Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mgronber

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 73
21
Olisi pitänyt kai tarkistaa tuolta standardista oikea muoto. :)

Sieltä se oikea muoto helpoiten löytyy :)

22
Taitaa olla headerissä koodausvirhe...
Koodia: [Valitse]
Content-Disposition: "attachment; filename=1809 liite.doc"
Content-Type: "application/msword"

näyttäisi oikeammalta...

Epäily oli oikea mutta korjaus väärä (RFC 2183, RFC 2616).

Koodia: [Valitse]
Content-Disposition: attachment; filename="1809 liite.doc"
Content-Type: application/msword

23
Yleistä keskustelua / Vs: Jokamiehenoikeudet netissä
« : 22.12.09 - klo:12.53 »
Kaikkien tulisi voida toteuttaa vapaasti persoonaansa netissä, lakien puitteissa.

Minkä maan lakien mukaan?

24
Yleistä keskustelua / Vs: EU näytti voimansa
« : 18.12.09 - klo:12.29 »
Lapsellista käyttäytymistä Mozillalta kun menee marmattamaan johonkin EU:n kilpailuvirastoon, että ku meidän tuote ei menesty koska yritys joka on tehnyt käyttöjärjestelmän ja käyttää oma tekemää selainta siinä pilaa heidän markkinaosuutensa.

Olisiko antaa lähdettä mistä käy ilmi että Mozilla on marmattanut EU:n kilpailuvirastoon?

Uutisen mukaan "EU:n ajama selainkiista sai alkunsa siitä, kun norjalainen selainvalmistaja Opera kanteli komissiolle Windows-käyttöjärjestelmän ja Internet Explorer -nettiselaimen yhteensitomisesta."

25
Pystyykö osioita suurentamaan osiokohtaisesti niin että myös tiedostojärjestelmien koko muuttuu? Jos pystyy niin päteekö tämä kaikille tiedostojärjestelmille vai ainoastaan niille joissa on mahdollisuus koon suurentamiseen?

1. Pystyy. Gparted suurentaa osion ja sitten tiedostojärjestelmän.
2. Kaikki tiedostojärjestelmiin joihin löytyy tuki tj-kohtaisista työkaluista laajennustoiminnolle. Näitä on ainakin yleisimmät linuxin käyttämät(ext, xfs, reiserfs) ja fat/ntfs.

Kiitoksia. Tämä oli hyvä tietää.

26
Olen käyttänyt käyttöjärjestelmän kopiointiin live-CD:n gpartedia. Sillä saa samalla suurennettua kopioidun kokoa jo kopioitaessa.

Pystyykö osioita suurentamaan osiokohtaisesti niin että myös tiedostojärjestelmien koko muuttuu? Jos pystyy niin päteekö tämä kaikille tiedostojärjestelmille vai ainoastaan niille joissa on mahdollisuus koon suurentamiseen?

27
Koska kyseessä eivät ole identtiset levyt.

Järkevältä kuulostava pointti. Onko huonoja kokemuksia vai "vain" epäilys?

Ei ole kokemuksia mutta tiedän ettei dd ole tuohon järkevä työkalu. Jos halutaan vaihtaa suurempaan levyyn niin on huomattavasti yksinkertaisempaa tehdä osiointi kokonaan uusiksi ja sen jälkeen kopioida hakemistopuut. Samalla pääsee halutessaan vaihtamaan tiedostojärjestelmiä tai niiden asetuksia mikäli siihen on tarvetta.

28
Ennemmin osioi uuden levyn käsin, kopioi tavarat sinne ja tekee tarvittavat muutokset fstab:iin. Lopuksi asentaa grubin tai lilon uudelle levylle. Itse en kopioisi osioita suoraan dd:llä.

Mikset? Sillä minä kloonaan koneita luokissani ja on toiminut.

Koska kyseessä eivät ole identtiset levyt. Jos toimiva järjestelmä pitää peilata toiselle samanlaiselle levylle niin silloin dd on ihan ok.

29
Ennemmin osioi uuden levyn käsin, kopioi tavarat sinne ja tekee tarvittavat muutokset fstab:iin. Lopuksi asentaa grubin tai lilon uudelle levylle. Itse en kopioisi osioita suoraan dd:llä.

30
Lopulta Linux-ratkaisu ostetaan alkuperäisen toimittajan kumppanilta joka tuuppaa palvelimelle saman kaatuilevan .NET-softan jota ajetaan Monolla. Joidenkin mahdollisten epäyhteensopivuuksien vuoksi ohjelmisto saattaa kaatuilla vielä hieman useammin kuin aikaisemmin ja näin ollen Linux-kokeilun todetaan epäonnistuneen. Linux-ratkaisu korvataan jälleen uudella Windows-pohjaisella ratkaisulla.

31
nyt ei ole ssh:ta käytössä ympäristöön joten miten sama homma telnetillä tai vastaavalla hoituu.

Onko kohdekone samassa sisäverkossa ilman että ulkopuolisilla on mahdollisuutta kuunnella liikennettä?

