Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ajaaskel

Sivuja: 1 ... 164 165 [166] 167 168 169
3301
Yksi pieni asia vielä:  Lienee suositeltavaa käyttää

"sudo checkinstall"     eikä  "sudo make install"

kahdesta syystä:   
1)  Checkinstall asentaa paketin niin että se näkyy Synaptic: in listassa mukana
2) Saat kaupan päälle .deb paketin jolla saat jatkossa helpommin asennettua... ;-)

No, varsinaiseeen asiaan,  tällä se käynnistynee pääteikkunasta:

   /usr/local/kde/bin/kradview

Tai voit myös tehdä sille käynnistyskuvakkeen työpöydälle eli klikkaa hiiren oikealla työpöytää, valitse menusta "Luo käynnistin...",  nimikohtaan kirjoitellan vaikka Kradview ja komentokohtaan  /usr/local/kde/bin/kradview  niin pitäisi toimia.

3302
Kiitos gdm, asia ok kun editoin nuo.  Huom:   Vaati vielä buutin ennen kuin kaikki oli ok.

3303
Laitealue / Vs: Realtek linux ajurit
« : 02.05.09 - klo:20.51 »
Välikommentti:  Itselläni pöytäkoneessa (Fujitsu Siemens Pi3630) ALC-888, toimi suoraan sekä Intrepidissä että Jauntyssä.  Pieni erikoisuus ilmestyi Jayntyssä,  näyttää asentaneen ALC-1200 tavarat mutta toimii näköjään silläkin (IEC938 digiääni joskus häipynyt ja tullut takaisin kun ajaa   

speaker-test -Diec958 -c2 -l3 

Tuo ajaa kolme kertaa testiääntä ("vaaleanpunainen kohina" eli suomeksi suhinaa) digiaudioliitännästä ulos molemmista kanavista vuorotellen.
Itselläni myös tiputettuna nuo Realtek -ääniajurit mutta en ole vaivautunut virittämään koneeseeni kun on toiminut alkuperäisilläkin tyydyttävästi.

3304
Kannattaa tarkastaa että Flash on versio 10 eikä 9 (kuten neuvottu myös yllä).  Kympillä toimii kokemukseni mukaan kaikki mahdollinen Flash tavara, ysillä on puutteita. 

3305
Lienet varmaankin kokeillut hiiren oikealla tuota kaiuttimen kuvaa tuolla yläpalkissa päiväyksen vieressä ja valinnut "Avaa äänenvoimakkuden hallinta",  sieltä aukeavan ikkunan oikeasta alareunasta nappi "Asetukset" ja laittanut rukseja panelin täyteen  (=kaikki kohdat) ? Huomaa että osa valinnoista on piilossa, pitää pyöritellä esiin tai venyttää ikkunaa nurkasta. 

3306
Siis tarkennus, ei ohjelmalähdemuutoksia vaan klikkaillaan vaan nuo paketit.  Se antaa sitten valita asennetaanko suoraan koneelle vai tiputetaanko työpöydälle talteen.  Itse tiputin ensin työpöydälle nuo kolme pakettia ja asensin siitä klikkaamalla kyseistä .deb pakettia.  Näiden .deb pakettien asennus on tosi helppoa, klikkaat pakettia ja se asentuu vähän samaan tyyliin kuin joku Windowsin Setup -ohjelma tekee. Ei tarvitse mennä pääteikkunaan tekemään ellei halua.

3307
Ei mitään hakumuutoksia vaan käydään tiputtamassa (=imuroimassa)  tavarat täältä:

http://packages.debian.org/lenny/libartsc0-dev
http://packages.debian.org/lenny/libarts1c2a
http://packages.debian.org/lenny/libarts1-dev

ja valitaan ne i386 paketit.

Sitten vaan klikataan ja ennetaan asentua....Asennusjärjestys selviää yrittämällä, kyselee kyllä edellistä pakettia jos ei löydä (riippuvuus tämä-ja-tämä...).

