Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - juhisi

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
41

Voitaisko palata taas asiaan itseensä.

Eikös asiasta ole jo kaikki aika lailla sanottu? ::)

CoC ei ole laki, koska laki vaatisi poliisin ja tuomarin. Se on lähinnä yhteisön ohjaava säännöstö, jonka valvonta ja toteutus on saman yhteisön käsissä – tai käytännössä niiden joidenkuiden, jotka ovat onnistuneet nappaamaan itselleen vallan yhteisössä (vaikkapa perustamalla sen). On vaikea nähdä sitä Illuminatin suurena foliohattujuonena.


Sillä ei ole merkitystä onko se kenen salajuoni vai, CoC jakaa yhteisöä koska siihen piilotettu koodisto sulkea koodaajia ulos jos henkilön omat piirteet eivät ole joidenkin mieleen.

Linus itse on tai oli asemassa jos asemassa kaikki kaatui käytännössä hänen vastuulleen ja hän edellytti samaa tasoa koodilta mitä hän teki.

Eikö tuon pitäisi olla päivänselvä asia jokaiselle noissa piireissä, että koodin on oltava mahdollisimman hyvää jotta sen voi hyväksyä Kerneliin ja varsinkin että sen voi julkaista. Tuossa asiassa Linusilla on hermo mennyt ja tullut sitten sanomista, ja koko show alku ja juuri on tuossa. Tietääkseni Linus ei ole ketään arvostellut henkilökohtaisten syiden vuoksi, mitä olen noita juttuja lukenut vaan puhtaasti ammatillisten.

42
Nvidia 410-ajuri tuli eilen repoihin, nyt aamusta tuli Kernel 4.19-rc6 päivitys ja Nvidiakin sai samalla uuden päivityksen, ja tuli tuossa muutakin roipetta. Systeemi pelittää ongelmitta  :)

43
Itselle noilla asioilla ei ole mitään sen suurempaa merkitystä, systeemissä nyt 4.19-rc5 Kernel ja homma pelittää ongelmitta ja tuo riittää mulle. Postimiehelle riittää että hänen koneensa toimii 4.4 Kernelillä ja itse en lähtisi edes boottaan konetta tuolla Kernelillä, mutta noin nuo asiat menee erillä tavoin eri käyttäjillä ja erilaisissa koneissa ja jokaisella on omat systeeminsä  :)   Tässä maailmassa systeemit kehittyvät koko ajan ja menevät eteenpäin, ja tuossa samalla myös Kernelin kehityksen on pysyttävä mukana. Ei nuo koodarit vain aikansa kuluksi tuota koodia naputtele ja päivitä systeemiä, asioissa ois hyvä edes yrittää hahmottaa suurempaa kuvaa. Nämäkin uudet päivitykset jotka tulevat Kerneliin on osa isoa kokonaisuutta... https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.20-5.0-Features-Queue

44

Yhteensopivuutta rikkovista päivityksistä ja uusista kerneleistä saa vapaasti nauttia noissa rolling release -distroissa, mutta sellaisten käyttäminen tuotantoympäristössä on riskialtista ja aiheuttaa paljon ylimääräistä ja turhaa työtä.
Tuo on totta, mutta voi niitä valintojakin tehdä. Kyllä vanhemmatkin päivittyvät ei sitä uusinta tarvitse kokeilla. Itsellä vielä 4.4 ja nyt versio 150 käytössä. Kun koneen rauta pysynyt samana ei tarvetta kokeilla miten se uusin toimii. Saatu hyöty on pieni, vaikka koodia tullut hirmusti lisää. Kernelin koodi kasvaa jatkuvasti, mikä johtuu lähinnä tuesta uusille laitteille. https://www.linuxcounter.net/statistics/kernel. Tiedostojakin melkoisesti. Jos kääntää itse kernelin niin saa tehdä melkoisen määrän valintoja. Mutta oppiikin paljon.

Kerneliä myös puhdistetaan vanhasta roinasta, kun uusia versioita julkaistaan. Nuo on itseasiassa suht. isoja lukuja mitä puhdistukissa tehdään. Ei tuo todellakaan ole, että Kernel vain paisuu. Tässä on 4.17 Kernel julkaisun tilastoja https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.17-Released Phoronix julkaisee noita lähes jokaisen julkaisin jälkeen. 4.18 Kernelistä... https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-4.18-Released

45
Juu, tiedän kyllä tuon Mintin tilanteen ja tuon systeemin Ubuntun kernelistä  :) adhd:na tuo kirjoitukseni jäi toudella  ;D  vajavaiseks ja oli hiukan kiirettäkin päällä...

