Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jarmala

Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38 39
721
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gnumeric ja PDF
« : 03.01.13 - klo:02.59 »
Piti lähettää asiakkaalle Gnumericilla tehtyjä taulukoita PDF muodossa, mutta
tallentaa vain tyhjän tiedoston,

Tulosta taulukko pdf:ksi, jos suora tallennus ei toimi: Tulosta - Tulosta tiedostoon - PDF.

722
Jos haluaa keventää systeemiä, on se asennettava ihan uutena. Ja melkein kaiken joutuu kuitenkin siihen säätämään uudelleen, joten ei siitä muuta vaivaa ole kuin /home tavaran ja selaimen kirjanmerkkien ym. muistilippujen talletus johonkin tikkuun.

Hmm, periaatteessa helppoa, mutta jos \home:ssa on tavaraa vaikkapa 1373509336 tavua, kuten minulla, niin mistä saa tuollaisia 1,5 TB:n tikkuja? Paljonko ne maksaa? Jospa sittenkin levy?

Ei vaiskaan, tämä tulee ajankohtaiseksi huhtikuussa, kun Ubuntu 10.04:n tuki loppuu. Silloin pitää löytää ja asentaa jokin linuxin versio, joka ei käytä Unityä, koska en halua käyttää sitä työpöytänä...

T. Ari

723
Mikä olisi hyvä mp3-rippausohjelma Fedoralle, ehdotuksia? :)

En tiedä, mutta minä käytän Ripper X -ohjelmaa.

T. Ari

724
Kun Bashissa kirjoittaa komennon alkua ja painaa nuoli ylös, saa edellisen komennon, joka Bashissa on ajettu. Ehkä tarkoitat, että painetaan Ctrl+R ja kirjoitetaan hieman komennon alkua?

Joka tapauksessa kyse on komentohistoriaan tehtävästä hausta, ei koneelle asennettuihin ohjelmiin tehtävästä hausta.

Minä käytän samoja ohjelmia päivästä ja viikosta toiseen. Niin kyllä varmaan kaikki muutkin? Näin ollen ohjelmat löytyvät komentohistoriasta, joten se on aivan hyvä paikka etsiä ohjelmia parametreineen.

MInulla ainakin bashin komentohistoria toimii siten, että kun kirjoitan muutaman merkin komennon alusta ja painan nuoli ylös, niin bash etsii komentohistoriasta uusimman niillä merkeillä alkavan komennon. Olen halunnut näin, koska se on mielestäni joutuisaa ja mukavaa. Kyseessä taitaa olla inputrc:ssä olevat näppäinmääritykset:

"\e[A": history-search-backward
"\e[B": history-search-forward

Oletuksena nuo lienevät joitakin muita näppäimiä.
 
T. Ari

725
Sekä Unityssä että Gnome 3:ssa on mahdollista sama out-of-the-box, että yhden napin jälkeen voi alkaa kirjoittamaan ohjelman nimeä, ja enteriä painamalla se käynnistyy. Aika kätevää, ja voi muuttaa ihmisten tietokoneen käyttöä.

Mikä tuossa on uutta? bashissa, kun kirjoittaa muutaman merkin ohjelman alusta ja painaa nuoli ylös, niin se kaivaa komentohistoriasta esille kyseisen ohjelman ja vieläpä edellisine argumentteineenkin, joita voi toki samalla editoida, jos tarvetta. Pyörä on keksitty uudelleen?

T. Ari

726
Xubuntusta saa kyllä hyvin Unityn oloisen, siirtämällä alapalkin(paneeli2) pystyyn vasemmalle ja jättämällä sen aina näkyviin.

Kokeilin noin Ubuntu 10.04:ssa ja sen seurauksena koko alapalkki katosi kokonaan, siinä on automaattinen piilotus. Sitä ei saa enää näkyviiin miltään ruudun reunalta eikä ainakaan vasemmasta reunasta. Miten saan palkin takaisin näkyviin? Varmaan käpisteltävä jotain gnomen tekstimuotoista asetustiedostoa, mutta mitä?

T. Ari

727
Liitä tämä rivi
Koodia: [Valitse]
deb http://repository.spotify.com stable non-freeohjelmalähteisiin. Sovellusvalikoima-->Muokkaa-->Ohjelmalähteet-->Muut ohjelmistot-->Lisää.

Mitään Muokkaa -vaihtoehtoa ei Ubuntun sovellusvalikoimassa ole. Siellä on vain Kaikki sovellukset, Asennettu ja Historia. Mielelläni lisäisin tuon repon sinne, mutta mahdollisuutta siihen ei tarjota.