32
Yleistä keskustelua / Vs: OSX vs. Linux
« : 24.11.09 - klo:17.25 »
ikkunoiden välillä siirryn joko f9:llä (joka näyttää ohjelman kaikki ikkunat), tai sitten vien hiiren vasempaan alakulmaan joka tekee saman jutun

Näyttääkö tuo siis aktiivisen sovelluksen kaikki ikkunat kaikilta työpöydiltä?

Lainaus
ja mitä tarkoittaa staattisesti linkitetty  :-[

Ohjelman käyttämät kirjastot ovat samassa binäärissä itse ohjelman kanssa sen sijaan että ne jaettaisiin muiden ohjelmien kanssa. Etuna on se että kirjastoista on käytössä taatusti oikeat versiot mutta haittapuolena binäärien koot kasvavat. Linuxissa kirjastot pääasiassa jaetaan. Windowsissa kirjastot teoriassa voitaisiin jakaa mutta käytännössä jokaisella ohjelmalla on omat versionsa kirjastoista. Aika jolloin Windowsissa kirjastot jaettiin oikeasti tunnetaan nimellä DLL-helvetti. Microsoft on pyrkinyt pääsemään noista ongelmista eroon .NET:ssä ottamalla versionumeron osaksi kirjastojen identiteettiä.

33
Yleistä keskustelua / Vs: OSX vs. Linux
« : 24.11.09 - klo:17.13 »
Sama pätee OS X:ään, jo ohjelman asentaminen tuntuu turhauttavalta kun klikkaillaan seuraava, hyväksy, seuraava jne, kun on tottunut vain raahaamaan ohjelmiin ohjelman ja alkanut käyttämään.

Mitäs kautta päivitykset tulevat siihen raahattuun ohjelmistoon?

Ohjelman kautta, joka on parempi kuin ubuntun tapa..miksikö?  Koska on kymmeniä ohjelmia ainakin itellä joita käytän kerran tai kaks vuodessa, ja neki on semmosia joissa ei oo väliä vaikka ei ois uudempaa versiota...sit ku konetta tarttis päivitellä ni ootelisin ihan turhaan ohjelmien päivittymistä, nyt ei tarvi murehtia semmosista, päivittää vaan just ne jotka haluaa.

Sinusta on parempi kun ohjelmat ehdottavat päivitystä siinä vaiheessa kun niitä pitäisi ruveta käyttämään? Tuo melkein yhtä paha kuin Windowsin ohjelmien tapa pompautella päivitysdialogejaan satunnaisesti juuri silloin kun on mahdollisimman huono aika. Tai kun ext3-osion tarkistus tehdään koneen buutin yhteydessä.

Keskitettyjen päivitysten merkitys korostuu nykyään entisestään kun koneet ovat entistä enemmän mobiiliyhteyksien varassa. Järjestelmä pitää saada kerralla päivitettyä silloin kun ollaan kiinteän yhteyden päässä. Siinä ei ole mitään järkeä että ohjelmat ehdottavat päivittämistä silloin kun yhteys puuttuu tai ollaan pelkän mobiiliyhteyden varassa.

Lainaus
Ubuntu tekee esim itellä niin, et joka päivityksen yhteydes se asentaa totem-mozzillan uusiksi jos en sitä ruksaile pois, raivostuttavaa kun haluan et se pysyy pois

Paketinhallinnan kautta voi määrätä ettei uuteen versioon päivitetä. Haluaisin kuitenkin tietää miksi et halua päivittää sitä tuoreimpaan versioon?

34
Yleistä keskustelua / Vs: OSX vs. Linux
« : 24.11.09 - klo:12.23 »
Sama pätee OS X:ään, jo ohjelman asentaminen tuntuu turhauttavalta kun klikkaillaan seuraava, hyväksy, seuraava jne, kun on tottunut vain raahaamaan ohjelmiin ohjelman ja alkanut käyttämään.

Mitäs kautta päivitykset tulevat siihen raahattuun ohjelmistoon?

Ovatko nuo ohjelmistot muuten staattisesti linkattuja?

35
Yleistä keskustelua / Vs: OSX vs. Linux
« : 24.11.09 - klo:12.19 »
noinhan mulla tuolla lukikin...toistappa tuo noin 60 kertaa peräkkäin...ei kovin nopeatapa, kun voit suoraan pikanäppäimellä valita sen että rajaat alueen, ja sit se tallentuu suoraan työpöydälle.

Pikanäppäimiä pystyy ihan itse määrittelemään sovelluksille. Jos kuvakaappausta tarvitsee kovin usein niin silloin se on järkevää. Suurimmalla osalla ihmisistä on korkeintaan satunnainen tarve kuvakaappausten tekemiseen joten sen vuoksi on täysin yhdentekevää onko kyseiselle toiminnolle määritelty pikanäppäintä.

Omien tarpeiden pohjalta ei kannata tehdä yleistyksiä.

