Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - fyndi

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21
Kiitoksia kovasti! Näin sain sähköpostit siirrettyä.

22
Pitäisi appiukon kone kunnostaa ja tarkoituksena on poistaa Win XP ja laittaa tilalle Ubuntu (tai Lubuntu). Koneen pääkäyttö on sähköpostit ja XP:ssä on ohjelmana Thunderbird. Nyt pitäisi keksiä keino, jolla saan sähköpostit ja osoitteet talteen ja siirrettyä ne XP:n alta Ubuntuun Thunderbirdissä.

Miten tämä temppu tehdään? Auttaakaapas gurut nyt miestä ongelmassa.

23
Minun mielestäni USB Bluetooth palikka on aika peruskauraa ja jos ominaisuus on toiminut ainakin versiosta 8.04 lähtien moitteettomasti, niin outoa on jos se yhtäkkiä ei enää toimi. Tiedän toki että Linux maailma ei ole niitä helpoimpia, mutta jos halutaan saavuttaa lisää käyttäjiä, niin kyllä systeemin pitäisi toimia melko pitkälle "Out-of-the-Box" meiningillä.

Omalla kohdallani olen nyt tyytyväinen että sain oman BT-palikkani toimimaan, mutta harmittaa että menin päivittämään omani ja sain moisen ongelman.

24
Kiitoksia neuvosta! Nyt sain sen toimimaan, mutta vähän oudoksuttaa sen toimimattomuus päivityksen jälkeen. Miten nämä harmittavat bugit pääsevät läpi kehitys seulan läpi...

25
Mulla oli Acer Aspire One A110 miniläppärissä Lubuntu 10.10 ja se toimi kuin junan vessa. Sitten menin päivittämään sen uusimpaan 11.04 versioon ja se kadotti bluetooth donglen. Tämä on sikäli kiusallista että kyseessä on veneen läppäri, joka toimi plotterina Nokian bluetooth GPS:n kanssa. Siis koko talven paketti toimi hienosti, mutta kun veneilykausi alkoi, niin päivitys pilasi homman.

Eli, miten saan taas tuon BT donglen toimimaan? Nyt Lubuntu ei edes löydä sitä. Kyseessä on ihan perus BT mini dongle, joka on toiminut heittämällä aina ennen linux ympäristöissä (Ubuntu, Lubuntu, Puppy) ilman mitään viilailuja.

26
Network-Manager ja Modem-Manager kyllä löytyvät uusimmasta 10.10 Lubuntusta, mutta USB-Modeswitch paketit puuttuivat. Salai:n ohjeilla lähti pelittämään ja nyt surffataan 3G mokkulalla. Kiitoksia avuista kaikille!

27
10.10 Ubuntussa Soneran 3G mokkula (ZTE MF636+) menee heittämällä käyttökuntoon ja toimii, mutta 10.10 Lubuntussa en saa sitä yhdistymään verkkoon. Asetukset kyllä saan tehtyä, mutta yhdistämään ja käyttökuntoon en sitä saa? Mokkula vilkuttaa iloisesti ledejä eli 3G-verkko kyllä löytyy ja testasin tosiaan äsken sen vielä Ubuntussa ja verkkoon pääsin ongelmitta. Eli joku palikka ei nyt ole ihan kohdallaan Lubuntussani. Koneenä Acer Aspire One ZG5 (A110)

28
En ole spesialisti skripteissä, eli täsmennätkö vähän - mitä ja minne? Tämä käsky pitäisi ajaa aina kun kone starttaa tai vaihtoehtoisesti kun OpenCPN starttaa:

Koodia: [Valitse]
sudo rfcomm bind /dev/rfcomm0 00:1C:88:10:D3:4D
Eli minne tuo pitäisi laittaa?
 

29
Tutustun parhaillaan OpenCPN navigointiohjelmaan ja käytän kannettavan kanssa Nokian Bluetooth GPS mokkulaa. OpenCPN ohjeissa kerrotaan hyvin ja selkeästi kuinka asetukset tehdään ja homma onnistuukin hienosti. Mutta ongelmana on se että asetukset eivät tallennu ja aina joudun uudestaan käynnistyksen yhteydessä kirjoittamaan terminaaliin komentoja.

Tässä on OpenCPN sivuilta ohjeet:
Lainaus
Bluetooth GPS Ubuntu.

If you have a bluetooth GPS  you will need to first configure it through the standard Ubuntu Bluetooth "set up new device " proceedure.

Once you have done that you will need to find what the address of the GPS is. To do that you run this command.

sudo hcitool scan

it will then start looking for the Bluetooth GPS and hopefully find your GPS. You should see something similar.

Scanning ...
    00:1C:88:10:D3:4D    iBT-GPS

In this case i have a IBT-GPS at address     00:1C:88:10:D3:4D   (Your GPS address will be different)

Next we have to bind the GPS address to a "virtual" device OpenCPN understands in this case rfcomm0

we do this with the following command.

sudo rfcomm bind /dev/rfcomm0 00:1C:88:10:D3:4D        Note put your GPS address in this line

It is my understanding you do not have to run these commands each time your linux is restarted as it will remeber your GPS address.

