Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - toubi

Sivuja: [1]
1
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Paneelista katosi kuvakkeet
« : 04.11.10 - klo:18.05 »
Kerrankin tämä tumpelo pääsi helpolla. Kiitos.

2
Ubuntu tietokoneissa / Paneelista katosi kuvakkeet
« : 04.11.10 - klo:17.44 »
Kyseessä on ubuntu 10.04 LTS. Käynnistäessäni ohjelmia paneeliin ei ilmesty enää kuvakkeita. Eli esim. nyt kun minulla kaksi ff-ikkunaa auki, niin siirtyminen niiden välillä onnistuu vain sovittamalla ne molemmat ruudulle yhtäaikaa. Jos erehtyy pienentämään ikkunan niin se katoaa. 

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 9.10+X-Fi
« : 20.11.09 - klo:17.36 »
X-Fi:n pitäisi toimia suoraan Ubuntu 9.10:ssä, kunhan mikserin säädöt ovat oikein. Tarkista erityisesti, ettei ääniulostuloja ole vaimennettu ja että ulostulovalinta on oikea. Voi olla, että vain analoginen ääni toimii tällä hetkellä.

Tarkista tilanne Järjestelmä->Asetukset->Ääni -asetusohjelmalla ja lisäksi päätteessä alsamixer-työkalulla.

Jos äänikorttia ei näy lainkaan ääniasetuksissa eikä alsamixer toimi, täytyy miettiä ajuripuolta. Aja päätteessä lshw -C sound ja näytä sen tuloste. Katso myös näiden komentojen tulosteet:

Koodia: [Valitse]
aplay -l -L
amixer

Saisiko amatööri varmistusta siihen, että vain analoginen ääni toimii. Tilanne on sikäli harvinainen ettei minulla ole tällä hetkellä piuhaa jolla saisin kokeiltua, että toimiiko edes analoginen.

Tietäisin lopettaa yrittämisen ennenkuin taas aiheutan suurempaa tuskaa itselleni. Nm:n mainitsemat asiat on kunnossa, mutta kun valitsen x-fi extreme audion käyttöön niin musiikki/videot pysähtyy. Olen kokeillut myös välillä uloskirjautumista.

4
Laitealue / "Ei voitu ottaa haltuun hiirtä"
« : 28.10.09 - klo:19.42 »
Eilen yhtäkkiä hiiri alkoi temppuilemaan? Esimerkiksi nettiselaimessa osoitin liikkuu normaalisti, mutta hiiren painikkeet toimivat vuorollaan vain osoiterivillä ja valikossa tai itse nettisivulla. Välillä ubuntun valikoissa pyörähtäminen kesken selailun auttaa asiaa, mutta välillä täytyy turvautua näppäimistöön. Saman tyyppinen ilmiö toistuu myös kaikissa muissa ohjelmissa. Äsken huolestuin vielä enemmän kun olin asentamassa ubuntun ehdottamia päivityksiä. Päivitystenhallinta ei antanut syöttää salasanaa vaan ilmoitti, että "ei voi ottaa haltuun hiirtä, pahantahtoinen sovellus voi olla seuraamassa istuntoa...". Myöskään ohjelmia ei saa asennettua, koska sama ilmoitus tulee salasanan kyselyn tilalla.

Mitä teen?


5
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Totem pätkii ja kaataa koneen
« : 04.08.09 - klo:18.14 »
Poista näytönohjaimen suljetut ajurit.

Tätä kokeilin viimeksi ja pätkiminen jatkui, mutta kone ei kaatunut. Nyt kokeilin uudestaan ja koneen uudelleen käynnistämisen jälkeen videot pyörii siedettävästi. Kestää kyllä katselua, mutta hämmästyttää, kun mielestäni laatu oli aikaisemmin parempi. Noh, tähän on toistaiseksi tyydyttävä, etten taas aiheuta pahempia ongelmia. Kiitos!

6
Ubuntu tietokoneissa / Totem pätkii ja kaataa koneen
« : 04.08.09 - klo:17.02 »
Kone oli ollut kiinni öbaut kuukauden verran ja pari viikkoa sitten käynnistin sen ja asensin kaiken mitä ubuntu 9.04 ehdotti päivitettäväksi. Sen jälkeen totemilla videota käynnistäessä kuva näkyi n. sekunnin jonka jälkeen ruutu meni mustaksi ja vain ääni kuului. Useamman käynnistyksen jälkeen video lähti yleensä lopulta pyörimään, mutta pätkien. Kokoruudun tilaan siirryttäessä kaatui useimmiten koko kone. Virheilmoitukset tai mitä lienevätkään välähtivät niin nopeasti ohi ettei ehtinyt lukemaan. Sen jälkeen ruutu oli musta ja näyttö sammui ja käynnistyi n. 5s välein.

Amatöörinä yritin täältä löytyneiden aihetta sivuavien keskustelujen pohjalta hommaa toimimaan, mutta tuloksena oli etten saanut enää koko ubuntua käyntiin.

Uudelleen asennuksen jälkeen kokeilin heti laittaa eri formaattia olevia videoita pyörimään ja kaikki toimi hienosti, kunnes asensin viisaana miehenä taas kaikki  ubuntun tarjoamat päivitykset. Tuloksena samat ongelmat kun aiemmin. Löytyisikö ratkaisuja tai edes suuntaa antavia neuvoja etten taas jumita koko laitosta. Kiitos!Näytönohjain: sapphire radeon hd 3650 (suljetut ajurit käytössä)
prossu: Intel Core 2 Quad Q6600
emo: asus p5k
muistia nelisen gigaa

7
Ubuntu tietokoneissa / Evolution ei näytä ääkkösiä
« : 14.02.09 - klo:12.44 »
mitä teen?

9
Kele! Innostuin asentamaan ubuntun, mutta taitaa mennä jouluun ennenkuin ehtii syventyä. Nyt kun koneen käynnistään niin ubuntu lähtee oletuksena pyörimään. Boottijärjestyksen olisin osannut muuttaa jos olisivat eri kovoilla. Nyt kuitenkin tulee vaimokkeelta turpaan, jos ei vintoosa lähe oletuksena käyntiin. Miten toimin?

Sivuja: [1]