Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: 1 ... 37 38 [39] 40 41
761

Hyvä ajatus!

Nyt näyttäisi toimivan 2.6.24-22 ytimellä. (Koneessa olikin siis Hardy, muistin väärin. Mutta ongelma oli oikein!)

Jos ongelma nyt ratkeaa tällä vanhemmalla ytimellä, herää tietysti kysymys, mitä haittaa vanhemmasta ytimestä on muuten, pääsevätkö virukset nyt koneeseeni. Toivottavasti ytimien kanssa ei ole Windows-ilmiö, jolloin kaikki uudempi on aina paljon raskaampaa.

teele

762
Vanhassa Dell 510-koneessa on toiminut Ubuntu oikein hyvin, mutta jonkun Hardyn päivityksen jälkeen se alkoi kuumentua, ja sitten se jumahtaakin muutaman minuutin jälkeen. Esim. näytön alla oleva kannen alareuna on melko kuuma.

Olisikohan jossain ytimessä tullut jotain uusia usein suoritettavia taustakomentoja tai jotain muuta vastaavaa, tai onko tiedossa, että Gnomen grafiikka olisi muuttunut jotenkin raskaammaksi.

Hmm, nyt kun muistelen saattaa olla, että koneessa ei enää pyöri tuuletin, olisiko jotain acpi tai bios-asetuksia, jotka voisivat muuttua päivityksen yhteydessä.

Taas muistini mukaan, kone toimii ihan hyvin Hardyn vanhalla asennuslevyllä, jossa siis voi olla jotain vanhempaa, esim. ydinversio tai jotain muuta.

teele

763
Yritin saada vanhaa hp deskjetiä toimimaan jauntylla, ja päädyin tietoon, että ongelmana on rinnakkaisportin tunnistaminen. Ydin ei ehkä tunnista sitä (jos nyt ymmärsin oikein ulkomaankielisiä sivuja). Hardyssä kirjoitin toimi.

Onkohan kellään mitään laitetta karmicissa rinnakkaisportissa toiminnassa? En oikein uskaltaisi vielä päivitellä, mutta toimiva rinnakkaisportti olisi hyvä lisäperuste.

teele

764
Mitä ajattelette, minkälainen formaatti olisi hyvä, jos yrittäisimme käynnistellä tästä aiheesta jonkinlaista työpajaa tai opintopiiriä, tms?


Työpaja on hyvä ajatus.

Itselläni oli jokin aika sitten qt:n virallinen (oppi)kirja lainassa, mutta en ehtinyt silloin paljonkaan asiaan perehtymään. Sain tehdyksi vain pari koeohjelmaa.

Yksi tapa on aloittaa jonkun sopivan helpon ohjelman suunnittelu ja teko. Perusjuttuna kokeilin sellaista ohjelmaa, jossa on taulukko ja taulukon jotkin arvot muuttuvat, kun taulukossa olevia lähtöarvosoluja muutetaan. Sitten arvoista voisi vielä piirtää kuvion. (ehkäpä onnistun vielä kaivamaan vanhat kyhäelmäni vielä jostain, mutta en enää muista, millaiseen ongelmaan homma tyssäsi)

Jos tällainen taulukkohanke tuntuu sopivalta, niin siitä on helppo aloittaa. Miten siis taulukko pystyyn qt:llä ja siitä sitten eteen päin, onnistuuko helposti qt-designerillä, vai kannattaako tehdä koodilla jne....

