Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Elekaz

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21
Mutta mitä tarvitsee tehdä palvelimen päässä?

Voisiko joku vielä rautalangasta vääntää, miten sitten saan vaikka kuvat.kivadomain.fi domainin jollekkin webhostille?
Pitäisikö domainin dns zoneihin nyt laittaa kaksi A-recordia jotka osoittavat webhostin nimipalvelimille?


Kuten jkw mainitsikin, niin syötät siihen A-recordiin sen palvelimen ip:n, mihin haluat sen osoitteen liikenteen menevän. Siellä palvelimella sitten teet mitä teet. Jos olet ohjaamassa kaksi alidomainia webhostin sijasta yhdelle ja samalle palvelimelle, kannatta toinen tietuetehdä CNAME:lla ja sen arvoksi pistät sen toisen osoitteen. Tällöin molemmat ohjaavat samaan palvelimeen, mutta jos ip:n muuttuessa riittää, että päivität vain sen A-recordin ip:n ja loput "seuraavat" perässä.

22
Sinun tarvitsee asettaa domainin dns zoneihin A-record joka kertoo, että esim. kuvat.domain.ltd osoittaa tiettyyn ip-osoitteeseen. Sitten vain konffaat palvelimen palvelut vastaamaan joko kaikkiin pyyntöihin tai sitten vain tuohon tiettyyn osoitteeseen (esim voit hostata samalla palvelimella apachen kanssa kuvat.domain.ltd ja videot.domain.ltd).

23
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu puhelimeen?
« : 23.07.13 - klo:11.37 »
Itse odotan mielenkiinnolla kuka valmistajista keksii ensimmäisenä pyöräyttää tuollaiselle laitteelle läppärimäisiä telakoita tyylii asus padfone. Vähän pienemällä näytöllä (esim 11.6") matkalle ja suurempaa (esim 15.6") normaalikäyttöön. Näppiksen alle telakoituminen ja tyhjiötila akuksi. Valmiusajat lähentelisivät varmasti jo toista päivää tehokäytölläkin.

Tälläisellä yhdistelmällä pystyisin itse aika lähelle korvaamaan päivittäisen käytön kun pelit tulee hoidettua ps3:lla. Puhelut voisi hoitaa langattomalla tai langallisella handsfreellä, kun puhelin on telakoitu. Tai miksei kaiuttimen avullakin pystyisi.

Koko konsepti tuo niin paljon uusia mahdollisuuksia, että oikeastaan mielikuvitus on rajana. Ja eiköhän microsoftiltakin vastaava tule parin vuoden päästä mikäli tuo osoittaa yhtään potentiaalia.

24
Tämä kävi mielessä, mutta mistäs minä keksisin sen ajurin?

Jos muistat/tiedät paketin, mikä pitää asentaa, jotta mokkula alkaa toimimaan, niin voit ladata sen osoitteesta http://packages.ubuntu.com/.

Wlanin jakaminen puhelimesta/läppäristä olisi tietty paljon helpompaa. Suoralla piuhalla voisi onnistua jako (en ole itse koskaan kokeillut).

Jos kaveripiiristä joltain löytyisi tukiasema 3g-mokkula tuella niin sillä nyt viimeistään saisi yhteyden tuolle koneelle.

25
Croutonilla jos asentaa, niin molemmat käyttikset boottaamaan samaan aikaan ja niiden välillä pystyy vaihtamaan näppäinyhdistelmällä.

Lainaus
ChrUbuntu: ChrUbuntu is a Ubuntu system built for Chromebooks. It works like a traditional dual-boot system. You can restart your Chromebook and choose between Chrome OS and Ubuntu at boot time. ChrUbuntu can be installed on your Chromebook’s internal storage or on a USB device or SD card.

