Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Rantarosvo

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Kannattaskohan siihen kokeilla sitä käyttäjätunnusta ja salasanaa mitä se kysyy.

2
Koti kansion varmuuskopiointi roottina aiheuttaa myös ihan kiitettävän oikeuksien muutos prosessin. Se kun ei aina onnistu niin että laittaa rastin ruutuun koskee kaikkia alikansioita yms.

Miten lienee ton sudoilun kanssa, onko siinä vastaavaa riskiä.

3
Banneja on aika paljon tullut. esim. täällä rhino nimimerkillä kirjottavalla on jo vissiin 5 tai 6 nicci menossa tuolla :) Onhan tosta ketjusta aika paljon viestejä poistettukkin.

4
Alla olevassa linkissä asiallisen oloista keskustelua KDE 4.2 uusista ominaisuuksista. Siis kaikista, ei pelkästään ulkonäköön liittyvissa.

http://www.tietokone.fi/foorumi/keskustelu.asp?threadid=72262&page=1&show=&areapage=

5
...mitä oleellista, siis funktionaalista, eroa on ”kansionäkymällä” ja ”kansiolla”? Kansionäkymäplasmoidihan nimenomaan näyttää sinulle jonkin kansion sisällön – siis ”avaa kansion”.

Mie näkisin ton kansionäkymän hakemistona tai sisällysluettelona josta voit klikata sitä kansiota, tiedostoa tai ohjelmaa jolle/jolla haluat tehdä jotain.

Samalla tavalla voisi kysyä mitä eroa on KDE 3.* työpöytää pyörittävällä ohjelmalla ja plasmalla. Kumpikin tekee samat asiat, eli pitää huolta työpöydän sisällöstä. Plasmalla voit räätälöidä työpöytää enemmän ja se muodostuu useasta pienemmästä ohjelmasta(widgetit) joista voit pyörittää juuri niitä mitä haluat.

6
Kyllä nelossarja on vakaa, olettaen että asentaa 4.1* sarjalaisen. En muista millon kaatu viimeks. Dolphin on monipuolinen ohjelma, kunhan alkujärkytyksestä selviää ja siihen vähän perehtyy. Perustoiminnot on aikalailla samanlaiset kun konguerorissa ja tehokkaampaa käyttöä varten voi asetuksista ottaa käyttöön monenlaista kivaa hyödykettä.

Ite en oo kokenut kaffeinea sekametelisopaksi. Pyörittää kaiken sen minkä tarvitseekin. Falshit pyörii selaimessa mplayer pluginilla.

Itseäni harmittaa eniten KAudioCreatorin puuttuminen, sillä K3b ei ole mikään rippaussofta enkä Gripiä tai muuta Gnome-ohjelmaa viitsisi käyttää.

Mitä ominaisuuksia rippausohjelmassa pitäisi teidän mielestä olla? Ihan vaan mielenkiinnosta kysyn. Miun mielestä K3b on huomattavasti monipuolisempi rippaajana kuin Grip. Hallitsee aika läjän eri tallennusformaatteja.


Voisitko ystävällisesti copypastata tähän sen kohdan missä olen näin sanonut.

Voiko homma olla helpompaa kuin, halutessasi ohjelman kuvakkeen työpöydälle raahaa se hiirellä K-valikosta siihen kansionäkymä lootaan. Jos haluat siihen tiedoston niin raahaa vaikka dolphinissa tai konguerorissa se tiedosto Desktop tiedoston päälle.

[...]

Näitä kansionäkymiä voi olla useita. Itselläni on koneella olevat musiikit omassa yhden kuvakkeen levyisessä näkymässä joka on koko ruudun korkuinen.

Ilmeisesti mie en osaa ilmaista itseäni ymmärrettävästi. Omasta mielestäni selitän tossa lainauksessa miten saa helpolla kuvakkeen työpöydälle(kansionäkymään) samoiten kansion, kun väitit sitä niin tolkuttoman vaikeaksi. Lisäksi totean että näitä kansionäkymiä voi olla työpöydällä useita ja niitä voi muokata minkäkokoiseksi haluaa.