T. Ari

728
Osaako joku helppiä että miten saan vasta asennetussa uusimmassa Ubuntu-versiossa Spotifyn toimimaan? Koitin Spotifyn sivuilta löytyneillä ohjeilla mutta ilmoitti erroria heti ekan käskyn kohdalla.

Valitettavasti emme osaa, koska uuden Ubuntun Unity työpöytä on mennyt niin kummalliseksi, että siinä ei enää ole mahdollista tehda vanhassa Gnomessa helppoa Järjestelmä - Ylläpito - Ohjelmalähteet -asetusta. En ainakaan viidessä minuutissa löytänyt mitään keinoa kajota ohjelmalähteisiin. Se etsi-komentokaan ei tunne mitään ohjelmalähteet -alkuisia juttuja. Nyyh, huonoon suuntaan menee Ubuntu nykyään...

T. Ari

729
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Linux ja Arduino
« : 23.11.12 - klo:09.39 »
Ei virallisesti tuota ohjelmaa ole tarjolla Ubuntu 10.04 Lucid:iin. Ehkä jokin PPA-repo löytyy...
Mutta esim. Ubuntu 12.04 LTS Precise:stä löytyy.

No hyvä - onneksi sattuu löytymään virtuaalikoneena Ubuntu 12.04. Kokeilenpa sitten sillä.

T. Ari

730
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Linux ja Arduino
« : 23.11.12 - klo:03.23 »
Yritin äsken asentaa arduinoa ubuntu 10.04:ään onnistumatta. Paketinhallinta ei tunne mitään arduinoa. Mitäs?

Eikö sen pitäisi universessa olla? Mutta ei löydy. Mitenkäs te muut olette arduinon softat saaneet asennetuksi 10.04:ään?

T. Ari

731
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Linux ja Arduino
« : 23.11.12 - klo:03.19 »
Koodia: [Valitse]
$ cu -h -l /dev/ttyUSB0 -s 115200Tähän asti kaikki toimii ok mutta miten saan päätettyä tämän lukemisen? Yrittäny kaikkia Ctr+ C,X,Z,Q ja vähän muuta. Ei sammu millään tuo lukeminen. Mitä tehdä?

Kyllä sen Ctrl C:llä pitäisi keskeytyä. Jollel, niin voit koettaa killata sen: killall cu

T. Ari

732
Noniin, nyt lähti kone käyntiin. Disk utility sanoo että raid levyn tila on "degraded", mutta tiedostoihin tuntuu pääsevän käsiksi.

Saisikohan tuon uuden levyn liitettyä raid-pakkaan, vai pitäisikö vaan yrittää varmuuskopioida ja aloittaa alusta?

Sinun pitää ensin selvittää mikä levy fyysiesti on rikki. Tiedot pakasta ja sen tilasta saa:
mdadm --detail /dev/md1

Kone ei buutttaa, koska bootdegraded on ilmeisesti ollut false. Tämähän on ohjeistettu virheilmoituksessa. Mutta kone siis taisi jo nousta käyntiin ja md0 on tilassa degraded.

Katsomaan tarkasti mdadm --detail /dev/md0:lla, mikä levy on rikki ja irrotettu pakasta. Katsomaan levyjen piuhat tarkasti, että poistaa koneesta juuri sen rikkinäisen levyn.

Uusi levy rikkinäisen piuhaan kiinni. Ja buuttia. md0 on edelleen degraded -tilassa,

Nyt voi ajaa fdiskiä uudelle levylle ja merkata sen linux raid autodetect -tilaan.

Sitten vaan loitsutaan

mdadm /dev/md0 --add /dev/sdX

jossa X on sen uuden levyn tunnus (minulla siis on kokonaiset levyt pakan osina). Tämä tekee uudesta levystä pakkaan spare -levyn ja koska pakka on degraded -tilassa, md ottaa uuden levyn heti kiinni pakkaan ja alkaa rakentaa pakkaa ehjäksi. Tämä kestää tunteja ja riippuu levyn koosta. Pakkaa voi käyttää uudelleenrakentamisen aikana.

Nimim. kokemusta on: kolme levyä hajonnut neljän levyn RAID5 -pakasta. Onneksi eri aikaan...

T. Ari

733
Moro, millä ohjelmalla saisi mp3 tiedostot muunnettua ABR 128kbps mp3:ksi? ja nimenomaan ABR ei VBR.

Jollei lame osaa, niin ei sitten mikään...

