Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Elekaz

Sivuja: 1 ... 3 4 [5]
81
Multimedia ja grafiikka / Vs: Spotify ei asennu winellä
« : 13.07.10 - klo:17.44 »
Jep, tosiaan. Unohtuipa se mainita. Tosin ketjun aloittaja ei maininnut kumpi löytyy :)

82
Multimedia ja grafiikka / Spotifylle linux clientti
« : 13.07.10 - klo:17.37 »
Eipä tartte enää winen kanssa puljailla, Spotify for Linux. Eihän tuo täysin samaa tasoa ole vielä, mutta pikkuhiljaa parempaan. Itse en ole kerennyt vielä kokeilemaan.

83
Jeps, eli semmonen pikku kysymys kun jos mulla on hommattuna esim veikko.fi domaini joka ohjataan palveluntarjoajan toimesta mun ip-osoitteeseen niin milläpä saan konffattua apachen näyttämään selaimen osoiterivillä tuon www.veikko.fi eikä IP:tä?

Et mitenkään. Jos palveluntarjoaja sen ohjaa sinun ip:seen niin selain kutsuu palvelintasi ip:llä eikä domainilla.

Kannattaa tutustua dy.fihin. Kerrot palveluntarjoajallesi, että pistää dyfin nimipalvelimet domainisi tietoihin ja asennat dyfin scriptin koneellesi niin homma pelittää.

84
Itse käytän aktiivisesti seuraavia:

HTML Validator: Näkee kätevästi kuvakkeesta onko koodi validia, ja jos ei ole niin osaa kertoa miksei.

Firebug: Silloin tällöin CSS:n kanssa tulee käytettyä kun ei aina tajua miksi jokin tyyli ei vain toimi oikein (tai niinkuin haluan sen toimivan)

HttpFox: Javascriptin kanssa välillä tarvitsee nähdä lähteekö jokin kutsu oikein taustalla vai ei.


85
Ubuntu tietokoneissa / Fluxbox + cairo-dock + xcompmgr
« : 26.02.09 - klo:15.24 »
Yhdistelmä aiheuttaa harmaita hiuksia, kun ei tahdo googlella löytyä vastauksia. Ongelmana on että cairo-dockin (esiintyy myös awn:n kanssa) tausta, jonka pitäisi olla läpinäkyvä, näkyykin mustana. Olisikohan antaa, jotain vinkkejä millä lähteä ratkomaan. Kiva olisi saada toimimaan myös Fluxin kanssa.

Openboxin kanssa ei ole mitään ongelmaa tämän suhteen. Openboxia käyttäisin muuten, mutta en ole (ainakaan vielä) löytänyt mitään järkevä ratkaisua, millä saisi ikkunalle asetetun transset arvon säilymään. Esim kun avaa uuden terminaalin niin se on "unohtanut" sille asetetun transset arvon. Skriptejä tähän löytyy googlella, mutta tuntuu vähän tyhmältä käyttää sellaista. Vai onko se vain hyväksyttävä ettei Openboxissa ole samanlaista tapaa kuin Fluxboxissa, jossa määritellää ~/.fluxbox/apps tiedostoon tuo läpinäkyvyys:
Koodia: [Valitse]
[app]
  [Alpha] {arvo}
[end]

Ja läpinäkyvvyydellä tarkoitan nimenomaan true tranparencya.

86
Joko tää Lenny tunnistaa mokkulat automaagisesti??? Vai joutuuko vielä käyttämään vodafonen ajureita?

Kyllä se ainakin syksyllä testing-versiona tunnisti omani (Huawei e169).

87
Laitealue / Digitaalinen muistio
« : 10.02.09 - klo:23.09 »
Onkohan kenelläkään tietoa, mistä saisi digitaalisia muistioita? Vastaavanlaisia kuin Aiptekin MyNote Premium 2 (saa esim.  verkkokaupasta).

Arvosteluissa kyseinen malli ei ole oikein pärjännyt, joten vaihtoehtoja olisi kiva saada. Joskus clasohlsonillakin ollut jonkinmoisia valikoimissaan, mutta eipä ole enää. Kuulisin mielelläni kokemuksia tuosta Aiptekin mallista mikäli joku on sitä käyttänyt.

Käyttötarkoitus ei ole ruveta piirtämään sillä mitään hienoja virityksiä, kun sitä varten on ne piirtopöydät, vaan lähinnä esim. koulussa ottaa muistiinpanot ja heittää ne sitten koneelle.

Vaatimuksia olisi lähinnä toimivuus ubuntussa ja käyttömahdollisuus ilman tietokonetta (voisi sen jättää kotiin sitten).

88
Itselläni on tällä hetkellä domain osoittamassa palvelimeeni http://dy.fi:n kautta. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä palveluun ja lisätä domainisi sinne. Tässä vaiheessa kannattanee osoittaa se oma domain jo siihen palvelimeen. Tämän jälkeen pitää muuttaa domainin nimipalvelimet osoittamaan dy.fi:n nimipalvelimia ja antaa ajan kulua jotta muutokset tulevat voimaan. Sitten vain ip:n päivittäjä kuntoon ja homma on siinä.

89
Yleistä keskustelua / Re: Parannusta HOWTO systeemiin.
« : 27.07.06 - klo:08.43 »
Ja jos niitä ohjeita muutetaan niin voisi aina siihen ensimmäiseen viestiin muokata myös ne päivitetyt ohjeet. Jossain oppaassa taisi olla lisäohjeita reilun viidenkymmenen viestin jälkeen joita ei taas ekasta viestistä löytynyt. Voipi olla että on nyt jo korjattu, aikaa on tästä jo reilu kuukausi, mutta ideana.

90
Laitealue / Wlan ja salattu ssid
« : 14.06.06 - klo:19.28 »
Eli siis, ongelmana on saada wlan toimimaan kun pistää tukiasemasta ssid broadcastin disabled tilaan. Jos tuon pistää enablediksi niin sen jälkeen toimii ihan moitteettomasti.

Onkohan wpa_supplicant koffissani jotain vikaa tai puuttuuko siitä jotain? Mitä olen lukenut muualta niin tuon ap_scan ja scan__ssid pistää arvolle 1 niin pitäsi yhdistää vaikka ssid ei olisikaan julkinen.

Koodia: [Valitse]
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ctrl_interface_group=0

eapol_version=1
ap_scan=1

network={
        ssid="ssid"
        scan_ssid=1
        proto=WPA
        key_mgmt=WPA-PSK
        pairwise=TKIP
        psk="oma psk:ni"
        priority=9
}

Ja sitten haluaisin varmistaa että olenko ymmärtänyt oikein tuosta konffi filusta että siihen voi pistää monta network={}:ia ja määritellä priorityllä sen mihin yritetään yhdistää. Esim jos käy säännöllisesti kahdessa eri verkossa niin molempien asetukset voisi pistää tuohon valmiiksi niin ei tarvitsisi aina erikseen muokkailla.


18.06 Edit: Sain homman toimimaan Piilotetulla SSID:llä. Ratkaisu oli yksinkertaisesti se että ap_scan tarvitsi arvon 2 toimiakseen. Vastauksen löysin esimerkki conffista jonka löysin osoitteesta http://hostap.epitest.fi/wpa_supplicant/

91
Kiitän ja kumarran linkistä.

92
Kysyn samassa topicissa että kuinka kannattavaa on pistää palomuuri+apache samalle koneelle?
verrattuna siihen että olisi yksi kone joka hoitaa tuon palomuuri osuuden ja toinen kone joka on palomuurin takana ja hoitaa muut palvelut esim www/ftp.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5]