Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - oh2ir

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 23
21
Laitealue / Vs: Verkkokortti katosi
« : 13.05.16 - klo:14.53 »
Minulla kävi samalla tavalla, ensin katosi win10:ssä ja sen jälkeen ubuntussa.

Ratkaisu oli että uusi asennus ubuntu 16.04 LTS, kaikki toimii jopa win10:ssä,
syytä miksi näin kävi en ymmärrä, mutta nyt kaikki on hyvin.

Joten asenna ubuntu uudelleen niin toimii.

22
Tere

Millainen se ongelma sinulla oli ja miten sen korjasit ?

23
Kannattaisi kokeilla Firefoxin teeman vaihtamista, minulla se vaikuttaa myös noihin asetuksiin

24
Minä olen käyttänyt tuohon tarkoitukseen sellaista ohjelmaa kuin, Unityn muokkaussovellus. Sillä voi tehdä muitakin muutoksia Unityyn.

Löytyy Unityn sovellusvalikoimasta

25
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 21.04.16 - klo:13.02 »
Toimiiko se pelkästään ohjelmistopäivityksellä ? Olen jo jonkin aikaa käyttänyt kubuntu 16.04:ää ilman ongelmia.

26
Pitää vain mennä windowsiin ja toimia ko. softan ohjeiden mukaisesti.

27
Lenovon ohjeissa sanotaan että jos kone on jatkuvasti verkkovirrassa niin pitämällä akku 60%:n latauksessa akun käyttöikä pitenee, pitääkö paikkansa tai ei siitä minulla ei ole käsitystä.

28
Yleistä keskustelua / Vs: Uutta läppäriä ostamassa
« : 12.04.16 - klo:21.32 »
Minä ostin tammikuussa Lenovo Z51-70 merkkisen läppärin jossa oli win10 mukana. Halusin linuxin ja rupesin hölmöilemään enkä ottanut etukäteen selvää miten homma onnistuu.

Nyt on käytössä W10 ja kubuntu 16.04 LTS (beta). Pahin ongelma oli että en tajunnut / huomannut että secure boot ei saa olla käytössä, sen jälkeen kun olin sen poistanut käynnistyi asennusohjelma normaalisti ja nyt on sitten käynnistyksessä valittavissa W10 tai Kubuntu 16.04 LTS (beta).

UEFI saa olla käytössä kubuntun asennus toimii kyllä. Kannattaa etukäteen osioida kiintolevy niin että siellä on riittävästi varaamatonta tilaa mihin sen linuxin aikoo asentaa.

Vieläkerran kiitokset nm:lle avusta.

29
Enpä malttanut olla kokeilematta tuota secure boot juttua, otin sen BIOS:sta pois päältä, minkä jälkeen asennus meni ihan OK.

Mikä tuon secure boot:n tarkoitus on, kuinka tärkeää on pitää se päällä ?

30
Tere

Nyt olen pari kertaa yrittänyt asentaa Kubuntun, mutta molemmilla kerroilla se kaatui kommenttiin että Installed crash, tästä syystä utelen vain tuota juttua.

Tosin kyseessä on Kubuntu 16.04 LTS beta, mistä syystä se saattaa tökkiä.

Lähdin nyt nollasta liikkeelle niin että ensin win10 ja sitten kun se lopullinen julkaisu tulee, niin sitten asentelen sen uudelleen.

31
Tere

Kertokaapas viisaammat mikä on oikeaoppinen tapa asentaa kubuntu win10:n rinnalle,
onnistuuko UEFI:iin vai pitääkö vaihtaa legasyyn ?

Kysyn tätä siksi että 16.04:n julkaisupäivä lähestyy kovaa vauhtia.

32
Avaa uusi aihe, se selventää tuota keskustelua huomattavasti.

Miten ruostumaton teräs liittyy läppärin latausjohtoon ja sen kestävyyteen ? ? ? ?

33
Viitaten alkuperäiseen kysymykseen: Ei niissä kaapeleissa ja liittimissä erikoismetalleja ole, korkeintaan kullatut liitinpinnat, ja johtimet jotain kupariseosta jossa on sitten vaihtelevan laatuista muovia eristeenä.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu natiivina Windowsissa.
« : 30.03.16 - klo:21.55 »
Minä en ymmärrä sitä että miksi ubuntu pitäisi jotenkin naittaa wintoosaan, tuntuu aika oudolta.