---cut---
ABR (average bitrate) options:

       --abr n
              Turns  on encoding with a targeted average bitrate of n kbits, allowing to use frames of different sizes.
              The allowed range of n is 8 - 310, you can use any integer value within that range.
---tuc---

T. Ari

734

Tuo FAT -patentti on mielestäni perusteeton kahdesta syystä:   
1) Innovatiivisyys ei ole riittävä, tuon "keksisi" kuka hyvänsä ohjelmointiin hieman tutustunut.
2) Euroopassa tuollaista softapatentointia ei lähtökohtaisesti pitäisi hyväksyä lainkaan.

3) Jos FAT on aikoinaan patentoitu, niin patentti on rauennut jo ajat sitten, koska ne ovat voimassa enintään 20 vuotta.

T. Ari

735
Noniin, ratkaisin asian lopulta niin kuin aluksi tuumasinkin: poistin Oracle VirtualBox 4.1:n ja asensin paketinhallinnasta tilalle 4.0:n.

No aluksi se valitti väärästä vboxdrv:stä kernelissä, mutta kertoi komennon, jolla asian voisi korjata. Ajoin sen, mutta moduli ei hellinnut kernelistä. Buuttasin koneen. Sen jalkeen VirtualBox pyysi asentamaan kernelmodulin. Tein sen ja VB käynnistyi vain valittaakseen sitten KVM-virtualisointimodulista.

Silloin muistinkin, että tässä 4.0-versiossa KVM-moduli pitää poistaa ennen VirtualBoxin käynnistystä. Näin tein ja voila! VirtualBox käynnistyi ja osasi käynnistää W2000:n ja siinä sain lopultakin siireetyksi pyöräilylenkkini Traxmeet-palveluun. KIva.

Epäselväski jäi kuitenkin se, mikä toissaviikoisessa VirtualBoxin paketinhallinnan kautta tulleessa päivityksessä sotki syteemin niin, että virtuaalikone ei enää käynnistynyt. Nyt mennenän sitten edellisellä versiolla...

T. Ari

736
Montako bittiä Wintoosassa on?

Mistä sen tietää, kun Virtualbox ei käynnistä virtuaalikonetta, jolloin voisi Windows 2000:lta kohteliaasti tiedustaa, miten monta bittiä siinä on ;-)

Ei vaiskaan, eikös W2000 ole vuodelta 1999, joten pelkään, että silloin ei vielä ollut keksittykään kuin jotain 16 tai 32 bittiä. Haluatko niiden kaikkien nimet?

T. Ari

737
Viime viikon lopulla paketinhallinnasta tuli päivitys Virtualboxiin ja sen jälkeen VM ei ole enää käynnistynyt lainkaan. Mitenkäs ratkaisen? Downgradaanko 4.0 versioon? Säilyvätkö virtuaalikoneeseen asennetut käyttikset? Vai otanko varakopion VM:stä ja asennan Virtualboxin uudestaan?

VM:n pitäisi ajaa Windows 2000:ta, koska GPS-loggerini softa (Traxmeet) toimii vain vinukassa. Nyt kun virtuaalikone ei käynnisty, niin vilaustakaan vinukastakaan ei tule esille...

Eli nyt se siis valittaa seuraavasti: konsolille

$ virtualbox
QInotifyFileSystemWatcherEngine::addPaths: inotify_add_watch failed: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Qt WARNING: QFileSystemWatcher: failed to add paths: /home/ari/.config/ibus/bus
Qt WARNING: Bus::open: Can not get ibus-daemon's address.

ja omaan lokiinsa ( leikkaan viimeisimpiä rivejä):

