Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27
481
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 20.09.09 - klo:19.58 »
Tässä olisi toinen esimerkki päivityksestä, joka ei meinaa tulla perille

Tiedostoa http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/multiverse/s/sun-java6/sun-java6-jre_6-16-0ubuntu1.9.04_all.deb ei voi noutaa
 
Tämä päivitys on ollut jo kauan roikkumassa, ja olen yrittänyt sitä monta kertaa. Joskus olen jättänyt sen pitkiksi ajoiksi taustalle, ja nyt näyttää, että 97% on tullut. (ubuntu kai varastoi osaksi haettuja paketteja)

Jotkut paketit tulevat perillle ihan normaalisti. Ja netti toimii muuten. Jopa nopeammin kuin vanhalla hitaalla verkkoyhteydelläni.

Muok.
Kun päivitys oli ollut taustalla tänäänkin tunteja, se vihdoin siirtyi kokonaan ja päivitys tapahtui sitten ihan hetkessä. Normaalisti vain ehkä 3 tai viisi minuuttia kestävään lataukseen meni (ainakin) useita tunteja.

teele

482
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 19.09.09 - klo:20.00 »
Seurasin Alpertin kalpeaa aavistusta, ja päivitykset tulivat perille simsalapim, kun kokeilin niitä heti perään.

Tämä on nyt tällainen väliaikatieto, kokeilen vielä toisella koneella, kunhan saan sen käsiini.

teele

483
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 19.09.09 - klo:18.34 »
Muistelisin, että jo kesällä yhteys toimi muuten hyvin, vaikka päivitykset takkuilivat. Kokeilin latailemalla ihan tavallisia nettisivuja, kun päivitys näytti jumittuvan.

Nyt olisi esimerkisksi tarjolla libopenexr6-päivitys, mutta se ei tule läpi. Tämä vain esimerkkinä, jos siitä olisi apua ongelman selvittelyssä. (cupsit eivät siis ole ainoa, joka jumahtaa).

teele

484
Laitealue / Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 17.09.09 - klo:18.57 »

Sama ongelma on ollut esillä jo kesällä, mutta törmään siihen aina uudestaan.

Nettitikulla ei näytä saavan kaikkia päivityksiä tulemaan läpi. Nettitikun nopeus on ihan hyvä verrattuna vanhaan lankaliittymääni, jossa ei ollut ongelmia päivitysten kanssa.

Luulisin, että päivitysten tulo katkeaa aina jostain syystä jonkun vasteviiveen tms takia. Päivitystenhallintahan yrittää resumella itsestään joskus uudestaan, mutta kaikissa paketeissa se ei näytä onnistuvan.

Yksi esimerkki ovat cupsin päivitykset. Ne eivät tule läpi.

Jos asialle voi tehdä jotain Ubuntun pakettivarastoissa, säätää yhteysasetuksia tai jotain muuta, toivoisin, että asiaan kiinnitettäisiin huomiota. Toiset paketithan tulevat läpi hienosti, mutta jotkut eivät.

Jos ongelma johtuu Saunalahdesta, niin millä tavalla voisin yksilöidä ja perustella valitusta.

teele

485

Koneessa on tavallinen perus-jaunty, jonka mukana asentuu networkmanager. Sen kanssa voi helposti käyttää nettitikkua, mutta se ei tunnista lähiverkkoa. Lähiverkkoa voi käyttää, kun asentaa esim. wicd-ohjelman. Mutta networkmanager ja wicd eivät sovi yhteen. Kun asennan wicd:n se poistaa networkmanagerin ja päinvastoin.

Olisiko mitään keinoa saada networkmanager tunnistamaan lähiverkot? Tietysti voisi yrittää toisin päinkin eli koittaa saada wicd tunnistamaan nettitikun, mutta koska networkmanager on jo perusasetuksissa, niin se olisi kai vähän standardimpi tapa.

teele

486
Laitealue / Vs: Tulostimen asennusongelma HP Laserjet 6L
« : 01.09.09 - klo:11.31 »
Näyttäisi siltä, että tämä kirjoittimen löytymättömyys on aika sama ongelma kuin tällä palstalla oleva HP deskjet -ongelmakin. Jaunty ei siis löydä kirjoitinta, ja hplip on kokeiltu. Oma deskjet 500 on kiinni rinnakkaisportissa ja niin taitaa tämä laserjettikin olla.