Homma käyntiin?

t. teele


765
Ubuntu tietokoneissa / Vs: HTML-editori Jauntyyn?
« : 21.10.09 - klo:20.05 »

Kiitos tiedoista!  Seamonkey on nyt haettu pakettivarastoista ja kokeilussa.

teele

766
Ubuntu tietokoneissa / Blue tooth Jauntyssa
« : 21.10.09 - klo:19.42 »

Olen hankkimassa uutta puhelinta, jossa on nyt bluetoothkin, ja haluaisin tietää, miten Jauntyssa otetaan yhteys ja käytetään bluetooth-puhelinta. (löysin sudo apt-get install gnome-vfs-obexftp -ohjeen, mutta se on jo pari vuotta vanha, miten nykyään)

Eli siis haen paketin, asennan ja käynnistän sen sitten, kun puhelin on bluetoothilla? Sitten vain selaan phelimen tiedostoja???

teele

767
Ubuntu tietokoneissa / HTML-editori Jauntyyn?
« : 21.10.09 - klo:19.12 »

Ajattelin taas kokeeksi siirtyä editoripohjaiseen sivustojen tekoon, ja sitä varten olisi joku mukava editori tarpeen.

Selailtuani aiheesta nettiä, alkoi näyttää siltä, että, Kompozerissa on jotain qt:stä johtuvaa häikkää juuri Jauntyn kanssa, Quantan lataus ei tunnu onnistuvan (ehkä nettitikun takia) ja Blue fishiä en tunne. Onkohan Eclipse html-käyttöön vapaan koodin ohjelmia, muistaakseni siellä oli jotain tekijänoikeuslausekkeita, kun katselin sitä googlen kautta.

Kysymys siis lyhykäisyydessään: Mistä html-editori Jauntyyn.

teele

768

Nyt meni ehkä vähän väärin päin, mutta kun en saanut päivityksiä menemään, kirjoitin tämän säikeen ekan kysymyksen. Sitten väliajalla lueskelin muita kysymyksiä ja löysin pari säiettä aikaisemmin olevan aiheen

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29317.0

jossa neuvottiin tekemään

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Tein niin, ja päivitykset sujuivat ongelmitta.

Eli yllä olevat komennot ilmeisesti uudistivat myös apt-get/sources.list -tiedostoa?? (eli sitä ei kai voi enää lähettää siinä kunnossa, kun ne varoitukset tulivat?)

teele

769

Eli otsikon varoitus tulee, kun yritän asentaa tarjottuja päivityksiä.

sources.list -tiedostossani on ilmeisesti jotain liikaa, mutta en ole koskaan ollut oikein perillä pakettivarastotiedoston rakenteesta, joten yksinkertaisinta olisi varmasti vaihtaa koko tiedosto normaaliksi Jauntyn pakettivarastotiedostoksi. Muistaakseni en ole asennellut mitään "ylimääräistä", enkä oikein enää muista, mistä ylimääräiset osoitteet ovat alunperin peräisin. 

Mutta nyt siis tarvinnen perusmuotoisen Jauntyn pakettivarastotiedoston. Mistähän sen saisi kätevimmin. Tai jos on olemassa jokin muu konsti ylimääräisten karsimiseksi, niin sekin olisi hyödyllinen tieto.

teele

770
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 24.09.09 - klo:17.59 »
Omat kokemukseni ovat vähän samanlaisia kuin Timskulla pari viestiä aiemmin: Päivitys takkuilee, mutta muuten netti toimii hyvin. En tosin ole yrittänyt katsella mitään videoita tms, vaan lataillut tavallisia nettisivuja kokeeksi päivityksen jumittaessa, Ja kokemuksia nettitikun kanssa on vain Jauntyllä.

Mitään vertailutuloksia toisesta liittymäkortista tai toisesta nettitikusta samanaikaisesti ei itselläni valitettavasti ole.

(Huawei 160 E -kortissahan on valo, joka ilmoittaa yhteysnopeuden eli kentän. Vihreä tavallisella gsm:llä ja sininen ilmeisesti 3-g:llä. Kenttä vaihtuu silloin tällöin, joskus pitkiksikin ajoiksi. En vain ole huomannut mitään ulkoista syytä vaihtumiseen, sadetta tms. sääilmiötä, ja tikkukin on olut ihan samassa paikassa. Olisikohan niin, että Saunalahti vaihtelee tehojaan tai laittaa joitan antenneja pois käytöstä jopa päivittäin. Tämä ei oikeastaan kuulu tähän säikeeseen, mutta tuli vain mieleen tikun palaessa vihreällä tuskattuvan kauan. )

teele

teele

771
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 20.09.09 - klo:19.58 »
Tässä olisi toinen esimerkki päivityksestä, joka ei meinaa tulla perille

