Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lasse.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 83
81
Tässä on vissiin Elävän Arkiston tallentaminen rikki? Ei ainakaan lähde lataamaan.

82
Tässä erittäin yksinkertainen (ja amatööritason (tekijänsä kannalta  ;)) skripti.

Koodia: [Valitse]
cp /home/kayttaja/.config/tilitin/kirjanpito.sqlite /home/kayttaja/tilitinvarkopio/kirjanpito.sqlite_$(date +%d%m%y)_$(date +%H%M)(Näyttäisi, että koko skripti ei mahdu näkymään tagissa kerralla, joten ole varma, että kopioit kaiken eli +%H%M) asti)
(Tilitinvarkopio (tai muun kansion) tulee olla luotuna ennen skriptin käyttöä!)

Tallennetaan tiedostoon tekstieditorilla, vaikkapa nimellä varmuuskopiointi. Vaihda kayttaja omaksi käyttäjätunnukseksi

Sitten annetaan tiedostolle suoritusoikeus, päätteeltä homma onnistuu
Koodia: [Valitse]
chmod +x tiedostojossei päätteeltä hakemistoissa kulku ole tuttua niin riittää, että kirjoitat
Koodia: [Valitse]
chmod +x (huomaa laittaa väli x:n jälkeen) ja raahaat työpöydältä tai kansiosta tämän tekstitiedoston pääteikkunaan niin siihen tulee esimerkiksi
Koodia: [Valitse]
chmod +x '/home/kayttaja/Desktop/varmuuskopiointi' sitten vaan painat enteriä.

Tämän jälkeen voit vaan tuplaklikata tiedostoa ja aukevasta ikkunasta valitset "Suorita päätteessä" ja varmuuskopiokansioon pitäisi syntyä kopio sen hetkisestä tietokannasta muodossa kirjanpito.sqlite_251111_2209 esimerkkinä. Jos tiedosto halutaan palauttaa käyttöön niin editoidaan tiedostonimestä aika pois eli muotoon kirjanpito.sqlite ja kopioidaan sinne alkuperäiseen (.config/tilitin/) kansioon ja ylikirjoitetaan sen hetkinen.

Skripti siis yksinkertaisesti kopioi tiedoston toiseen sijaintiin ja samalla lisää perään sen hetkisen päivämäärän ja kellonajan. Tietokoneen aika/pvm-tietojen tulee olla tietysti oikein, koska tieto otetaan sieltä kopioidessa.

Jollain on varmasti parempikin ratkaisu, tein tämän nopeasti ilman mitään skriptaustaustaa väliaikaiseksi ratkaisuksi.

83
Koodia: [Valitse]
gksudo nautilus niin pääset ylläpitäjän oikeuksin juureen ja alikansioihin.

84
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 14.11.11 - klo:11.06 »

CD levyn tyhjennystä.

Youtube.com - Erase CD with HV
Photonicinduction rulaa ;) Kaheli mies.

85
Laitealue / Vs: Peruskonetta hakemassa
« : 11.11.11 - klo:14.51 »
Heitetääs nyt tänne tämäkin. Eli kun noiden prossujen kehityksessä ei ole jaksanut niin pysyä perillä, niin mitä mieltä enemmän tietävät ovat seuraavanlaisesta (saisin käytettynä):

Intel Core2Duo 2.66 GHz - 3 Gt DDR2 keskusmuisti, - 500 Gt SATA kiintolevy - kirjoittava lightscribe DVDRW asema - Intel Q963 piirisarja - sisäinen Intel GMA 3000 näytönohjain - 16-in-1 muistikortinlukija etupaneelissa - PCI Express 16X ja 2kpl PCI väyläpaikkaa - näppäimistö ja hiiri - Windows Vista Business FIN + lisenssi

Itse olisin nyt kallistumassa tuon puoleen. Tuohon ehkä passiivi nvidia ja kaveriksi näyttö...
Riittää aivan hyvin, osta pois jos halvalla saat.