Hardyssa on ainakin deskjet toiminut. Laserjetistä en tiedä.

Mitenhän tästä pääsisi eteen päin?

teele

487

Näyttäisi siltä, että oma kirjoittimen löytymättömyys on aika sama ongelma kuin tällä palstalla oleva HP laserjet -ongelmakin. Jaunty ei siis löydä kirjoitinta, ja hplip on kokeiltu. Oma deskjet 500 on kiinni rinnakkaisportissa ja niin taitaa laserjettikin olevan (jos muistan oikein toista keskustelusäiettä).

Hardyssa on ainakin deskjet toiminut. Laserjetistä en tiedä.

Mitenhän tästä pääsisi eteen päin?

teele

488
Laitealue / Vs: Jaunty ja hp deskjet 500 (ei löydy)
« : 29.08.09 - klo:13.23 »
Kiitos vihjeestä, käväisin katsomassa hplip-ohjainta,  mutta kun kerroin Ubuntun version, lataaja ilmoitti Ubuntun jo tukevan sitä.

http://hplipopensource.com/hplip-web/install_wizard/index.html

Uusi versio korjaisi vain ehkä joitain virheitä. En siis vielä ruvennut asentelemaan uutta ajuriohjelmaa.

Tässä vaiheessa olisi kai hyvä tarkistaa, että HP on oikealla tavalla liitetty (vaikka näin se on aina ennenkin ollut). Olisiko jotain mukavaa päätekomentoa, joka lähettäisi jotain tekstiä kirjoittimen porttiin ja jolla voisi nähdä, että kirjoitin on hereillä ja että piuha toimii?

Kirjoittimessa ei Linux printingin mukaan ole automaattista tunnistustoimintoa (jos oikein ymmärsin).

Eli joku päätekomento jonkun sopivan kirjoitinkäskyn lähettämiseksi olisi ehkä kiinnostava. En kyllä tiedä, ymmärtääkö kirjoitin pstscriptiä vai mitä, ehkä hpgl:ää.

teele

489
Laitealue / Vs: IBM Netvista ja äänet
« : 29.08.09 - klo:11.58 »

Täälläkin on vanha netvista, jossa eivät äänet kuuluneet kunnolla. Mutta kun päivitin Jauntyyn, äänet korjaantuivat itsestään, ja nyt kaikki toimii hyvin.

Eli nyt kun olet päivittänyt Jauntyyn, ongelmasi lienee jo ratkennut?

teele

490
Laitealue / Jaunty ja hp deskjet 500 (ei löydy)
« : 29.08.09 - klo:11.37 »

Koneessa on tavallinen Jaunty ja yhtä tavallinen hp deskjet 500 -tulostin, mutta Jaunty ei näytä löytävän tulostinta.

Kun yritän asennella tulostinta, vaihtoehdot ovat sarjaportit 1 ja 2, verkkotulostin tai muu. Olen valinnut sarjaportin (vaikka joskus kirjoitin porttia on kai sanottu rinnakkaisportiksikin, se on siis se moninapainen paksuhko kaapeli isossa liittimessä).

Kun yritän tulostaa testisivun, Jaunty ilmoittaa, että työ on lähtenyt, sitä käsitellään, ja vieläpä valmistumisestakin ilmoitetaan, mutta tuolstimessa ei tapahdu mitään.

Hardy on toiminut ihan hyvin, ja ennen on tulostamien aina onnistunut.

Mitenhän tässä alkaisi jäljittämään ongelman syytä?

teele

491
Sama ongelma, eri kone täällä.

Ubuntusta on jaunty ja uusimmat päivitykset, mutta langaton on LOPETTANUT toimimisen. iwlist scanning kyllä näyttää verkot, mutta yläpalkin yhteyskuvake näyttää langattomat harmaalla.

dmesg | grep -i radio ei sen sijaan näytä mitään.

Tässä dell d610-koneessa on langaton aina ennen toiminut ongelmitta, mutta nyt kun otin sen käyttöön muutaman kuukauden tauon jälkeen ja asensin tarjotut päivitykset, langaton ei toimi.

