Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jarmala

Sivuja: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 39
641
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntun asentaminen
« : 06.09.15 - klo:01.35 »
Toki juuriosiosta voi isommankin tehdä, mutta ei se ainakaan itselläni yleensä sillä 50 gigallakaan ahtaaksi tule. Tällä hetkellä meikällä 30 gigainen juuriosio josta 19,2 gigaa vapaana.

Täsmälleen. Minulla juuri on 24 gigaa, josta on vielä 8 gigaa vapaana. Mutta levyähän saa jo kohtuuhintaan, joten ei näistä niin kannata pihistellä. Enemmän tilaa vie sitten /home - minulla nyt 1300 GB. Ja se kasvaa koko ajan... Muilla voi olla vielä enemmänkin.

642
Kiinnostuin tuosta Kubuntusta, näyttää hienolta. Onko siinä samat ohjelmat kuin Ubuntussa ja onko sitä helppo käyttää, meneekö koneeseen missä 6 gigaa muistia ja valmistettu joskus 2011? Onko siinä täydellinen suomen kielen tuki? Suositteletteko että lataan sen ja opettelen ekaksi käyttämään sitä vai pidänkö tämän Ubuntun jonka olen pari kertaa saanut jo kaatumaan.  ;D Opastaako joku minua jos sählään sen kanssa? :D

Sinulla on Ubuntu? Hyvä! Asenna nyt siihen vaan eri työpöytiä, niin saat samalla Ubuntullasi kokeiltua KDE:n, Lubuntun, xfce:n ynnä muut. Sisäänkirjautumisruudulla näet voi valita, mitä työpöytää seuraavalla istunnolla käytetään... Helppoa kuin heinänteko. Samalla, kun asentaa "KDE järjestelmän" tjsp. Ubuntuun, tulee mukana kaikki KDE:n omat sovellukset. Tämä siis vaatii metapaketin asennuksen, joka asentaa kaikki KDE:n sovellukset koneelle. Mielestäni aika helppoa, eikö?

Minulla on Ubuntu ja siinä siis (valitettavasti Unity), mutta käytän aina gnomea. Lisäksi asennettuna on myös KDE, lxde,  xfce. Näiden välillä voi vaihtaa kirjautumisruudulla. Eri työpöytien ohjelmia voi toki käyttää millä tahansa työpöydällä.

Vai enkö ymmärtänyt kysymystäsi?

T. Ari

643
Nyt kun vielä keksisi mihin hakemistoon se ohjelma tallettui?
Kotihakemiston alta ei löydy yhtään .flv-tiedostoa mistään alihakemistostakaan.

Eikös se tallenna lataamansa tiedostot työhakemistoon? Niin ainakin minulla. Mielestäni se on myös loogisin paikka.

644
Riittävän tehokkaita läppäreitä (Pentium M ja uudemmat) saa käytettynä muutamalla kympillä.

Mistä? Olen valmis maksamaan muutaman kympin tuollaisesta, mutta en satasta, niin kuin niistä yleensä pyydetään...

T. Ari


645
Laitealue / Vs: Kaffeine tallennus
« : 22.06.15 - klo:14.11 »
Kaffeine ei tallenna montaa kanavaa samanaikaisesti. Onko mitään keinoa saada sitä tekemään tuota?

Kyllä tallentaa. Se tallentaa yhdestä muxista (kanavanipusta) vaikka kaikki kanavat samaan aikaan. Jos virittimiä on käytössä vain yksi, niin silloin tietenkään ei voi vastaanotinta virittää samaan aikaan toisen muxin taajuudelle eli useammasta kuin yhdestä muxista ei voi yhdellä virittimellä tallentaa kanavia samaan aikaan. Et voi tallentaa sekä ykköstä että kolmosta samaan aikaan yhdellä virittimellä, koska ne lähetetään eri muxeissa ja siis eri taajuuksilla. Jos taas virittimiä on vaikka kaksi, niin silloin voi toki tallentaa kahden muxin kavavia yhtaikaa.

Eri muxien sisältämät kanavat löytyvät Digitalta: http://www.digita.fi/kuluttajille/tv

T. Ari

646
Yleistä keskustelua / Vs: Linux yrityskäytössä
« : 15.06.15 - klo:06.30 »
Kuukautta myöhemmin tehtävän antanut pomo käänsi kelkkansa täydellisesti viikonlopun aikana. - Ainoastaan M$ sallittiin, Linux:n käyttö keillettiin.

