Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lasse.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 83
41
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Flash ongelma
« : 30.03.12 - klo:15.00 »
Kokeiles asentaa oikea Google CHROME, FF päivittyy niin äkäseen, ettei flashit sun muut pysy perässä. OT: Oraclen seiska Javakin meni heittämällä Chromeen, ei Firefoxiin mennyt.
Hyvin täällä toimii uusimmalla Firefoxilla Flash, tosin käytössä Arch Linux.

42

Aiemmin kasasin pari videota juniorille Youtubeen. Lähdemateriaali oli 1080p@50fps kuvaa Panasonicin videokamerasta. Ilmeisesti siis x264-pakattua. Koostin OpenShotilla 720p@50fps videon 5 Mbit/s laadulla. Se oli ihan ok noin koneella katseltuna, mutta Youtube teki siitä sitten täysin porkkanasalaattia. Liikkeissä ja panoroinneissa aika moista stroboefektiä.

Kysynkin, millä ihmeen asetuksilla Youtubeen saisi kohtuullista laatua? Ilmeisesti 50fps videosta pudotetaan kylmästi ruutuja pois, mutta minkäs teet, kun kamera sellaista kuvaa? Onko toivoa, ja millä asetuksilla videoeditorin tai konvertterin pitäisi olla?
Joo, Youtubessa videot rajoitetaan aina maksimissaan 30fps. Kannattaa varmaan tehdä kaikki muutokset valmiiksi, ennenkuin siirtää Youtubeen, sen sijaan, että antaa YT:n automaation tehdä mitään. En muista mimmoisia säätöjä OpenShotissa on, mutta videot kannattaa videon puolesta pakata x264-koodekilla.

43
Laitealue / Vs: Neo1973 / Openmoko / Freerunner
« : 28.03.12 - klo:13.04 »
Kaikki Freerunner miehet ja naiset ovat varmasti jo tietoisia, mutta linkataan silti...

http://projects.goldelico.com/p/gta04-main/ Tulevan päivityksen sivusto, näyttää hyvältä.

Mietityttää vaan, että mitenhän tuo nykyinen akku kestää uuden prossun ja muiden kanssa, kun sitä ei ole ilmeisesti tarkoitus uusia. Samoin tahtoisin KDE Plasma Mobilea ajaa, mikäli vaan uudet tehot riittävät, mutta siihen taas taitaa näyttö olla vähän liian pieni hyvän käytettävyyden kannalta.
Nyt tuokin on saatu valmiiksi. Eri asia kiinnostaako enää ketään. :D

44
Täällä foorumilla on siis tapana lisätä ketjun ekan viestin otsikkoon teksti (Ratkaistu) perään tai eteen miten nyt tykkää itse laittaa, kun ongelma ratkeaa. Tällöin näkee heti, että ongelma on jo selvinnyt.

Tämä tapahtuu siis muokkaamalla aloitusviestin otsikkoa.

Kiitos ja hyvä, että ongelma ratkesi.


45
Arch Linux + KDE on vahva vaihtoehto työpöydäksi jos KDE:tä haluaa. Toki vaatii käsinsäätämistä, mutta mielestäni helpoin jakelu sitä ajatellen.

Myös http://chakra-linux.org/ voi katella jos tahtoo valmiin KDE-jakelun.

46
FreeBSD:lle on saatavissa yhteensopivuuskerros Linuxille, http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO8859-1/books/handbook/linuxemu.html

Sillä voi käyttää Linux-binäärejä ainakin jollain tasolla, jossei FreeBSD-versiota ole saatavilla.

47
Laitealue / Vs: Prossun lämmöt
« : 23.03.12 - klo:23.16 »
Onhan kotelossa ainakin yksi kotelotuuletin?

48
Eesaurus ehti näemmä ennenkuin sain viestin lähetettyä, mutta siis PCBSD on FreeBSD + KDE valmiiksi, http://www.pcbsd.org/

49
Aikasemmin mulla oli fglrx-ajurit mutta niiden kanssa oli kaikkea pikku päänvaivaa HDMI:n kanssa mistä syystä tuli asennettua nuo ATI:n omat.
fglrx = Atin omat ajurit.

Mitä ajureihin tulee niin mikäli avoimen koodin ajurit toimivat sinun käyttöösi ok niin antaisin niiden. Avoimet kelpaavat suurimpaan osaan muuhun käyttöön, paitsi raskaampaan 3D-käyttöön (pelit jne) sekä videon rautapurku. HDMI taitaa toimia avoimillakin?

