Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - thewk

Sivuja: 1 2 [3] 4 5
41
Ubuntu tietokoneissa / Touchpad - ominaisuus vai bugi?
« : 31.01.11 - klo:22.40 »
Olen tässä Ubuntua käyttäessä ihmetellyt sitä että miksi touchpadilla liikuttaessa ja klikkailtaessa se joskus tekee copy / paste -toiminnon yhtäkkiä. Huomasin nyt että kun täppään kerran ihan oikeasta yläkulmasta niin Ubuntu pasteaa sen mitä on leikepöydällä. Mistä tuon saa pois jos tuo on ominaisuus, on nimittäin hieman ärsyttänyt jo jonkinaikaa?

EDIT: Joo no kyllä sen ominaisuus täytyy olla kun kerran vasen alakulma on näemmä se copy -ominaisuus.

42
Linuxilla kiinnostaisi tehdä musiikkia, mutta tähänastiset kokemukset ovat kyllä olleet hieman negatiivisia. En ole kuitenkaan näillä uusimmilla versioilla kokeillut eli tilanne voi olla eri kuin aikaisemmin.

Käytän Windows-koneessa seuraavia softia ja jos niille löytyisi korvike Linux-maailmasta niin voisi koettaa opetella niitä:

- Sonar Producer Edition (8-versio käytössä tällä hetkellä)
- EzDrummer
- Guitar Rig 3

Noista tuo Guitar Rig ei ole välttämätön. Olen käyttänyt Windowsissa ASIO-ajureita joilla saa viiveen tarpeeksi alas jotta on voinut Guitar Rigillä soittaa ja äänittää samaan aikaan. Ubuntu on tällä hetkellä tässä läppärissä ja muistia on kohtuulliset 3 gigaa, prossu (AMD TL-56) pitäs kyllä riittää kun tehottomimmilakin on tullut näitä harrastelijaäänityksiä tehtyä ihan hyvin.

43
Eli pitäisi saada kopioitua tiedostoja USB-tikulle tuossa päätteessä, terminaalissa tms. se nyt onkaan.

 En pysty käynnistämään  GDM:ää tuolla kyseisellä läppärillä koska näytönohjaimessa on legendaarinen Nvidia-vika eikä se kestä kiihdytyksiä, mutta päätteeseen pystyy mennä kirjoittelemaan suht. koht. OK. Kyseiseen kannettavaan saa kaksi kovalevyä joissa toisella onkin XP ja se pysyy pystyssä XP:n omilla näyttisajureilla, mutta XP ei osaa lukea Linuxin tiedostojärjestelmää, muutamaa eri softaa kokeilin mutta ei onnistu, yksi niistä näki rootissa olevat kansiot mutta väitti ettei niissä ole mitään.

Voisin toki laittaa tuon kovon tähän toimivaan läppäriin ja kopioida siitä USB-tikulle mutta toisaalta olisi ihan jees oppia uutta asiaa. Olen onnistuneesti tehnyt "mount pointin" ja näen USB-tikun sisällön mutta omistajuudensäilytysongelmia pukkaa, mitä tehdä?

44
Mistähän probleemaa kandeis lähteä selvittämään muistikortinlukija lakkasi yhtäkkiä toimimasta, kortti ei näy eikä dmesgissäkään näy mitään mainintaa. Lukija ei ole rikki rautatasolla kun live-cd:llä bootatessa kortti näkyy työpöydällä kuten kuuluukin.

45
Tuossa 11.04 -versiossa on ilmeisesti yhdeksi tavoitteeksi otettu grafiikkasuorituskyvyn parantaminen ja ajureiden "siivous" ja yleinen hiominen. Oletteko huomanneet tuossa sitten parannusta näillä vähän vanhemilla ATI-korteilla, kuten tällä läppärini X1250 :llä? Gallium3D -ajurin saisi ilmeisesti tähän 10.10:iinkin asennettua jo nyt?