Kysyitkö miksi?

T. Ari

647
top-komennon mukaan se on nimenomaan Firefox, joka käyttää paljon laskentehoa.
Sitten se varmaan on 15.04:n koukkuja.

Ei se ole Ubuntun versiosta kiinni. Minulla on 14.04 ja kun Firefox on ollut pitkän aikaa päällä (viikon tai kaksi) se vaan alkaa kuluttaa hirmu määrät prossutehoa. Siihen auttaa, kun sulkee Firefoxin ja käynnistää sen uudelleen. Tällöin prosessoritehon kulutus putoaa 30 %:sta kahteen prosenttiin. Vaikka avataan ihan samat välilehdet kuin aiemminkin. Ohjelma vaan vanhemmiten käyttää prosessoritehoa johonkin minun kannalta tarpeettomaan...

T. Ari

648
PDF-dokumenteissa voi olla lomakepohja, johon voi tietokoneella kirjoittaa tekstiä. KDE:n mukana tulee Okular-ohjelma PDF-muotoisille dokumenteille. Jos Okularilla tallentaa (tallenna nimellä) PDF-dokumentin, tallennukseen ei tule kirjoitettuja tekstejä. Onko toista ohjelmaa, joka osaisi tallentaa lomakkeen kenttiin kirjoitetut tekstitkin?

Älä tallenna vaan tulosta lomake PDF:ksi.

T. Ari

649
Aika hurjan kokoisia noi YLE:n HD-tallenteet. Jos joku tietää miten noita
pakkaa pienemmäksi tekstien kanssa olisin iloinen.

MPEG 4 Advanced Video Codec eli h.264 tai vapaalla linux -puolella x264. Video koodaantuu kivasti kohtalaisen pieneen kaistaan.

Minä olen niin vanhanaikainen, että käytän siis
- kaffeine (tallennus m2t-tiedostoksi)
- projectx (leikkaus ja demuksaus mpv, mp2 ja srt-tiedostoiksi)
- mplex (multipleksaus: mpv+mp2 -> mpg)
- avidemux (koodaus x264:ksi ja srt-tekstityksen poltto videoon kiinni, mpg -> mp4)

T. Ari

650
Kaffeine osaa hakea kanavat itse. Jotain ajastus tallennuksia teen Kaffeinella.

Kuten myös. Kaffeine on osoittautunut erinomaiseksi ja käytän pelkästään sitä. Ei yhtään haittaa, että se on KDE-projektista peräisin. Se toimii yhtä hyvin missä tahansa linuxissa, myös minun Ubuntu 14.04 LTS:ssä.

651

Hei.
Osaisikohan joku neuvoa. Yritän ladata tätä ohjelmaa, mutta en onnistu. Selaimella se näkyy hyvin.


Ei onnistu täälläkään.
Mikä ohjelma tuo on?
Onko se yleensäkään ladattavissa?
Onko se ladattavissa enää?

Tai sitten ne on keksineet taas jonkin uuden jipon latauksien estämiseksi...

T. Ari

652
Ohjelma on nimittäin päivittynyt aivan huikeasti Ubuntun sitkeästi jakeleman 0.79 version jälkeen. Siis:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:damzammit/pspp

Mutta saankin ilmoituksen, että add-apt komentoa ei ole olemassa. Siis miten tämä xfce:ssä?

Kannattaa käyttää oikeata ppa:n osoitetta:

Koodia: [Valitse]
sudo add-apt-repository ppa:adamzammit/pspp

T. Ari

653
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virtualbox ongelma
« : 19.04.15 - klo:00.58 »
Asensin uusiman Virtualbox version, mutta valittaa silti tuosta AMD-V:stä, jonka pitäisi olla päällä.

No panet sen AMD-V:n päälle.

Virtuaalikoneet eivät toimi ilman, että prosessori tukee virtualisointia.
 
