Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jarmala

Sivuja: 1 ... 37 38 [39]
761
Aloitin taas pyöräilykauden ja mukana on tietenkin gps-loggeri, joka talettaa reitin ja josta reitin saa ulos gpx-tiedostona. Sehän on xml:ää. Mikä linuxissa toimiva taulukkolaskentaohjelma osaisi lukea näitä gpx-tiedostoja sisäänsä numeerisesti? Oocalc ei osaa, gnumeric ei osaa, molempiin tiedosto tulee tekstinä. Mitähän muita vaihtoehtoja voisi olla? Vai onko hommassa jokin jippo, jota en vaan tajua? Excel taas niitä kyllä lukee numeerisesti, mutta täällä kotona minulla ei ole exceliä käytettävissä.

T. Ari
 

762
Onko muuten mitään keinoa, miten saada systeemi, jossa kirjaudutaan tileihin samalla tavalla kuin esim. Vistassa ja 7:ssa? Eli yhden kirjautumisen jälkeen avautuisi tili ja kaikki tilin oikeudet olisi käytettävissä eikä enää kyselisi salasanaa joka järjestelmätoimenpiteelle.

Linuxissa ja Ubuntussa käyttäjät toimivat käyttäjän oikeuksilla, eivät rootin oikeuksilla. Sen takia aina, kun pitää tehdä jokin järjestelmään kohdistuva toimenpide, esim. uuden ohjelman asennus, Linux kysyy toimenpidettä yrittävältä käyttäjältä rootin salasanaa. Mielestäni tämä on ainoa oikea menettelytapa tällaisissa toimenpiteissä.

T. Ari

763
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kiintolevyn kloonaus toiselle
« : 10.12.10 - klo:18.15 »
Hei,

Nyt olisi etsinnässä työkalu jolla voisin kloonata täydellisenä kiintolevyn toiselle kiintolevylle ja vielä helposti.
Mieluiten vielä jollakin graafisella kikkareella.
Ehdotuksia?

-larpa

Koska tämä on linux -foorumi, niin vakiovastaus tuohon on dd. Man dd antaa apua, mutta esimerkki vaikka

dd if=/dev/zero of=/dev/null bs=1024 count=10000000

joka nyt tässä vain esimerkiksi lukee /dev/zero:sta 10 GB nollia ja kirjoittaa ne /dev/null:iin siten, että kerrallaan se lukee 1024 tavua ja toistaa sen 10 miljoonaa kertaa.

Jos kopioi levyjä, niin zeron ja nulln paikalle kannattaa kirjoittaa oikeat levytunnukset...

T. Ari

764

Kunpa tietäisi, onko levytyökalussa bugia edelleen? Kas, minulla se valittaa neljän levyn RAID-5 pakan toisesta SATA-levystä: "levy on hajoamassa pian". Ja Smart sanoo:

- 5. uudelleen varattujen sektoreiden laskuri: 615 sektoria, HAJOAMASSA
- 197. current pending sector count: 9 sektoria


Pitää vastata itselleen: eilen illalla tuo levy sitten lopulta hajosi tai siis md tuumasi, että levy on tarpeeksi rikki ja poisti sen RAID5 -pakasta. Eipä siinä muuta kuin levy irti ja hyllyssä odottanut aiemman levyrikon jäljiltä takuuvaihdossa saamani 500 GB levy kiinni koneesseen.  Eikä sitten muuta kuin pikku komento
sudo mdadm /dev/md0 -a /dev/sdc
ja kas: uusi levy kirjautui pakkaan spareksi ja saman tien alkoi pakan rebuild. Se kestikin sitten 2,5 tuntia, mutta pakka eheytyi ennalleen. Tämä lieneekin RAID5 -pakkojen tarkoitus...

Hajonnut levy on Western Digital ja jos siinä sattuu olemaan kolmen vuoden takuu, niin saan sen juuri ja juuri vielä takuuseen. Tosin, eiväthän 500 GB levyt enää mitään kalliita ole.

