Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - joonas60

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13
21
Laitealue / Vs: Miten kuvat Duro kännystä
« : 19.12.15 - klo:20.17 »
Kyse lienee kuitenkin Doro-nimisestä kännykästä, josta pitäisi pystyä siirtämään kuvat USB-kaapelilla tietokoneelle, USB-kaapeli tulee käsittäkseni puhelimen mukana. Lisätietoja löytynee käyttökirjasta.

Muok.: Jos haluat lisätietoja, niin puhelimen malli olisi hyvä tietää.

22
Auttaako, jos alkuperäisestä rules-tiedostosta korvaat SYSFS:ät ATTRS:eilla? Tuo alkuperäinen udev rules-tiedosto on sen verran vanha, että siinä käytettty syntaksi on vanhentunut.

Edit.: Miten skooppi muuten on pelittänyt, onko vastannut odotuksia?

23
Nyt toimii, mutta vain rootilla. johonkin ryhmään pitäisi liittää itseni. ???

Lisää itsesi plugdev-ryhmään, lainaus openhantek-extractfw-paketin INSTALL-tiedostosta:
Lainaus
If you can't run OpenHantek as normal user, you have too add your user to the plugdev group.

24
Näytäisi luoneen vain tuosta jälkimmäisestä SYS-tiedostosta (DSO21502.sys) sekä firmwaren että loaderi. Käsittääkseni pitäisi tuosta ensimmäisestä (DSO21501.sys) tehdä firmis (sekä loader)? Mutta kokeilemallahan sen näkee mitä lelu syö kakomatta...

Latasithan noissa ohjeissa mainitun fxload-ohjelman, löytyy Ubuntun pakettivarastoista?

25
Itseasiassa tuossa Kamaran linkin takan olevassa paketissa on C-kielinen lähdekoodi tuosta dsoextractfw-ohjelmasta ja jossa on lisäksi vakava bugi, joka estää kokonaan firmware-tiedoston synnyn. Näin ainakin kävi niille sys-tiedostoille, jotka löysin Hantekin kotisivulta (http://www.hantek.com/en/ProductDetail_2_44.html).

Syynä bugiin lienee se, että vanhemmissa sys-tiedostoissa on ollut käytössä eri tiedostoformaatti kuin nykyisissä, mene ja tiedä.

Tämän linkin takaa löytyy tuoreempi lähdekoodiversio, jolla syntyi firmaware-tiedosto. Tämä versio ei vaadi sys-tiedoston nimen olevan isoilla kirjaimilla, vaan sille kelpaa tiedosto sellaisenaan:
Koodia: [Valitse]
wget http://sourceforge.net/projects/openhantek/files/openhantek-extractfw/openhantek-extractfw-0.7.0.tar.bz2
Lisäksi löysin tuoreemman käyttöliittymän lähdekoodit:
Koodia: [Valitse]
wget http://sourceforge.net/projects/openhantek/files/openhantek/openhantek-0.2.0.tar.bz2
Kamaran linkistä löytynyt käyttöliittymänkoodi vaati Qt:sta versio kolmosta, tämä tuoreempi Qt4:sen ja kääntyi kitisemättä Ubuntu 15.04:ssa, kunhan riippuvuudet oli kohdillaan.


26
Jäi minulle epäselväksi se, mitä oikein olet tekemässä...

Joten pitääpi sitten olettaa: Olet jollakin konstilla saanut (asennuslevy, Internet) Windows ajurin, josta löytyy sys-tiedosto. Tästä tiedostosta olet sitten kaivannut firmware-osan erilleen omaksi bin-tiedostoksi. Nyt sinun pitäisi saada tämä tiedosto sitten muutettua sitten Intelin HEX-muotoon ja mielelään jollain Linux-ohjelmalla.

GNU:n ohjelmistosta löytyy objcopy-niminen apuohjelma, jolla homma voisi onnistua:
Koodia: [Valitse]
objcopy -I binary -O ihex firmware.bin firmware.ihex
Ko. ohjelma tulee käsittääkseni vakiona Ubuntuun gcc-kääntäjän kylkiäisenä  binutils-paketin mukana.



27
Yleistä keskustelua / Vs: Skanneri ja 14.04
« : 20.05.15 - klo:22.47 »
Satasen (joka on max hinta) epson oli ehdokas mutta epson tuesta kysyessä reply, ettei ole lainkaan tukea linuksiin missään epsonin scannerissa (!)

Ei pidä täysin paikkaansa, täältä löytyy EPSON Download Center, kun antaa laitteen nimen ja käyttöjärjestelmäksi Linux, niin pitäisi löytyä (ei välttämättä kaikkiin malleihin).