Lainaus
ja ikkunoista, en todellakaan halua jokatyöpöydän ikkunaa alapalkkiin, eihän siitä tulis mitään ku ois 50 ikkunaa alapalkissa...

Samaa mieltä.

Lainaus
Mäkillä näkyy ne avoimet ohjelmat suoraan, [...]

Mitenkäs tuossa näkyvät saman ohjelman useat eri instanssit (jotka tietysti voivat olla eri työpöydillä)?

Lainaus
ja jos jossain ohjelmas tapahtuu muutos (esim adium joka on messengeri, joku huutaa sinne jotain) niin se ilmoittaa siitä (esim adiumissa tulee lukemaan kirjoittajan nimimerkki), kun klikkaa ohjelmasta, se siirtyy oikealle työpöydälle, oikeaan ohjelmaan ja ohjelman sisällä oikeaan ikkunaan

Tuo kyseinen esimerkkihän toistuu ihan sellaisenaan koska pikaviestimet ovat yleensä trayssä ja ilmoittavat sen kautta viesteistä ja muista tapahtumista. Samoin kaikilla muillakin huutelemiseen taipuvaisilla ohjelmistoilla on kuvake trayssä. Eihän tuo tietenkään ole lopputuloksen kannalta samanlainen kuin OS X:ssä, mutta ei se siitä niin hirveän kaukana ole.

36
Yleistä keskustelua / Vs: OSX vs. Linux
« : 24.11.09 - klo:08.45 »
OS X:n kanssa perus tallaajan on mielestäni paljon helpompi toimia. En tiedä miten esim screenshotit edes toimii ubuntussa, paitsi valikon kautta sovelluksen avaamalla. Mäkissä on pikanäppäimet sivun, ikkunan, kuvakkeen tai rajatun alueen kuvaamiselle ja tallentuu suoraan työpöydälle.
Ai näppäimistössä monta nappulaa kuvakaappauksia varten?! Ubuntussa kuvakaappaukset onnistuvat painamalla PrtSc (Print Screen) näppäintä (jos Alt on pohjassa niin ottaa vain aktiivisesta ikkunasta). Tallennus paikka pitää valita käsin. Ei ehkä ihan yhtä kätevää, mutta ei mielestäni kovin vaikeaakaan jos vain tietää, että kuvakaappaukset otetaan PrtSc:llä.

Mites jos näppikses ei ole prtsc näppäintä?

Olivatko nuo aiemmin mainitsemasi pikanäppäimet näppäimistössä vai käyttöliittymässä?

Lainaus
Ja toki noi asiat saa linuxiin, mutta mielestäni ei ole järkevää vertailla toisen käyttiksen oletusta, ja toisen käyttiksen toimintoja muokkauksen jälkeen.

KDE:ssä on muistaakseni vakiona ohjelma kuvakaappauksien ottamiseen. Voi tietysti olla jakelukohtaista onko se mukana oletusasennuksessa. Ohjelma itsessään on varsin toimiva ja helppokäyttöinen.

On oikeastaan kaksi syytä miksi en muista onko ohjelma vakioasennuksessa: sitä tarvitsee äärimmäisen harvoin ja sen asentaminen hyvin nopea ja yksinkertainen operaatio mikäli se ei ole vakioasennuksessa. Minusta ei ole järkevää vertailla järjestelmien toimintoja täysin sekundääristen ominaisuuksien kannalta. Vai vertaillaanko seuraavaksi työpöydän taustakuvan säätämiseen liittyviä ominaisuuksia? Sen jälkeen vuorossa lienevät näytönsäästäjät...

Lainaus
Ja mitä työpöytiin tulee, niin itse käytän os x:ssä kuutta työpöytää, joten kyllä se olisi suht tarpeellista toimia myös muissa koneissa joita käytän, toimeen tulisin minimissään neljällä, mutta 6 on mukavempi käyttää :)

Minulta meni pointti ikkunan etsimisestä kokonaan ohitse. Tarkentaisitko hieman miksi niitä ikkunoita joutuu etsimään ja miten asia on ratkaista OS X:ssä?

37
Amiga on ainoa poikkeus, se on ollut kokoajan käytössä.

Mitäs sitä suotta vaihtamaan parempaa huonompaan ;)

38
Amiga 500 ja sen jälkeen 600.

A500 ja sitten A1200.

39
Jos pitäisi rakentaa pieni ohjelma, joka olisi pelkkää käyttöliittymää, niin mitä kannattaisi käyttää työkaluna ?
Siis käyttöliittymä ilman toiminnallisuutta?
EI täysin, vaan siten, että käyttöliittymän kautta kerättäisiin halutut parametrit ja lähetettäisiin ne sitten taustalla pyörivälle / pyöriville ohjelmille, jotka suorittaisivat varsinaisen toiminnon.

Kommander.

40
Jos pitäisi rakentaa pieni ohjelma, joka olisi pelkkää käyttöliittymää, niin mitä kannattaisi käyttää työkaluna ?

Siis käyttöliittymä ilman toiminnallisuutta?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 73