Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - fyndi

Sivuja: 1 [2]
21
Yritän samalle kovalevylle asentaa Puppy Linux 4.1.2 ja Ubuntuliteä (U-lite, perustuu Ubuntuun 8.04), mutta ongelmia tulee buuttauksessa. Eli kun U-lite toimi, niin buuttauksessa GRUB valikossa oleva Puppy valitaan ja sehän käynnistyy alkuun ja sitten tulee "Kernel panic" ja homma pysähtyy. Kun käynnistän U-liten, se käynnistyy ja toimii kuten pitää. Yritin sitten Puppyn LiveCD:n kautta ajaa Grub editorilla myös Puppy linuxin käynnistyväksi. Tämäkin onnistui ja Puppy toimi kuten pitääkin, mutta kun buuttauksen jälkeen yritin käynnistää U-liteä sain Grub error 15 koodin.

Miten mä saisin nyt Grubin käyttöön niin että vaihtoehtoisesti voisin käynnistää aina sen version minkä haluan? Nyt toimii aina vain se jonka GRUB on asennettu myöhemmin.

22
Onnistuuko tällainen asennustapa?

Tarkoitus olisi tehdä Ubuntu asennus koneeseen, jossa ei ole CD-asemaa, käyttämällä vaihdettavaa IDE-kovalevyä ja toista konetta. Eli aloittaisin asennuksen kovalevylle käyttämällä alternate asennusromppua ja toista konetta. Sitten vaihtaisin kovalevyn koneeseen, johon Ubuntun haluaisin ja konfiguroisin laitteiston loppuun asti. Koneet ovat vanhoja IBM Thinkpadeja (600 ja 770X) ja vain hieman erilaisia mm. näytönohjain ja WLAN.

Onko ajatus ihan typerä vai voisiko tämä onnistua? USB-tikku asennus ei toimi, koska koneet eivät boottaa USB:n kautta. Toisaalta korppuasema löytyy molemmista ja CD-asema vain siitä koneesta, jolla asennuksen aloittaisin.

23
Tulipa mieleeni kun museokoneeseen (PII, 384 Mb ja 5Gb) ajattelin laittaa Ubuntua, että mikäköhän on ollut paras Ubuntun versioista tähän mennessä? Siis vähiten bugeja ja ei kaadu, kaikki toimii "out of the box" tyyliin. Itse olen tykännyt 8.10 versiosta,  sitä en ole saanut oikeastaan polvilleen tai jumiin missään vaiheessa. Ainostaan USB tikkuversiona sain sekaisin sen, kun vaihdoin koneesta toiseen ja resoluutiot meni sekaisin, mutta se toimi silti.

Nyt olen ajatellut laittaa tuohon vanhaan koneeseeni jonkun näistä versioista 6.06.1 tai 8.04 tai jopa 8.10. Mitä näistä suosittelisitte tuohon ikivanhaan IBM Thinkpad 770X koneeseeni?

24
Olen ihan uuno xubuntun kanssa, joten rautalankaohje olisi paikallaan. Ubuntu 6.06:ssa verkkoasema verkkoasemani näkyy ihan OK Places valikon Network kautta, mutta vaihdoin käyttiksen Xubuntu 8.04:ään ja nyt olen pihalla tämän systeemin kanssa. Smbtree komenolla näen että verkossani on printteri ja verkkoasema, mutta miten pääsen käsiksi verkkoasemaan ja saisin sen näkymään työpöydälläni? Verkkoasemalla on valokuvani ja kaikki musiikkitiedostot. Toisissa koneissa on Ubuntu tai PCLinuxOS ja ne löytävät sen heittämällä ja pääsen käsiksi tiedostoihin esim. Gimpillä tai Amarokilla.

Miten tämä on niin hankalaksi tehty Xubuntussa  ???

25
Mulla on vanha IBM Thinkpad 600, johon olen asennellut useampiakin vanhoja distroja ja Ubuntu 6.06 vaikuttaa nyt näistä parhaalle, 7.10 on liian tahmea ja Xubuntusta en ihan pidä. Muuten olen nyt tyytyväinen kokoonpanoon, paitsi että WLAN PCMCIA korttini nukahtelee ja menettää yhteyden harmittavan tiheästi. Saan sen kytkeytymään takaisin verkkoon kun käynnistän sen uudelleen Network settings deactivate/activate toiminnon kautta. Mutta miten tämän nukahtelun saisi estettyä? WLAN kortti sammuu siis ennen kuin näytönsäästäjä 10min asetuksella käynnistyy.

WLAN kortti on siis Topcom 88w8335 Libertas piirillä.

26
Minulla on vanha IBM Thinkpad 600, johon olen pitään etsinyt sopivan kevyttä ja vikkelää distroa. Kokeilussa on ollut TinyMe, DSL ja Puppy. Näistä Puppy on ollut tähän mennessä sopivin, mutta sen kautta en voi printata WLAN verkkoprintterilleni ja lisäksi sehän on hieman rajoittunut ja toimii vain root tilassa. Löysin viime viikolla Ubuntuliten tai nykyisin U-liten joka perustuu Ubuntu 8.04:seen ja siinä on runsas valikoima lisäohjelmia saatavissa. Asennus meni OK ja WLAN korttikin asentui helposti ndiswraperilla, mutta printteriä ja verkkokovalevyä en ole vielä saanut pelittämään. Ubuntu 8.10, joka on minulla käytössä pääkoneessani, siinähän nämä kaikki löytyi helposti ja vaivattomasti ilman kikkailuja, mutta tässä U-litessä en ole onnistunut niitä asentamaan.

Latasin synapticin kautta HPIJL (vai mikäsenytoli) paketin sekä samban, mutta ne eivät tuleet mihinkään valikoihin näkyviin. Kun latasin ndiswrapperin se teki kauniisti kuvakkeen setup menuun. Eli nyt ilmeisesti minun pitäisi saada näille ohjelmille kuvakkeet menuun tai sitten käynnistää ne konsolin kautta käskyillä. Tässä kohtaa minun linux (ubuntu) osaaminen sitten loppuukin, eli apuja tarvitaan. Miten saisin nämä toimimaan graafisesti (GUI niin kai se hienosti on) ja jos niitä ei saa niin mitä sudo.... käskyjä minun pitäisi kirjoitella. Näitä neuvoja en löytänyt haulla täältä, enkä U-lite.org sivustolta.

Näistä ongelmista huolimatta, olen erittäin tyytyväinen tähän pikku-ubuntuun ja haluaisin sen jäävänkin pysyvästi tähän vanhaan läppäriini.

Kiitoksia jo etukäteen!

Sivuja: 1 [2]