Now all you need to do is go into OpenCPN Toolbox and select GPS

Now in the NMEA Data Source options select from the pulldown menu

/dev/rfcomm0

Thats it you should now have a Bluetooth GPS Connected.


Näillä ohjeilla saan homman toimimaan, mutta joudun tekemään proseduurin aina uudestaan ja uudestaan. Miten saisin nuo ritirimpsut tallettumaan ja aukeamaan aina kun käynnistän OpenCPN ohjelman?
 

30
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Merikartta Ubuntulle?
« : 14.01.11 - klo:21.21 »
Testasin tuota Opencpn ohjelmaa ja ainakin ensivaikutelmat ovat hyvät. Se asentuu nätisti Ubuntuun ja lukee C-MAP karttoja, mutta vielä en ole saanut sitä kokeiltua Bluetooth GPS-mokkulan kanssa. Tästä varmaan saa ihan toimivan vermeen navigointiin.

31
Lainaus
Mites jos ajat sen acerin palautusleyltä tehdasasetukset?

Toi Darik's nuke and boot ajaa ihan sileäksi kovon, eli sen jälkeen se on ihan täysin tyhjä. Palautuslevy ei tee mitään muuta kuin ajaa sinne Linpus Linuxin, eli on ihan sama ajanko sinne sen vai Ubuntun. Flashasin vielä BIOS:n toimivalla versiolla, eli kone on niin sileä ja puhdas kuin olla voi.

Siis Live versiot kaikista Ubuntu, Mint yms. versioista kyllä käynnistyvät ja toimivat, mutta asennus ei onnistu. Kokeilen seuraavaksi jotakin muuta distroa esim. Vector Light versiota.

Lainaus
Ja asian vierestä, miksi FAT?

Jaa, miksi ei? Kaikki järjestelmät ymmärtävät sitä, eli aika luonnollinen valinta. Ubuntu sitten kyllä muokkaa sen ext4 muotoon asennuksen yhteydessä.

32
Minulla on täsmälleen sama ongelma, kuin aloittajalla. Koneena Acer Aspire One, 8Gb SSD-kovalevyllä ja siinä oli ensiksi Linpus jonka vaihdoin välittömästi Ubuntuun ja kaikki toimi loistavasti. Sitten tarvitsin konetta navigaattoriksi ja laitoin siihen Win XP:n. Nyt kun taas haluan Ubuntun takaisin, niin ei vaan onnistu. Tikulta käynnistyy Ubuntu 10.10 NBR ja asentuukin, mutta sitten kun käynnistetään asennuksen jälkeen kovalevyltä niin ei käynnisty. Vain kursori vilkkuu vasemmassa alareunassa???

Olen ajanut SSD-kovolle Darik's boot and nuke tyhjennyksen, joka ajaa sileäksi koko kovon MBR osiota myöden. Sitten tikulta käynnistetyllä Ubuntulla Gpartedin ja formatoinut kovon FAT-muotoon. Vasta näiden jälkeen olen asentanut koneelle Ubuntu NBR:n siinä kuitenkaan onnistumatta.

Missä nyt on vika?

33
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Merikartta Ubuntulle?
« : 06.01.11 - klo:12.38 »
Jallu59: Olet harmittavasti 100% oikeassa!

Lähinnä oma propellihattuni tässä haluaa elektroniikkaa veneeseen. Olen puntaroinut tässä karttaplotterin ja pikkuläppäri vaihtoehdon välissä eri versioita navigaattoriksi. Pikkuläppäriä puolustaisi se, että sellainen on jo veneessä telkkarina ja lasten viihdykkeenä. Samalla sinne siis voisi laittaa sen merikarttaohjelmankin.

34
Ubuntu tietokoneissa / Merikartta Ubuntulle?
« : 06.01.11 - klo:09.47 »
Haluaisin Netbook Ubuntulle saada jonkinlaisen merikortin purjeveneeseen. Siis sellaisen joka nappaa GPS signaalia bluetoothin kautta ja ilmoittaa kartalla sijaintini. Jos löytyisi ohjelma jossa olisi jo valmiina vektori muotoiset kartat - se olisi unelma. Minulla on Garminin käsi-GPS jossa on merikortit, mutta Wine sivuilla en löytänyt tukea Garminin omalle ohjelmalle. Sitä en tiedä voiko joku Linux softa hyödyntää sitten Garminin kartta-aineistoa? Se taitaa olla aika mahdotonta.

Minulla on myös merikartta tietenkin paperilla ja siitä ne voisi tietysti skannata, mutta sitten ne ovat jumalattoman suuria tai pienempinä suttuisia. Mutta näitä skannatun kartan ja GPS:n ymmärtäviä ohjelmia ilmeisesti löytyy myös Ubuntullekin vai? Koneena minulla on veneessä Acer Aspire One ZG5, jossa on hidas kovalevy ja vähän vääntöä, joten mitään massiivisia ohjelmia siihen ei voi laittaa.

