Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Taleman

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Hyvät kirjastot saat katsomalla mitä rogue käyttää, lähdekoodithan ovat saatavilla, http://packages.ubuntu.com/hardy/games/bsdgames-nonfree. Samalla näet Makefilen eli voit katsoa miten se käännetään.

Muita roguen kaltaisia pelejä joista myös voi katsoa mallia löytyy komennolla
 
Koodia: [Valitse]
apt-cache search rogue
Editoriksi kannattaa valita semmoinen mitä osaa käyttää ja mikä miellyttää. Sopivia on aika paljon, hakea voi:
 
Koodia: [Valitse]
apt-cache search editor programmerja tosta taitaa vielä emacs puuttua.

62
Mahdollisesti kannattaisi käyttää multimediajakelua, esimerkiksi 64Studio eli http://64studio.com/. Siinä on valmiiksi reaaliaikaydin eli ytimeen on pistetty mukaan low latency patchit. Kokemukseni mukaan pääsee vähemmällä vaivalla kun käyttää valmista multimediajakelua eikä yritä itse tehdä reaaliaikaydintä siihen tavalliseen käyttämäänsä Linux-jakeluun.

63
Mitä tahansa palomuurin hallintaohjelmaa voi käyttää, valitsee mieleisensä. Mutta ei kannata käyttää kahta samaan aikaan, ne tuskin osaavat ymmärtää toisen tekemiä asetuksia ja homma vaan sotkeentuu, ainakin käyttäjä sotkeentuu ajatuksiinsa. Tai sitten palomuurissa on vain ne asetukset jotka sille on viimeksi tehty.

64
Mielestäni valintaa ei tehdä /etc/ltsp/dhcpd.conf -tiedostossa. Siellä on i386 -hakemisto myös silloin kun on tehty ltsp-build-client ilman --arch i386 -tarkenninta ja kun päätteet eivät boottaa kun saavat 64-bittisen imagen.

CroosArchSetup tuntuu olevan vähän eri asia, i386 ja AMD64 arkkitehtuureita ei tehdä tolla tavalla. Eikä siinäkään oikein sanota voiko olla päätteissä kahta arkkitehtuuria vai pitääkö kaikki päätteet sitten olla sitä samaa.

Jos dhcpd.conf vaikuttaisi jotain, siellä voisi MAC-osoitteen perustella määrätä päätteelle root-path ja filename.

65
Onko mahdollista samassa palvelimessa olla kiinni sekä 32-bittisiä että 64-bittisiä päätteitä? Minulla on vain 32-bittisiä, ja luulin sekakäytön olevan mahdollista, mutta kun satuin tekemään päätteiden imaget järjestyksessä 32, 64, huomasin päätteiden saavan aina sen imagen joka on viimeksi tehty. En keksinyt missä olisi mahdollisuus valita minkä imagen pääte bootatessaan saa. Tiedostossa /etc/ltsp/dhcpd.conf määrätään aina i386-hakemiston tiedostoja.

Korjaan tilanteen toistaiseksi muistamalla tehdä 32-bittisen pääteimagen viimeiseksi. Mutta tällöin ei hyödytä pistää 64-bittisellä suorittimella olevia koneita päätekoneiksi. Ei silti, ei semmoisia tällä erää olisi käytettävissäkään, mutta saattaapi joskus tulla.

66
Onko ongelman ydin, että haluat webbisivulla näkyvän ääkköset oikein? Tee .html-tiedosto, johon merkitset käytetyn merkistökoodauksen, sitten selaimet osaavat näyttää sen oikein. Voit testata w3c:n HTML-validaattorilla, http://validator.w3.org/ . Se neuvoo miten merkistökoodaus pistetään.

Tai vaihtoehtoisesti, jos pitää olla .txt-tiedosto, muuta iconv tai recode -ohjelmilla tiedoston merkistökoodaukseksi UTF-8, siirrä tiedosto tavalla joka on 8 bit clean eikä muuta merkistökoodausta (vaikka scp tai joku muu FTP-ohjelma jos käyttämäsi kerran binary-tilassakin sotkee merkit).

67
Tuolla testiwebbisivulla ääkköset näkyvät väärin, joska mukana ei ole merkkikoodauksen määritystä. Vaihtamalla selaimessa Näytä | Merkistökoodaus | ISO-8859-1 alkaa näkymään oikein.

Jos siirtelet tiedostoja, katso ettei siirto-ohjelma muuta merkistöä tai jos muuttaa tekee sen oikein. FTP:llä voi siirtää binary-tilassa, silloin ei pitäisi tehtämän merkistömuunnoksia.

Linuxissa ohjelmilla iconv ja recode voi muuttaa merkistökoodausta.

68
Kuinka kauan kestää yhteyden muodostaminen mokkulalla? Sehän on GSM-jotain se yhteys, eikös siinä mene jonkun aikaa ennen kuin data liikkuu. Eikö riittäisi WLAN?

Kioskikäyttöjärjestelmäksi sanoisin Webconverger on hyvä, paitsi että WLAN-tuki on parhaillaan työn alla. Saattaa jo toimiakin.
http://porixi.l-a.fi/Kioskikone
http://webconverger.org/

Tuosta pystyy muokkaamaan oman mielensä mukaisen kioskikoneen.

