Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - PaHa

Sivuja: 1 2 [3]
41
Ja juu nyt ei ymmärrä eikä myöskään osaa amatööri tehdä mitään... Eli Ubuntun autopäivityksellä päivitys mutta päivityksen jälkeen ei vaan lähde homma rokkaamaan... Ubuntun latauspalkki tulee hetkeksi ja sitten ilmoitus:

"Gave up waiting for root device. Common problems:

- Boot args (cat  /proc/cmdline)
- Check rootdelay
- Check root
- Missing modules (cat /proc/modules); ls /dev)

ALERT /dev/md0 does not exist. Dropping to a shell..

Ja tätä en osaa sitten itse selvittää että kuinka pääsisin tästä eteenpäin. md0:ssa on Raid1:llä järjestelmä kahdella fyysisellä levyllä... ja jostain syystä päivityksen jälkeen ei löydy...

LOL ja emäntä nappaa kierroksia kun piti päästä katsomaan levyllä olevaa uusinta desperate housewivesia...


42
Laitoin tämän nyt tänne "edistysneemmelle" puolelle vaikka noobi olenkin...

8.10 ubuntussa laitettu jakoon /mnt/varasto/media kaikilla oikeuksilla (myös guest ja write accessilla).

Kyseinen levyjako mapattuna VMWaren päällä pyörivään XP:hen sekä toiseen Vista työasemaan sekä muutamaan XP/Vista kannettavaan.

Nyt ilmeisesti riippuen siitä mistä järjestelmästä luon uuden hakemiston tuonne media hakemistoon, menevät myös käyttöoikeudetkin...

Haluna olisi että mistä tahansa pääsee luomaan tuonne hakemistoon mitä tahansa + tietysti muokkaamaan/lisäämään/poistamaan.

Olen antanut chmod 775 -R komennon tuolle media hakemistolle ja se ymmärtääkseni "valuu" siitä hienosti alihakemistoihin ja tiedostoihin (ainakin kun katselen noita tiedostojen tietoja) mutta ongelma syntynee siitä kun joku XP tai Vista järjestelmä tekee uuden hakemiston niin sen jälkeen en pääse sitä enää muokkaamaan kuin antamalla uudestaan tuon chmod komennon...

Onkohan ymmärrettävästi kerrottu?


43
Tervehdys!

Olisi tarvetta automatisoida windowsin tiettyjen hakemistojen varmistus ubuntun levylle. Windowsin puolella en oikein löydä sopivaa ohjelmaa joka tekisi homman automaattisesti ja ajastetusti koska haluan säilyttää tiedostot samoina enkä tehdä mitään backup-ohjelman tiedostomuotoa.

Eli:

- miten mounttaan windows-koneen hakemiston kun olen sen windowsissa (vista) jakanut?
- ilmeisesti rsync komennolla olisi hyvä varmistella (koska kyseessä olisi mielestäni "kopiointioperaatio" eli:

* haluaisin että valittu hakemisto ensimmäisellä kerralla kopioituisi täydellisenä identtisenä kopiona windows -> ubuntun levy ja valittu hakemisto
* seuraavilla kerroilla vain muutokset kopioituisivat ubuntun levylle mutta ei esimerkiksi tiedoston poisto vistalevyltä ja jos vaikka nimi-muuttuu niin silloin kopioituisi muuttunut tiedosto ubuntuun jolloin ubuntussa olisi tässä tapauksessa vanha + uuden niminen tiedosto
* ja tuon "contribute" tyyppisen toiminteen pitäisi toimia ajastetusti vaikka kerran viikossa halutuilta windows-koneilta joita on useampi kuin yksi ja jos ko. kone ei tuona aikana ole on-line niin sitten ei ole ja yrittää seuraavalla kerralla
* luonnollisesti vain uudet ja uudelleen nimetyt (jotka loogisesti ottaen ovat uusia) kopioitaisiin ubuntuun

Tämän toiminnan tarkoituksena olisi saada ubuntun levylle kopiot tiedostoista (valokuvat yms.) niin että normikäyttäjä ei pystyisi tuhoamaan varmistettuja tiedostoja poistamalla vahingossa tiedostos windows-koneesta koska ei käytettäisi syncronointia (vai onko echo oikeampi nimi?)

Olenko kuvannut asiani ja tarpeeni ymmärrettävästi?

