Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Taleman

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Löysin pienen vian. Tuotenumeroon voi kirjoittaa välilyönnin tai useamman loppuun. Tämä sotkee tuotenumeron perusteella syöttämistä, tuotetta ei tunnisteta. Siis jos kirjoitti tuotenumeroksi "123 " ei tuotenumerolla "123" löydy yhtään tuotetta.

Tätä oli hankala huomata kun se välilyönti ei erotu tuoteluettelossa eikä ruudulta katsoessa. Kun tuote-näytössä klikkaa tuotenumerokentän muokattavaksi, kohdistimen paikasta huomaa välilyönninhän siinä olevan.

Korjausehdotus: tuotenumerokenttää tuoteluetteloon syötettäessä pitäisi white space poistaa molemmin puolin. Tai sallii kenttään vain numeromerkkejä, jos sen on tarkoitus olla puhdas numero.

42
Lainaus
Ohjelma kohdistaa tapahtumaluettelossa olevat maksut viitenumeron perusteella laskutettuihin laskuihin. Osuuspankin ja Nordean tapahtumaluettelot saa ilmaiseksi verkkopankista.

En ole keksinyt miten tuollaisen tapahtumaluettelon saa Osuuspankin verkkopankista. Tai Kultalinkki versio 6.20:stakaan, muuten kuin ostamalla siihen lisäpalvelu.

43
Ubuntulla toimii t-lasku kyllä niin kuin pitääkin. Ei ongelmia tietokantojen tallennuksen kanssa. AInut on että ole hokannut vielä kuinka tehdä useampaa eri kirjanpitoa.

Voitko tarkentaa miten T-lasku toimii Ubuntulla kun

 
Lainaus
käynnistää t-laskun käyttäjänä jolla ei ole kirjoitusoikeutta tietokantatiedostoon.
 

44
Huomasin pienen vian jos käynnistää t-laskun käyttäjänä jolla ei ole kirjoitusoikeutta tietokantatiedostoon. Tällöin jos muuttaa jotain, ilmoittaa t-lasku ettei pysty tallentamaan muutosta. Tämä sinänsä on kuten pitääkin, mutta t-lasku ei suostu sammumaan Lopeta-toiminnolla, koska tehtyjä muutoksia ei ole tallennettu (eikä tallennus edelleenkään onnistu).

Tässä pitäisi joko voida perua kaikki tehdyt muutokset, tai lisätä toiminto joka lopettaa ilman muutosten tallennusta.

PS Edelliseen Debianiin asentamiseen liittyneeseen kysymykseeni vastaan itse. Niiden INSTALL-ohjeessa mainittujen ajoaikaisten kirjastojen lisäksi pitää asentaa paketit build-essential (jossa tulee komento gcc) ja libqt4-dev jossa tulee .so päätteiset nimet kirjastoille.

45
Jouduin asentamaan käsin, kun Debian versioon 6 en uskalla asentaa Ubuntulle tarkoitettua .deb -pakettia. Huomasin tar-paketista löytyvässä INSTALL tiedostossa kyllä hyvin sanottavan mitä kirjastoja t-lasku tarvitsee, ja ne kaikki tuntuivat Debianista löytyvän, mutta INSTALL ei hoksaa sanoa tarvitaan myös komento gcc jolla ohjelma linkataan kokoon. Nykyään Debiankaan ei vakiokokoonpanoon asenna käänninympäristöä.

Kätevästi tuon gcc:n ja muut tilpehöörit saa asentamalla paketin build-essential.

Jotain hämminkiä vielä on, kun tiedosto /usr/lib/libQtScript.so.4 kyllä löytyy mutta make valittaa

root@vihuri:/tmp/t-lasku-1.9.0# make
gcc -lQtScript -lQtSql -lQtXml -lQtGui -lQtCore -lpthread \
     -o t-lasku t-lasku-relocatable
/usr/bin/ld: cannot find -lQtScript
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [all] Virhe 1

46
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu lukioon?
« : 19.06.10 - klo:16.39 »
Jos kyseinen kunta on Pori, niin Porin kouluissa on jo Linuxia käytössä. Sitä en tiedä käyttääkö lukiolaisetkin niitä. Porin Opetusteknologiakeskus on se paikka jossa tiedetään mitä tietokoneita kouluissa on. http://www.cedunet.fi/

Jos Linuxeja kouluihin halutaan, pitäisi opettajat saada vaatimaan Linuxia tai LTSP:tä. Jos taas ne opetusohjelmat joita halutaan käyttää on saatavilla vain Windowsille on turha koittaa Linuxia saada käyttöön.

