Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Elekaz

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Liittyy tähän https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=54293.0;topicseen. En tunne dashlanea, mutta toivottavasti se ei ole ainoa paikka jossa salasanat ovat ollleet, nimittäin tuo poistaminen todennäköisesti on poistanut sen tallentaman datan(edit: ilmeisesti tuo synkkaa datan pilveen joten salasanojen pitäisi olla tallessa). Paras mitä nyt voi tehdä on odottaa firefoxin päivittymistä ja kokeilla sitten uudelleen.

Edit: onko kyse  tästä https://www.dashlane.com/? oletko kokeillut kirjautua tuon selaimen kautta jos saat pääsyn salasanoihin?

2
Kakkoskoneella ollut debian nyt parisen kuukautta, vähällä käytöllä tosin ollut, mutta softat yms asennettu ja testattu että tarvittaessa pystyn hommat (koodauksen) sillä hoitamaan. En varmaan enää muita distroja pääkäyttikseksi ottaisi (debian pohjaisista ainakaan).

Tilien asetukset täytyy sitten tehdä uudestaan ja paikalliset sähköpostiviestit jäävät vanhaan profiilikansioon. Jos tuo auttaa, vanhojen paikallisten sähköpostiviestien siirtäminen uuteen profiiliin on sitten oma projektinsa.
Offtopiccia, mutta eikös nykyään kannatta suosia IMAPpia jolloin mailit on palvelimella tallessa? EI tarvitsisi miettiä mailien siirtoja (ellei ole jotain lokaaleja kopioita, ei itse tule käytettyä)

3
Yleistä keskustelua / Vs: Lupaavaa pilvipalvelua?
« : 05.05.17 - klo:11.14 »
Itse lähtisin sillä drivellä liikkeelle. Jos ja kun homma lähtee pyörimään, niin noita ratkaisuja voi aina miettiä uudelleen, helpompi myös saada sponsseja kustantamaan/ylläpitämään.

Jos teillä on jo wordpress pyörimässä (näin ymmärsin), niin miksi noita tiedostoja ei voisi heittää saman sivutilaan johonkin alikansioon jonka suojaa http basic authilla?

5
Chromeen(/Chromiumiin) saa lisäosan Chromebleed Checker, joka käyttää tuota ko. palvelua taustalla. Varoittaa siis jos surffailet sivulla, jossa tuota ei ole vielä paikattu.

6
Et tosiaan tarvitse muutakuin tuon ssh -portin auki. Putkita portti 80 ssh:n läpi. Tämä onnistuu wintoosapuolella kätevästi esim. puttylla. Linuxilla tähäntapaan. ssh -L 80:etäkoneenip:80 tunnus@etäkoneip.com. Tämän jälkeen selaimeen tuo etäkoneen ip.

Itse olen vielä vaihtanut tuon oletus ssh portin korkeammaksi. Esim 222. Useimmat scannaukset kohdistuvat juuri tuolle vakio 22 portille. Kolkutukset vähenevät huomattavasti portin vaihdon myötä.

Terveisin

Enrico

Hienoa.
Tämä ei vielä lähtenyt toimimaan.
Jaksatko vielä hieman neuvoa (Tässä pöydällä on Win8)

Avaan siis Puttyn ja sieltä Tunnels
Destination riville IP kotiosoite ja source-port-kohtaan 80
Avaan Firefoxin ja annan osoiteriville kotiosoitteen
- Minulla pyörii tiimalasi, eikä yhteyttä synny

Jotain minulla on nyt vielä pielessä



Luulempa, että sinun täytyy sillä selaimella ottaa yhteys 127.0.0.1:80, eikä kohdepalvelimen ip:hen. Siellä kun siinä portissa 80 ei ole ketään kuuntelemassa. Sen sijaan tuo porttiohjaus ohjaa paikalliseen porttiin tulevan liikenteen ssh:n kohdepalvelimella annettuun osoitteeseen. Esim, mysql:n pääsee käsiksi graafisella liittymällä ssh:n yli antamalla paikallinenportti:localhost:mysqlportti-palvelimen-tuntemassa-localhostissa.