T. Ari
 

765
Millä ohjelmalla ja miten tulostan olemassa olevan pdf-dokumentin uudeksi pdf:ksi, jossa on jokaisella sivulla haluamani tekstin sisältävä vesileima varsinaisen pdf:n tekstin tai kuvien takana?

Lähdedokumenttia ei ole vaan ainoastaan pdf.

T. Ari

766
Veemäinen temppu kertakaikkiaan.

Entäs jos asentaisi Moonlightin? Toimisivatko ne sitten? Kukaan kokeillut?

T. Ari

767
Eikös tuossa työkalussa ollut ainakin alkuun bugia?

Kunpa tietäisi, onko levytyökalussa bugia edelleen? Kas, minulla se valittaa neljän levyn RAID-5 pakan toisesta SATA-levystä: "levy on hajoamassa pian". Ja Smart sanoo:

- 5. uudelleen varattujen sektoreiden laskuri: 615 sektoria, HAJOAMASSA
- 197. current pending sector count: 9 sektoria

Eli vain nuo kaksi kohtaa olivat punaisella...

Pitänee varmaan seurata, kasvaako noiden sektoreiden arvot ajan myötä...
Oikeastaan sen kummempaa paniikkia ei ole, koska tämä levy kuuluu RAID-5 pakkaan. Jos se hajoaa, niin sitten se hajoaa ja minä marssin ostamaan lähikaupasta uuden, mutta erimerkkisen 500 GB levyn.

Tässä 4 levyn pakassa oli alunperin yksi Western Digital, yksi Maxtor ja 2 kpl Samsungeja, kun lähikaupasta ei ollut saatavissa neljää erimerkkistä levyä... Pakasta hajosi ensimmäisenä Maxtor runsaat vuosi sitten n. 0,9 vuoden ikäisenä. Nyt on sitten vuorossa WD, kun sillä on ikää nyt 2,3 vuotta. Molemmat Samsungit ovat pelittäneet valittamatta.

T. Ari

768
Spotifystä näkyy olevan tällainen Linux -versio, mutta se ei osaa aloittaa seuraavan biisin soittamista edellisen loputtua, En millään keksi, miten niille ruotsalaisille voisi esittää kysymyksen tästä aiheesta, joten se siis tulee tänne. Ohjelmassa lienee bugi? Vai enkö vaan osaa asettaa preferenssejä oikein? Toimiiko kenelläkään?

Syy, miksi Linux -versio: minulla oli virtuaalikoneessa Windows 2000, jossa Spotifyn uusi versio ei näemmä enää toimi (tai ainakaan sitä ei pysty enää pivittämään siinä), mutta onneksi löytyi Linux -versio. Mutta siinä voi soittaa vain yhden biisin kerrallaan. Murr.

Ubuntu 10.04...

Helppiä?

T. AJ

769
Compizin asetuksista voisi katsoa Ikkunan kehykset (varmaankin Window decorations) ja varmistaa, että se on käytössä.

Tuo olisi ihan liian vaikeaa, kun ei tiedä, mihin pitäisi kajota.

Ikkunointiongelma näyttää nyt ratkennen sillä, että buuttasin koneen pariksi päiväksi KDE:hen. Sen ikkunat toimivat täydellisesti, mutta muuten se oli kovin vieras. Nyt, kun käynnistin koneen uudelleen gnomeen, niin kappas vaan, nyt ikkunat toimivat: niitä pystyy siirtelemään, isontamaan, pienentämään ja jopa sulkemaankin. Kiva! Otsikkopalkin napit vaan ovat siirtyneet vasempaan yläkulmaan, mutta löytyvät ne sieltäkin...