47
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu lukioon?
« : 19.06.10 - klo:16.25 »
Kiitos vastauksista!

Yhden jakson mittainen kokeilu olisi sitten varmaan paras (koulussamme on 5 -jaksojärjestelmä). Jos ne Ubuntut saisi asennettua talkoolla, niin sittenhän ei kaupungin tietohallinnon tyyppien tarvitsisi vaivata päätään lainkaan...Hmm - saisikohan tuolta Porin seudun Ubuntu -"kerholta" ihmisiä mukaan.. Pitääpä vielä suunnitella.

Porissa toimii Porin Linux-käyttäjien kerho, Porixi. http://porixi.l-a.fi/ . Neuvoa voi kysyä tai pyytää esittelyä Ubuntusta ja Linuxista, tai LTSP:stä.

48
Tein scriptin hakemistoon /usr/bin. Nyt haluaisin siirtää sen hakemistoon /usr/local/bin.
Siirto onnistuu, mutta tämän jälkeen järjestelmä ei löydä sitä, vaan ilmoittaa:
- bash: /usr/bin/loki.sh: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole

Tuo on oikea ilmoitus, koska itse siirsit tiedoston pois tuosta hakemistosta. Komentotulkki bash nopeuttaa komentojen hakua pitämällä kirjaa siitä missä mikäkin komento oli, ja nyt se kirjanpito ei tältä osin pidä paikkaansa.

Tilanne korjaantuu, kun käynnistää uuden bash-tulkin, eli avaa uuden pääteikkunan tai kirjautuu sisään toiselta konsolilta. Tuossa samassa komentotulkissa jossa tuli ilmoitus ettei tiedostoa ole, voi komentaa
hash loki.sh
tai
hash -r
ja noiden pitäisi saada se sisäinen kirjanpito korjattua ja komennot alkaa löytymään, jos vaan se uusi hakemisto /usr/local/bin on hakupolussa eli PATH-muuttujassa (katso komentamallla echo $PATH).

49
Tässä vast'ikään asennettu Ubuntu 10.04 ja tiedoston /etc/apt/sources.list sisältö semmoisena kuin asennus sen teki.

http://paste.ubuntu.com/435407/

50
Mikä FTP-palvelin on asennettuna etäkoneessa? Olet varmaankin asetukset tehnyt siten kuin kyseisen palvelinohjelmiston ohjeissa sanotaan, mutta asetukset näyttämällä voisi tulla lisää neuvoja.

51
Pystyykö siihen etäkoneeseen joku kirjautumaan FTP:llä sisään millään tunnuksilla?

Vika voisi löytyä, jos kirjautuu etäkoneeseen ja komentaa siellä
 
  tail -f /var/log/auth.log

ja sitten seurailee mitä ruudulle tulee kun käyttäjät kirjautuu tai yrittää kirjautua sisään.

Jos tulee ilmoitus login incorrect, väittäisin että käyttäjätunnus tai salasana on väärin.

Tuossa ensimmäisessä viestissä, kun frank kirjautuu sisään, miksi annetaan komento connect kun juuri on saatu yhteys siihen FTP-palvelimeen? Pikemmin kannattaisi koittaa komentoja ls tai pwd jotta näkee onko siellä mitä tiedostoja ja hakemistoja.

52
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Levyn osiointi
« : 17.05.10 - klo:14.25 »
Poista toinen niistä isoista osiosta. Sitten alat asentamaan Ubuntua, se käyttää levyllä olevaa vapaata tilaa, jota nyt on koska poistit osion etkä tehnyt siihen mitään tilalle. Ubuntu muuttanee sen vapaan tilan extended-osioksi, johon se tekee loogisia osioita niin monta kuin tarvit (kunhan se on enintään 4).