86
Ainakin aikaisemmin oli Mintun kanssa helpompi hoitaa se turha byrokraattinen sähläys, että kun asensi lapsenlapselle linuxin niin selaimella ei pystynytkään katselemaan Pikku Kakkosen sivuja.

Debian - ihan hieno brändi ellei ole pakko käyttää Flash- ja SunJava-härpäkkeitä.  Onko se jo pilannut Mint-linuxinkin  :o
Debianiin saa kyllä Flashin ja Javan siinä missä muihinkin. :)

87
Muistelen, että 67-piirisarjassa olisi joku bugi koskien Sata3-liitäntää, joten niitä kannatta välttää, ainakin jos aikoo käyttää uusia SSD-levyjä. Z68-piirisarja lienee OK, olen itsekin suunnitellut sellaisella varustetun emon ostoa.

T:Jallu59
Eikö nuo SATA-bugit korjattu jo aikoja sitten?

88
Laitealue / Vs: Tulevien hankintojen tueksi
« : 24.10.11 - klo:23.03 »

Kiitos tähän asti. Muropakettia lueskelin, ja taas sitten syy, miksi olisin halunnut pitää tämän tuolla grafiikkapuolella. Nämä uudet i5 ja i7 prossut sisältävät grafiikkapiirin, ja sitten kuitenkin tarvitaan erillinen näytönohjain. ??? No, jos nyt haluaa koneen, jossa voisi käyttää sekä prossun omaa piiriä, että ulkoista näytönohjainta, niin millainen (hyvä) emolevy tarvitaan? Toistaiseksi olisin kallistumassa i5:een.
Jos toimiva ja hyvä 3D-suorituskyky on haaveena niin itse kyllä ottaisin Nvidian. Jos noiden Sandy Bridgejen sisäänrakennetut piirit toimivat hyvin Linuxissa niin sitten niitäkin voi harkita.

Emolevyksi vaikkapa Asrock Z68 PRO3 (Jimmsillä esim. satasen pintaan http://www.jimms.fi/tuote/Z68-PRO3 )
Itseltä löytyy Asrock P68 PRO3, joka on toiminut hyvin. Z68:n piirisarja mahdollistaa integroidun näyttispiirin käyttämisen, mitä taas P68 ei tee.

Omaan i5 2500K:n olen ollut erittäin tyytyväinen, voin suositella.

89
Laitealue / Vs: Tulevien hankintojen tueksi
« : 24.10.11 - klo:16.16 »
1. Nvidia, tsekkaa GeForce GTX 550
2. Intel Core i5-2500K, neliydin. Halpa, mutta erittäin tehokas. Sitten on toki vielä i7-2600K, jossa on myös HyperThreading, eli yhteensä 8 säiettä ohjelmien käyttöön.

http://muropaketti.com/artikkelit/prosessorit/intel-core-i7-2600k-core-i5-2500k-sandy-bridge

Näyttökysymykseen en osaa sanoa mitään.

Tosin kuinkahan kaukana tulevaisuudesas nämä mahdolliset hankinnat ovat? Jos kuukausien päässä niin silloin pitää taas miettiä vaihtoehdot uusiksi. IT on nopeeta.  8)

90
Yleistä keskustelua / Vs: millä vuonna asensin linuxsin
« : 21.10.11 - klo:23.16 »
2004 oman muistini mukaan. 13 vuotias IT:stä kiinnostunut nappula tarvitsi lisää tutkittavaa ja siitä suuntautui silloinseen Mandrakeen (Nyk. Mandriva) ja Debianiin, en muista missä järjestyksessä. ;) Sittemmin Arch on vakiintunut jakeluksi muutaman vuoden takaa.

EDIT: Ehkä pitäisi selvittää, että tässä välissä tuli kyllä käytettyä muitakin jakeluita, myös Ubuntua. Myös oma taitotaso on kasvanut hurjasti, nykyisin osaa itsekkin yleensä ratkaista ongelmia, viimeistään jos vähän Googlettaa :)

91
Laitealue / Vs: Laitteistoapuja
« : 20.10.11 - klo:21.23 »
Veikkaan, että väylä on AGP, jos 2,4GHz P4 koneessa.

92
Sen verran tosta Minecraft-servusta, että ajelin sellaista itselleni ja parille kaverille joskus läppärilläni. Siinä on 1,7GHz Intel Pentium M & 1,5GB RAM ja kyllä servu ihan ok:sti pyöri. Välillä tuppasi iskemään pätkimistä tosin.