Crouton: Crouton actually uses a “chroot” environment to run both Chrome OS and Ubuntu at the same time. Ubuntu runs alongside Chrome OS, so you can switch between Chrome OS and your standard Linux desktop environment with a keyboard shortcut. This gives you the ability to take advantage of both environments without any rebooting needed. Crouton allows you to use Chrome OS while having a standard Linux environment with all its command-line tools and desktop applications a few keystrokes away.
http://www.howtogeek.com/162120/how-to-install-ubuntu-linux-on-your-chromebook-with-crouton/

26
Piti anopille saada jostain kone ASAP ja uuden ostaminen ei sinänsä tullut kysymykseen. Vuonna 2006 ostettu acerin läppäri oli käyttämättömänä ja sen sisällä talvella asennettu LTS 12.04 serveri versiona. Tuli vedettyä nopeasti siihen xubuntu-desktop ja hyvin lähti pöhisemään. Oli ilo huomata miten xfce pyöri sulavasti noinkin vanhassa koneessa. Saranat siinä on jo melkein rikki ja touchpadi ei toimi enää, mutta vielä tuli 1-2 vuotta lisää eloa sillekin.

27
Sublime Textiä itse suosittelisin. Yksi parhaimmista editoreista mitä itse olen käyttänyt. Ohjelmasta ei tarvitse maksaa (vaikka toki suotavaa olisikin), jos jaksaa katsella aina silloin tällöin tallennuksen yhteydessä muistutuksia lisenssin ostamisesta. CTRL+ALT+2 niin saat saat vierekkäin kaksi tiedostoa. Valikon kautta View -> Layout -> Columns: 2.

Jossain törmäsin tuohon scrollauslukitukseen, mutta empä heti muista missä.

Edit: Niin ja ainahan on vim. Scrollaus vimillä

29
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 23.04.13 - klo:23.31 »
No tässäkin tulee sitten taas nämä avoimuuskysymykset esille. Silloin kun yhteisön kokouksia vielä pidettiin säännöllisesti, niissä on tiedotettu ja olen lähes jokaisen viestin loppuun täällä laittanut muistutuksen asiasta. Enempään en oikein ole pystynyt. Olisinhan voinut vielä pistää postituslistoille viestiä yms. mutta niitä keinoja joihin olisin päässyt käsiksi on yllättävän vähän.

Muistan hämärästi lukeneeni joskus noita pöytäkirjoja wikistä (tms?), tai lähinnähän ne taisi olla irc-logeja. Nämäkin asiat on sellaisia, mistä pitäisi melkeimpä jatkuvasti huudella. Tilanteet saattaa muuttua kuukaudessakin hyvin paljon, eikä silloin välttämättä enää muista että apuja kaivataan. Tai sitten ymmäretään, että apuja on jo tullut riittävästi kun ei enää haeta aktiivisesti.

Projektiliiderin tehtävähän on olla mm. huolissaan siitä, löytyykö jostain tekijöitä, ja paloitella prokkis sellaisiin ymmärrettäviin kokonaisuuksiin, joita voidaan tarjota jollekulle tehtäviksi. On kokonaan eri asia kysellä selkeästi rajatulle asialle tekijää, kuin näyttää sotkuista työpöytää ja sanoa "tähän tarvittaisiin tekijä jos toinenkin".

Olen samaa mieltä, että jonkun pitää olla potkimassa hommia eteenpäin. Eikä se ole paha asia välttämättä, että pitää potkia. Monesti sitä ei tekijänä välttämättä tule mieleen, että jos ei itse pysty edistämään pariin päivään, niin saattaa olla joku joka asian voisi hoitaa siinä ajassa.