Voin yrittää kaivella lisätietoja, jos niistä olisi apua, mutta en vielä tiedä, mitkä tiedot olisivat nyt merkitseviä. (rfkill -komentoa ei tässä versiossa näytä olevan)

Voisiko langattoman laittaa päälle suoraan päätteeltä?

Muok.

Tältä samalta keskustelualueelta löytyi lisätietoa asiasta otsikolla Laitetta ei hallita

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=28097.0

Laitoin synapticilla wicd networkmanagerin koneeseen, ja nyt yhteyksiä voi availla sovellukset valikon internet kohdasta löytyvällä wicd ohjelmalla.

Vielä en valitettavasti tiedä, toimivatko yhteydet myös, koska kirjoitan tätä lankayhteydellä, ja löytyvät verkot ovat <hidden> tai salasanasuojattuja.

teele

492

Jätin siis pysähtyneeltä näyttävän päivityksen ruudulle ja tein tein koneella muita hommia. Yhtäkkiä päivitysten asennuskin sitten käynnistyi. En nyt vain tiedä, oliko palkki oikeasti lopullisesti pysähtynyt vai ei, koska muita ikkunoita oli päivitysikkunan päällä. Se oli ollut pysähtyneenä niin kauan, että jätin sen ja kuvittelin kaiken näyttävän samalta, kun illalla lopettelisin käyttörupeamaani.

Mutta näyttää olevan niin, kuin edellisessä viestissäkin sanotaan: pidemmät tiedostot ovat jostain syystä ongelma. Päivityksen käynnistyessä oli lataustarve muistaakseni 7,1 Mt. Onko se sitten paljon vai vähän, on sitten oma kysymyksensä, mutta nettitikku ei siitä näytä oikein selviävän. Tämä siitäkin huolimatta, että nopeustestin tulokset näyttävät ihan yhtä hyviä arvoja, kuin hitaahko lankayhteuskin, jossa ei ongelmia ole ollut.

Tähän olisi hauska kuulla joku tietotekninenkin selitys. Jos linja pätkii, voisihan ajatella, että otetaan suusiksi siitä kohtaa, missä virhe tai katko tuli. Ainoastaan jos uusittavat jaksot olisivat niin pitkiä, että koko tietomäärä pitäisikin oikeastaan siirtää kymmeniä kertoja, voisi kuvitella, että siirto kestää. Mutta kun lyhyemmät tiedostot tulevat oikein nopeasti ja ilmeisesti oikein, niin itse en oikein keksi selitystä asialle, auttaiskohan yhteysyhtiön vaihto ehkä.

teele

493

Kun kyse on välipäivityksistä, ne pitäisi myös asentaa, ja asennuksen valmistumisesta pitäisi tulla ilmoitus mielestäni tavalliseen tapaan. Nyt koko homma jymähtää paikoilleen. (ja vain nettitikun kanssa ?!)

( Muokkasin muuten vähän alkuperäistä viestiä niin, että se sisältää myös toisen vastaavan tilanteen )

teele

494
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettitikku ja paketit
« : 05.07.09 - klo:20.59 »
Täällä päässä näytti siltä, että tietojen tulo pysähtyi juuri tähän kohtaan. Siinä oleva 16% on ja pysyy, vaikka yhteys toimii muuteen. Tätäkin kirjoittelen nettitikun kautta.

Joskun aikaisemminkin olen törmännyt siihen, että pakettien haku keskeytyy, kun yritän ottaa niitä nettitikun kautta. Lankapuolella en vain koskaan ole havainnut samaa.

Eli "virhe" on siis siinä, että lataus katkesi, vaikka tikku näyttää toimivan.

teele

Muok.

Eipäs katkennutkaan. Silloin tällöin tulee tietoa eri nopeuksilla, esim.  noin 6000B/s tai 15kB/s, joten pientä huojuntaa kyllä näyttäisi olevan.

Jokskus olen kuvitellut, että latauksen aloittaminen uudelleen auttaisi asiaa, mutta eipä sillä taidakaan olla mitään tekemistä asian kanssa.