Tiedostoa http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/multiverse/s/sun-java6/sun-java6-jre_6-16-0ubuntu1.9.04_all.deb ei voi noutaa
 
Tämä päivitys on ollut jo kauan roikkumassa, ja olen yrittänyt sitä monta kertaa. Joskus olen jättänyt sen pitkiksi ajoiksi taustalle, ja nyt näyttää, että 97% on tullut. (ubuntu kai varastoi osaksi haettuja paketteja)

Jotkut paketit tulevat perillle ihan normaalisti. Ja netti toimii muuten. Jopa nopeammin kuin vanhalla hitaalla verkkoyhteydelläni.

Muok.
Kun päivitys oli ollut taustalla tänäänkin tunteja, se vihdoin siirtyi kokonaan ja päivitys tapahtui sitten ihan hetkessä. Normaalisti vain ehkä 3 tai viisi minuuttia kestävään lataukseen meni (ainakin) useita tunteja.

teele

772
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 19.09.09 - klo:20.00 »
Seurasin Alpertin kalpeaa aavistusta, ja päivitykset tulivat perille simsalapim, kun kokeilin niitä heti perään.

Tämä on nyt tällainen väliaikatieto, kokeilen vielä toisella koneella, kunhan saan sen käsiini.

teele

773
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 19.09.09 - klo:18.34 »
Muistelisin, että jo kesällä yhteys toimi muuten hyvin, vaikka päivitykset takkuilivat. Kokeilin latailemalla ihan tavallisia nettisivuja, kun päivitys näytti jumittuvan.

Nyt olisi esimerkisksi tarjolla libopenexr6-päivitys, mutta se ei tule läpi. Tämä vain esimerkkinä, jos siitä olisi apua ongelman selvittelyssä. (cupsit eivät siis ole ainoa, joka jumahtaa).

teele

774
Laitealue / Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 17.09.09 - klo:18.57 »

Sama ongelma on ollut esillä jo kesällä, mutta törmään siihen aina uudestaan.

Nettitikulla ei näytä saavan kaikkia päivityksiä tulemaan läpi. Nettitikun nopeus on ihan hyvä verrattuna vanhaan lankaliittymääni, jossa ei ollut ongelmia päivitysten kanssa.

Luulisin, että päivitysten tulo katkeaa aina jostain syystä jonkun vasteviiveen tms takia. Päivitystenhallintahan yrittää resumella itsestään joskus uudestaan, mutta kaikissa paketeissa se ei näytä onnistuvan.

Yksi esimerkki ovat cupsin päivitykset. Ne eivät tule läpi.

Jos asialle voi tehdä jotain Ubuntun pakettivarastoissa, säätää yhteysasetuksia tai jotain muuta, toivoisin, että asiaan kiinnitettäisiin huomiota. Toiset paketithan tulevat läpi hienosti, mutta jotkut eivät.

Jos ongelma johtuu Saunalahdesta, niin millä tavalla voisin yksilöidä ja perustella valitusta.

teele

775

Koneessa on tavallinen perus-jaunty, jonka mukana asentuu networkmanager. Sen kanssa voi helposti käyttää nettitikkua, mutta se ei tunnista lähiverkkoa. Lähiverkkoa voi käyttää, kun asentaa esim. wicd-ohjelman. Mutta networkmanager ja wicd eivät sovi yhteen. Kun asennan wicd:n se poistaa networkmanagerin ja päinvastoin.

