Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jukcat

Sivuja: 1 2 [3]
41
You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server.  <- tuommoinen herja tulee kun yrittää tätä näyttis ajuria ottaa käyttöön

jos ajaa päätteessä tuon nvidia-xconfig herjaa ->
@Jukcat:~$ nvidia-xconfig

Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".

VALIDATION ERROR: Data incomplete in file /etc/X11/xorg.conf.
                  Device section "Configured Video Device" must have a Driver
                  line.


ERROR: Unable to write to directory '/etc/X11'.


Mitäköhän tässä pitäis tehdä?
edelleen on minusta erikoista, että samalta cd:ltä samaan osioon asennettu ubuntu toimiikin eri tavalla kuin aiemmin? Eli siis aiemmin tämä näyttis päivittyi itsestään ja nyt ei niinku millään (mun taidoilla)

42
Täytyypä etsiä tuo jack control.
M-audio fast track on 2in/2out usb äänikortti. On  toiminut hyvin ja monipuoliset säädöt - toimii näköjään ubuntussa ihan ok.  Jostain tuo realtime kernel hommakin vilahti ruudulla ja ymmärsin niin että se on käytössä (ubuntu 9.04), tiedä sitten.

43
Kiitos neuvoista!
Päädyin kuitenkin uudelleen asennukseen, kun ei ollut vielä tullut tallenneltua mitään jne.
Sen verran homma kuitenkin muuttui, että edellisellä kerralla ubuntu alkoi itse ehdotella jotain nVidian ajuripakettia, jotta näyttis toimisi oikein. Nyt ei kuitenkaan näin tapahtunut, eli paketteja taas etsimään.
 Mistäköhän saisi tietää mikä paketti on tarpeen juuri tähän koneeseen ja tähän ongelmaan? Näyttö on nyt se oleellisin juttu, mutta myös tuo mikseri.net olisi mukava saada kuulumaan ja youtube, java ym ym toimimaan.
Onko jossain netin syövereissä olemassa lista tms. jolla yksinkertaisesti saisi selvitettyä tällaiset paletti ongelmat.
Aloittelijan kysymyksiä, mutta tietoa tarvitaan.

44
Terve!
Olen aloittelija ubuntun ja ardourin  suhteen, mut win puolella visva, xp ja sonar on ollut käytössä useita vuosia. Visvan rutinoihin ja takkuiluun kyllästyneenä haluan oppia toimivan systeemin äänityksiin- vakain lienee ardour ja linux.
Mulla on siis ubuntu 9.04, ajattelin ensin sitä studio versiota, mutta kun muutakin käyttöä koneelle on. Linuxissa taida haitata äänityshommia vaikka koneella olisi muitakin ohjelmia kuin äänityssofta- samaa ei todellakaan voi sanoa win ympäristöstä!
Niin se ongelma- ardour toimii hyvin, samoin m-audion kortti löytyy asetuksista. Useimmat nettisivut ja mp3 -tiedostoista soitettuna- toimii m-audion kautta - jotku sitten ei, vaan alkavat kuulua koneen kaiuttimista (tämä on varsin kiusallinen juba)
Varsinainen ongelma on se, että vaikka ardourilla pystyy hienosti äänittämään m-audion kautta, niin en saa ääniä kuulumaan millään. Ratkaisua ei tunnu löytyvän koneen tai jackin asetuksista.
Epäselväksi on jäänyt myös nämä lukuisat eri vaihtoehdot oss, alsa ja pulse audio server? Fast track äänet suostuvat tulemaan vain kun tuo oss on päällä koneen asetuksissa- alsalla ei. Näyttäis kuitenkin siltä, että ardour olisis innostunut alsaan?
Löytyiskö teiltä jotain ajatusta jolla pääsisin eteenpäin?