VirtualBox 4.1.18 r78361 linux.amd64 (Jun 20 2012 10:26:08) release log
..
00:00:00.802 Shared Folders service loaded.
00:00:00.819 DrvBlock: Flushes will be ignored
00:00:00.819 DrvBlock: Async flushes will be passed to the disk
00:00:00.819 DrvBlock: Flushes will be ignored
00:00:00.819 DrvBlock: Async flushes will be passed to the disk
00:00:00.819 VDInit finished
00:00:00.820 PIIX3 ATA: LUN#0: disk, PCHS=8322/16/63, total number of sectors 8388608
00:00:00.824 PIIX3 ATA: LUN#1: CD/DVD, total number of sectors 0, passthrough disabled
00:00:00.824 DrvBlock: Flushes will be ignored
00:00:00.824 DrvBlock: Async flushes will be passed to the disk
00:00:00.824 PIIX3 ATA: LUN#2: CD/DVD, total number of sectors 25471, passthrough disabled
00:00:00.824 PIIX3 ATA: LUN#3: no unit
00:00:00.824 PIIX3 ATA: Ctl#0: finished processing RESET
00:00:00.824 PIIX3 ATA: Ctl#1: finished processing RESET
00:00:00.835 NAT: value of BindIP has been ignored
00:00:00.836 Audio: Trying driver 'pulse'.
00:00:00.840 Audio: set_record_source ars=0 als=0 (not implemented)
00:00:00.840 Pulse: open PCM_IN rate=44100Hz channels=2 format=s16le
00:00:00.840 Pulse: Requested record buffer attributes: maxlength=26460 fragsize=17640
00:00:00.885 Pulse:  Obtained record buffer attributes: maxlength=26460 fragsize=8820
00:00:00.885 Pulse: open PCM_OUT rate=44100Hz channels=2 format=s16le
00:00:00.885 Pulse: Requested playback buffer attributes: maxlength=26460 tlength=17640 prebuf=-1 minreq=-1
00:00:01.084 Pulse:  Obtained playback buffer attributes: maxlength=26460 tlength=12348 prebuf=8824 minreq=3528
00:00:01.087 DevPcBios: ATA LUN#0 LCHS=522/255/63
00:00:01.087 PGM: The CPU physical address width is 36 bits
00:00:01.087 PGMR3InitFinalize: 4 MB PSE mask 0000000fffffffff
00:00:01.105 VMM: fUsePeriodicPreemptionTimers=true
00:00:01.105 HWACCM: No VT-x or AMD-V CPU extension found. Reason VERR_VMX_IN_VMX_ROOT_MODE
00:00:01.105 HWACCM: VMX MSR_IA32_FEATURE_CONTROL=5

Ja Ubuntu on

$ uname -a
Linux ari 2.6.32-40-generic #87-Ubuntu SMP Tue Mar 6 00:56:56 UTC 2012 x86_64 GNU/Linux

T. Ari




738
Laitealue / Vs: Kaffeine ja Dvb ei näytä tv kuvaa
« : 29.05.12 - klo:00.43 »
Mikään kanava ei toimi mutta kanavalistaus haetaan kyllä. Kanavien vaihtamien ei toimi.

Enpä tiedä, mutta minulla on ikivanha kortti ja toimii kuin junan vessa.

ari@ari:~$ dmesg | grep -i dvb
[   11.780129] DVB: registering new adapter (FlexCop Digital TV device)
[   13.659523] b2c2-flexcop: found 'Zarlink MT352 DVB-T' .
[   13.659526] DVB: registering adapter 0 frontend 0 (Zarlink MT352 DVB-T)...
[   13.659581] b2c2-flexcop: initialization of 'Air2PC/AirStar 2 DVB-T' at the 'PCI' bus controlled by a 'FlexCopIIb' complete
ari@ari:~$ lspci
03:00.0 Network controller: Techsan Electronics Co Ltd B2C2 FlexCopII DVB chip / Technisat SkyStar2 DVB card (rev 02)

T. Ari


739
Multimedia ja grafiikka / Vs: Spotifyn päivitys
« : 16.05.12 - klo:22.08 »
Päivitysten hallinta ilmoittaa että spotifylle olisi päivitys,mutta sitä ei saa asennettua. Ilmoitus tulee että on varmentamaton. Miten saa päivitettyä?

Minulla se päivitys ilmoitteli itsestään jo muutama päivä sitten ja silloin oireet olivat samat kuin sinulla. Joten odotin siis muutaman päivän, jotta ne saisivat tunnisteensa kuntoon. Ja vot: tänään se päivitys meni läpi ihan normaalisti.

T. Ari

740
Ubuntu tietokoneissa / Thunderbird 3.1.20 loppuu
« : 23.04.12 - klo:03.04 »
Thunderbird valittaa, että yo. versio vanhentuu huomenna.

No, miksei siitä sitten tule uutta versiota paketinhallinnan kautta? Siellä päivityslistalla kyllä on jo pitkään ollut joku Thinderbird, mutta se vaan ei päivity, vaan makaa siellä listalla tekemättä mitään. Sitä ei voi edes väkisinkään valita päivittettäväksi...

Thunderbird kyllä tarjoaa etusivullaan heti käynnistyttyään suoraa linkkiä download, mutta miksi se pitäisi siitä päivittää?

Käytössä Ubuntu 10.04 LTS
Linux xxxx 2.6.32-40-generic #87-Ubuntu SMP Tue Mar 6 00:56:56 UTC 2012 x86_64 GNU/Linux

T. Ari

Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38 39