46
Ubuntu tietokoneissa / Wine tilttaa samantien
« : 07.01.11 - klo:18.49 »
Mikähän Winelle on tullut kun se tilttaa samantien kun koittaa jotain softaa käynnistää, voipi vilahtaa joku ruutu edestakaisin? Mitäs logitiedostoa kannattaisi katsa ja sen pohjalta lähteä probleemaa ratkomaan? Wine kyllä mielestäni toimi aiemmin mutta saattaa hyvinkin olla että jokin päivitys sen on rikkonut.

47
Laitealue / Hyvä Mini PCI-E WLAN kortti Ubuntu 10.10?
« : 03.01.11 - klo:16.01 »
Eli yksinkertaisuudessaan: Mikä olisi hyvä WLAN-kortti joka toimisi moitteetta Ubuntu 10.10:ssä?
Nykyinen o:

Koodia: [Valitse]
Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01)

ja tässä on sellainen ärsyttävä bugi ettei se aina herää muun koneen mukana valmiustilasta vaan pukkaa "Gain calibration erroria", jos kokeilee kerran pari käydä edestakaisin valmiustilassa niin se saattaa sitten taas toimia. Launchpadissa on jo raportteja yllinkyllin aiheesta. Kortin signaalin vastaanottokyky ei myöskään ehkä ole parhaimmasta päästä. Eli onko jotain kortteja mitä voisitte suositella? Intelin 3945 -sarjan kortteja kattelin jo eBaystä, lieneekö siinä yksi hyvä vaihtoehto?

48
http://www.c64i.com/game/100468/hades/

Saatteko kyseisen pelin tai jonkin muun sivustolla olevan pyörimään Ubuntulla ja jos niin mikä käyttis- ja Java -versio? Itellä on 10.10 ja Java on uusin Sunin oma joka paketinhallinasta löytyy. FireFox alkaa lataamaan ja muuttuu joksikin aikaa tummasävyiseksi (meinaako kaatua?) ja sen jälkeen lukee valmis mutta peli ei siltikään toimi. Muiden koneiden kanssa ei ongelmia eli toimii WIn7 ja OS X.

49
Lieneeköhän tämmöstä esiintynyt muilla mutta Ubuntu 10.10 -version asennus pisti kertaheitolla langattomat laitteet toimimaan todella surkeasti. Läppäriin minulla olisi nyt 3 vaihtoehtoa:

1) Atheros 5001 sisäinen Mini-PCI
2) Globespan Virata (Prism 54-piiri) USB
3) EdiMax EW-7106PC PCMCIA (jokin Realtek)

Atheros toimii planeettojen asennon mukaan mutta parhaimillaankin todella vaihtelevasti (aluksi lataus esim. 10kb ja sekunnin päästä tuuttaa kaistan täydeltä eli noin 800kb). Silloin kun Atherosta ei kiinnosta niin tulee jotain floor noise calibration -shittiä dmesgiin reippaasti. Tällöin Atheros ei siis löydä verkkoja lainkaan.

Prism on ainoa joka yhdistää tällä hetkellä mutta se toimii juuri ja juuri sen yhdistämisen verran kunnolla, esim. Gmailia ei saa auki kun on ilmeisesti niin epävakaa toimivuus, Google-haun saa joskus tehtyä. Signaalin tasoksi näyttää kuitenkin ihan OK (yli 60% useimmiten). Prism toimi OK 10.04:ssä, tosin sillä tapahtui nopeuksien heittelyä jota ei Windowsin kanssa esiinny.

Edimax on kuollut kuin kivi. Tx/Rx -valo välkkyy joskus pari kertaa ja laite itsessään on kuitenkin tunnistettu ja näkyvissä Network Managerissa. Edimaxin kiiinnilaittaminen aiheuttaa niinikään spämmiä dmesgiin muttei tuota samaa kuin Atheros. Edimax toimi aiempien versioiden kanssa hyvin mutta tässä läppärissä en sitä testannut kuin vasta nyt.