45
En löytänyt haulla, enkä ohjeesta, joten saattaapi siis olla että tämä palautus ei onnistu - aloittelijana saatan kysyä tietty itsestäänselvyyksiäkin ;-)
No anyway-
Ubuntu ei suostunut yhteistyöhön youtuben ja esim mikseri.net- sivustojen kanssa, eli en saanut näitä videoita näkymään tai biisejä kuuunteluun.
Arvailin jotain flash-ongelmaa ja lueskelin täältäkin ohjeita- mutta ohjeita oli kovin monenelaisia, joista osa toimi ja osa ei ja vielä tietyissä koneissa erikseen..
No asentelin sitten lukuisisa erilaisia flashiin liityyviä paketteja pakettienhallinnan avulla em. ohjeiden mukaan - nyt huomaan että nämä ilmeiseti aiheuttavat entistä enemmän jumitusta ja ovat jotkut ehkä ristisriidassa keskenään? Kaikkia paketteja en edes muista ... sorry .
Järkevintä olisi varmaan aloittaa homma alusta- mutta onko ubuntussa toimintoa, jolla sen saisi palautettua alkuperäisiin asennusasetuksiinsa?
Asennus on onnneksi vielä tuore ja homma on enempi vielä tutustumista ja ihmettelyä, eli mitään vahinkoa ei tapahdu vaikka asentaisi uudestaan koko käyttiksen, mutta se vaatii aika paljon vaivaa (langallisen yhteyden uudelleen rakentelua ym fyysisiä tavaroiden ja koneiden siirtelyjä), siksi olisis mukavaa jos olisis jokin keino palauttaa muuten loistava ja hieno ubuntu alkuperäis asetuksiin.
Kone on acer aspire 5520g

46
Haa, ubuntu toimii kuin junan vessa. Nettikin on huomattavasti nopeampi kuin win käytössä.
Ongelma oli kuitenkin enemmän korvien välissä ja siinä ettei hiffannut kaikikien käsitteiden merkitystä.
Käsin osioinnissa päänvaivaa aiheutti herja "juuritiedosto puuttuu" ennekuin tajusin että se merkitään osioon pelkkänä "/" merkkinä. Sen jäkeen kaikki oli helppoa. Nyt pelaa vista sekä ubuntu kiltisti rinnakkain ja kaikki toimii langattomia verkkoja myöten hienosti. Kunhan opin tuon ardourin käytön, niin sonar lähtee ehkä myyntiin ja vista lähtee sinne mistä se on tullutkin eli paikkaan jonne päivä ei paista...
Täytyy ehkä kokeilla sonar8 toimivuutta wine sydeemillä, mutta epäilen...
Kiitos avustanne!

47
cat /etc/fstab   <- tällä komennolla ilmoittaa, että tiedostoa ei ole.

df -h  <- tällä taas näkyy, että ubuntu on ottanut käyttöön 2,3gb, joka on 100% käytössä. Olisko joku asennusvirhe kuitenkin?
Open office ei myöskään suostu käynnistymään, koska jotain puuttuu ja näppiksen merkistö on sekaisin muiden kuin kirjainten ja numeroiden osalta.
Mites tämä ubuntu saadaan siististi pois, vai deletoinko vain root kansion win puolella? Tosin sitten ei kai käynnisty enää visvakaan, kun ei sitä lataajaa enää ole.
Voiko ubuntu asennuksen korjata päälle asentamalla, jos imuttais uudestaan tuon lataustiedoston??

