Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lauriboy

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Fujitsu Siemens Lifebook s6010
« : 13.02.09 - klo:22.48 »
Minulla on tässä CD:llä poltettuna 7.10. Just yritän ymmärtää miten saan jätettyä tuolta ne ajurit päivittämättä, mutta jos se onnistuu nettipäivityksestä, niin onhan sen onnistuttava CD:ltäkin. Kyllä tämä tästä.

Täytyy kyllä myöntää, että koska edes Linuxin peruskäyttö ei ole millään tavalla vielä hanskassa, tämä on osoittautumassa aika kovaksi urakaksi. Jos jollain on antaa yksityiskohtaisia neuvoja miten toimia, niin hyvä juttu. Muussa tapauksessa opiskelen tässä samalla vaikeimmalla mahdollisella tavalla.

EDIT: No niin. Olipas se - yllättävän helppoa! Koska olen pohjimmiltani Windowsin käyttäjä, en ottanut Teknon ohjeista mitään selvää, vaan päätin kokeilla itsenäisesti. Onnistuin siis jotakuinkin seuraavasti:

1) poltin itselleni 7.10 cd:n tuolta: http://releases.ubuntu.com/
2) käynnistin jo aiemmin asentamani 7.04-version ja laitoin cd:n sisään -> Synaptic paketinhallinta lähti käyntiin
3) etsin näytönohjaimen ajurin ja estin sen päivityksen (tuli jostain syystä muutamia virheilmoituksia, mutta asennusohjelma korjaili ongelmansa aika pitkälti itse)

Ja 8.04 tulikin sitten jo nettipäivityksen kautta ihan mukisematta. Hyvin toimii, enkä edellenkään ymmärrä tekstikomennoista hölkäsen pöläystä. Seuraavaksi opettelen varmaan niitä.

2
Laitealue / Vs: Ubuntu ja Fujitsu Siemens Lifebook s6010
« : 07.02.09 - klo:20.41 »
Ai, Tekno, sait siis lopulta sen 8.04:n asennettua?

Eikö normaali tapa ole kuitenkin päivittää tuon väliversion, eli 7.10:n kautta? Onko siitä joku haitta jos jos sen jättää tekemättä?

Ok, voin kokeilla tuotakin kunhan seuraava vapaapäivä koittaa taas joskus ensi viikon lopulla.

Sitä ennen olen kiitollinen kaikista jatkoehdotuksista, ohjeista ja mielipiteistä.

3
Heippa.

Ongelmani on seuraavanlainen:

Sain käsiini Lifebook s6010:n, joka on sen verran vanha, ettei enää pyöritä kunnolla edes Windows XP:tä. Nyt on siis mahdottoman hyvä hetki kokeilla Linuxia, jota en ole koskaan ennen käyttänyt, saati asentanut.

Asennuksesta ei meinannut tulla mitään, ja loppujen lopuksi sain ubuntu chatissa vinkin, miksi näin on: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-intel/+bug/238105 Bugi siis käytännössä estää uusien versioiden asentamisen, koska näytönohjain ilmeisesti tunnistetaan väärin.

Sain nyt viimeyönä sitten laitettua tähän Ubuntu 7.04:n, ja ihan hyvältä vaikuttaa. Buildia hakiessani luki sivulla, että vanhaa versiota ei missään tapauksessa pitäisi pitää koneella, koska siinä on jotain tietoturva-aukkoja. (aiheesta enemmän http://old-releases.ubuntu.com/releases/feisty/ )

7.10:aa asentaessa näyttö sumenee jo, mutta ilmeisesti jotkut ovat saaneet jopa 8.04:n asennettua käyttämällä vanhaa ajuria.

KYSYMYS LYHYESTI:
1) Miten saan estettyä sennuksen yhteydessä sen, että näytönohjain lakkaa toimimasta?
2) Käytänkö noita encryption key-juttuja tietämättäni peruskäytössä? Jos en aio koskaan käyttää mitään VPN-sovellusta enkä muita, niin onko tuo tietoturvabugi niin vakava?

Kiitos jos joku jaksoi lukea, ja kiitos vielä enemmän jos joku osaa kertoa vastauksen, ja mielellään yksityiskohtaisen sellaisen, koska käytän tätä nyt ensimmäistä päivää.  :)

Edit: lisätty kakkoskysymys

Sivuja: [1]