44
no voi pöh.... päivitin koneen (siis normaaleja päivityksiä) töistä käsin ssh:n ja vnc:n avulla niin uudelleen käynnistymisen jälkeen ei sitten enää ssh:lla pääse sisään ei samba jaot toimi...

aloitan ihan tyhmällä kysymyksellä:

- pitääkö johonkin määritellä erikseen että aja konfigin mukainen ssh-servu pystyyn kun käynnistyt?
- ja sama samballe?

Ainakaan ssh:lle kai ei ilmeisesti koska ko. service pyörii kun katsoin...System-Administration- Services Settings...

Miten tätä kannattaisi aloittaa purkamaan? Niin ja ssh:lla ei pääse sisään natin ulkopuolelta eikä sisäpuolelta ja servu ei enää näy windows networkissa...

No vastaan itselleni kun alkoi haisemaan... mielenkiintoista että ubuntun palomuurissa pingiin vastataan... eli jostain kumman syystä oli palomuuri mennyt päälle? Miten varmistan että palomuuri ei mene päälle kun kone käynnistyy seuraavan kerran?

Anyway varmistan vielä: Kun olen lisännyt kotixp-tunnukset linuxin käyttäjiksi, kirjoittanut smbpasswd -a user ja sen jälkeen smbpasswd -e user.... ja samban reload... niin onko nuo tunnukset ja salasanat voimassa jatkossakin kun koneen käynnistää?

Vai kannattaako ne lisätä ennemmin tiedostoon: smbusers?

Ja jos tuonne lisään useamman kuin yhden niin mikä on formaatti? siis yksi käyttäjä on neuvottu että:

user = samba käyttäjätunnus
password = samba password

mutta jos noita on vaikka kaksi tai kolme erilaista niin tuleeko nuo peräkkäin vain miten?

45
Morjens...

Juuri asennan tuossa XP.tä VMwaren päälle ja huomasin ärsyttävän piirteen... hiiren kursori virtuaalikoneen konsolissa ei ole synkronissa ruudulla näkyvä kursorin kanssa... tietääkö jouku miten asian voisi korjata?

Kiitos etukäteen!

46
Nonniin nyt homma rokkaa... eli raidi kunnossa, samba kunnossa jne...

Pieni ongelma on vielä johon toivoisin vastausta...

Olen tehnyt ssh-serverin ja laittanut se pyörimään, pääsen sisälle ssh:lla (puttylla) nätisti ja saan vncvieverillä työpöydän "näkyviin" mutta työpöytä näkyy mustana eikä se herää henkiin ts. vnc ikkunaan ei tule kuvaa enkä saa sitä "herätettyä" millään... olisiko apuja...

tällä hetkellä yritän yhdistää olemassa olevaan x-istuntoon kiinni ja jotenkin on kutina että ongelma aiheutuu siitä?

x11vnc -usepw -ncache komennolla lähtee vnc ja sen jälkeen puttylla kiinni mutta tosiaan näyttö on mustana..

Itseasiassa hämmästyttää että mikäköhän vncserveri siellä pyörii taustalla koko ajan? Koska heti kun ssh-yhteys on päällä niin pääsen vnc:llä kiinni (localhost:5903). Hmm... vai meneeköhän tuo minnekään koska sama ikkuna aukeaa vaikka putty ei edes ole päällä?? Me stupid?? korjaus siellä olikin jäänyt xp:n prosesseihin putty pyörimään.... No anyway putty päälle, ssh yhteys mutta ei vaan saa screeniä näkyviin?

nonni ratkaisin sitten itse kun vähän tuli hinkattua... eli jostain syystä en työpaikalta pysty yhdistämään olemassa olevaan x-istuntoon syystä jota en tiedä..

eli homma ratkesi sillä että puttyssa vaihdoin destinationin portiksi 5901 ja vncserveri käynnistettiin display:1 komennolla ja nyt toimii...

Jos joku haluaa kommentoida tyhmälle että miksi ei olemassaolevaan äksään pääse kiinni niin olisin siitä kiitollinen (vain tietoni lisäämiseksi) vaikkakin nyt saan homman toimimaan ihan ok...

47
Pliis helppiä... päätin kokeilla vaihtaa koneen mukana tulleen Nvidian Quadro NVS280 PCI 64MB grafiikkakortin Atin Radeon 9xxx korttiin jossa muistia 256MB. Nyt en saa hommaa workkimaan millään ilveellä enkä millään hauilla muuta kuin low-resolution tilassa...