7
Ei toimi mikä tahansa tulostin. Tarvitaan valmistajakohtaiset ajurit tai sitten tulostimessa on oltava jonkun verkkotulostusstandardin mukainen PostScript/PDF-palvelin. Halvoissa tulostimissa sitä ei vieläkään ole.

Okei, hyvä tietää!

8
Täältäkin ääni Canonille. Tällä hetkellä käytössä on Canon PIXMA MG6250 (monitoimilaite), jonka hinta oli viime keväänä n. 130e. Väittäisin melkeimpä, että mikä tahansa verkkotulostin (wifi/ethernet) toimii ubuntussa. Ubuntu löysi tuon ihan nätisti omilla työkaluillaan. Skannauksesta en mene sanomaan, olettaisin, että toimii sekin. Tykkään henk.koht tehdä skannaukset muistitikulle, kun ei tuo tulostin ole koneen vieressä.

9
Chromebookki voi tosiaan tänä vuonna yleistyä, kuten Android aikanaan. Parin sadan läppäri pitkällä akkukestolla, jolla voi netissä surffata ja Netflixiä yms. videopalveluita pyörittää riittäisi varmasti valtaosalle kotikäyttäjistä.

Tämä. Voi kun ne hinnat oikeasti olisi suomessa sen pari sataa. Halvin chromebook verkkokaupassa 299 (Acerin C710) ja halvin windows 8 läppäri 349 (Packard Bell). Aika moni maksanee 50e tutusta ja turvallisesta vaikka ei tarvitsisi. Anopille sain puhuttua chromebookin syksyllä kun Samsungin halvempaa sai verkkokaupasta tarjouksessa 199. Hyvin on sillä pärjännyt.

Sen takia tuo menestynee jenkeissäkin niin hyvin, kun hinta on edullinen. Hinnan pitää olla kuitenkin suhteessa ominaisuuksiin, jotko chromebookissa rajoittuvat selaimeen (tosin kokoajanhan tekniikat paranevat ja ollaan menossa html5/js sovelluksiin).

10
Meni myös 13.04 koneeseen tuplaklikkaamalla .debbiä.

11
Yleistä keskustelua / Vs: Nierlen toiminta nykyään?
« : 13.12.13 - klo:08.07 »
Oletko yrittänyt selvittää miksi tuo paketti on kääntynyt takaisin? Kaippa se posti/itella jonkinlaisen vastauksen antaa kun pistää paketin takaisin. Esim jos ilmoitus saapuneesta paketista on lähtenyt pelkällä tekstiviestillä ja olet kirjoittanut numeron väärin (pelkkää arvailua).

Mitä hyvitystä yrityksen pitäisi mielestäsi antaa? Aika kova omasta mielestäni, että tarjoavat oma-alotteisesti summaa takaisin (eivätkä veloita sinulta postikuluja).

Itse olen tilannut nierlestä viimeksi vuosia sitten, joten en osaa sanoa sen nykyiseen toimintaan mitään. Sivusto ei ole kyllä muuttunut mihinkään :)

12
Itse käytän Newrelicciä parin palvelimen seurantaan. Ilmaisellakin accolla saa mielestäni ihan hyviä statistiikkoja.

13
Eikös Nvidia juuri joku aika sitten julkaissut beta-ajurit noille hybrideille?

Se on kyllä fakta, että niin kauan kun käyttäjän pitäisi tehdä vähän tutkimustyötä yhteensopivan koneen hommaamiseksi, niin chromebookin/dell xps developer editionin tyyliset koneet ovat tapa millä linuxin saa myös ns. perustallaajankin eteen. Ja oikeastaan itse pidän tuosta ajatuksesta jollain tasolla, koska silloin on 100% että ostaessani koneen kaikki sen ominaisuudet toimiii niin kuin kuuluukin. Ehkä sitä kautta tuki laitteistolle paranee ajanmyötä (jos valmistajat sitten jakaisivat niitä ajureita myös).