Eli edelleen kaipaan tietoa siitä missä ja miten olen väittänyt plasman osaavan aukaista kansion.

Seuraava lainaus ovat omia sanomisiani tässä säikeessä

Lainaus
Kansionäkymä ja kansio on kaks ihan eri asiaa. Kun klikkaat kuvaketta tai kansiota kansionäkymässä, se aukasee ohjelman tai sen kansion. Kansio aukee esim. Dolphinissa

Alla olevasta lainauksesta ainakin minä sain sen kuvan että sinun mielestä kansio pitää saada auki työpöydälle ilman mitään ohjelmaa. Kyllähän nelosessa voi tehdä kaikki samat asiat kuin kolmosessakin. Esim. konguerorilla tai dolphinilla.

Verrattomasta edusta en tiedä, mutta miun mielestä kansion kuvaketta ja sitä että se on auki jossain ohjelmassa ei voi verrata keskenään.

Kansion kuvaketta? Minä tarkoitin auki olevaa kansiota. KDE 3:ssa voit lukita sen paikoilleen ja kiinnittää niin, että se näkyy kaikilla työpöydillä; voit poistaa siitä kehykset ja jopa estää sulkemisen. Kieltämättä tämä edellyttää jo monen asetuksen tekemistä, mutta lopputulos on hyvinkin kansionäkymäplasmoidin kaltainen.



7
Kyllä plasma on ohjelma, mutta kertoisitko miten se avaa kansion?

Itsehän sinä väitit Plasman pitävän kansioita auki työpöydälläsi. Minä taas en edelleenkään tiedä, mitä merkitystä on sillä, mikä ohjelma avaa mitäkin tai miten jokin toiminto konepellin alla toteutetaan, kunhan se toimii.

Voisitko ystävällisesti copypastata tähän sen kohdan missä olen näin sanonut.

8
??? Ainahan kansion avaa ”joku ohjelma”, on se sitten tiedostonhallintaohjelma tai Plasma. Vai eikö Plasma sinusta ole ”ohjelma”?

Kyllä plasma on ohjelma, mutta kertoisitko miten se avaa kansion? Miusta ainoa kansio jonka se avaa on desktop. Kaikki muut aukeaa Dolphinilla, Konguerorilla tms.

9
Suurin osa ihmisistä haluaa taistella pahaa vastaan. Osa ei kaihda keinoja ja osa haluaa tehdä sen laillisesti.
microsoft nähdään pahana ja haittaohjelmia tekevät ne jotka ei kaihda keinoja ja Linuxia ne jotka haluavat tehdä homman laillisesti.

Linuxille ei tehdä haittaohjelmia koska päämäärä on sama.

10
Rhino

Onko windows 98, windows XP, windows vista ja windows 7 eri käyttöjärjestelmiä?

11
Vielä kun sais tuulen nopeuden niin olisi täydellinen.

4.2 KDE:n saapi sääplasmoidin jossa on tuulennopeus. Saa jopa valita yksikön millä se sen ilmoittaa. Oon sitä tässä reilun viikon seuraillut ja ihan kohtuullisen hyvin se pitää paikkansa ilmatieteen laitoksen tietoihin verrattuna.

Ainoa joka on metsässä on ylälaidassa oleva symboli joka tuntuu olevan puolpilvinen aina. Eilenkin vaikka satoi lunta aikas reilusti :)

12
Verrattomasta edusta en tiedä, mutta miun mielestä kansion kuvaketta ja sitä että se on auki jossain ohjelmassa ei voi verrata keskenään.

Kansion kuvaketta? Minä tarkoitin auki olevaa kansiota. KDE 3:ssa voit lukita sen paikoilleen ja kiinnittää niin, että se näkyy kaikilla työpöydillä; voit poistaa siitä kehykset ja jopa estää sulkemisen. Kieltämättä tämä edellyttää jo monen asetuksen tekemistä, mutta lopputulos on hyvinkin kansionäkymäplasmoidin kaltainen.