46
Heitit Postimies tämän... Toimivaa kerneliä ei tarvitse päivittää. Kernel on uskomattoman monimutkainen juttu vaikka periaattessa onkin yksinkertainen  :) Kaikki on kuiten siitä ja toimii siitä, ja itse pidän tärkeänä että Kernel on uusin. Joku ei pidä ja se on sitten hänen asiansa  :) Tässä on viimeisin Spectreen liittyvä uutinen https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=More-Spectre-V2-SMT-IBPB-Leaks ja Phoronix uutisoi muutenkin tiivisti Kerneliin liittyvistä asioista, kuin muitakin Linux-uutisia. Mikrobitti uutisoi taannoin Linux Mintistä ja yks asia mitä toimittaja arvosteli oli vanha Kernel... Hän kirjoitti kärkkääseen tyylin suurin piirtein... "on jotenkin uskomatonta miten Mintin kehittäjät tekevät järjestelmän niin vanhalle Kernelille, kun asia on vahvasti tietoturvaankin liittyvää jne..."

47
Eipä ole enään Gnome minun juttu ja tuo tuosta pikatestistä  ;D

48
No juu  :) On nuo asiat tietty totta mitä sanoit, en kiellä noita asioita. Tuolla edellis sivulla sanoin jo, että meillä on erilaisia käyttötarkoituksia koneillemme  :) Sinulla se on erilainen kuin minulla jne... mutta tuo tuosta  :) Itse laitan huomenissa testiin Gnome-beta 4:n ja katselen miten tuore Gnome 3.30 pelittää...

49
Ja eikös Tor selain löydy Ubuntun paketeistakin... eli Synaptic asennuksella ja säästyy ylimääräisiltä kikkailuilta...

50
Seurannut tätä Manjaron foorumia jo useita kuukausia kun käyttänyt systeemiä https://forum.manjaro.org/  Enkä ole kertaakaan törmännyt noihin ongelmiin joista ihmiset kirjoittelevat. No ok, tässäkin systeemissä ongelmat ovat konekohtaisia kuin kaikissa Linux-jakeluissa mutta veikkaisin, että kyse on siitäkin että käytetään ja päivitellään pitkiä aikoja samaa systeemiä eikä tehdä väliin uutta puhdasta asennusta. Itse päivitän maksimissaan 2 Kernel sarjaa ja tulee sitten muitakin tärkeitä päivityksiä systeemin alakertaan, KDE:n päivityksiä jne... Sitten teen uuden asennuksen ja jatkan käyttöä ja testailua kuin ennenkin. Ei mitään rakettitiedettä  :)

51
Uudelleen asennuksen pointti on siinä, ettei ole mitään järkeä päivitellä pitkiä aikoja yhtä ja samaa systeemiä, esim. monia kerneleitä jne... Vaikka Manjarossa on Octopi cache cleaner ja homman saa pidettyä hyvin puhtaana, kökköä kuiten kiertyy ja tuo kökkö hidastaa konetta jne... Uudelleen asennus päivityksineen vie n. 15 minuuttia ja ainakaan itse en ole niin kiireinen ettenkö saisi tuota tehtyä ja olla varma että systeemi pelittää uusimmilla paketeilla kuin sen pitääkin. Jos joku kokee uuden puhtaan asennuksen jonkinlaisena henkilökohtaisena ongelmana, niin asia olkoon sitten sitä  8) Ja tuo ei taas kuulu mulle mitenkään eikä itseasiassa kiinnosta pätkääkään  :) Mulle riittää tieto siitä mitä itse teen ja miksi teen  :)

52
Itse tein just uuden puhtaan asennuksen kun tuli Kernel 4.19-rc5 päivitys ja muutakin roipetta näytti olevan. Kaks Kernel päivitystä tuossa meni samaan päivitysputkeen ja nyt siis uusi puhdas asennus. Archin repoissa näytti jo olevan uusi Nvidia-410 ajuri, muttei oo vielä ehtinyt Manjaron repoihin ja päivityksiin, eli systeemi pyörii nyt Nouveau ajurilla eikä tässäkään mitään häikkää ole. Noin tuo menee, että Kernel ja Nvidia-ajuri päivitykset kulkevat käsikädessä... Nyt odotella, että tuo uusi Nvidia tulee Manjaron repoihin ja asennella se sitten.

53
Jos uusi puhdas asennus ei ole vaihtoehto, niin homma etenee sitten kikkailu linjalla  :) Itse teen suosiolla uuden asennuksen, jos tilanne menee siihen pisteeseen. Ei vain jaksa mitään ylimääräisiä säätämisiä, eikä suoraan sanottuna pahemmin kiinnostakkaan  8)

54
Entisenä win käyttäjänä ja nyt vuosia ubuntun kaa törmäsin ongelmaan...
Silloin neuvoillanne sain tuon win7:n varoksi asennettua ubuntun rinnalle ja
tietysti isommalle levylle.
Nyt tilan vähetessä ja huomatessani että 18.04:n tarjoaa koko levyn
salausta, haluaisin asentaa uusiksi koko paletin jos osaisin...
Eli, koneella on 160ssd/16.04 ja 240ssd/win7.
Kuinka voisin päivittää homman tuohon 18.04:seen hukkaamatta
vanhan 16.04:sen tietoja? hukaten win7:n samalla?

Kiitokset osaamattomalta...

