Tiedoksi, Sonera toiminut ok Opengaten kanssa.
Domainin käyttöönotto on todella yksinkertainen jos rekisteröit sen esimerkiksi DNSexit: llä:
www.dnsexit.comHeillä on omat nimipalvelimet ja pääset tekemään perusasetukset samoin helposti, ei tarvitse tietää oikeastaan muuta kuin missä ip-osoitteessa se palvelimesi on ja syöttää domainisi nimi ja sitä vastaava ip-osoite.
Kaikki käy siinä webbiselaimessa. Nämä DNSexitin nimipalvelimet ovat ilmaiset jos rekisteröit domainisi siellä. Tuo DNSexit on vain esimerkkinä, joka paikassa idea on sama. Kun domainin rekisteröinti ja nimipalvelimet tulevat samasta paikasta toimi on yksinkertainen.
Jos kyseessä on jokin ei niin tärkeä testailu/kokeilupalvelin ja ip-osoite muuttuu harvoin niin webbiselaimella sen päivittää hetkessä tuonne DNSexitin palveluun.
Jos haluat hieman kehittyneemmän systeemin niin tarvitset palvelimellesi skriptin, joka hoitaa päivityksen automaattisesti nimipalvelimelle jos ip vaihtuu. Tuo on pidempi tarina mutta helppo asia kokeneemmille.
Ja pari sanaa siitä omasta webbipalvelimesta jolle halusit (?) useamman domainin toimimaan samalta koneelta. Onnistuu jälleen ongelmitta mutta huomaa että tuo "monta domainia samalla webbikoneella" perustuu siihen että yhteys avataan nimipalvelun kautta, se Apache tms. "tajuaa" sen tuletko pelkällä ip: llä suoraan kiinni vai nimipalvelun kautta.
Siis webbiselaimessa annettu http://1.2.3.4 vie Apachella eri paikkaan kuin
http://jokunimi1.domain.com,
http://jokunim2.domain.com, jne.
Webbipalvelimen asetuksissa määritetään mitä tapahtuu kun tullaan ip-osoitteella ja mitä tapahtuu kullakin domainnimellä.
Vaatisi ehkä pidemmänkin selityksen... ?