Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Lasse.

Sivuja: [1]
1
Hei,

Olisiko kellään antaa ehdotuksia pätevästä USB-porttiin menevästä kunnon antennilla varustetusta WLAN-sovittimesta? Hintaluokkaa 20-40 euroa hakisin.

Kiitos.

2
Yleistä keskustelua / Kuinka EXT4:n aikatarkastus pois?
« : 09.02.11 - klo:12.54 »
Hei,

Kuinkahan saisi EXT4:ssa olevan kellonaikatarkastuksen pois? On eräs vanha kone, josta emolta paristo kuollut, joten kello ei pysy ajassa, josta taas EXT4 tuntuu heittävän herneen nenään valittaen, että viimeinen liitosaika on tulevaisuudessa jne. Ei anna bootata, ennenkuin ajaa fsck:n, joka taas on hieman ärsyttävää, koska koneen käyttäjä ei semmoisia osaa ja hänelle ei ole väliä onko koneen kello ajassa.

Jakeluna toimii ylläpitämäni Arch ja GRUB taisi olla vanhempaa mallia.

3
Hei,

Juuri tällä hetkellä alkoi kyseisen botin hyökkäys, paukuttaa yleiseen keskusteluun viagramainoksia ja lisää tulee sitä mukaa, kun ehtii edellisiä poistaa.

Aika keksiä paremmat spammiestot.

Ohessa kuva.

EDIT: Varmaan lähemmäs 40 viestiä jo tullut.

[ylläpito on poistanut liitteen]

4
Hei,

Onko olemassa mitään sivua/sivuja mistä saisi tietoa esimerkiksi uusien kernel-versioiden tärkeimmistä muutoksista selvällä kielellä, vaikkapa englanniksi? Kernel.orgin changelogi on sen verran täynnä (itselleni) turhaa teknologia-puhetta ymsyms, että tälläinen sivu olisi mukava. Mahtaneeko samantyylistä sivua olla esimerkiksi vapaiden näyttöajureiden kehityksestä? Tietäisi vähän mitä odottaa ja milloin.  :)

EDIT: Aikani googleteltua erilaisilla sanoilla löytyi ainakin tälläiset
X.Org Wikin merkinnät vapaasta Radeon-ajurista - Löytyy tiedot mitä asioita milläkin näyttispiirillä toimii ja mitkä ovat kehitysvaiheessa.
Vastaava vapaalle nouveau-ajurille - eli nVidiajuttuja.

Mites onko tuosta kernelistä jotain? Josta siis näkisi esim, että tässä versiossa on nyt uutena tuki näille laitteille?

5
Yleistä keskustelua / Beagleboard (halpa ARM-alusta)
« : 18.02.10 - klo:23.33 »
Hei,

Selailinpa tuossa nettiä koskien ARM-koneita/alustoja ja törmäsin viritykseen nimeltä Beagleboard. Beagleboard on siis 3x3 tuuman kokoinen emolevy jossa on valmiiksi 600MHz Cortex A8 ARM-suoritin, 256MB RAM ja 256MB NAND-muisti. Liittimiä löytyy ainakin DVI-D, USB2 & S-Video. Laitteen pitäisi myös ilmeisesti pystyä HD-purkuun jollain levyltä löytyvällä piirillä. Mukana OpenGL 2D/3D kykenevä näyttöpiiri, sekä ymmärtääkseni myös kortinlukuyksikkö.

Tarkoitettu ARM-kehitysalustaksi, mutta taitavan käsissähän tästä saa loistavan tietokoneen erilaisiin tarkoituksiin. Vaikuttaa sen verran kiinnostavalta, että päätin tehdä tänne aiheen.

Hintaa Digi-Keyn sivuilta ilman ylimääräisiä varusteita on 149 dollaria eli noin 110 euroa.

Valmistajan sivut
Digi-Keyn esittelysivu - Täältä voi myös ostaa laitteen ja haluamansa oheistuotteet, joita löytyy erilaisia kaapelita, USB-kosketusnäyttömoduuleita ymsyms.
Pieni esittelyvideo



6
Hei,

Eli tarkoituksena olisi laittaa äidille XP:n tilalle Debian LXDE:llä tietoturva-ongelmien takia, vaan sen tulisi olla suomenkielinen, joten kuinkahan pitkällä LXDE:n käännöstyö on? Mitään gnomea ei liene järkevää laittaa 800MHz & 512MB RAM koneeseen.

EDIT: Ratkaisin sitten itselleni parhaiten tutulla Archilla.

7
Hei,

Sattuipa silmään tämmöinen kun nettiä selailin, nytkun Operaan on saatavilla webpalvelin myös. Plain Old Webserver on siis Firefoxille saatava helppokäyttöinen palvelin joka tukee SJS, PHP, Perl, Python & Ruby-tekniikoita. Kokeilin pikaisesti ja ihan nasta systeemi.