1) Laitetaan pystyyn drupal.ubuntu.fi
2) Pystytetään sinne toi nykyinen sivusto, ja katsotaan et hommat pelittää
3) Rakennetaan jokin systeemi, jolla saadaan nav.html -tiedosto tuupattua blogin, wikin, foorumien ym. ylälaitaan
4.1) Etsitään jostain foorumia, blogia ynnä muita varten tehdyt uuden tyylin mukaiset teemat. Löytyykö skfiniltä?
4.2) Katsotaan, että noi foorumiteema ja blogiteema toimii edelleen nykyisten järjestelmien kanssa
5) Säädetään vielä vähän, että nav.html saadaan sopimaan jotenkin fiksusti noiden muiden saittien teemojen kanssa.
6) Julkaistaan
7) Mennään kaljalle

Omasta mielestä tämä vaikuttaa ihan hyvältä. Tärkeintä olisi saada tuo asennus ja jonkinlainen versio pystyyn. Ja tietty teeman päivitys helpoksi, jotta pienten virheiden korjaamiseen ei vaadita isoa kynnystä ylitettäväksi. En näe oikeastaan syytä, miksi tuota sivustoa ei voisi julkaista kun se on hyvä. Tuo foorumin ja blogin sitten perässä. Muutama "este" vähemmän julkaisulle jälleen.

30
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 23.04.13 - klo:13.04 »
Ei niitä puuttuvia käsiä ole löytynyt, tähänkin projektiin niitä on kuulutettu joka mahdollisessa paikassa.
Kuten ei juurikaan mihinkään muihinkaan projekteihin missä olisi ollut tarvetta tekijöille.

Okei, olen siis missannut nämä kuulutukset.

31
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 23.04.13 - klo:09.06 »
Lähinnä ihmetyttää itseäni tuon teeman tyylittäminen per sivu periaatteella. Drupalissa saa kyllä teemoille yhden yhteisen tyylitiedoston. Kun tuo teema on tehty drupalin standardien mukaan, niin luulisi, että sen saa helposti siirrettyä tulevalle saitille. Teeman koodit voisi hostata vaikka launchpadissa, jossa siihen saa oikeudet haluavat henkilöt (en ole sen tarkemmin launchpadin toiminaan tutustunut). Jos ei sinne, niin sitten vaikka githubiin, siellä kukaan vaan voi forkata sen ja pistää pull requestilla muutosehdotukset. Ja vaikka koodi on nyt mitä on, niin samantien sinne, siitä on helpompi lähteä parantamaan.

Ja joku mainitsi sivua kahta aiemmin, että drupalin voisi asentaa alkuun vaikka drupal.ubuntu.fi.org. Tuon voisi jo tehdä. Siitä ei ole mitään haittaakaan, ja samalla projekti saadaan askelta lähemmäs loppua.

Siirrän lähipäivinä sivut julkiselle palvelimelle, ja periaatteessa voin sen jälkeen jakaa tunnuksia muokkaamiseen, jos kiinnostusta kehitykselle riittää.

Näissä tukeutuisin ehdottomasti olemassa oleviin palveluihin, eism github tai launchpad. Homman pitäisi olla kuitenkin avointa, ja näiden kanssa ei tarvitse miettiä toisten ihmisen luotettavuutta (eikä alkaa säätämään mitään muutakaan). Jos siis puhutaan lähdekoodin muokkaamisesta. Testiasennukseen vaadittavat oikeudet/systeemit tietty asia erikseen. Parashan olisi, jos saisi rakennettua niin, että saisi teeman kansion päivitettyä käyttöliittymästä nappia painamalla, jolloin uusimmat lähdekoodit haetaan jostain julkisesta palvelusta.

Noh, Ubuntu Suomen sivusto on aina ollut ajastaan jäljessä Ubuntu-brändin suhteen. Koskaan ei ole ollut kai tarpeeksi käsipareja brändiasioiden hoitamiseen, ja se on varmaan tilanne jatkossakin. Olen samaa mieltä, että tämä sivustoprojekti on silti poikkeuksellisen epäonnistunut.

Tämä pitäisi muuttaa, jos käsipareja kerran puuttuu niin miksi ihmeessä niitä ei haeta lisää? Tämä ketju taitaa olla ainut, jossain jotain puhetta tästä on. Varmasti kiinnostuneita on. Vaikka wikeistä ym. saattaa löytyä tietoa miten pääsee mukaan, on se ihan eri asia kuin se, että niitä käsiä tarvitaan lisää. Vaikeampaa se on "täyteen pöytään" tulla kuin miltein tyhjään.