Voit pistää rootin eli juuriosion, swapin ja home-osion kaikki loogisiksi osioiksi. Linuxit ei vaadi primary-osiota millekään osiolle.

Muuten olen vieläkin sitä mieltä, ettei levyllä ole yhtään käyttämätöntä tilaa, mitä tarkoittanet allokoimattomalla tilalla. Kuvakaappausten perusteella tämmöistä väitän. Levyosion vapaa tila, siis tiedostojärjestelmä ei ole täynnä, ja levyllä oleva käyttämätön tila eli semmoinen tila mikä ei kuulu mihinkään levyosioon ovat kaksi eri asiaa.

53
Eikös siinä sentään ole? Kohta 4-2. asennusohjeessa:
http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen

54
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Levyn osiointi
« : 17.05.10 - klo:09.45 »
Lisään vielä: Noista kuvakaappauksista näkee, ettei levyllä ole käyttämätöntä tilaa, siis semmoista tilaa joka ei jo kuuluisi johonkin levyosioon. Levyosioissa on käyttämätöntä tilaa, siis tiedostot eivät käytä koko tilaa, mutta sitä ei GParted voi ottaa käyttöön, koska levyosio pitäisi jakaa kahtia; silloin tulee yksi osio lisää mutta 4 primary-osiota on jo olemassa joten levyosiota ei voi tehdä lisää.

Lisäksi, Windowsin C: osiota ei kai parane poistaa, siihen ehkä olit meinannut Ubuntun asentaa kun se on eniten tyhjä (vain 10 Gt käytössä).

Jos poistat tiedostoja niin paljon, että saat toisen niistä kahdesta isosta levyosiosta tyhjäksi (siirtämällä siitä kaikki tiedostot toiseen tai muualle), niin sen tyhjän osion voi sitten poistaa ja antaa Gpartedin touhuta siihen Ubuntun tarvitsemat levyosiot. Luultavasti se muuttaa osion Extended-osioksi ja tekee siihen loogiset osiot Ubuntun juuriosiolle ja swapille.

55
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Levyn osiointi
« : 17.05.10 - klo:09.36 »
Tuossa on neljä Primary-levyosiota, ja enempää ei voi olla. Levyosiot 1 - 4 ovat primary. Levyosioita voi olla enemmän kuin neljä, jos muuttaa yhden primary-osion extended-osioksi, sitten sen sisään voi tehdä neljä loogista osiota, loogiset levyosiot ovat numeroita 5 - 8. Jossain on jotain feelua, jos yksi noista osioista pitäisi olla vapaata tilaa.

Yhteenveto: tuosta lähtötilanteesta ei levyosion sisältöä tuhoamatta pääse tekemään lisää levyosioita.

Viitteet: http://fi.wikipedia.org/wiki/Kiintolevyn_osiointi

56
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 10.04 ja usb-muistit ei toimi
« : 05.05.10 - klo:21.02 »

Eli en saa liitettyä niitä koneeseen niin että niille voisi tallentaa jotakin? Muisteista saan siirrettyä työpöydälle OK mutta ei niihin mitään voi tallettaa/rytmilaatikko ei tunnista soittimia ollenkaan (iPod video ja Creative muvo TX).

Ilmoittelee vain kohteen oikeuksia ei saatu selville ja osiota usb0 ei voi irroittaa / unmount: media/usb0 ei ole tiedostossa fstab etkä ole root.

Pääkäyttäjänä olen kyllä kirjautunut eikä muita käyttäjiä ole.

M

Ubuntussa ei ole pääkäyttäjää jona voisi kirjautua. Kai olet muistanut käyttää sudoa umount ja mount komentoja ennen?

Jos tikulta voi lukea tiedostoja, ja kirjoittaminen vaan ei onnistu, oikeudet on tosiaan pielessä. Mikä tiedostojärjestelmä tikulla on? Katso mitä df -hT
näyttää.