Ainakin pelaamisen suhteen steambox tullee auttamaan suht paljon näytönohjainajurien paranemisessa.

14
Nyt lähtisi verkkokaupasta siihen hintaan kun tälläisten pitäisikin.

15
Lainaus
You can play all your Windows and Mac games on your SteamOS machine, too. Just turn on your existing computer and run Steam as you always have - then your SteamOS machine can stream those games over your home network straight to your TV

Qwertyyn lainauksesta ymmärsin itse (en tiedä miten qwertyy ymmärsi tai oli tarkoittanut tuon ymmärrettäväksi), että ihan mitä win/mac pelejä vain, mutta lainasin tuohon ylle tuon koko tekstin, josta taas ymmärtää, että itse peli on kuitenkin win/mac alustalla, streamataan vain verkon yli komennot/kuva.  Oikeastaanhan tuo taitaa olla vain yksinkertaistettuna remote desktop muihin (lähi)verkossa oleviin steameihin. Tai vastaavasti korvaa HDMI-johdon koneesta telkkariin. Jännä nähdä minkälainen tuosta tulee. Toivottavasti tekevät sitä hyvän ja keksivät kunnon syyn, miksi tuosta kannattaisi maksaa sen HDMI-johdon sijasta.

16
Itse tein niin vastaavassa tilanteessa, että asensin järjestelmän SSD:lle ja linkkasin vanhan levyn /data-hakemistoon asennusvaiheessa. Sen jälkeen linkkasin kansiot, jotka vievät paljon tilaa, kotihakemistoon. Esimerkiksi.
Koodia: [Valitse]
ln -s /data/Pictures/ /home/[käyttäjä]
Tai jos levy sisältää vielä vanhan järjestelmän:
Koodia: [Valitse]
ln -s /data/home/[käyttäjä]/Pictures/ /home/[käyttäjä]
Muistaakseni oikeuksien kanssa ei ollut ongelmia, koska järjestelmissä oli vain yksi käyttäjä (ja omasivat saman UID:n).

17
Voihan olla, ettei tarkoituksena alunperin ollutkaan ruveta tekemään puhelinta (siksi noin suuri summa), vaan lähinnä kartoittaa olisiko ko. mallille kysyntää ja onko aika valmis ko. tapaiselle puhelimelle. Ymmärtääkseni rahaa Markilla olisi ihan riittävästi rahoittaa moisten puhelimien tuotanto tarvittaessa. Paljon "ilmaista" mainostahan Canonical tuosta sai ja varmasti kilpailijatkin rupevat miettimään vastaavia laitteita. Nyky high-end puhelimien tehoilla luulisi jo olevan tuollaisia markkinoilla.

Muistaakseni vuosi pari sittenhän oli se Ubuntu On Android projekti, joka taisi jäädä vähälle huomiolle loppujen lopuksi. Ehkä siksi tälläinen tapa tuoda ajatusta esille.

18
ja toki muissakin yleisimmissä jakeluissa. Meinasin ostaa ihan perusmallin jossa ei ole mitään windows only näppäimiä.

Eipä ole itselle tullut vielä eteen usb-näppäimistöä, joka ei olisi toiminut.

19

Kyllä nyt varmaan mokkuloidan kanssa voisi olla koska mokkuloita ei ostella, niitä vain tulee ...  Ainakin siis yleisesti näin on. Tällöin kuluttajat eivät voi vaikuttaa siihen mikä laite menestyy ja mikä ei.

Tämä on muuttumassa. Saunalahdella ainakin saa nykyään valita minkä ottaa, mokkulan vain jonkinlaisen wlan-aseman. Lisäksi kustakin joutuu maksaa sen hinnan. En tiedä tosin muista operaattoreista.

20
Riittää että laitat osoitteeksi pi.kivadomain.fi. Se mitä sen jälkeen tulee (esim. /kuvat), sen hoitaa se vastaanottava palvelin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5