Vähän vain ihmetyttää, miksi pakettien kulkeminen näyttää pysähtyvän tuntikausiksi, kun selain toimii.
495
Jostain syystä alla kuvattu ilmiö toistuu harmittavan usein. Tällä kertaa on latauksessa cups-common -päivitys, jota tarjottiin automaattisesti. Kun lataus käynnistyy, kaikki näyttää muutaman kymmentä sekuntia sujuvan mainiosti. Sitten noutonopeus alkaa laskemaan, ja lopuksi se on tuntematon, eikä tietoa tule ilmeisesti yhtään. Ja siis vasta nettitikun kanssa olen törmännyt siihen.

Tälläkin kerralla otin nopeus testin http://nopeustesti.tornio24.net/  -sivulta, ja se näytti ihan yhtä hyvää arvoa kuin yleensäkin tällaisessa tilanteessa. Miksi ihmeessä sitten päivitykset eivät kulje???

Osan 1 tapahtumat alla.

Olisikohan nettitikulla mahdollisesti mitään tekemistä alla olevan ilmoituksen kanssa. Ilmoitus tuli päätteelle, kun yritin hakea ubuntu-restricted-extras -pakettia uuteen asennukseen.


Nouda:8 http://fi.archive.ubuntu.com jaunty-updates/main libmysqlclient15off 5.1.30really5.0.75-0ubuntu10.2 [1842kB]
16% [8 libmysqlclient15off 1404484/1842kB 76%]


Tällaista en ole nähnyt aikaisemmin lankaverkon kanssa, ja kun nettitikulla nouto näyttää olevan aika vaappuvaa, olisiko sillä nyt sitten mahdollisesti tekemistä tämän clientoff-ilmoituksen kanssa.

teele

496
Ubuntu tietokoneissa / Nettitikun uudelleenkäynnistys
« : 27.06.09 - klo:22.17 »

Käyttämäni Saunalahden nettitikku ei aina näytä löytyvän, kun käynnistän koneen. Ja jos se ei löydy, sitä ei näy yläpalkin yhteyskuvakkeessakaan, joten en voi napsauttaa sitä päälle edes myöhemmin.

Vika voi tietysti olla Saunalahden kentässä, joka juuri käynnistyshetkellä olisi siis poissa päältä, mutta tällaisessa tilanteessa olisi kätevää, jos voisin jollain komennolla käynnistää Network Manager 0.7 uudelleen ilman, että koko konetta taytyy käynnistää.

Koko koneen käynnistäminen virtanapista näyttää jostain syystä olevan keino, joka usein tepsii. Olen myös kokeillut uloskirjautumista ja Käynnistä uudelleen -valintaa, mutta niistä ei näytä olevan apua. En tosin ymmärrä miksi. Uskoisin uudelleeen käynnistyksen valikostakin tarkoittavan koko käyttiksen uudelleen käynnistämistä.

Mutta virtanapin ja koko käynnistysvalikon voisi unohtaa, jos olisi komento, joka aloittaa Network Managerin uudestaan. Ehkäpä sellainen on jossain näkynytkin, ehkä päätekomentona, mutta eipä nyt näytä osuvan silmiin.


teele

497
Laitealue / Vs: Päivitys ja nettitikun käyttö
« : 22.06.09 - klo:21.41 »

Verkko on Saunalahden eli elisan koekäyttöajan verkko, jossa on hitain nopeus.

Sain äsken kuitenkin välipäivityksen ilman ongelmia.

Yksi asiaan liittyvä havainto on vielä se, että nettitikku näyttää usein suurinta nopeutta, kun mitää ei ole tulossa, mutta kun lataus on tulossa, merkkivalo vaihtuu pykälää hitaammalle.

teele

498
Sain kuin sainkin sitten Network Managerin vanhaan koneeseen, jossa Hardy toimii.

Jotta homma onnistuu tyylikkäästi, tarvitaan Launchpadin paketteille salausavaimet. Ne saadaan  tältä sivulta,

https://launchpad.net/~network-manager/+archive/ppa

kuten tässä ketjussa edellä jo oli esillä. Salausavain on tekstitiedosto, jota voi käsitellä tavallisella geditillä. Laitan sen vielä tähän alle, siltä varalta, että joku sattuisi nimenomaan tarvitsemaan sitä omaa network manager -asennusta varten.