Lue lisää täältä

8
Hei,

Ajattelinpa luoda tälläisen kyselyketjun, eli mikä on sinusta paras työpöytä-ratkaisu? Tarkoitan siis kokonaisuutta, eli ikkunointia + ohjelmat. Ei mielellään vastauksia "GNOME" tai "KDE" koska ne eivät hirveästi mitään kerro.
Ajattelin että olisi kiva lueskella muiden toteuksia ja voisi myös saada "Ahaa!"-kokemuksia joilla voisi omaa työpöytäänsä parantaa.

Itselläni pyörii Archissa Openbox, jossa Tint2-paneeli. Tiedostonhallinta toimii LXDE:stä napatulla PCManFM-tiedostonhallinnalla, ja leikepöytää hallitsee Parcellite joka muistaa 100 asiaa leikepöydällä, ja olen toteuttanut mukavasti pikanäppäimet eli alt+fx käynnistyy tarpeelliset softat, esimerkkinä nyt alt+f1=Firefox, alt+f2=gmrunilla toteutettu ruudulle ilmestyvä run-loota, johon voi läimäistä softan nimen ja entteriä, alt+f3=tiedostonhallinta & alt+f5=pääte. Olen myös pyrkinyt valitsemaan kevyitä ohjelmia, jo ikkunoinnista lähtien, työpöytä aukeaa käyttövalmiiksi kirjautumisesta suoraan ja muutenkin erittäin nopea. Muita näitä ovat esim. gpicview-kuvankatselin, xpdf PDF:n lukuun, jo mainittu kevyt tiedostonhallinta-ohjelma sekä monet muut. :)

EDIT: Conky löytyy myös, unohtui.

9
Hei!

Asentelin enoni uuteen tietokoneeseen Arch Linuxin, laitoin Gnome-työpöydän pystyyn ja kaikki toimiikin hyvin, ainoana ongelma on, että aMSN ohjelma ei reagoi ääkkösiin mitenkään, mitään näkyvää ei tapahdu. Muualla järjestelmässä ääkköset toimivat kuten pitääkin.

Vaihtoehtoiset ohjelmat eivät oikein käy, koska aMSN on ainoa jossa lähetys/vastaanottonopeudet ovat "oikean" ohjelman tasolla...

/etc/rc.conf:n kohta joka noihin vaikuttaa
Koodia: [Valitse]
LOCALE="fi_FI.utf8"
HARDWARECLOCK="UTC"
USEDIRECTISA="no"
TIMEZONE="Europe/Helsinki"
KEYMAP="fi-latin1"

/etc/X11.xorg
Koodia: [Valitse]
Section "InputDevice"
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
   Option "XkbModel"   "pc105"
   Option "XkbLayout"  "fi"
EndSection

Kiitoksia etukäteen avusta  ;)

10
Morjesta,

Tulipahan laitettua Arch hieman solmuun ja aloin miettimään, että jos nyt asennan sen uusiksi (ei jaksa korjata kun siinä on aika paljon kaikkea tullut asenneltua ym ja tiedostot turvassa erillisellä homella niin mieluiten ihan puhtaaksi pistän) niin mitä te suosittelisitte? Tarkoituksena siis mahdollisimman kevyt (voi koostua erillisestä ikkunoinnista), mutta samalla edes jollakin tasolla järkevästi helposti käytettävä. XFCE eikä LXDE ole oikein ollut mieleen. XFCE ehkä liiankin raskas ja LXDE taas hieman liian keskeneräinen.

11
Mikähän on vialla kun asensin Archin uusiksi kun sain sen hieman solmuun, tulipahan samalla otettua EXT4 käyttöön. Kuitenkin, säädin X.orgin käyttämään fi-layouttia, kbmodeliksi pc105 ym. Kuitenkaan en voi luoda ainakaan otsikossa mainittuja merkkejä. Näppäimistö on vanha IBM josta puuttuu Win/Superkeyt kokonaan. Tulisiko model-kohtaan asettaa jotain muuta tai tehdä jotain muita toimenpiteitä? Viime asennuksessa tein asiat mielestäni samalla tavalla ja se toimi ongelmitta.

Kiitoksia kaikille auttajille etukäteen.

12
Nettituttuni linkkasi seuraavan sivuston, http://www.macomtech.fi/

Lainauksia sivulta:

Lainaus
Linuxin virus suurtuhoja on ollut mm. Morris -88, Bliss -97, Slapper 100 maata, Ramen koko RedHat. Vuoden 2007 Linux haittaohjelmia olivat mm. Mytob.CV, Zafi.B, Html Postcard Troi, Somefoolp ja Mydoom.M. D-Fence.
Turvallista käyttöjärjestelmää ei ole. Päinvastoinkin tavataan hassuttaa.
Googletin kahta virusta testiksi, sekä Mytob.CV että Mydoom ovat Windows-viruksia niikun jo valmiiksi tiesinkin. Linuxia ei edes ollut tuon "Morris"-tapauksen aikoihin.