Näyttää tosin tuo sivu tökkivän välillä tällä hetkellä, en tiedä onko nettiyhteydessä jokin häikkä...

28
Langattoman verkkokorttisi ajuri kaipaa rtl8723befw.bin-nimistä firmwarea, jota ei löydy Ubuntu 12.04 paketeista, ei paketeista linux-free- tai linux-nonfree. Ubuntu 14.04:seen ko. firmware tulee paketin linux-free-firmware mukana, joka on oletuksena asennettuna.

Tämän viestin ohjeesta (on (nm: vieläkö ohjeesi on validi?) http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=47226.msg362936#msg362936 saattaa olla hyötyä, jos kernel-version on sama tai suurempi kuin ko. viestissä (3.13.0-27.50), vaikka tuossa puhutaan 14.04:sta (tuki 14.04:seen on tullut päivitysten mukana myöhemmin). Kernel-versio selviää esim. päätekomennolla:
Koodia: [Valitse]
uname -r
Edit: Ubuntu 12.04.5:ssa löytyy siis ajuri  rtl8723be.ko, muttei tuota mainitsemaani firmwarea. Päivitetystä 14.04 Ubuntusta löytyvät molemmat.

Mielestäni nm:n neuvo uudemman Ubuntu-version asennuksesta on paikallaan.

29
Saunalahden asikaspalvelu ei sitten tarjonnut tai suostellut mitään ohjelmaa?

Suomi24:ssa (huh mikä lähde...) suositellaan tosiaan tuota sinun mainitsemaa softaa (http://keskustelu.suomi24.fi/t/11837479):
Lainaus
Vielä helpommalla onnistu kun asentaa Samsung Y3400 WWAN Data Modem ajurit, se on 3-sarjalle tehty Kiera2. Sen jälkeen toimii heti. Näppäilee vaan pin-koodin kun yhdistää nettiin windowsin langattomien verkkojen valikosta.


Moinen löytyy Samsugin UK-sivustolla http://www.samsung.com/uk/support/model/NP-N102-JA01DX nimellä WWAN Y3400 Samsung Data Card Modem Driver.

Et maininnut kannettavan mallia etkä sitä mikä on sisäisen modeemin merkki, joten toiminta ei varmaa tuolla ajurilla. Itselläni ei ole kokemusta tuosta. Joten omalla vastuulla siis...

30
Kannattaa googlettaa tuolla tuotenimellä VFS495 & linux, niin löytyy tietoa aiheesta.

31
Ohjeet englanniksi Fingerprint GUI

En ole kokeillut, koska en erityisemmin sormenjälkitunnistimesta välitä ja ainakin aiemmin Windows-maailmassakin sen kanssa on ollut vaikeuksia.

Edit: Jos tämä tieto Validity Fingerprint Sensor WBF drivers pitää paikkansa ja tuossa ko. läppärissä on sormenjälkitunnistimena Validity VFS495, niin se ei ole tuettujen listalla tuolla Finger GUI:lla (USB ID on 138a:003f), ainakaan tällä hetkellä.

Toisaalta HP:n omilta sivuilta löytyy ajuri Suse Linuxille Validity Fingerprint Reader Driver for SuSE Linux SLED 11. Jep, todella mielenkiintoista.

32
15.04:ssä on edelleen oletuksena Python 2.7, eli tuo linkki on samanlainen myös asennetussa ja päivitetyssä versiossa. Sen sijaan HPLIP-paketoinnissa olevat python-skriptit on 15.04:ssä muutettu käyttämään Python3-tulkkia. Tämä on osa järjestelmänlaajuista siirtymistä Python 3.een ennen Ubuntu 16.04:n julkaisua.

Olet oikeassa. Kun vilkaisin 15.04:sen hplipin pythonskriptejä niin niistä löytyi tämä aloitusrivi:
Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/python3
Kokelin virtuaaliboxissa viikonloppuna HPLI:n asennusskriptiä hplip-3.15.4.run, joka löytyi täältä HP Linux Imaging and Printing - Installer Walkthrough. Kun ajoin onnistuneesti tuon, niin hplip-skripteissä on nyt vastaavasti aloitusrivi:
Koodia: [Valitse]
#!/usr/bin/env python
Näin ollen skriptien ajo ei enää ole riippuvainen siitä python-versiosta, joka on määritelty oletukseksi.

Muuten , AimoE:n aloitusviestissä on Asennusohje-linkki rikki, pitäis varmaan sojottaa jonnekin muualle kuin http://3.15.4/ ...

33
Kun tuo ilmoitus tulee, paina sarkain-näppäintä (tunnetaan myös tabulaattorinäppäimenä). Tällöin pitäisi tulla esiin valikko, josta voi valita mm. asennuksen.