3308
Muistan vanhassa ManDrake: ssa oli graafinen "Run As" jossa pystyi valitsemaan tunnuksen jona komentoa ajetaan (ja yleensä se oli root).  Onko Ubuntuun vastaavaa eli sama kuin nyt on tuo Alt-F2 mutta ajon suorittajan tunnus valittavissa ?   

3309
Braseron kanssa olen kohdannut satunnaisia ongelmia. Laitoin itselleni K3b -ohjelman ja "unohdin" Braseron hetkeksi.

3310
Vaihdoin asennuksessa annetun koneen nimen päätteessä tyyliin "sudo hostname uusi-nimi" .  Heräsi pieni epäilys että tämä ei yksin riitä tai sitten hölmöilen jotain muuta "sopimatonta".  Kun  vaihdan käyttäjäksi root ja yritän käynnistää esim. gedit niin herjaa:

No protocol specified
(gedit:789): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0.0

Nautilus puolestaan sanoo:
No protocol specified
Could not parse arguments: Näyttlö ei voi avata:            <-- (huomaa pieni suomennusjuttu)


 

3311
Taisin jo sanoa, itse hain Debian Lennyn aRts tavarat (kolme pakettia) ja käänsin niillä, toimi ainakin amd64 versiossa... ;-)

3312
Laitealue / Vs: 9.04 Äänet eivät toimi
« : 30.04.09 - klo:08.55 »
Laittaisitko sen [Ratkaistu] tuonne kiitos.

3313
Laitealue / Vs: Ubuntu9.04 kaikki äänet katosivat
« : 30.04.09 - klo:08.48 »
Olethan varmaan myös havainnut tuon Alsamikserin graafiseb version tuolla näytön oikeassa ylänurkassa :   Pieni kaiuttimen kuva, klikkaa sitä hiiren oikealla ja valitse menusta "Avaa äänenvoimakkuden hallinta".  lköytyy myös tuo samainen mute-nappi PCM kohdasta.   

3314
Laitealue / Vs: Vanhempaan koneeseen Ubuntua.
« : 30.04.09 - klo:08.29 »
*  *  *  *   pitkään... :-)

3315
Laitealue / Vs: Vanhempaan koneeseen Ubuntua.
« : 30.04.09 - klo:08.28 »
Olen laittanut Ubuntu Intrepidin (v 8.10) AMD K6 koneeseen eli liki vastaavaan kuin kysyjällä mutta allekirjoitan kaikki edelläolevat kommentit.  Se kyllä meni koneeseen ja korttiakin jopa pystyi pelaamaan mutta kun kerran vedin sähköt pois töpselistä ja bootissa alkoi tulla "korjaa GK ensin" tai jotain sinnepäin niin alkoi into loppua kun kaikkea saa   ... o    d   o   t  t   a   a . . . . . *  *  *  *  *  *  * 

3316
Laitealue / Vs: Miten cd/dvd asemat toimimaan kunnolla
« : 29.04.09 - klo:18.42 »
Pikatesti omalla koneellani CD: n poltossa:     Brasero 25 x,   K3B  DAO -moodissa  40 x.  Ubuntu Jaunty, koneeni Amilo Pi3630 lukevalla Blue Ray asemalla.

3317
Laitealue / Vs: Canon LBP-1000 tulostin
« : 29.04.09 - klo:18.35 »
Itselläni ei ollut ajuria Brother DCP-7010 monitoimikoneelle. Asennus tarjosi väärää Brother ajuria joka ei toimi.  Lähdin kokeilemaan arvauksella että jokin geneerinen PCL ajuri toimisi ja niinhän se lähtikin toimimaan kun laitoin  "Generic PCL 6/PCL XL Printer Foomatic/hpijs".   Äkkiä arvaisin Canonillekin jonkun ajurin pelittävän mutta en valitettavasti osaa arvata mikä se olisi.   