Laittaisitko kuvankaappauksen tästä, miten pidät kansiota auki työpöydällä ilman että sen on avannut joku ohjelma.

Jos siulla todella on ongelmia raahata se kuvake siihen "lootaan" niin mielestäni on kaksi vaihtoehtoa joita kannattaa kokeilla. Käydä optikolla tai suurentaa se loota koko näytön kokoiseksi. Kyllä sen tietää missä se on, jos ei ihan sokea ole.

Paitsi että pitää tietää, ettei kansiota voi vetää työpöydälle, vaan se pitää vetää siihen ”lootaan”.

Ilmeisesti tässä tyhmäksi heittäytymisessä pitää olla joku idea. Jos ei ole, niin nää jutut rupee olemaan jo aika liki trollia. Ei hirveesti tarvia älynlahjoja olla kun oivaltaa, että jos se kuvake ei siihen "lootan" ulkopuolelle suostu tarttumaan, niin kokeilee siihen lootaan sisälle missä ne muutkin kuvakkeet on. Niitähän sinne tulee oletuksena jo muutama.

Ajan nyt takaa sitä, etten vieläkään ymmärrä, mikä oli varsinainen syy keksiä KDE 4:ssa pyörä uudestaan. Työpöydät ovat käyttäytyneet jokseenkin yhdenmukaisella tavalla useammissa käyttiksissä ja ympäristöissä tähän asti, nyt KDE 4 tuntuu palaavan kauas historiaan.

Eli se että, voit sisällyttää työpöydälle toimintoja yhtä paljon kuin usealle työpöydälle vaikkapa vanhemmissa KDE:issä on pyörän keksimistä uudelleen ja historiaan palaamista. Aika persoonallinen näkemys :)

Rosmon mielestä hyviä puolia ja parannuksia KDE 4 työpöydällä. (Osa toimii muillakin)
  • Ei oo pakko käyttää jos ei tykkää
  • Voi käyttää ristiin vanhemman version kanssa
  • Voit räätälöidä alapalkkiin just ne kuvakkeet ja tiedot mitä haluat. Jos haluat työpöydän ilman yhtään kuvaketta, alapalkkia yms. Sekin onnistuu
  • Voit liittää samat tiedot ja plasmoidit työpöydälle tai tehtäväpalkkiin
  • Useampaa näyttöä käyttäessä voi räätälöidä vaikka joka näytölle omanlaisen palkin ja työpöydän ilman että sen sisältö muuttaa ulkonäköä esim. kuvakkeen lisäämisestä.
  • Saat kansionäkymän haluamastasi paikasta, esim. kotikansiosta josta pääset suoraan siihen kansioon nopeasti kuin haluat(verrattuna home->dokumentit->hilavitkuttimet->vitkutin2009turbo
  • Voit suodattaa kansionäkymään näkyviksi haluamasi tiedostotyypit(vaikkapa musiikit kansioissa ja näkyvissä soittolistat joita klikkaamalla aukeaa se haluttu levy. Kansiot ei siis näy ollenkaan)
  • Voit asentaa työpöydälle tai alapalkkiin(ylä,sivu) useita kelloja joista jokainen voi käydä eri aikaa. Vaikka jokaiselle aikavyöhykkeelle omansa. Itselläni radioharrastajana Suomen ajan lisänä UTC-aika
  • Saa plasmoideja joista oikeasti on jotain hyötyä
  • Saa merkistö plasmoidin josta löytyy hiirellä klikkaamalla se merkki jota ei näppäimistöltä satu löytämään
  • Saa Viivi ja Wagner sarjakuva (KDE4.2)

13
Lainaus
Työpöytä kansionäkymä on "virtuaalinen" työpöytä joka sisältää linkit niihin tiedostoihin ja ohjelmiin. Samanlaisen voit tehdä mistä tahansa tietokoneen kansiosta.