Olen kovasti yrittänyt hoitaa asiaa kuntoon sivun: https://help.ubuntu.com/community/RadeonDriver ohjeen mukaisesti mutta ei vaan onnistu...

Jos saan asiaan jeesiä niin olisin kovasti kiitollinen!

Kiitos etukäteen!

48
No... taas on noobi kyssäreitä... miksi ei toimi firefoxilla, ubuntu 8.10 backspace näppäimellä paluu edelliselle sivulle?

49
Meneekö uudelleenasentamiseksi vaiko pystyykö korjaamaan.

Asensin kakkoskannettavalle otsikossa mainitun distron mutta asennuksen jälkeen on mielenkiintoinen? tilanne päällä.

sekä koneen oma hiiri/ohjainlevy/hiiren näppäimet + ulkoinen usb-rotta toimivat; hiiri liikkuu ja esim. saan auki vaikkapa firefoxin.

Mutta en saa auki mitään ohjelmia enkä mitään valikoita eivätkä näppäinoikopolut toimi.

Kuitenkin live-dvd:llä käynnistettäessä homma pelaa kuin junan vessa.

Pääsenkö muokkaamaan asian kuntoon vai asennanko uudestaan ja kokeilen toisella näppäimistövalinnalla?

Etukäteen kiittäen!

50
Tervehdys kaikille.

Imutettuna Ubuntu 8.10 ja tarpeena seuraavaa:

- kotiverkon levypalvelin jossa kuvat yms. mediatiedosto +
- virtuaalipalvelinsoftalla esim., wmvare tai virtualbox pyörimään xp jossa Orb tiedostojen jakamiseen ulos
- Koneena uudehko HP työasema, dualcore prossalla + 2 x 160GB levyillä ja 2GB muistilla

- Lisäksi olemassa "normaali kone" jossa 750GB levy jossa mm. tärkeät valokuvat
- + 250GB USB-liityntäinen ulkoinen kovalevy vielä varmistamassa kuvia

Haluna tehdä tuosta palvelin johon (toivottavasti jollain softalla automaattisesti) varmistuisi XP ja Vista työasemista määritellyt hakemistot joskus full backuppina ja joskus incrementaali/differentiaalina tms (tämän voi hoitaa vaikka Acronicsella esim...)

Nyt olen asentanut ubuntun ja määritellyt toiselle levylle osioina (ulkoa muistellen) ja ohjelman suositusmäärityksen mukaisesti (GPart)
yksi noin 3Gb osio, yksi 12GB osio, yksi 3GB osio ja muistaakseni 4GB swapille eli vapaana toisella levyllä muistaakseni joku 130GB ja toinen levy kokonaan.

Voin noi vielä illalla varmistaa ja kertoa kun pääsen koneelle kiinni että mitä se ohjelma sinne oikeasti teki mutta jatkoajatuksena mulla on:

Haluna tehdä vielä yksi noin 130GB osio (FAT32 tai NTFS tai mikä paras) joka olisi sillä toisella levyllä softaRAID 1:llä raidattu ja tuolla osiolla olisi kaikki kuvat, videot yms. tärkeät tiedostot jotka myös jaetaan ulos ja joihin pääsee myös ubuntulla kiinni.

Se mitä en tiedä on se että pitääkö määritellä joku oma osio sille virtualisointisoftalle + XP:lle jota tuolla sisällä ajetaan?

Hyviä neuvoja ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan  ;D + varsinkin tuon softa raid 1:n tekemisestä ja testauksesta (löysinkin jotain mutta varmuuden vuoksi kuitenkin).

- Ai niin vielä lisää... pitäisi ubuntuun saada vielä lisää Dell 1600n tulostinkin kiinni joka on etskulla kiinni verkossa (ubuntu kyllä löytää tuon kirjoittimen mutta ajuria kaipailen).

- Ja vielä... mietin tuossa vielä freenassiakin joka periaatteessa soveltuisi mutta kun haluaa tuon orb:n toimimaan.. ok ratkaistavissa sillä että freenassi pyörimässä ja tuossa "normaali"koneessa Orb mutta silloin joutuu pitämään kahta konetta päällä ja sehän ei oikein sovi tällaisena vihreänä aikakautena...

Sivuja: 1 2 [3]