Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juhisi

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
61
Manjaron paketeissa on libvoikko ja varmaan asentuu kun asennuksen alussa valitsee kielen ja muut asetukset... Muita voikon paketteja ei näytä systeemissä olevan

62
Se ois vielä kysäistä  ;D että onko systeemissä graafissa paketti manageria... Ubuntussa on Synaptic, Manjarossa Octopi jne...

Minulla on tässä Pamac, joka vaikuttaa oikein hyvältä.

Jep, kehuvat tuota Manjaron foorumillakin. Itse käyttänyt tuota Octopia kun on defaultina niin ei oo jaksanu alkaa vaihteleen.

63
Se ois vielä kysäistä  ;D että onko systeemissä graafista paketti manageria... Ubuntussa on Synaptic, Manjarossa Octopi jne...

64
Toimiiko tuossa grub valikko ongelmitta? Toisella levyllä Win 10 insider ja olis jees jos grub pelittäis ilman turhia kikkailuja...

65
Pitää testailla systeemiä Zen installerilla tässä joku päivä  :)

66
No juu, pysytelläppä ihan suosiolla tässä Manjarossa, ei tämä tietenkään mene vanilla Arch:sta mutta näillä mennään  :)

67
Ei ole graafista asenninta ja "asennusohjelma" on enemmänkin kasa skriptejä ja ohjeet. Archin filosofiaan (yksinkertaisuus yms.) se sopii paremmin kuin Ubiquity tai Anaconda. Kehittäjät luultavimmin ajattelevat, että jos ei kelpaa, niin voi käyttää jotain muuta jakelua. Tavoitteena ei tietääkseni ole koskaan ollut tehdä sitä suosituinta jakelua ja se kyllä näkyy. Toisaalta, jos ei Archin asennuksesta selviä (ei ole rakettitiedettä, mutta pitää jaksaa vähän perehtyä), niin tuskinpa se käyttökään mieluisaa olisi.

Juu. ei tuo asennus todellakaan ole mitään rakettitiedettä ilman graafista systeemiä mutta kuin sanoit niin jokaisella on täällä omat ideologiansa asioissa... Mutta on tuollainen ideologia jo idiotismin puolella mitä tuo sakki harrastaa. Ehkä se tuntuu heistä coolilta että systeemi on vaikeammin asennettavissa jos sen haluaa saada käyttöönsä, mutta tuokin asia on täyttä idiotismia.

68
Oon kelaillut tämän asentamista, mutta mitens tuo asennus menee... Onko se tekstipohjainen tai onko siinä jo Calamares asennusohjelma kuin Manjarossa?

Minä käytin Zen Installeria. https://sourceforge.net/projects/revenge-installer/

Lapsellista egotrippailua se, ettei Archissa ole graafista asenninta.

No joo, tuo alkaa oleen jo törkeällä tasolla olevaa täyttä pelle touhua ja eivät tasantarkkaan saa systeemilleen ainakaan liikaa käyttäjiä... kaverit ei taida vielä hiffata että eletään jo vuoden 2018 jämiä ja että hommaan on olemassa graafinen asennusohjelmakin... mutta minkäpä pieni käyttäjä näissä asioissa milleen voi  :)

69
Oon kelaillut tämän asentamista, mutta mitens tuo asennus menee... Onko se tekstipohjainen tai onko siinä jo Calamares asennusohjelma kuin Manjarossa?

70
Käsittääkseni tuo toimii  ;D Asennuksen alussa valitsen maa asetukseksi suomen ja kieleksi suomen ja teen sitten asennuksen, ja käynnistän sitten koneen uudesti ja kaikki on suomeks ihan normaalisti kuin Ubuntussakin ja varmaankin myös tuota oikolukua myöden  ;D En oo ikään käsittänyt tuota oikoluku juttua kun siihen tälläkin foorumilla törmännyt, mutta ei kai se mitään  ;D Kun asennuksen tekee ja valitsee systeemin toimimaan suomeks, niin eiköhän tuossa sitten myös oikoluvutkin toimi suomeks... jos asiaa kelailee maalaisjärjellä syvällisemmin  :)

71
Just julkaistu tuore ja viittä vaille valmis Manjaro 18-rc2  :) Systeemi pelittää ongelmitta kuin aiemminkin ja itseasiassa vain paranee koko ajan  :) Ens tai viimeistään seuraavalla viikolla julkaisuun tulee vakaa 18-versio.