Antakaas nyt merikarhut vinkkejä sopivista ohjelmista.

35
Kokeilin Nannya, mutta se ei vakuuttanut minua. Asensin FireFoxiin lisäosina FoxFilterin sekä WOT:n ja ne vaikuttavat oikein sopivilta. Estävät "väärien" sivujen avautumisen ja kokeilun perusteella jätän ne nyt selaimeen suojaamaan lasten surffailua.

Huono puoli noissa lisäosissa on tietysti se että osaava lapsi voi napsauttaa pois päältä valikosta, mutta se ei ole meillä ihan vielä ajankohtaista.

36
Lainaus
No, laitan jonkun itselle ei-toivotun sivuston, esim. www.tappara.fi, kieltolistalle
  ;D Päivän paras lohkaisu!

Gnome Nanny vaikutti ihan OK tuotteelta, mutta tosiaan sinne pitäisi sitten laittaa sisäänkirjautumiset ja se ei oikein toimi tässä meidän tapauksessa. Firefoxin lisäosat vaikuttaa nyt kiintoisilta, myös tuota OpenDNS FamilyShieldiä voisi harkita. Se ilmeisesti asennetaan reitittimeen?
Lainaus
When you set up FamilyShield on your router, every device in your home that shares that Internet connection gets protected too. Your kids' Xbox, Wii, DS, iPad, and cell phone also get protected.

Kuitenkin me vanhemmat haluamme surffata ilman rajoitteita.  ::)

37
Lainaus
ainakin käyttöajan rajoitus tapahtuu todella helposti, hiirellä vain maalataan kellonajat, jolloin ei saa konetta käyttää. Sitten merkataan, kauanko koneella kukin käyttäjä saa olla..

Tämä on sitä tehokkainta suojausta, mutta haluan nimenomaan välttää sisäänkirjautumisen. Eli kaikilla käyttäjillä on sama läppäri keittiössä/olohuoneessa ja sitä käytetään lyhytaikaisesti milloin minkäkin ruokaohjeen, sääennusteen tai TV-ohjelmatietojen hakemiseen aikuisten osalta. Tähän käyttöön sisäänkirjautumiset ovat liian hankalia ja aikaavieviä (ainakin vaimon mielestä). Lapset käyttävät samaa konetta myös ja kaksi heistä ei osaa edes lukea tai kirjoittaa, mutta pikkukakkosen sivuille osaavat silti mennä. Eli heidänkin kohdaltaan kirjautumiset eivät onnistu.

Kokeilin erästä Firefoxin lisäosaa, joka estää "aikuismateriaalin" ja uhkapelit yms. sivujen käytön. Se olikin aika hyvä ja toimiva, mutta suomalaiset "tuhmat" sanat piti itse lisätä. Muuten hyvä lisäpalikka, mutta jumitti melkein kaikilla lasten java tai flash-pohjaisilla sivuilla. Kun lisäosan otti pois, niin taas flash-pelit yms. toimivat.

Eli näköjään oikotietä onneen ei ole... Tuo Gnome Nanny kiinnostaa edelleen ja sen otan varmaan kokeiluun seuraavaksi.

Jula: kerrotko lisää kokemuksia tuosta Nannystä.

38
Tuo Gnome Nanny vaikuttaa ihan hyvältä, mutta sekin taitaa perustua siihen että koneelle kirjaudutaan eri käyttäjinä?

Se mitä haen on filtteri, joka estää aikuisten sivut, uhkapelit yms. ei niin lapsille sopivat sivut automaattisesti, mutta mahdollistaa minkä tahansa sivun blokkaamisen itse tai avaamisen salasanalla. Firefoxin suodatinta en ole kokeillut vielä, mutta saattaisi vaikuttaa lupaavalta sekin.

Windows puolella on ollut järjestelmän mukana tällainen filtteri jo Vistasta lähtien, joten miksiköhän Ubuntussa tällaista ei ole valmiina vai enkö vaan osaa vieläkään käyttää tätä muuten niin mukavaa käyttistä...

39
Haluaisin lapsia varten Ubuntuun netin käytönvalvonta ja sivun latausesto-ohjelman. Windows puolella sellainen ohjelma olisi NetNanny, mutta sen saa vain win ja mac versiona.

Löytyykö tällaista hyvää sovellusta Ubuntulle?

Meillä on aina läppäri päällä kotona alakerrassa ja kirjautumiset aina eri käyttäjätunnuksilla olisi turhan hankalaa, joten nettisivujen turvallinen suodatuskäyttö olisi meillä se haluttu suojaus.

40
Jokohan 10.04 Remix toimii työpöydän vaihdolla?? Onkos joku jo kokeillut?

Sivuja: 1 [2] 3 4 5