Mutta mikä on se verraton etu siihen, että avaan kansion ja jätän sen auki? (Ikkunanhan voi niin KDE 3:ssa kuin Gnomessakin määrätä ”tahmeaksi” eli pysymään kaikilla virtuaalityöpöydillä.)

Verrattomasta edusta en tiedä, mutta miun mielestä kansion kuvaketta ja sitä että se on auki jossain ohjelmassa ei voi verrata keskenään.

En pidä itseäni KDE konkarina, mutta olen sitä oppinut käyttämään tän 6v aikana ko se on käytössäni ollut.

Jos siulla todella on ongelmia raahata se kuvake siihen "lootaan" niin mielestäni on kaksi vaihtoehtoa joita kannattaa kokeilla. Käydä optikolla tai suurentaa se loota koko näytön kokoiseksi. Kyllä sen tietää missä se on, jos ei ihan sokea ole. Kyseessä ei kuitenkaan oo mikään salatiede.

14
OpenSusessa toi työpöydän kansionäkymä pullahtaa tohon ihan automaattisesti. Jos näin ei tapahdu kubuntussa,

Kyllä niin tapahtuu Kubuntussakin: se kansioplasmoidi on oletusarvoisesti käynnissä.

Mikähän se ongelma nyt sitten oikeesti on? Aikaisemmassa viestissä itket sitä miten vaikeaksi on tehty kuvakkeiden ja tiedostojen saaminen työpöydälle. Nyt sitten paljastuu että homma toimii niin helposti kun pitääkin  ::)

Voiko homma olla helpompaa kuin, halutessasi ohjelman kuvakkeen työpöydälle raahaa se hiirellä K-valikosta siihen kansionäkymä lootaan. Jos haluat siihen tiedoston niin raahaa vaikka dolphinissa tai konguerorissa se tiedosto Desktop tiedoston päälle.

Kansionäkymä "lootan" voit tehdä sopivan kokoiseksi vaikka siinä olis 500 kuvaketta tai kansiota. Samat asiat mitkä on tossa lootassa, on 3.5* puolella työpöydällä ja päinvastoin.

Näitä kansionäkymiä voi olla useita. Itselläni on koneella olevat musiikit omassa yhden kuvakkeen levyisessä näkymässä joka on koko ruudun korkuinen. Se sisältää lähemmäs sata kuvaketta ja ne on määritelty aukeamaan musiikkisoittimessa. Siitä on erittäin helppo klikata mieleinen levy soimaan kun siihen tulee vierityspalkki automaattisesti.

On aivan sama kuinka paljon niitä levyjä on "loota" pysyy saman kokoisena.
Kyseinen näkymä näyttää /musiikki kovalevyn sisällön, jolloin ne kuvakkeet tulee automaattisesti siihen näkymään, jos lisään tai poistan musiikkia kyseiselle kovalevyltä. Voisin tehdä viereen toisen samanlaisen näkymän ja määritellä ne aukeamaan eri ohjelmalla. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Samanlaiset näkymälootat on kotikansiostani ja työpöydästä.


Lainaus
Kansionäkymä ja kansio on kaks ihan eri asiaa. Kun klikkaat kuvaketta tai kansiota kansionäkymässä, se aukasee ohjelman tai sen kansion.

”Kaksi ihan eri asiaa”?! Jos Dolphinissa nakautan kuvaketta tai kansiota, se aukaisee ohjelman tai sen kansion. Eli täsmälleen sama toiminta. (Kansiohan voi avautua joko samaan ikkunaan tai uuteen ikkunaan useimmissa tiedostonhallintasovelluksissa.)

Työpöytä kansionäkymä on "virtuaalinen" työpöytä joka sisältää linkit niihin tiedostoihin ja ohjelmiin. Samanlaisen voit tehdä mistä tahansa tietokoneen kansiosta.