ATI:n omat/suljetun koodin ajurit saa ilmeisesti pois ajamalla
roottina
Koodia: [Valitse]
sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh tai
Koodia: [Valitse]
sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh omalla käyttäjällä, mikäli sudo on asennettuna

Tämä on kuitenkin vain netistä löytynyttä tietoa, omaa kokemusta minulla asiasta ei ole.

juyli: Ellei tilanne ole muuttunut niin ymmärtääkseni nykyisin radeonhd-ajuri on taka-alalla ja http://packages.debian.org/squeeze/xserver-xorg-video-ati suositellaan asennettavaksi.

50
Laitealue / Vs: prossu käy yli kuumana (55-92 astetta)
« : 21.03.12 - klo:11.35 »
Pölyongelmasta pääsee eroon siten, että vetää keuhkot täyteen ilmaa ja pöhäyttää vaikka jäähdytysilman sisääntulo reiästä keuhkon täydeltä raitista ja puhdistavaa ilmaa koneen sisuksiin. Tämän operaation kun toistaa muutaman kerran ja vaikka useammasta reiästä, niin pitäisi auttaa. Näin on ainakin käynyt muutaman koneen kohdalla.
Tässä on vaan se ongelma, että pölyt jäävät silti koneen sisään ja ajan myötä kasautuvat entistä pahemmin.

Mitä koneeseen tulee, niin noissa lämmöissä koneen pohjan (ja mahdollisesti näppäimistönkin) pitäisi kyllä olla jo todella epämiellyttäviä kuten qwertyy sanoo.

51
Debianin LXDE-versio toimisi ainakin.

Saatavilla http://cdimage.debian.org/debian-cd/6.0.4/i386/iso-cd/ "debian-6.0.4-i386-xfce+lxde-CD-1.iso"

52
Mulla on käytössä tuo 295.20 ajuri Ubu 12.04:ssä. Eli pelaa siinäkin tuo nVidian suljettu.


Toki, lähinnä tarkoitin, että Nvidia tukee Linuxin lisäksi virallisesti myös FreeBSD ja Solaris.

54
Yleistä keskustelua / Vs: Omistatko lenovon?
« : 13.03.12 - klo:14.09 »
Kyllä, Lenovo Ideapad Z370. Myös IBM-aikakauden Thinkpad T42, mutta sen annoin sukulaiselle lainaan, kun hänen läppärinsä sanoi sopimuksen irti. Rautana (vaikka lukee sigussakin) i5-2410M, 4GB RAM & GeForce 410M Ideapadissa. Saksasta maksoi sen ~500EUR posteineen, tyytyväinen ostokseen.

55
... ei minua nuo lihavoinnit häiritse ...  ;D
Ei minuakaan. Jokainen kirjoittakoon miten kirjoittaa, kunhan pysyy asiassa ja asiallisella linjalla.

56
Mielestäni rauta toimii Linux-maailmassa huonommin. Jossei jokin toimi minkä kaupasta kotiin kannat niin silloin rauta toimii huonommin, johtui se mistä johtui. :) Linuxin rautatuki on parantunut huomattavasti, mutta ei sitä vieläkään voi vain mennä kauppaan ja napata laitteen kainaloon ja olla 100% varma, että se toimii, ellet ole mallia etukäteen tarkistanut. :)

57
Taitaa olla jenkkilän lainsäädännön syytä miksei Ubuntussa voi olla valmiiksi asennettuna tätä pakettia ja luulen, että myös automaattinen ehdottaminen on rajamailla.

Ja joidenkin jakelujen filosofiaan ei yksinkertaisesti kuulu tarjota suljettuja, binääri sovellutuksia. Erityisesti kun Linux-jakelut ovat vapaita ja avoimia. Eivät toki myöskään kaikki Linux-käyttäjät edes tarvitse tuollaisia suljettuja lisäkilkkeitä.
Valittavasti esim. gnash tai moonlight eivät vastaa erilaisista syistä suljettuja vastineitaan :(
Tämä on kaikki totta, mutta en tajunnut mainita. Canonical ei kuitenkaan ole mikään avoimuuden lähettiläs. :)

58
Käyhän se noinkin, mutta asentamalla paketin ubuntu-restricted-extras (on muutenkin erittäin suositeltava ja käytännöllinen) Areenakin näkyy.

Itse asiassa olisi varsin hyvä, jos systeemi tarjoaisi vaikka ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä tuota pakettia asennettavaksi. 
Taitaa olla jenkkilän lainsäädännön syytä miksei Ubuntussa voi olla valmiiksi asennettuna tätä pakettia ja luulen, että myös automaattinen ehdottaminen on rajamailla.