T. Ari

770
Nyt iski paha ongelma päivityksen jälkeen: ikkunoita ei voi mitenkään siirtää, niiden kokoa ei voi muuttaa reunasta vetämällä, otsikkopalkissa ei ole lainkaan suurenna- ja sulje- näppäimiä,

Kas! Buuttaamalla KDE:hen ikkunointi toimii. Vika on siis gnomessa. Eli mitenkähän sen saisi korjatuksi tai asennetuksi uudestaan?

771
Nyt iski paha ongelma päivityksen jälkeen: ikkunoita ei voi mitenkään siirtää, niiden kokoa ei voi muuttaa reunasta vetämällä, otsikkopalkissa ei ole lainkaan suurenna- ja sulje- näppäimiä, alla olevaa ikkunaa ei mitenkään saa aktivoiduksi. Edes alt-tab ei vaihda ikkunoita...

Eli mistä rupean korjaamaan tätä vikaa? Usenetissä neuvottiin virittämään Compizin asetuksia. Mutta millä tavalla?

T. Ari
  

772
Asentaminen ja käyttöönotto / Ubuntu 9.10 hankaluudet
« : 04.04.10 - klo:04.40 »
Noniin olen päivittänyt nyt 9.04:stä 9.10:een: k3b ei suostu polttamaan levylle mitään. Mitäs tämä nyt oikein on? Ei voi valita vaihtoehtoa "polta" lainkaan.

Lisäksi: kaffeine on nyt aivan perseestä! Ei ole tallennettavan ohjelman hakua ollenkaan niin kuin edellisessä versiotassa. Mahdotonta käyttää! Lisäksi: se ei nauhoita, vaikka ajastaisikin ohjelmia!

Mitä kummaa? Eikö näiden ohjelmien pitäisi parantua sitä mukaa kuin ne kehittyvät?  Ainakaan k3b:ssä parannusta ei ole havaittavissa: ohjelma ei polta. Ja kaffeine ei nauhoita ollenkaan! Kamaan?

T. Ari

773
Noniin, 9.10 päivityksen jälkeen lakkasi näyttöni 1600x1200 resoluutio toimimasta. Nyt on vain jokin tyhmä 1280. Miten puukotan ja mitä, jotta saan kunnon resoluution käyttöön. Onko tässä vielä käytössä xorg.conf? Jos, niin mitä seillä pitää muuttaa? Ts. ubuntu tunnistaa monitorini väärin (on Compaq PE1135P).

Joka perunan päivityksen yhteydessä sama vika. Ja koskaan ei muista, miten se ratkaistaan...

T. Ari Järmälä

774
> Kaffeinen saat tekstitv:n mukaan tallennukseen lisäämällä tekstitv:n PID:n tekstitysten PID:ien joukkoon.
> Tekstitv:n mukana lähetetään tekstit tekstimuotoisena. Tekstityksiä pitää siirtää n. 1,9 s.

Näin tein: tekstitv:n PID 2321, ja sivu YLE1 451 YLE2 452 Teema 453, FST 771.
Ykkösellä ja kakkosella ei ole nyt ulkomaankielistä lähetystä, mutta ainakaan tuo FST ei toimi: projectx ei hiisku tallenteessa mitään tekstitv sivusta 771.
Hmm?


775
Millä ohjelmalla poltetaan YLE:n ohjelmien tekstitys kuvaan kiinni?
Mikä komentorivi sen tekee?
Lähteinä on kaffeinen tallettamia m2t-tiedostoja.

Haluan tallenteista aveja, joissa video on xvid:iä ja ääni mp3:a.  Osaan kyllä tehdä niitä, mutta miten tekstitys poltetaan kiinni kuvaan?

En halua tehdä DVD-levyjä. En halua tekstejä tekstinä, koska se ei kuitenkaan onnistu. Älkää tarjotko gocr-tekstintunnistusta, koska se ei toimi 100-prosenttisesti. En halua korjailla tekstejä käsin.

Siis miten DVB-tekstitys, joka siis on kuva, poltetaan videokuvaan kiinni?

T. Ari Järmälä

Sivuja: 1 ... 37 38 [39]