T. Ari

654
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä distro läppäriin?
« : 19.04.15 - klo:00.51 »
Ostin kaveriltani Lenovo B50-45 merkkisen kannettavan tietokoneen. Nyt olen harkinnut vaihtavani Windows 8.1:n johonkin Linux distroon.
Siksi kysyisinkin teiltä guruilta, että mikä olisi paras tuohon. Ajattelen nyt siis lähinnä ajureita yms. että laitteet toimisivat ilman ongelmia.

Ihan mikä vaan. Linuxin distrot kun eivät maksa mitään, joten niitä on halpaa kokeilla. Suosittelisin kuitenkin valitsemaan jonkin yleisen jakelun. Minulla on Ubuntu, jossa työpöytänä on Gnome Classic. Mutta siis työpöydän voi helposti vaihtaa haluamakseen.

Jakeluiden välillä eroja on oikeastaan vain siinä, millä ohjelmalla paketinhallinta hoidetaan. Lopputulos kuitenkin on ihan sama.

T. Ari

655
renderoinnissa noihin liitoskohtiin jäi n.sekunnin pysähdys.

Voisiko sen pysähdyskohdan leikata pois?

656
Tallennan videostreameja ajastetusti crontabin avulla komenolla     mplayer -dumpstream -dumpfile 

Ei varmaan liity asiaan, mutta minä käytän kaffeinea videoiden tallennukseen. Siinä on helppo määritellä EPG:stä tallennuksen aloitus ja lopetusaika. Ja muuttaa ne haluamikseen.

T. Ari

657
Windows Phone siirtää tiedostoja USB:n kautta MTP:llä, jota Ubuntu kyllä tukee riittävästi, mutta puhelin pitää ensin saada näkymään USB-väylässä. OTG-tuella ei tässä ole merkitystä.
Juu, ei toki ole tässä yhteydessä. Tuli vain mieleen, että heppu sanoi tukevan OTG:tä. Eli silloin pitäisi saada ainakin jollain ulkoisella tikulla siirrettyä tiedot, siis jos sattuu löytyyn omasta takaa tuo OTG-adapteri.

Mutta siis hommahan pitäisi olla aika bueno, nyt kun tuli tuo oikea varmuus, että se tukee MTP:tä.

Lumiat saa näkyviin Ubuntussa, kun avaa puhelimen päälle _ennen_ kuin kytkee USB-piuhan kiinni pc:hen. Näin ainakin minun Lumia 820:llä ja Ubuntu 14.04:llä.

T. Ari

658
sovellusvalikoimasta Yle-dl -komentoriviohjelman.
Tiedustelisin siis nyt, onko tuon .srt -tiedostomuodon toistamiseen olemassa

*.srt sisältää videon tekstitykset
*.flv on itse video(+audio), joten tarkistapas, onko levyn kulmalle tallentunut jokin *.flv -tiedosto.

T. Ari

659
EI siis kyse ole pöytäkoneesta vaan kohtuutehoisesta läppäristä, I3, 4Gt muistia.

Eikös läppäreissä yleensä pruukaa olla äänipiiri valmiina? Jospa läppärin kyljestä tai jonkin luukun takaa löytyykin jo audio in -liitäntä? Jos, niin kannattaisi ehkä ekaksi kokeilla sillä...

T. Ari

660
Nyt tuli vastaan jo kolmannen kerran ilmiö, että YLE areenasta ladatussa ohjelmassa on täysin väärä kuvaa per sekunti - arvo. Arvot ovat olleet joko 129 fps tai 126 fps. Kun niiden pitäisi olla 25 fps. Tämä tarkoittaa sitä että mpeg4:ksi koodaamani ohjelmat eivät näy televisiossani, joka kieltäytyy esittämästä moisia 129 fps videoita. Onko kukaan muu huomannut tätä ongelmaa?

Olen koodannut dokumentit avidemuxilla mp4:ksi, mutta jos väärää kuvataajuutta ei huomaa, niin... Vianhan saa kyllä korjatuksi avidemuxsissa, mutta ensin pitää huomata, että kuvataajuus on väärä...

Kenelläkään samaa kokemusta? Ettei ne vaan Ylellä tee kiusaa meille tahallaan? Tämä viimeinen tapaus oli Mullistavat keksinnöt - Energia - dokumentissa, jonka imutin yledl:llä tänne kotia. Hmm?

Sivuja: 1 ... 31 32 [33] 34 35 ... 39