59
Pitää kyllä vähän kertoilla pitkästä aikaa. Ukkini ei ole tietääkseni ikinä ollut juurikaan tietokoneiden perään, eikä ole niitä käyttänyt juuri mihinkään, mutta nyttemmin on innostunut etsimään netistä monenlaista tietoa. Epäilen suuresti, että asiaa on auttanut sujuvasti toimiva tietokone. Aiemmin käytössä oli P3 kone XP:llä, mutta hidashan se oli. Sitten siihen asennettiin Xubuntu, joten se nopeutui ihan kivasti (jaksoin jopa ylläpitää) ja nyttemmin (taitaa olla jo vuoden päivät) sama asennus on käytössä uudemmassa raudassa sattuneista syistä. Konetta voisi kyllä myös kutsua nopsaksi, vaikka laajakaista on kyllä vähän hidas (ainakin toistaiseksi). Hyvin ukiltani kuulostaa Linuxin käyttö (okei, enimmäkseen Firefoxin) sujuvan, vaikkei ole kokemusta tietokoneista. :)

Sen sijaan joillain tietokoneita aiemmin käyttäneillä on ennakkoluuloja Linuxia kohtaan. Yksi heillä käynyt vieras epäili taitojaan tietokoneen kanssa, kun siinä sattui olemaan Linux (ei se ydin sieltä piilosta pure ;)).
Mulla on äipälle laitettu suomenkielinen LXDE-systeemi Archin päällä ja kyllä on nopea. Siirto-operaation koki tämäkin asennus, vanhasta 800MHz Pentium3-koneesta kovalevy uudempaan Pentium 4 (2,6GHz kai) masiinaan ja boottasi sekä toimii täysin ongelmitta. Tämä asennus on useamman vuoden vanha ja kertaakaan ei ole ns. "itsestään" sekoillut, aina ollut raudassa tai mun omissa säädöissä (:D) vikaa, jos joskus harvoin on jotain vikaa ollut.

Äippä oli kyllä silloin alkuun vastustavalla kannalla, kun pelkäsi, ettei osaisi käyttää, kun P3-koneessa oli aikaisemmin XP ja hän on vasta nyt keski-ikäisenä alkanut tietokonetta käyttää. Nyt loppujenlopuksi nopeuteen & toimintaan on sekä ylläpitäjä, että käyttäjä olleet tyytyväisiä entiseen verrattuna, ja se on hyvä se.

60
Vähän huvittaa nämä kaikki tusinadistrot, jotka ovat olevinaan SE SUURIN JA UUSIN LINUX-JUTTU. Ainakin porukan foorumin mukaan.  ;D Noh, näitähän riittää

Kauan sitten olen Mintiä kehunut jossain, siis vielä silloin kun se taisi olla ensimmäisen beetan vaiheessa. Silloin porukka nauroi skeptisesti ;)
Se on totta, että Mint on kehittynyt erittäin varteenotettavaksi distroksi. Totta on myös kuitenkin se, että näitä parin henkilön distroja tuntuu nousevan todella usein. Sitten niitä ylläpidetään jonkunaikaa ja ne kuolevat pois. Uusi Vista/7-tyylinen teema ja tumma värimaailma nyt kuitenkaan ei taida riittää Mintin tasoiseen suoritukseen.

Heidän foorumiltaan
"Linux-Regal - The future of Linux is Evolution of a concept brought to you FREE

Linux Regal = 11.10 Gnome classic
Linux Regal Enhanced = 11.10 Gnome classic
Linux Regal Elite = 11.10 Gnome Classic
Linux Regal Revolution Dark = 12.04 LTS Gnome classic

Intended application = business - home - small business - government - state - public

Built with a windows feel but with none of the vulnerability. Intended to fully replace windows."
Mitähän he yrittävät ekalla rivillä sanoa...:D

Kaksi viimeistä riviä on kuultu ennenkin ja yksikään varsinkaan näistä "Windows-like but not Windows"-distroista ei taida olla selvinnyt. Mintillä on kuitenkin selkeästi oma lookkinsa, eikä Windows-apinointia.

Noh, katsotaan. :)

Muoks. Piti vielä sanoa, että näiden "Windows-feel" distrojen kannattaisi joskus oikeasti myös koittaa saada sitä Windows-työpöydän tuntua sitten. Yllä Dostin mainitseman linkin eka kuva ei tuo yhtään Windowsia muutenkaan mieleen.

Muoks2. Näemmä tuon linkatun "arvostelun" kirjoittaneen jannun nimi on Nikolas, ja yhden ylläpitäjän nimimerkki on myöskin. Nyt haiskahtaa jo hieman...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 83