Olisiko mitään keinoa saada networkmanager tunnistamaan lähiverkot? Tietysti voisi yrittää toisin päinkin eli koittaa saada wicd tunnistamaan nettitikun, mutta koska networkmanager on jo perusasetuksissa, niin se olisi kai vähän standardimpi tapa.

teele

776
Laitealue / Vs: Tulostimen asennusongelma HP Laserjet 6L
« : 01.09.09 - klo:11.31 »
Näyttäisi siltä, että tämä kirjoittimen löytymättömyys on aika sama ongelma kuin tällä palstalla oleva HP deskjet -ongelmakin. Jaunty ei siis löydä kirjoitinta, ja hplip on kokeiltu. Oma deskjet 500 on kiinni rinnakkaisportissa ja niin taitaa tämä laserjettikin olla.

Hardyssa on ainakin deskjet toiminut. Laserjetistä en tiedä.

Mitenhän tästä pääsisi eteen päin?

teele

777

Näyttäisi siltä, että oma kirjoittimen löytymättömyys on aika sama ongelma kuin tällä palstalla oleva HP laserjet -ongelmakin. Jaunty ei siis löydä kirjoitinta, ja hplip on kokeiltu. Oma deskjet 500 on kiinni rinnakkaisportissa ja niin taitaa laserjettikin olevan (jos muistan oikein toista keskustelusäiettä).

Hardyssa on ainakin deskjet toiminut. Laserjetistä en tiedä.

Mitenhän tästä pääsisi eteen päin?

teele

778
Laitealue / Vs: Jaunty ja hp deskjet 500 (ei löydy)
« : 29.08.09 - klo:13.23 »
Kiitos vihjeestä, käväisin katsomassa hplip-ohjainta,  mutta kun kerroin Ubuntun version, lataaja ilmoitti Ubuntun jo tukevan sitä.

http://hplipopensource.com/hplip-web/install_wizard/index.html

Uusi versio korjaisi vain ehkä joitain virheitä. En siis vielä ruvennut asentelemaan uutta ajuriohjelmaa.

Tässä vaiheessa olisi kai hyvä tarkistaa, että HP on oikealla tavalla liitetty (vaikka näin se on aina ennenkin ollut). Olisiko jotain mukavaa päätekomentoa, joka lähettäisi jotain tekstiä kirjoittimen porttiin ja jolla voisi nähdä, että kirjoitin on hereillä ja että piuha toimii?

Kirjoittimessa ei Linux printingin mukaan ole automaattista tunnistustoimintoa (jos oikein ymmärsin).

Eli joku päätekomento jonkun sopivan kirjoitinkäskyn lähettämiseksi olisi ehkä kiinnostava. En kyllä tiedä, ymmärtääkö kirjoitin pstscriptiä vai mitä, ehkä hpgl:ää.

teele

779
Laitealue / Vs: IBM Netvista ja äänet
« : 29.08.09 - klo:11.58 »

Täälläkin on vanha netvista, jossa eivät äänet kuuluneet kunnolla. Mutta kun päivitin Jauntyyn, äänet korjaantuivat itsestään, ja nyt kaikki toimii hyvin.

Eli nyt kun olet päivittänyt Jauntyyn, ongelmasi lienee jo ratkennut?

teele

780
Laitealue / Jaunty ja hp deskjet 500 (ei löydy)
« : 29.08.09 - klo:11.37 »

Koneessa on tavallinen Jaunty ja yhtä tavallinen hp deskjet 500 -tulostin, mutta Jaunty ei näytä löytävän tulostinta.

Kun yritän asennella tulostinta, vaihtoehdot ovat sarjaportit 1 ja 2, verkkotulostin tai muu. Olen valinnut sarjaportin (vaikka joskus kirjoitin porttia on kai sanottu rinnakkaisportiksikin, se on siis se moninapainen paksuhko kaapeli isossa liittimessä).

Kun yritän tulostaa testisivun, Jaunty ilmoittaa, että työ on lähtenyt, sitä käsitellään, ja vieläpä valmistumisestakin ilmoitetaan, mutta tuolstimessa ei tapahdu mitään.

Hardy on toiminut ihan hyvin, ja ennen on tulostamien aina onnistunut.

Mitenhän tässä alkaisi jäljittämään ongelman syytä?

teele

Sivuja: 1 ... 37 38 [39] 40 41