Ikävä homma, tällä hetkellä olen vanhalla Windows XP PC:llä joka sijaitsee kauempana tuosta modeemista kuin läppäri ja silti toimii mainoisti tuolla Prism54:llä  :( Ubuntu 10.10:n asennuksessa oli kuitenkin sen verran positiivista että iPod Shuffle skulaa nyt täysin tuon Rhythmboxin kanssa mutta onko langattomien verkkojen tilanne yleisestiottaen näin ikävä vielä? Versiohan on vielä tuore ja ei-LTS mutta kuitenkin.

50
Minulla on nyt UIbuntun 10.10 CD tuossa ja koneella vielä 10.04, mitenkäs päivityksen saa hoidettua CD-levyltä ettei tarvi palvelimelta kihnuttaa uusiksi noita tiedostoja? Jos boottaan koneen asennuslevyltä niin onkos siinä jossain valinta että voi päivittää ilman että tiedostot katoaa?

Kaikki aiemmat päivitykset olen hoitanut palvelimelta lataamalla eli eipä ole CD:ltä tullut päivitettyä jos se siis on mahdollista.  :)

51
Asensin läppäriin VB OSE:n ja Windows ME:n (juu ihan totta  ;D ) ja kaikki muuten ok mutta graafinen suorituskyky on kakka. Kokeilin asentaa niitä guestadditionseja kuten asensin toisen koneen kanssa jossa Windows ja tuo suljettu version Virtualboxista. Tuli kuitenkin virheilmoitus että platform not supported yet. Eli tarkoittaako tämä nyt Ubuntua vai tuota VirtualBox OSEa ? Tuo ISO-tiedosto ladattiin kuitenkin sieltä virtualboxin sivuilta ja käykö se vaan tuohon suljettuun versioon?

52
Asentaminen ja käyttöönotto / Gnash PowerPC
« : 17.10.10 - klo:10.38 »
Onko tuota Gnashia enää olemassa, osana Ubuntua siis kun ei Paketinhalliansta löydy ainakaan tässä 9.10 PowerPC-versiossa? Olisi kiva kokeilla josko jonkintasoista Flashia ja hyvässä lykyssä YouTubea saisi pyöriteltyä. En osaa kääntää lähdekoodista mitään, käyttistäkin pyörittelen live CD:ltä eikä ole mahdollista asentaa sitä kovolle,

53
En oikein tiedä mistä tulis paras vastaus, Ubuntu-foorumilta vai joltain Mac-aiheiselta mutta kysytäänpä täältä. Tässä jonkinaikaa olen tuollaista viallista iMac G5:sta koittanut pistää kuntoon, siinä oli viallinen emolevy jostain vaihdoin konkat jolloin mokoma heräsi henkiin. Näyttöpaneeli on kuitenkin rikki, hommasin nyt adapteripiuhan jolla saan kytkettyä koneen ulkoiseen näyttöön ja sillä käyttämään konetta. Kuitenkin muistelin että tuo jämäkovo jonka pistin koneeseen olisi ollut rikki ja niin se näyttää olevan, käyttis asentui ensimmäisellä kerralla normaalisti mutta kun koitin päivittää niin jumiin meni, toisella asennuksella kovo rupesi sitten tekemään "IBM Deskstarit" eli kuuluu ihmeellista kilkatusta ja asennus jumittikin.

Uusi kovo täytynee hankkia mutta sillävälin: Mikä olis paras Ubuntun versio tai joku muu live-linux iMac G5 -tietokonetta varten? Tässä on GeForce FX 5200 -näyttis eli pitäs olla hyvin tuettu. Aikaisemmat PPC-kokeilut muiden konemallien (iBook, PowerMac, PowerBook) ovat päättyneet surkeasti kun ainoastaan PowerBookilla ylipäätään päästiin työpöydälle asti.