Siihen KDE:en todella kannattaa perehtyä ennen kuin rupeaa keuhkoamaan sen puutteista, jotka on 99.9% omaa keksintöäsi. Muista se että sinun tapasi ei ole se ainoa oikea tapa. Muut voi haluta tehdä asiat eri tavalla.

15
On tohon Plasman työpöydälle pystynyt tallentamaan koko ajan tavaraa. Klikkaa hiiren kakkosta työpöydän päällä ja asentaa kansionäkymä widgetin.

Toisin sanoen: ennen pystyi työpöydälle tallentamaan tavaraa eikä siitä nostettu isompaa meteliä, nyt täytyy ensin lisätä työpöydälle ylimääräinen vitkutin, jolla saat saman ominaisuuden – ja siitä pitäisi hihkua ja pomppia riemustako? Haloo!

Juu, haloo vaan ittelles. OpenSusessa toi työpöydän kansionäkymä pullahtaa tohon ihan automaattisesti. Jos näin ei tapahdu kubuntussa, ei ehkä oo kyse KDE:n viasta/ puuttuvasta ominaisuudesta vaan ubuntun suorittamasta KDE:n raiskauksesta. Tästähän on esimerkkejä pilvin pimein.

Kansionäkymä ja kansio on kaks ihan eri asiaa. Kun klikkaat kuvaketta tai kansiota kansionäkymässä, se aukasee ohjelman tai sen kansion. Kansio aukee esim. Dolphinissa

16
On tohon Plasman työpöydälle pystynyt tallentamaan koko ajan tavaraa. Klikkaa hiiren kakkosta työpöydän päällä ja asentaa kansionäkymä widgetin. Valitsee siihen asetuksista työpöydän niin näkyy kaikki mitä siellä on.

Itellä on vastaava kansionäkymä kotikansiosta ja kovalevystä missä sijatsee musiikit. Mielestäni ihan näppärä kun saa haluamansa kokoiselle alueelle työpöydällä satoja kuvakkeita/ tiedostoja yms.

Jos samalla koneella on 3.5* KDE niin ton työpöytä kansionäkymän kamat näkyy siellä työpöydällä ihan normaalisti. Eli ei tarvii erikseen muokkailla siellä mitään, jos vaihtelee KDE:tä

17
Riitelyhaluttomuudesta kertonee sekin jotain että 4,5v saman katon alla asuneen vaimoni kanssa en ole koskaan riidellyt. Puolet kunniasta toki kuuluu vaimolleni :))

Pitänyt sinut tossun alla niin ettet uskalla edes vikistä... ;)

Kun oliskin  ;D

No nyt OT loppuu miun osalta

18
Enkä myöskään väitä että kaikki windowsin käyttäjät olisivat fanaattisia. Ainoastaan pieni osa.

Varsin pieni osa – paljon pienempi osa kuin Linuxin käyttäjistä.

Olen samaa mieltä. Fanaattisia windowskäyttäjiä on promilleluokkaa kaikista käyttäjistä, kun Linuxin kohdalla puhutaan kymmenistä prosenteista. Lukumääräsestikkin menee Linux fanaatikot ohi vaikka tilastojen mukaan käyttisten suosiolla on vielä "pieni" ero ;)

Tuputtaminen ei vaan ole se oikea tapa tarjota vaihtoehtoa. Ihmisen pitää itse kokea ettei se käytössä oleva käyttis sovellu hänelle ja ruveta itse etsimään parempaa. Tässä vaiheessa voi ehdotella vaihtoehtoja ja rohkaista niiden kokeiluun. "faktojen" esittäminen ja tuputtaminen ei edelleenkään kannata.


Huomasit varmaan viestin lopussa kysymysmerkin?
Ja jos olet lukenut viestejäni, huomaisit etten minäkään ole väittänyt mitään toista paremmaksi.
Sillä ole mitään väliä mitä käyttöjärjestelmää käyttää, ihmiset vetävät sen herneen nenään helposti mistä vaan.