EDIT: Läppärissä oli käyttiksenä Arch Linux ja ei työpöytä-ympäristöä.

93
Yleistä keskustelua / Vs: Ikä?
« : 18.10.11 - klo:00.04 »
20.

95
Riippuu vähän millainen AMD:n piiri sattuu olemaan. Uudempien kanssa on täysin turha odottaa saavansa järkevää 3D-suorituskykyä ilman heidän ajuriaan.

96
Ymmärtääkseni Metron voi kyllä kytkeä PC-koneissa pois päältä. Josko nyt odotetaan, että tuote tulee kauppoihin ja sitten vedetään ne kovat mielipiteet :) Tuotteen kehitysvaiheessa on aika mahdoton sanoa millainen se lopulta on.

97
Nyt on itsekin se sitten nähty ja koettu, ja päätös tehty ettei mun koneelle tule ikinä.

c'mon man, se on vasta kehitysversio  ;)

Joo aika jyrkkiä kommentteja DEVELOPER REVIEW-versiosta. ;) Emmä nyt varsinaisesti kyllä itse mitään Linux-jakelun alphaakaan mielelläni käyttelisi, joka voi hajota minkä tahansa päivityksen myötä.

98
Yleistä keskustelua / Vs: ubuntu 11.04 Unity on turha?
« : 10.10.11 - klo:13.15 »
Mistofeleesille sen verran, että Arch Linux on hyvä rakenteludistro. Erikseen LTS-ideologian mukainen kernel (kernel26-lts) saatavissa, ettei kernel päivity kokoajan. Siitä kuitenkin uusia versioita tulee melkoisen usein.

99
Yleistä keskustelua / Vs: Ostoksia suunnittelemassa?
« : 28.09.11 - klo:20.16 »
ZTE Blade ver. 2 ois tarkotuksena hommata sekä Ibanez RG321 sähkökitara on myös hankinnassa.

100
Yleistä keskustelua / Vs: ubuntu 11.04 Unity on turha?
« : 20.09.11 - klo:19.37 »
Ubuntu oli jo liian monta vuotta liian samanlainen, hyvä että uutta tapahtuu ja uutta tulee, pysyy mielenkiintokin kohdillaan  8)
Kysyppä yritysasiakkailta mielipidettä ;)

Siksipä kaikki järkevät yritysasiakkaille järjestelmää tarjoavat tahot pysyttelevätkin juuri noissa LTS-versioissa ja jättävät nuo bleeding-edge -versiot kotikäyttäjille ja meille nörteille, joilla pitää olla aina kaikki viimeisimmät lelut ;)

Totta puhuen vanha Gnome on ollut jo pitkään kehityskaarensa päässä, eikä vastannut nykyaikaisia tarpeita. Vaihtoehdot oli joko hypätä uuden kelkkaan tai tehdä oma UI. Itse pidän oman UI:n rakentamista hyvänä valintana: nyt Ubuntu voi profiloitua omana järjestelmänään, eikä vain jakeluna muiden joukossa. Lisäksi voidaan enemmän vaikuttaa asioihin, kun ei olla naimisissa "kolmannen osapuolen toimittaman" projektin kanssa.

Aina kun muutosta tapahtuu, sitä jotkut ihmiset vastustavat jo ihan senkin takia, että joko pelkäävät muutoksia tai eivät jaksa tai viitsi mennä muutosten mukana. Joka tapauksessa ilman muutosta ei tapahdu myöskään kehitystä!

Peace  ::)
Totta totta. Ubuntu tuskin nyt lienee Linux-jakelua haluavan yrityksen ensimmäisenä valintana, taitaa olla CentOS / RHEL lähempänä :)

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 83