69
Kannattaisi  käyttää Unicodea, silloin kaikki merkit on samalla merkkikoodilla. Edellytys on, että jokaisessa käytettyssä ohjelmointiympäristössä on tuki Unicodelle ja muuttaa ohjelmassa merkit ja merkkijonot unicode-tyypeiksi. Tutki jos UTF-8 löytyy joka paikasta.

70
Johkaannuin setvimään missä vaiheessa LTSP-päätteille tehdään uusi image. Siis kun palvelinkoneelle ajetaan päivityksiä, ennen pitkää päivittyy myös semmoinen paketti joka on käytössä päätteen chrootissa. Mutta minusta näyttää ettei ltsp-build-client tai ltsp-update-image ikinä tule suoritettua jos ei sitä erikseen käynnistä.

Onko ajateltu ettei päätteiden imageita päivitetä? Tai että ylläpitäjä päivittää sitten itse kun parhaaksi näkee?

71
Debian GNU/Linuxista voi muokata omatekemän jakelun: http://wiki.debian.org/DebianPureBlends

Debianista on saatavilla myös kaikki lähdekoodit ja työkalut joilla lähdekoodeista saa käännettyä käyttöjärjestelmän. Tästä voi lähteä ja muokata ihan ikioman käyttöjärjestelmän oman maun mukaan. Toisaalta, Linux-jakeluita on jo monta sataa, http://distrowatch.com/. Jos tuolta löytyy sopiva säästyy vaivaa kun ei tarvitse itse tehdä.

72
Adept ei ehkä osaa asentaa muuta kuin KDE:n paketteja?

Ubuntussa tulisi ohjelmien asennuksiin käyttää ohjelmaan Synaptic (tai aptitude jos käyttää tekstikäyttöliittymää). Synaptic löyty valikosta Järjestelmä | Ylläpito | Synaptic-pakettienhallinta.

Jos ensimmäistä peliään on tekemässä, python-pygame voisi olla otollisempi alku kuin blender.

73
Käytä remote shellinä SSH:ta ja järjestä niin ettei SSH kysy salasanaa vaan käyttää tunnistamiseen koneavaimia. Näin olen tehnyt Unix-koneiden välillä backupit rsync:llä. Tässä ohje:
http://www.hackinglinuxexposed.com/articles/20021211.html

74
Keskustelen itseni kanssa, näköjään.

Sain nähdäkseni edubuntu desktop:n asentamalla samat sovellukset kuin addon-rompulla.

75
Jos Samba joka tapauksessa tarvitaan Windows-koneita varten, ehkä kannattaa asentaa vain se, ja käyttää Linux-koneistakin verkkolevyjä Samban kautta. Joka tapauksessa kannattaa tehdä vain yhtä asiaa kerrallaan, eli tee ensin kuntoon joko Samba tai NFS.

Ajan tasalla olevat ohjeet löytyvät http://de4.samba.org/samba/ . Pääset helpommalla, kun et muokkaa itse sitä /etc/samba/smb.conf -tiedostoa, vaan asennat paketin swat ja menet selaimella osoitteeseen http://localhost:901 .

Jos Samba ei joraa, tee tarkistuslistan mukaan: http://de4.samba.org/samba/docs/man/Samba-HOWTO-Collection/troubleshooting.html
Testit on tehtävä tuon listan mukaisessa järjestyksessä, eikä saa jättää yhtään testiä väliin.

76
Näköjään ei ole sama asia.

Mitenkäs saan asennettua edubuntu addonit käyttämättä romppua? En viitsisi polttaa sitä romppua asennusta varten, kun nähdäkseni kaikki paketit jotka sillä on kuitenkin päivittyy heti kun tekee upgrade. Vähemmällä trafiikilla pääsisi asentamalla heti ne uusimmat versiot.

77
Onko lopputulos sama, jos taskselillä asentaa Edubuntu Serverin tai jos asentaa edubuntu-8.04.1-addon- rompun?

Tapio Lehtonen
Pori

78
Toimiiko Edubuntu 8.04.1 LTSP-palvelimena 64-bittinen Ubuntu siten että päätteissä voi ajaa 32-bittiset sovellukset?

Tapio Lehtonen
Pori

79
MAC-osoitteet saa katsottua samassa aliverkossa olevista koneista pingaamalla sitä toista konetta (tai houkuttelemalla se muulla tavalla lähettämään jotain) ja katsomalla arp-komennolla HWaddress. Siis näin:

debianlenny:/tmp# ping -c 2 ubuntu-desktop
PING ubuntu-desktop.cedunet.com (10.40.40.34) 56(84) bytes of data.
64 bytes from ubuntu-desktop.cedunet.com (10.40.40.34): icmp_seq=1 ttl=64 time=0.251 ms
64 bytes from ubuntu-desktop.cedunet.com (10.40.40.34): icmp_seq=2 ttl=64 time=0.224 ms

--- ubuntu-desktop.cedunet.com ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 1004ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.224/0.237/0.251/0.020 ms
debianlenny:/tmp# arp | grep ubuntu-desktop
ubuntu-desktop.cedunet.  ether   00:07:e9:d7:3e:f5   C                     eth0
debianlenny:/tmp#

Tämä ei toimi jos se toinen kone on reittittimen takana. Silloin näkyvä MAC-osoite on reittittimen MAC.

Sivuja: 1 2 3 [4]