Huomasin kyllä ja tulkitsin sen "provo" koukuksi johon ei halunnut tarttua ;)

Miksi pitää taistella jonkin toisen jakelun ylivertaisuudesta toisiin nähden?

Hyvä kysymys! Kerroppa itse, kun nyt vedit ubuntun/ Susen tähän mukaan?

Vedinkö? Edelleen siellä oli se kysymysmerkki.
Nopeasti sen käsityksen sai kun seurasi sitä openSUSE saatavilla keskustelua, varsin helposti jokainen puolustaa sitä omaa mielipidettään, niinkuin joka asiassa, kunnes tulee tieto paremmasta. (Niin ubuntun kuin susen käyttäjät, vai oletko eri mieltä asiasta?)

Kyllä toi on helposti tulkittavissa niin. Selkeesti olet tietoinen mitä käyttöjärjestelmää mie käytän, kun osasit sen vetää siihen ubuntun rinnalle. Mie en muista toisten nimimerkkejä kovinkaan hyvin ja täydyn rehellisyyden nimissä sanoa ettei miulla oo minkäänlaista muistikuvaa siun kirjotustyylistä.

Siitä olen samaa mieltä että distrosota syttyy aika helposti ja OpenSuseakin puolustettiin. Tottakai jokainen haluaa kertoa siitä distrosta jota tykkää käyttää, koska siitä ja sen ominaisuuksista tietää eniten.

Kärkkäässä arvostelussa sen sijaan ei ole mitään rakentavaa. Kyseisessä säikeessäkin tuli moitteita asioista jotka todellisuudessa löytyy kun vähän viitsii perehtyä tai ne on vaan toteutettu eri tavalla kuin ubuntussa.

Sen tiedän että sanon oman mielipiteeni suoraan. On kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka eivät halua kuulla minun mielipidettä ja pieni porukka niitä jotka sitä arvostavat. En myöskään osaa ilmaista itseäni kirjoittamalla niin ettei syntyisi väärinkäsityksiä.

Väittäävät että olen oikeasti hyvinkin suvaitsevainen ja rauhallinen ihminen. Riitelyhaluttomuudesta kertonee sekin jotain että 4,5v saman katon alla asuneen vaimoni kanssa en ole koskaan riidellyt. Puolet kunniasta toki kuuluu vaimolleni :))

19
Niin, melko suora mielipide, susen paremmuudesta verrattuna ubuntuun.. Vai ?

Omasta mielestäni en ole tässä keskustelussa väittänyt mitään käyttistä toista paremmaksi. Käytän pääsääntöisesti sitä mikä on minun mielestä paras. En ole kuitenkaan tuonut sitä julki tässä keskustelussa millään lailla.
Laitoin loppuun kommentin etten tarkoita windowsia, koska sen fanaattiset käyttäjät vetävät niin herkästi vääriä johtopäätöksiä ja herneitä nenään. ubuntu olis ilmeisesti pitänyt mainita myös.

Enkä myöskään väitä että kaikki windowsin käyttäjät olisivat fanaattisia. Ainoastaan pieni osa.


Miksi pitää taistella jonkin toisen jakelun ylivertaisuudesta toisiin nähden?

Hyvä kysymys! Kerroppa itse, kun nyt vedit ubuntun/ Susen tähän mukaan?

Tätähän siis tapahtuu joidenkin "vielä kehitysasteella olevien henkilöiden toimesta"

Pitääkö tästä päätellä se, että sinä olet vielä "kehitysasteella" vai annatko lisäinfoa. Ilman tota ubuntu/Suse vetoa olisin tämän kyllä ymmärtänyt ;)

20
Jos haluaisin tietää, jos kiinnostaisi, menisin ko. käyttöjärjestelmän foorumille.

Mistäs semmonen löytyy ;)

En tarkota suoli24 tietotekniikka foorumia vaan oikeata windowsiin keskittyvää. Siis vastaavaa kuin Linux jakeluitten foorumit.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8