Lainaus
Tietokoneen prosessorin sisäinen taajuus (MHz) ei ole työnopeus! Päinvastoin: Mitä nopeampi liike sitä enemmän lämpöä!

Erikoisosaaja tekee koneen ikiomiin tarpeisiisi. Kohtuuhinnalla, turhia ominaisuuksia ei tarvitse ostaa. Mm. prosessorin tärkein ominaisuus on sisäisen muistin koko. Myymme muistillisia prosessoreita, ihan irtotavarana.

Prosessorin MHz taajuus ei ole konenopeus. Enemmän Hertsejä - lisää lämpöä! Polkka on tangoa hikisempää.

Prosessorin (sisäinen) taajuus on 1600–3000 MHz, heinäsirkan 15 KHz ja laulavan sopraanon 1,6 KHz.

Sivulla on myös paljon muita asiavirheitä., lisäksi sivuilla on huono kieliasu.

Onko tälläisestä yrityksestä mahdollisuus ilmoittaa jonnekkin, että joku viranomainen tutkisi vähän mitä tuolla tapahtuu? Asiakkaan huijaamistahan tuo on.

13
Hei,

Minulla on seuraavanlainen ongelma Ubuntun kanssa..
viikolla minulla on käytössä 17" LCD Widescreen näyttö, viikonloppuisin 17" CRT yleensä kun vaihdan olinpaikkaani ja otan koneen mukaan. Ubuntu ei taas näytä kuvaa tällä 17" CRT:l "Sync out of range".

Joten kuinka saisin luotua sellaisen xorg.conf tiedoston että siinä olisi resot 640x480->1440x900 (eli laajakuva sekä 4:3) jotta toimisi kummallakin näytöllä suoraan..?

14
Hei,

Kuinka saan Audaciousin äänensäädön toimimaan OSS4:n kanssa? Kokeilin kyllä räplätä OSS-pluginin säätöjä, mutta ilman tulosta.

15
Hei,

Mitenhän tuon Gnomen yläpalkin oikealla olevan trayn takaisin (se johon tulevat ohjelmien pikkuvakkeet ym? Tuli vahingossa poistettua se..

Kiitos etukäteen

16
Käänsinpä tuosta äsken uusimman kernelin tähän Ubuntuun, kaikki meni hienosti mutta bootissa tuli ilmoitus että fglrx:lle ei onnistunut moduulin kääntö ja ettei kernelille löytynyt sopivaa moduulia tai jotain tälläistä. No totesinpa että kenties vika on 8.9 ajureissa ja asensin 8.10:t, mutta yhä bootatessa tulee sama ilmoitus eikä ajurit täten toimi. Mitenhän tässä nyt kannattaisi menetellä? Onko viisainta vain poistaa tämä kernel ja tyytyä käyttämään vanhaa (nopeutta hain tällä käännöksellä ja sitä sainkin hieman kun seurasin enkkufoorumin optimointiohjeita) vai onko tähän joku järkevä ratkaisu?

Kiitoksia etukäteen kaikille auttajille. :)

17
Laitealue / CD-asema ei mounttaannu (8.04) [RATKAISTU]
« : 29.09.08 - klo:20.22 »
Huomasin tuossa juuri äsken ettei CD-asema mounttaannu kun CD:n laittaa sisään, tsekkasin netistä apua ja kokeilin muuttaa fstab-tiedostosta /dev/hda:n tilalle /dev/scd0 netistä saatujen ohjeiden mukaan. Eipä auttanut, kokeilin mountata päätteeltä komennolla sudo mount /dev/scd0 mutta sanoo että
Koodia: [Valitse]
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/scd0,
       missing codepage or helper program, or other error
       In some cases useful info is found in syslog - try
       dmesg | tail  or so"
Mikähän tässä nyt on vialla, ainakin 7.04 ja 7.10 versioissa asema toimi vielä..en 8.04 päivittämisen jälkeen tarvinnut sitä heti joten asian huomaamisessa kesti hetki. Minulla on Grubin boottiasetuksissa tälle hardyn kernelille asetus pci=nomsi koska muuten järjestelmä jumiutuu bootissa initramfs-kohtaan, lieneekö tällä vaikutusta asiaan?
Nykyinen fstab
Koodia: [Valitse]
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sda7
UUID=8aef1f4b-238d-4a64-a73e-272f0e2c72a4 /               ext3    defaults,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda1
UUID=D080E09C80E089F4 /media/sda1     ntfs    defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sda5
UUID=3A44F45B44F41AF9 /media/sda5     ntfs    defaults,nls=utf8,umask=007,gid=46 0       1
# /dev/sda6
UUID=98e5399f-f8be-4b49-846f-3c60c0b4e615 none            swap    sw              0       0
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec 0       0

Sivuja: [1]