Olen jo vuosia käyttänyt wintoosaa ja linuxi rinnakkain samassa koneessa, käynnistettäessä vain valitsen kumpaa haluan käyttää.

Ubuntun asennus tekee GRUB:in valmiiksi niin etää ubuntu aukeaa ensimmäisenä, se toki vaikuttaa siihen että wintoosaa ei tule käytettyä ollenkaan.

Nyt on jo käytössä Ubuntu 16.04 LTS beta, hakkaa mennen tullen wintoosan ;)

35
pieni kommentti tähän jatkoksi.

Ostin 2 kk sitten Lenovo Z51-70 läppärin, asensin W10:n normaalisti ja annoin tehdä oletusasetukset, kone toimi niinkuin pitikin.

Tämän jälkeen pienensi W10:n omalla laitehallinnalla winkun osiota niin että sain 100 GB:tä varaamatonta tilaa, tämän jälkeen asensin 15.10:n ubuntun oletuksilla tuohon tyhjään tilaan, koko asennus meni aivan oikein ja käytössä oli 15.10.

Sitten pienensin 15.10:n GPartedilla osion puoleen jonka jälkeen tuli 50 GB:tä varaamatonta tilaa, tähän tilaan asensin sitten tikulta Ubuntu 16.04 LTS:n, koko asenus meni just niinkuin pitikin, ja 16.04 toimii.

Asennusohjelma teki GRUB:n niin että ensimmäisenä on 16.10, toisena windows10 boot manager, kolmantena 15.10 ja neljäntenä system setup, jolla saa käyntiin BIOS-asetukset, koko systeemi toimii mielestäni niinkuin pitääkin ja tälläkin hetkellä on Ubuntu 16.04 LTS käytössä, skanditkin löytyi nm:n ohjeella, mistä kiitokset hänelle.

36
Kyllä johdot sellaisenaan kestää taivuttelua, kun ei pakkasessa taivuttele.

Eri asia on sitten se liitäntä läppärissä siihen kannattaa kiinnittää huomiota että millaiselle taivutukselle se liitin joutuu alttiiksi, korjaaminen saattaa tulla kalliiksi jos ei ole takuu voimassa, ja siitäkin huolimatta sen korjauksen voi joutua maksamaan.

Yleensä se läppärin puoleinen liitin joka on tinattu sinne emolevylle lähtee irti juotoksista tai jopa folio irti piirilevystä. Korjaaminen voi olla aika haastava toimenpide ellei ole kokemusta elektroniikan rakentelusta/huoltamisesta.

37
Tere

Kiitokset nm, nyt toimii ääkköset.

38
Tere

Asensin Ubuntu 16.04 LTS beta:n, ja asennusvaiheessa ei saanut asennettua skandeja, nyt en loyda mistaan ohjeita miten ne saa kayttoon.

kaytossa on USB-liitantainen ulkoinen nappis, mutta sama ongelma on myos tuon lapparin oman nappiksen kanssa.
 
Toistaiseksi vaikuttaisi toimivalta systeemilta.

73 de Kari OH2BNE

39
Tere

Nyt täytyisi muistaa myös sellainen asia että, kun koneen valmistaja on laittanut esiasennuspaketin koneeseen, niin silloin kun se asennetaan siitä, tai mahdollisesti koneen mukana tulleelta levyltä, niin siinä on laitevalmistajan OEM-tuotetunnus joka latautuu ja aktivoi tuotteen automaattisesti.

Minullakin on tyttären vanha läppäri jonka mukana tullut romppu on kadonnut ja koneen pohjassa olevasta tunnuksesta ei saa selvää joten ainoa vaihtoehto oli ubuntu ;)
Ainoa vaihtoehto olisi ollut ottaa yhteyttä HP:lle.

Kannattaisi kysyä laitevalmistajalta sitä romppua jolloin sen saisi varmaankin toimimaan siinä alkuperäisessä muodossaan. Koneen sarjanumero kannattaa olla mukana kun sitä romppua tilailee.

40
Oletko päässyt BIOS-asetuksiin lainkaan, jos olet niin miten ?

Minulla pitää ohuella tylpällä piikillä käynnistää kone suljettu tilasta, minkä jälkeen sitten tulee valikko josta saa valita eri toimintoja.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 23