72
Kauppapaikka / Myydään FritzBox 6490 kaapelimodeemi
« : 19.10.18 - klo:09.41 »
Olis myydä tälläinen kaapelimodeemi kun kävi tarpeettomaksi. Hinta olis 100 € ja hinta sisältää postituskulut. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3561/jrbrk/AVM-FRITZ-Box-6490-Cable-langaton-Dual-Band-kaapelimodeemi

73
No juu... kun systeemi perustuu jo ikivanhaan 18.04:seen, niin en ihan helposti luokittelisi tuota systeemiä hardcore testialustaksi  :)  Kaikki on tietysti syhteellista  ;) mutta omilla mittareilla en kelpuuttanut tuolle osastolle tänään julkaistavaa Ubuntu 18.10:ä. Saas nähdä miten 19.04:sen kanssa asiat on, jossain välissä sitäkin on taas katsottava ja testailtava, kunhan saavat ekan Daily-liven pihalle  :)

74
No niin, Juno laitettiin eilen pihalle. https://elementary.io/fi/ Perustuu 18.04:ään.

Kokemukset ovat pääosin beta-ajalta, mutta jo silloin käyttis toimi omassa käytössäni mallikkaasti aika lailla ilman ongelmia. Siltä vaikuttaa nytkin tuoreen asennuksen jälkeen. Tai siis sen jälkeen, kun asensi ison nipun hyödyllisiä/välttämättömiä lisäpalikoita. :P

Kaikenlaisia puutteita on, puuttuu graafinen ohjelma niin ohjelmalähteille kuin ajureillekin, eikä deb -paketeillekaan ole mitään protokollaa. Paitsi tietysti komentorivi, mutta sekään ei jostain syystä osaa riippuvuuksia mukaan raapia, joten f install oli ajeltava aina perään. Kaikki toimi kyllä sen jälkeen, mutta onhan se nyt vähän...  ::) Eikä paneeli tue indikaattoreita, joten siellä ei näe Dropboxia, Skypeä tms. 

Tuntuu siltä, että Elementary on suunnattu edistyneille aloittelijoille.  :P

Systeemin kehittäjillä näyttää olevan homma todella pahasti hakusessa, eikä kaikki näytä olevan hanskassa asioiden loogisen ajattelun ja varsinkaan loogisen toimivuuden toteutuksen kanssa. Jos ja kun systeemi perustuu Ubuntu 18.04:seen, niin Elementaryn porukka on todella lahjakkaasti saanut pakan sekaisin...

75

Voitaisko palata taas asiaan itseensä.

Eikös asiasta ole jo kaikki aika lailla sanottu? ::)

CoC ei ole laki, koska laki vaatisi poliisin ja tuomarin. Se on lähinnä yhteisön ohjaava säännöstö, jonka valvonta ja toteutus on saman yhteisön käsissä – tai käytännössä niiden joidenkuiden, jotka ovat onnistuneet nappaamaan itselleen vallan yhteisössä (vaikkapa perustamalla sen). On vaikea nähdä sitä Illuminatin suurena foliohattujuonena.


Sillä ei ole merkitystä onko se kenen salajuoni vai, CoC jakaa yhteisöä koska siihen piilotettu koodisto sulkea koodaajia ulos jos henkilön omat piirteet eivät ole joidenkin mieleen.

Linus itse on tai oli asemassa jos asemassa kaikki kaatui käytännössä hänen vastuulleen ja hän edellytti samaa tasoa koodilta mitä hän teki.

Eikö tuon pitäisi olla päivänselvä asia jokaiselle noissa piireissä, että koodin on oltava mahdollisimman hyvää jotta sen voi hyväksyä Kerneliin ja varsinkin että sen voi julkaista. Tuossa asiassa Linusilla on hermo mennyt ja tullut sitten sanomista, ja koko show alku ja juuri on tuossa. Tietääkseni Linus ei ole ketään arvostellut henkilökohtaisten syiden vuoksi, mitä olen noita juttuja lukenut vaan puhtaasti ammatillisten.