-----BEGIN PGP PUBLIC KEY BLOCK-----
Version: SKS 1.0.10

mI0ESXX0pgEEAMDSk9Vd+OWZNIa4dL2SpqFAjVq/hm4Nac2oc33g+BwP3jFajUC/quPnYXXl
N7GER+tTHJ9d0PlXQDoRxXFRdSjZYUHDkiT8UV1I+sTxkjDaA7uMXD4dEcL0SG0nh6OyHHrd
9PrWzIZ/jS6PsYtKrKwHYCvP/igPr5/bH1PQoyZzABEBAAG0IUxhdW5jaHBhZCBQUEEgZm9y
IE5ldHdvcmstbWFuYWdlcoi2BBMBAgAgBQJJdfSmAhsDBgsJCAcDAgQVAggDBBYCAwECHgEC
F4AACgkQJI3R7ryOv+h8JQP+Ib07jYEiNG3PZf22xkV2rU/ybI9s4fT1CCoPJq5V3uJmouUs
jtSXMD/9V44kFamw+Xq1EVEWeExfeABjaX7Vc9SR50Kl/DJVvBAbGs8rM2JxldQsl4sGWnTn
AMJx/fv4iQsdyaklS3TcK6xo1yL21C4j0wYsmNxS16F28L3hRQ4=
=8t/V
-----END PGP PUBLIC KEY BLOCK-----

Koko rimpsu begin- ja end-rivejä myöten kopioidaan tiedostoon, jota tarvitaan, kun mennään Järjestelmä-Ylläpito-Ohjelmalähteet-Varmennus -kohtaan ja valitaan Tuo avaintiedosto, jossa siis valitaan sen tiedoston nimi, johon yo. merkkijono on talletettu.

Sitten

sudo gedit /etc/apt/sources.list

ja lisätään sources.list -tiedostoon uudet lähderivit

deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main

(itse en kyllä ihan tarkkaan tiedä, miksi pitää laittaa kaksi riviä ts. mikä on deb http- ja deb-scr -rivien merkitys, joten jos joku asian tietää, niin laajennan mielelläni perustietojani tältä osin)

Kun tiedosto on talletettu tehdään

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

ja käynnistettäessä kone uudestaan Network manager 0.7 pitäisi toimia.

Tämä oli siis se menetelmä, jolla sain omalle koneelleni nettitikun toimimaan.

Gnome-PPP ja wvdial ovat nekin olemassa, ja ne ovat oikeastaan sellaista perustekniikkaa, jota pitäisi osata, mutta koska olen aika pihalla yhteystekniikoista, niitä varten pitäisi olla oikeastaan harjoituskone ja seikkaperäinen opastus. (Pystyn sotkemaan kaiken helposti, kokemusta on).

Kiitos kaikille hyvistä neuvoista!

teele
 

499

Jotta saisin nettitikun toimimaan Hardyssä, voinee/täytynee asentaa Network Manager 0.7-versio. Mutta kun yritin asennusta alla olevan sivun ohjeiden mukaan, tuli kovasti varoituksia, että lähdettä ei voi varmentaa ym. tietoturvavaaroista, joten jätin homman kesken.

Ubuntun omissa varastoissahan ei 0.7-versiota Hardyyn ole, mutta miten sen voisi saada turvallisesti asennettua? Tai ei välttämättä tarvita sitäkään, pääasina tässä olisi, että saisin nettitikun toimimaan Hardy-koneessa.

Alla katsomani tieto asiasta.       

teele

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+question/57814

Enter you password when it asks you for it, and then in the text editor that loads up, go to the very bottom of the file and put at the end:

deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main

Then save and close the file. Then before you exit the terminal, type in:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Then it should upgrade Network Manager and when you restart your PC, the new nm-applet should load up.

500
Laitealue / Vs: Päivitys ja nettitikun käyttö
« : 18.06.09 - klo:10.51 »

Kiitos vastauksista. Jouduin laittamaan sen päivityksen sitten lankaverkon kautta, mutta kun tulee välipäivityksiä, yritän seurata tilannetta ja valittaa operaattorille, jos suinkin mahdollista. Sinnehän ei käytännössä ainakaan puhelimella pääse, enkä ole vielä kokeillut sähköpostia sinne päin.

Pääasia on kuitenkin, että yrityksessäni ottaa versiopäivitys nettitikulla ei ollut mitään periaatteellista virhettä ja voin toivoa, että seuraavalla kerralla yritys jo saattaisi onnistua. Lankaliittymä kun on menossa kiinni.

teele

Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27