48
terve,
en löytänyt haulla täysin ymmärrettävää vastausta aloittelijalle.
Eli ubuntu asentui hienosti ja toimii- jopa langaton verkko toimiii acerissa ilman temppuilua- tämä oli loistava juttu!
Kone on acer aspire 5520g, kiintolevytilaa on 250gt, joka on jaettu n. kahteen osaan- tyhjää tilaa on siis d:asemalla 105gt.
Asennusvaiheessa yritin asentaa ubuntun tyhjälle kiintolevyn osiolle, mutta en onnistunut, sillä osion alustusta aikoessani valokiosta pamahti hillitön määrä eri tiedostomuotoja (joukossa myös win puoleleta tuttu ntfs), mutta vielä tätä kirjoittaessa en ole onnistunut selvittämään mikä tähän olisi pitänyt valita.Asennusohjeessa ei tästä puhuttu mitään. Koska asentui win puolelle olis ilmeisesti ntfs ollut ok?
Eli asensin siis asennusohjelman ehdottamalla tavalla win vistan rinnalle.
Nyt ongelma on, että päivityksiä ei voi asentaa, sillä levytila ei kuulemma riitä. Roskis ym on tyhjiä, joten sitä kautta levytilaa ei heru ja käskyä, jota ubuntu itse ehdottaa (sudo apt-get clean) pääte ei ymmärrä tai ainakaan mitään ei tapahdu.
Osiointi- työkalua en pysty netistä lataamaan, sillä netti ei toimi ennekuin päivitykset on asennettu (näin herjaa)- joka ei taas onnistu edellä mainitusta levytilan puute -syystä. Langaton verkko on siis yhdistetty, mutta netti ei toimi jonkun firefoxin turvapäivityksen puuttumisen vuoksi.
Patti tilanne siis.
Kiitos avusta.
Pystyykö ubuntussa käyttämään asennus-cd:llä olevaa osiointia jälkeenpäin? Vai mikä olisi keino päästä eteenpäin?

49
Mitä enemmän olen tuosta studio versiosta ottanut selvää, niin musajubat soundien kannalta olis paremmat 64bit.. No jos langaton on toistaiseksi niin monimutkaista, niin ehkä pitää viritellä joku piuha sydeemi- edellyttäen et se toimii- nettiä varten. Sattuneesta syystä tällaisessa kotistudio ympäristössä on vaan tota piuhaa jo aivan sairaan helv... paljon ennestään.
Vaikuttaa kyllä siltä, että Ubuntu vetää kyllä kotistudiota ajatellen melkoisen kaulan toimivuudessa tuohon visvan takkuiluunverrattuna.

50
Olisinpa erittäin penteleen kiitollinen jos tuollaiset rautalanka ohjeet sais på finska.
Studio kiinnostaa niin paljon että pakko onkeilla piuhalla tuota nettiä, jospa se toimis niin.

51
Joo täytyy kokeilla tuota kun asentaa ubuntun uudestaan. MInkälainen tuo Ubuntu studio - versio on- pystyykö sillä kuitenkin hoitamaan netti ym juttuja vaikka se onkin tehty editointia silmälläpitäen. Onko tuo studio 32bit? Ardourista olen kuullut paljon hyvää, ehkä pitäsi kokeilla sitä.
Studion kanssa on varmaan odotettavissa samat ongelmat wlanin kanssa. Englanti tällä sanatolla ei oleniin hyvää, että ehkä täysin ymmsrsin tuota backup-juttua ja sen asennusta, mutta yritettävä on, jollei joku viittis suomeksi tuota ohjetta kääntää (acer kuitenkin aika yleinen läppäri)?

52
No ei nyt ihan tainnut näillä mennä, kirjoittelin siis nuo ehdotetut komennot päätteelle ja tässä tulos:
$ sudo gedit /etc/rc.local

** (gedit:6352): WARNING **: Could not write gedit state file: Failed to create file '/root/.gnome2/gedit-2.H594OU': No such file or directory

I/O error : No such file or directory
I/O error : No such file or directory


Eli mitäs sitten? - on siinä win puolensa, mutta ei ny vielä anneta periksi.

53
Jag tackar och pockar! Ja eiku hommiin...

54
Laitealue / Acer 5520 wlan ongelma (ubuntu 8.10 64bit)
« : 17.02.09 - klo:21.34 »
Haulla löysin jotain ohjeita, mutta- kun en saa ubuntua verkkoon en saa myöskään mitään paketteja noudettua. Tukeeko (siis onko ajurit jemmattu jonnekin) tämä uusin ubuntu jo tuota atheros ar 5007eg wireless network adapteria? Löytyiskö jostain ihan aloittelijan ohje tähän hommaan, jotta sais netin toimimaan. Vistaan olen jo kypsynyt, mutta että tämäkin- vai onko ongelma enemmänkin acerissa..
Kiitos tiedoista!

Sivuja: 1 2 [3]