3318
Kiitos vinkistä, helpot keinot ovat aina tervetulleita. Olen käyttänyt toistakin "vaikeata tietä" eli WebMin ( tulee ilmeisesti sanoista "webbiselaimen avulla administrointi" vapaasti käännettynä).  Jatkoin hieman vielä Apachen konffauksen tutkiskelua ja tyhjäsin tuon /etc/apache2/httpd.conf tiedoston.  Apache alas/ylös ja yllätys:  PHP toimi edelleen.  Tutkailin nyt mitä kautta se latasi itsensä ja se näyttää tältä:   /etc/apache2/apache2.conf  sisältää rivit jotka lataa kaikki  *.load ja *.conf tavarat /etc/apache2/mods-enabled  hakemistosta.  Näkyi olevan php5 siellä mukana.   

3319
Ajoin itse täältä .deb paketin, todella helppo virittää:

http://www.dnsexit.com/Direct.sv?cmd=ipClients

Toimivuudesta en vielä tiedä, laitoin hetki sitten koneelle.  Olen myös rekisteröinyt siellä domainit ja käyttänyt ilmaisia dns-palvelimia.  Ne ainakin on pelittänyt ongelmitta.

3320
Pystytin yllämainitun kokoonpanon mutta ei mennyt aivan ongelmitta. Jouduin yrittämään aika monenlaisia asioita. Ehkä tämä auttaa sinua kun teet samaa asiaa, voi muuten päivä huveta siinä nopeasti.  Tässäpä lyhyesti:

- Apache menee "heittämällä" ja toimii heti. Jouduin kuitenkin vaihtamaan Apcheni kun kaikki versiot eivät halua elää yhdessä PHP: n kanssa. "MPM Worker" sai lähteä ja "prefork" tuli tilalle. Pakettivarastosta asennetun "prefork" Apachen käyttämä hakemistorakenne Jaunty: ssä

   - www kotihakemisto:   /var/www
   - lib hakemisto:  /usr/lib/apache2/modules
   - httpd.conf hakemisto:   /etc/apache2

- Erikseen asennettavan graafisen konffaustyökalun "Rapache" kanssa jäin jumiin kunnes totesin että se ei toimi lainkaan Jaunty: ssä.
- PHP ei meinannut pelittää aluksi millään.   Olin kyllä asentanut oikeat php5 libit.  Jouduin tässä kohdassa opiskelemaan hieman rankemmin. Sekaannusta lisäsi se että netissä esitettiin kymmenen plus yksi erilaista tapaa, Apache ja php versiot olivat missä mitäkin ja Apache voi olla eri alustoilla ja monissa versioissaan aivan eri näköinen ja käyttää eri hakemistoja. Lisäksi käyttäjät usein käänsivät Apachensa itse mitä erilaisimmilla kokonpanoilla. En suosittele Apachen pystytystä ensimmäiseksi harjoitustyöksi... :-)   Sotku oli aluksi todella suuri kunnes asia alkoi jotenkin hahmottua.  Se mitä netistä käsitin oli lyhennettynä näin:
PHP: stä kannatta käyttää versiota 5 jos mahdollista. Asensin siis php5 libit.   Jotta Apache tajuaisi käyttää PHP: tä niin sille pitää konffauksessa kertoa se tavalla tai toisella.  Ja tässä onkin sitten kaksi täysin eri joko/tai polkua:  Ajaa PHP: tä modulina     *tai*    CGI: nä.   Etuja ja haittoja näille kahdelle vaihtoehdolle on lueteltu pitkästi netissä.     Itse valitsin ajaa PHP: tä modulina.   Siispä editoin httpd.conf tiedostoa (oli muuten alkuaan täysin tyhjä eli nolla byteä) ja lisäsin sinne eräästä ohjeesta lainaten:

  LoadModule php5_module  modules/libphp5.so
  AddHandler php5-script php
  DirectoryIndex index.html index.php
  AddType text/html php
  AddType application/x-httpd-php-source phps

Sitten Apachelle stop ja uudelleen käyntiin,  ihme-ja-kumma, sehän toimii !  Ei enää tyrkytä php-tiedostoa selaimelle downloadattavaksi vaan ajoi sen Apachella kuten oli tarkoitus.



Sivuja: 1 ... 164 165 [166] 167 168 169