76
Nvidia 410-ajuri tuli eilen repoihin, nyt aamusta tuli Kernel 4.19-rc6 päivitys ja Nvidiakin sai samalla uuden päivityksen, ja tuli tuossa muutakin roipetta. Systeemi pelittää ongelmitta  :)

77
Itselle noilla asioilla ei ole mitään sen suurempaa merkitystä, systeemissä nyt 4.19-rc5 Kernel ja homma pelittää ongelmitta ja tuo riittää mulle. Postimiehelle riittää että hänen koneensa toimii 4.4 Kernelillä ja itse en lähtisi edes boottaan konetta tuolla Kernelillä, mutta noin nuo asiat menee erillä tavoin eri käyttäjillä ja erilaisissa koneissa ja jokaisella on omat systeeminsä  :)   Tässä maailmassa systeemit kehittyvät koko ajan ja menevät eteenpäin, ja tuossa samalla myös Kernelin kehityksen on pysyttävä mukana. Ei nuo koodarit vain aikansa kuluksi tuota koodia naputtele ja päivitä systeemiä, asioissa ois hyvä edes yrittää hahmottaa suurempaa kuvaa. Nämäkin uudet päivitykset jotka tulevat Kerneliin on osa isoa kokonaisuutta... https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.20-5.0-Features-Queue

78

Yhteensopivuutta rikkovista päivityksistä ja uusista kerneleistä saa vapaasti nauttia noissa rolling release -distroissa, mutta sellaisten käyttäminen tuotantoympäristössä on riskialtista ja aiheuttaa paljon ylimääräistä ja turhaa työtä.
Tuo on totta, mutta voi niitä valintojakin tehdä. Kyllä vanhemmatkin päivittyvät ei sitä uusinta tarvitse kokeilla. Itsellä vielä 4.4 ja nyt versio 150 käytössä. Kun koneen rauta pysynyt samana ei tarvetta kokeilla miten se uusin toimii. Saatu hyöty on pieni, vaikka koodia tullut hirmusti lisää. Kernelin koodi kasvaa jatkuvasti, mikä johtuu lähinnä tuesta uusille laitteille. https://www.linuxcounter.net/statistics/kernel. Tiedostojakin melkoisesti. Jos kääntää itse kernelin niin saa tehdä melkoisen määrän valintoja. Mutta oppiikin paljon.

Kerneliä myös puhdistetaan vanhasta roinasta, kun uusia versioita julkaistaan. Nuo on itseasiassa suht. isoja lukuja mitä puhdistukissa tehdään. Ei tuo todellakaan ole, että Kernel vain paisuu. Tässä on 4.17 Kernel julkaisun tilastoja https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.17-Released Phoronix julkaisee noita lähes jokaisen julkaisin jälkeen. 4.18 Kernelistä... https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.18-Released

79
Juu, tiedän kyllä tuon Mintin tilanteen ja tuon systeemin Ubuntun kernelistä  :) adhd:na tuo kirjoitukseni jäi toudella  ;D  vajavaiseks ja oli hiukan kiirettäkin päällä...

80
Heitit Postimies tämän... Toimivaa kerneliä ei tarvitse päivittää. Kernel on uskomattoman monimutkainen juttu vaikka periaattessa onkin yksinkertainen  :) Kaikki on kuiten siitä ja toimii siitä, ja itse pidän tärkeänä että Kernel on uusin. Joku ei pidä ja se on sitten hänen asiansa  :) Tässä on viimeisin Spectreen liittyvä uutinen https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=More-Spectre-V2-SMT-IBPB-Leaks ja Phoronix uutisoi muutenkin tiivisti Kerneliin liittyvistä asioista, kuin muitakin Linux-uutisia. Mikrobitti uutisoi taannoin Linux Mintistä ja yks asia mitä toimittaja arvosteli oli vanha Kernel... Hän kirjoitti kärkkääseen tyylin suurin piirtein... "on jotenkin uskomatonta miten Mintin kehittäjät tekevät järjestelmän niin vanhalle Kernelille, kun asia on vahvasti tietoturvaankin liittyvää jne..."

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12