työmuistia

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 21