Täältä löytyy myös tarvittaessa palvelin kehittämistä varten.

32
Tavoitteena kuvata kameralla livekuvaa ja näyttää se sivustolle kirjautuneille käyttäjille (alustana wordpress). Olisi hyvä, jos streamin osoitetta jakamalla, ei pääsisi vielä katsomaan streamia.

Yritin googlailla palveluita, joiden kautta streamausta voisi harrastaa, mutta menee jo aika hintavaksi jos haluaa edes jotain käyttöoikeuksia (oman ymmärrykseni mukaan). Enkä haluaisi, että käyttäjien pitäisi rekisteröityä vielä johonkin kolmannen osapuolen palveluun, ellen pysty tekemään tuota rajapinnan kautta siten, että käyttäjän ei tarvitse huolehtia siitä.

Olin ajatellut oman palvelimen pystyttämistä välikädeksi. Palvelin ottaisi vastaan streamin ja jakaisi sen eteenpäin. Jos ymmärsin oikein, tarvitsen jonkinlaisen rmtp-palvelinohjelmiston, mutta ei ole hajuakaan noista.

Streamin katselemiseen löytynee flash-playereita (esim. jw player).

Suojauksen voisi toteuttaa kertakäyttöavaimilla, jotka annetaan streamin mukana. Wordpressiin toteuttaisin lisäosan, joka generoisi uuden avaimen tietokantaan, josta rmtp-palvelin sen lukisi ja merkkaisi käytetyksi. 

Onko parempia tapoja hoitaa tälläinen?
Todennäköisesti videokameran kuvaa lähettävässä koneessa on jokin windows. Mikähän olisi paras tapa lähettää kuva palvelimelle?
Olenko unohtanut jotain oleellista?

Tavoite pitää kustannukset niin alhaisina kuin mahdollista.

33
Vielä halvemmalla pääsisi jos ottaisin ilman 3g:tä jenkeistä, mokkulan pitäisi toimia kun tyrkkää kiinni. Varsinkin jos siihen Ubuntun laittaa pyörimään.

Todennäköisestihän noita tullaan myymään mobiililaajakaistan kanssa kytkynä, jolloin kokonaishinnassa ei niin paljoa vaikuta tuo hintaero. Menee varmaan pari kuukautta, että hätäisimmät ovat ostaneet koneen ja sen jälkeen olettaisin että Saunalahti heittää jonkin yhteistarjouksen mobiililaajakaistan kanssa kehiin.

Tuo suomen hintahan ei sinänsä ole yllätys, aina täällä maksaa kaikki enemmän :)

Edit: Hassua ettei Saunalahti mainitse tuosta 100gb tilasta jonka saa drivesta 2 vuodeksi. Tuon arvo on noin 90 euroa.

34
On tuota tullut kokeiltua. Itelle ei tule heti mieleen, että mitään ihmeempiä vaatimuksia laitteiston suhteen olisi. Tietty tehoa ja muistia saa olla jottei Eclipsen käyttö takkua. Ja onhan se hyvä usb-porttejakin löytyä, jos haluaa debugata fyysisellä android-laitteella.

35
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 31.03.13 - klo:22.18 »
Miksi ette muuten ottaneet ubuntu.fi vaan ubuntu-fi.org joka on huonompi domain?

En tiedä tästä, mutta ihan mututuntumalta heitettynä tuo domain on Canonicalin sponssaama, sekä samaa muotoa muiden paikallisten ubuntu-yhteisöiden kanssa. Esimerkiksi naapurimaassa ubuntu-se.org

36
Tosin suolasta riippuen yhden murrettuaan on kräkkeri moninkertaisesti lähempänä muidenkin murtamista.

Eikös suolauksen idea nimenomaan ole se, että yhden salasanan murrettuaan, hyökkääjä joutuu nähdä saman vaivan toisen salasanan kanssa. Suolan tulisi mielestäni olla jokaiselle käyttäjälle eri.