Jos osaat komentoriviltä käyttää, komenna sudo bash
ja sitten komentorivin komennoilla koitat kirjoittaa tikulle jotain.

57
Oletko lisännyt työpöytäkäyttäjän siihen ryhmään jolla on oikeus käyttää wvdialia, tai soittoyhteysmodeemeja? Olikos se nyt dialout niminen. Sitten avaat yhteyden vwdialilla työpöytäjäyttäjänä.

Oletko kokeillut roottina, että netti toimii, eli pingaus tuottaa vastauksen ja nimet ratkeaa? Siis

$ ping -c 1 www.funet.fi
PING lukusali.nic.funet.fi (193.166.3.7) 56(84) bytes of data.
64 bytes from lukusali.nic.funet.fi (193.166.3.7): icmp_seq=1 ttl=243 time=19.7 ms

--- lukusali.nic.funet.fi ping statistics ---
1 packets transmitted, 1 received, 0% packet loss, time 0ms
rtt min/avg/max/mdev = 19.742/19.742/19.742/0.000 ms

ja

$ host porixi.l-a.fi
porixi.l-a.fi has address 81.22.245.53

Yritän siis todentaa, onko nettityhteys toimiva mutta työpöytäkäyttäjä ei vaan pääse sitä käyttämään.

58
Johtuneeko minusta mutta Minusta Ubuntun IRC-kanavilla on jotenkin tympeä aloittelijoita syrjivä ilmapiirii..  :( Kaikkiin n00b kysymyksiin vastataan töksähdellen eli todella tympeästi. Miten sellaisessa ilmapiirissä esim oppii mitään.. Minutkin tunnutaan potkivan/"ignoretetaan" pihalle jotenkin sieltä ilman perusteltua syytä. Puhunenko liikaa??   ;)


Tässä taitaa olla nyt väärä käsitys IRC-median luonteesta. Ei siellä ole päivystystä joka heti vastaa kanavalle tulijoille. IRC ei ole sopiva neuvontapalvelu, jos vastaus on saatava 5 minuutin sisällä. IRC:ssä ollaan usein vain kello 17 - 21, muu aika ollaan töissä, nukutaan tai muiden kuin tietokoneviihteen parissa.

Tarkoitus on, että esitetään kysymys (jos siis ollaan neuvoa etsimässä), ei välttämättä tarvita tervehdyksiä tai muutakaan small talkia. Sitten odotellaan kohtuullinen aika, pari tuntia tai jos hiljaisena aikana kysytään niin pidempäänkin. Jos kysymys on esitetty selkeästi ja kysymys liittyy kanavan aihepiiriin siihen hyvinkin saa vastauksen aikanaan.

IRC toki on pikaviestin, mutta pikainen viestintä toimii vain jos keskustelijat ovat tietokoneensa äärellä ja seuraavat IRC:iä koko ajan. Kanavalla voi olla paljonkin väkeä, mutta ei välttämättä ketään juuri sillä hetkellä lukemassa mitä kanavalla viestitään. Ei siis pidä hermostua jos kukaan ei vastaa kanavalle tulijan tervehdykseen tai muutenkaan reagoi. Kannattaa ensin lukea kanavan otsikko josko siellä kerrottaisiin kanavan aihepiiri ja muuta hyödyllistä. Jotkut kanavat esimerkiksi eivät suosi vapaata keskustelua, jolloin rupatteluun ei välttämättä vastata lainkaan.

59
Porin Linux-käyttäjien kerholle kelpaisi 10 Ubuntu-romppua, 32-bittistä desktoppia.

Jos levyjä ei riitä, saisiko edes kuusi niin riittää kirjastoihin viedä painetulla kannella varustettu romppu.

Tapio Lehtonen
http://porixi.l-a.fi/

60
Tämmöinenkin ohje löytyy:

http://porixi.l-a.fi/Levyn_lis%C3%A4ys

Tuo pitäisi toimia, olen pari kertaa levyn lisännyt ohjetta noudattamalla.

Sivuja: 1 2 [3] 4