Itse oon tottunut tekeen asiat yksinkertaisesti  :) 18.04 asennuksessa systeemi jyrää tuon Win 7:skan  :) eikä mitään sen kummempia päivittämisiä tarvitse tehdä ja olla huolissaan mistään 16.04:n tietojen katoamisesta. Eli pidät 16.04:n omalla levyllä ja Ubuntu 18.04 omalla levyllään tuon Win 7 tilalla. Erittäin simppeliä  :)

55
Asioista voi tietysti olla montaakin mieltä, tuo nopeus juttu on puhdasta visuaalista havannointia systeemin toimivuudesta  :)

Vertailu voi olla vaikeaa, jos vanha systeemi ei enää ole käytössä. Minä taas en ole havainnut nopeutumista viimeisten 15 vuoden aikana, vaan pikemminkin päinvastoin. "Vanhan" teknologian työpöytäympäristöt, kuten MATE (GNOME 2), Xfce, Window Maker jne. toimivat samalla raudalla selvästi nopeammin kuin KDE Plasma 5 tai GNOME 3, ja muistiakin kuluu huomattavasti vähemmän.

Itse käytän kyllä tästä huolimatta GNOME Shelliä (tai Unityä), koska ne ovat käyttämässäni jakelussa parhaiten tuettuja, ja omilla käyttötottumuksillani työpöytäjärjestelmän nopeus tai konfiguroitavuus ei sinänsä ole olennaista. Riittää, että perustoiminnallisuus on kunnossa ja saan haluamani ohjelmat auki ja pystyn siirtymään niiden välillä sujuvasti.

Kaikki tuo mitä mainitsit pelittää tässäkin kuin Gnome Shellissä  :) Itse käytän tätä uusimpien systeemien vuoksi, käyttöä ja testailua  :) eikä ainakaan omassa käytössä ole vielä tullut mitään vastaan joka ei toimisi, mutta jokainen tietysti tekee koneellaan mitä tekee ja jokaisella on omat mieltymyksensä systeemeihin. Valintaa on ja riittää niiden toteutukseen, ja tuo on Linux juttujen hienoin asia.

56
Asioista voi tietysti olla montaakin mieltä, tuo nopeus juttu on puhdasta visuaalista havannointia systeemin toimivuudesta  :)  Nyt järjestelmänvalvonta näyttää muistinkulutukseksi Firefox päällä 900 megaa, kun selaimen sammuttaa kulutus on 470 megaa... Jos KDE 3.5 pyöri yhtä kevyesti niin ei siinä sitten mitään.

57
Mietin mikä tuo KDE Beta-6. Viimeksi on kai julkaistu Plasma 5.13.90 ja beta kai joku 5.14.
No, oioin vähän kun en jaksanut kirjoittaa Manjaro Beta 6:sta eli tätä... https://osdn.net/projects/manjaro/storage/kde/18.0-beta-6/ :)  Oot oikeassa noista KDE:n viimeisimmistä julkaisuista. Itsellä tämä on päivittäisessä käytössä eikä systeemissä ole ollut mitään häikkää. Päivitykset tulee testing-repoista, eikä noita AUR paketteja ole ollut tarvetta asennella. Nyt heitin Windows 10 Insidersin takas tuolle toiselle ssd-levylle Ubuntu 18.10:n tilalle, tarvin sitä pariin juttuun ja hyvä olla varmuudeks toinenkin käyttis  :) Ja näissä tieska jutuissa mulla ei ole ikään ollut tapana jäädä roikkumaan vanhoihin käyttiksiin ja julkaisuihin, uudempi on parempi ja ennen kaikkea nopeampi  :) Jos vakaus kärsii, niin se on sitten voi voi -osaston juttuja  :)

58
No juu...  :) itseasiassa Yaru ole tumma teema... vaikka siinä on noita tummia / mustia elementtejä, ei vain pidä niistä ja tuo on vain oma mielipiteeni noihin asioihin  :)

59
Oliko kyse tästä teemasta? Näkyy olevan light & dark
https://www.gnome-look.org/p/1252100/

Itse tykkään tummasta teemasta kun töllöttöö kuvaruutua esim. yöllä niin ei silmiä häikäise :)

Just sama teema. Itse nukun öisin, niin ei tule niin hirveästi öisin istuttua koneella, eikä nuo silmätkään niin hirveästi rasitu  :) mutta nuo on niitä ikuisuus makuasioita... tumma tai vaalea  :)

60
Voisivat vielä tehdä tuosta uudesta Yaru-teemasta myös vaalean version, että sitä voisi käyttää. Piti asentaa vanha vaalea Radiance-teema ja nyt käytettävyys on ok. Ei oikein ymmärrä tuota tummien teemojen muoti-ilmiötä, itsestä ne on ahterista ja todella syvältä. Nykyään käytän Manjaron KDE:tä enemmän, koska sen muokattavuus on ihan eri luokkaa kuin gnomen, mutta menee tämä hyvänä kakkos käyttiksenä jos Manjaaroon tulee jotakin häikkää...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10