Jos joku saa haltuunsa palvelun koko tietokannan, lähtee hän luultavasti murtamaan ensin salasanoja, joissa on käytetty vain pienaakkosia, jos sellainen on sallittu.

Näin minäkin luulen, siksi itse käytän mahdollisuuksien mukaan numeroita ja erikoismerkkejä, jos ne ovat sallittuja. Skandinaaviset merkithän saattaa olla ihan hyvä lisä salasanoihin, tosin ulkomailta palveluihin kirjautuminen voi hankaloitua julkisilta päätteiltä. En tosin tiedä noista kräkkäys softista, osaavatko ne ottaa huomioon tälläiset seikat.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Ulosotto ja internet
« : 18.03.13 - klo:08.34 »
Itse suosisin Saunalahden prepaidia, jossa voi tilata DATA7:n käskyllä (7,9 eurolla (Ainakin aikaisemmin)) viikon Dataaikaa. Jollakin toisella käskyllä pystyi ostamaan hidasta nettiä kuukaudeksi hivenen halvemmalla.

Halvimmillaan netin saa puoleksi vuodeksi 29,8e, joten aika edulliselta tuo vaikuttaa. Eri asia sitten, miten tuolla nopeudella pärjää tänä päivänä.

Lähipiirissä on eräällä ulosotossa, ja hänelle jää käteen kuukaudessa se minimimäärä mikä laissa on säädetty (en muista summaa, enkä lakipykälää, mutta näin minulle on tuosta tilanteesta kerrottu) ja loput menee sitten ulosottoon. Ilmeisesti saman verran jää käteen kun toimeentulotuessa. Ko. henkilöltä löytyy netti ja tietokone, joten sinänsä en huolehtisi laajakaistan poisviennistä.

38
Ubuntun kehitysversio / Vs: Turva-avain ihmetyttää
« : 17.02.13 - klo:21.44 »
Ilmeisesti kyseessä on kovalevyn salaaminen. Avain vaaditaan siksi, että levyn salaus osataan purkaa käynnistyksen yhteydessä ja tietokonetta pystytään käyttämään.

Niinkuin kaikissa salasanoissa, mitä pidempi, sen parempi. Kannattaa yrittää tehdä se jonkinlaisen muistisäännön kanssa ja lauseeksi, jolloin pituutta on riittävästi, ettei ihan heti aukea. Lisäksi erikoismerkkejä sekaan ja numeroita korvaamaan vaikka kirjaimia.

Omasta mielestäni ko. ominaisuus on silloin hyödyllinen jos on läppäri, jonka kanssa reissaa paljon. Kotikoneessa ei varmaankaan ole paljoa hyötyä.

39
Yleistä keskustelua / Vs: Android tabletit
« : 12.02.13 - klo:14.32 »
Google docs toimii driven kautta jollain tasolla, mutta eipä siitä aktiiviseen käyttöön ole (ainakaan taulokkolaskenta ohjelmasta). Libreä ei ainakaan vielä saa, mutta LXF:stä luin muistaakseni parisen kuukautta sitten (monen sivun juttu jossa käsiteltiin Libre Officea), että olisi ehkä tulossa jossain vaiheessa. PolarOffice löytyy, mutta siitä ei ole kokemuksia.

40
Jos löytyy vanha koneen raato, johon riittää, että heittää pari levyä kiinni, niin samballa lähtisin itsekin liikkeelle. Ubuntu-koneelta sitten rsyncillä sinne kopiot ja xp:hen jokin bat-scripti joka kopio sieltä tiedostot. En tiedä onko windowsille rsyncin kaltaista ohjelmaa, mutta cygwinin kanssa voi olla ehkä vähän yliampuvaa toteuttaa.

Tosin jos on rahaa panostaa, niin omasta mielestäni paras ratkaisu on hommata verkkolevy, jossa on peilatut levyt. On myös todennäköisesti hiljaisempikin pitää päällä yötä päivää.

Sivuja: 1 [2] 3 4 5