Ko. ilmo tullut vastaan ajoittain. Pääasiassa silloin, kun olen kokeillut kehitysvaiheessa olevia Ubuntu-jakeluja.

34
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 14.04, WIFI pätkii
« : 11.05.15 - klo:21.37 »
Langaton verkkokortisi on RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter, jolla tuntuu yleisesti olevan tämmöistä ongelmaa. Olisiko foorumin tästä viestistä apuja Vs: RTL8723BE nettiyhteys tippuu eikä yhdistä enää uudelleen?


35
Löytyykö tuohon 15.04 suomenkielinen lataus ohjelma?

Kyllä. Ubuntu.comin kautta ladatun levykuvan asennusohjelma toimii suomenkielisenä ja asentaa suomenkielisen Ubuntun, kunhan Internet-yhteys toimii asennuksen aikana. Erottava tekijä lokalisoituun Finnish Remixiin on se, että Ubuntu Suomen Finnish Remix sisältää kielipaketit, jolloin nettiyhteyttä ei välttämättä tarvita asennuksen aikana. Jos kielituki jää jostain syystä vajaaksi, tarvittavat paketit voi asentaa myös jälkeenpäin.

Jos tekee USB-asennustikun esimerkiksi Windows-koneella Pen Drive Linuxin USB Installerilla, tilannne saatta olla toinen: ko. ohjelma luo ihan oman käynnistysvalikon, joka poikkeea perinteisestä DVD:lle luodusta valikosta, kts. ensimmäinen kuva sivulta  Install Ubuntu 14.04.2 LTS Eli saattaa olla, että USB-tikulta asennettaessa ei vältämättä kielituki toimi kuten DVD:ltä.

36
Jeps, näyttäs python version käyttö olevan se root-cause. Katsoin uudelleen liveCD:tä ja siellä tuli tämmöstä:
Koodia: [Valitse]
ls  /usr/bin/python -l
lrwxrwxrwx 1 root root 9 tammi 13 18:31 /usr/bin/python -> python2.7

Ilmeisesti asennetussa/päivitetyssä 15.04:ssa on linkitetty python3?

Arch-wikissä oli neuvo, että poistaisi symbolisen linkin ja loisi uuden, joka linkitettäisiin vanhempaan versioon: HPLIP: "Syntax error: invalid syntax" installing HP LaserJet 1018. Tuosta tosin taitaa tulla ongelmia sellaisten ohjelmien kanssa, jotka tarvitsevat uudempaa versiota.

37
Ja joka tapauksessa, kysymykseni oli yleisempi, koski ylipäätään tilannetta jossa joutuu hakemaan tuoreemman version jostain ohjelmistosta valmistajan sivustolta. Olisikohan mahdollista saada siihen varsinaiseen kyssäriin vastaus, kävi tämän erityistapauksen kanssa nyt miten tahansa?

Ohjeet tälläisessä tapauksessa pitäisi löytyä valmistajalta. Esimerkiksi hplip-tapauksessa hplipin poistoon löytyy ohjeet täältä How to Uninstall HPLIP

Kokeilin ubuntu 15.04:sta USB-tikulle asennetulla liveCD:llä ja tulostusta hplipiä käyttäen wanhalla HP:n monitoimilaitteella ja sekä tulostus että skannaus toimi OK. Olisiko näin, että päivitys 14.04:sta 15.04:ään aiheuttaa tämän ongelmasi? Ja tämän virherapsan hplip 13.15.4 fails with Ubuntu 15.04 perusteella uudempi hplip 3.15.4 toimi vältämättä sen paremmin...

38
Näyttää siltä, että X-palvelin kettuilee edelleen. Pääsetkö lainkaan kirjautumaan Ubuntuun komennolla (ilman X:ää)?
Koodia: [Valitse]
sudo enter-chroot

Edit. Näyttäs olevan tälläinen tuore virheraportti Crouton-sivustolla, vastaa ehkä paremmin sinun alkuperäistä ongelmaa kuin nm:n mainitsema Can't startunity #1715

39
En itse tunne ChromeOS:ia tai Croutonia, mutta olisiko tästä linkistä hyötyä (oletan ettei ohjeen englanninkielisyys aiheuta ongelmia)?:
https://github.com/dnschneid/crouton/wiki/Common-issues-and-reporting

Ko. linkki kuuluu crouton-wiki-sivustoon, jota ylläpitävät Croutonin kehittäjät.

40
Ovat laittaneet bugikorjatun version 32-bittisestä tuonne http://www.von-der-salierburg.de/download/GuzziDiag/. Ainakin minun virtualboxissa toimivalla 32-bittisellä Xubuntu 14.04:lla lähti toimimaan, aiemmalla versiolla ei toiminut (oli samat oireet kuin sinulla).

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13