54
Eli sigun Acerin kanssa on näemmä semmonen tilanne että jos SD-kortin jättää kiinni niin kone menee huonolla menestyksellä valmiustilaan. Pitäisikö jonnekin konffaustiedostoon laittaa että nuo kortin ajurit "unloadattaisiin" ja ladattaisiin uusiksi kun valmiustilasta herätään? Tässä tietoja tuohon kortinlukijaan liittyen:

Koodia: [Valitse]
0b:06.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ711SP1 Memory CardBus Controller (rev 01)
0b:06.2 SD Host controller: O2 Micro, Inc. Integrated MMC/SD Controller (rev 02)
0b:06.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller (rev 01)

Käynnistyksessä tulee myös valitusta että MMC0 -kontrolleri on tuntematon ja probleemia voi olla. Niin näemmä on, SD-puolesta se ei kuitenkaan valita ja SD-kortit toimivat hyvin. MMC:tä en tarvitse että jos tuosta kortinlukijasta voi jotenkin kytkeä MMC-puolen pois niin että SD toimii niin sekin käy.

55
Laitealue / Ubuntu ja S-Video: No hope?
« : 21.09.10 - klo:20.25 »
Sigun läpyskä. S-Video -> RCA -adapterilla + RCA-piuhalla kone on kytketty TV:seen ja TV:stä asetettu asianmukaisesti AV-kanava päälle. Mites videon saa siirtymään tuonne Ubuntussa vai saako mitenkään? Näyttis on X1250 ja open source -ajuri tietenkin kun muutakaan ei ole.

56
Googlasin tuon uswsusp -jutun, asensin paketin ja totesin että kun komennan:

Koodia: [Valitse]
sudo s2ram -f
niin kone menee valmiustilaan todella nopeasti ja myös herää sieltä joka kerta toisinkuin Ubuntun oletusastuksilla. Miten tuon saisi määritettyä oletukseksi sillä edelleen valmiustilaan käytetään selvästi eri "skriptiä" kuin tuota.

57
Laitealue / Acer Travelmate 5520 - lepotila toimimaan?
« : 01.09.10 - klo:16.12 »
Mitähän pitäisi tehdä jotta kone menisi lepotilaan kun kannen lyö kiinni? Nyt se ei reagoi mitenkään, olen koettanut muuttaa asetuksia mutta nope. Käyttis on nyt 10.04 versio.

58
Laitealue / ISL3887 toimimaan?
« : 22.08.10 - klo:17.07 »
Omistan SAGEM-703A WLAN-tikun jossa on mitä ilmeisemmin tuo otsikon piiri. Ubuntu valittu alkulatauksissa ettei ole firmwarea, Googlen perusteella paketti linux-firmware-nonfree piti asentaa ja muistelisin että näinhän se oli aiemminkin erään toisen Intersilin valmistaman piirin kanssa. Tuon paketin asennuksen jälkeen kortti löytääkin verkkoja mutta ei kyllä pysty liittymään niihin. Käytössä WEP-salaus.

Ideoita?

59
Laitealue / Pari probleemaa (virransäästö ja WLAN)
« : 10.06.10 - klo:13.34 »
Läppärin kanssa ongelmia, käyttis Ubuntu 9.10

1) Kone ei mene keskeytystilaan vaikka kannen sulkee ja asetuksista on määritetty kone niin toimimaan. Sen sijaan siihen "isompaan unitilaan" se kyllä menee jos asetuksista niin säätää.

2) Kone menee keskeytystilaan joskus kun edestakaisin käytän laturin piuhaa irti (näin sen tuskin tulisi käyttäytyä) ja keskeytystilasta palauduttua WLANia ei saa enää käyntiin vaan joutuu reboottaamaan.

Koodia: [Valitse]
02:06.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection (rev 05)

60
Laitealue / Kahden sormen scrollaus?
« : 08.06.10 - klo:08.49 »
Saako Ubuntuun tuollaista Mac-tyyppistä kahden sormen scrollausta? Onko kellään foorumilaisella käytössä tuo scrollaustapa? Riippunee aika paljon touchpadista tietysti että onnistuuko...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5