Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: 1 ... 22 23 [24] 25 26 27
461
Laitoin tyhjään koneeseen Lucidin, ja vanhassa Huawei e160-modeemissa tuli esille pieniä ongelmia. Versiossa 9.04 se on aina toiminut mainiosti.

Työpöydälle ilmaantuu se mobile partner kuvake aina, kun tikku on kiinni tai laitetaan kiinni koneeseen. Yhteys muodostuu vata toisella tai kolmannella yrityksellä, ei näköjään koskaan ensimmäisellä.

Sovellukset-valikosta saatavalla modeswitchillä ei näyttänyt olevan mitään vaikutusta, ehkä sieltä puuttu e160 sääntö?

Mobile partner -kuvake on ruma työpöydällä, ja sen saa pois irrottamalla, mutta olisi parempi, jos se ei sinne koskaan tulisikaan tai jos sen saisi automaattisesti irrotettua. Siis sen sijaan, että nyt valitsen kuvakkeen ja sitten Irrota, toivoisin, että kone tekisi sen itse. Sitten olisi tietysti hienoa, jos yhteys käynnistyisi automaattisesti tai ensimmäisellä yrityksellä.

teele

Muok.           Näyttää vielä siltä, että tikun pitää olla koneessa kiinni käynnistettäessä, jotta yhteyden yleensä voisi saada.

462

Kuvan kopiointi onnistuu vakiona olevalla kuvankaappausmenetelmällä:

Avataan haluttu tiedosto Asiakirjankatselimella, sitten

Sovellukset->Apuohjelmat->Ota kuvankaappaus.

Ruksitaan vaihtoehto "Kaappaa valittu alue" ja napsautetaan saman ikkunan "Ota kuvankaappaus" nappulaa. Kursori muuttuu ristiksi, jolla valitaan haluttu alue, ja kun se on valmis, ehdotetaan sille nimeä ja tallennuspaikkaa. Laitoin sen vain työpöydälle, josta se on helppo siirtää OO Writeen raahaamalla.

teele

463

Kuvankaappaus taitaa olla helpoin tapa.

Ohjeita siihen oli mm. täällä

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=21250.msg246278

Kokeilen, miten onnistuu...

teele

464

Voi turskatti, kyllä niissä koneissa on eri versiot, Gutsy ja Jaunty. Ei taida apt-get onnistua?

teele

465

Jatkaisin vielä tästä latausaiheesta, vaikka vähän eri kantilta.

Tilanne on sellainen, että on mahdollisuus käyttää kahta konetta, joista toisessa on nettitikkuyhteys ja toisessa ei, koska sitä varten tarvittavat ohjelmat puuttuvat. Ohjelmat ovat saatavissa pakettivarastosta, mutta miten haen paketin ja kaikki siihen kuuluvat alipaketit sillä koneella, joka on verkossa, ja siirrän ne sitten esim. tikulla siihen koneeseen, josta ne puuttuvat.

teele

466
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf-kuvan kopiointi OO Writeen
« : 15.05.10 - klo:15.58 »
Onkohan pdf-tiedostossa mahdollista estää tuota kuvan kopiointia (muuten kuin print screenin osalta tietysti)? Pystytkö laittamaan tuota dokumenttia johonkin nähtäville, jotta joku muu voisi kokeilla, jos se vaikka on siitä dokumentista kiinni?

Juu, kopioitavia kuvia yritin ottaa esim. tältä

http://www.abem.se/files/res/2Dnotes.pdf

sivulta. Mutta luulen tosiaan, että oma versioni Asiakirjan katselimesta on sen verran vanha, että siinä ei vielä ole mukana kaikkia piirteitä.

ghostscript on hyvä ajatus, ja png-kuva olisi oikein hyvä, mutta en ole keksinyt, miten otan monikymmensivuisesta pdf-asiakirjasta juuri sen oikean kuvan, jos en pääse hiirellä valitsemaan aluetta.

teele

467
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf-kuvan kopiointi OO Writeen
« : 14.05.10 - klo:08.51 »

Käytössä on Evince 2.26.1 eli siis Asiakirjankatselin, eikä Synaptic näytä muuta (uudempaa) ehdottavankaan.

Ubuntu on siis 9.04 eli Jaunty.

Pdf-kuvassa ei tarjota työpöytätulostusmahdollisuutta eikä svg-valintaa, ja Evince 2.26.1 :n kuvauksessakin Synapticissa sanotaan, että sillä voi kopioida "tekstiä", mikä varmastikin onnistuu.

Ehkäpä päivitys sitten jossain vaiheessa muuttaa tilannetta, kunhan vain uskallan sen tehdä.

teele

468
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf-kuvan kopiointi OO Writeen
« : 13.05.10 - klo:13.07 »

Edit:
Näyttää toimivan myös siten että Nautilus asiakirjakatselimesta siirtää hiirellä kuvan Openofficeen.


Tämä olisikin hienoa. Mutta kun napsautan kuvan pdf-kuvan päällä Asiakirjankatselimessa, tulee ikkuna, josta voi valita Edellinen sivu
                         Seuraava sivu
                         Lataa uudestaan
                         Vieritä automaattisesti
                         Kopioi (mutta tämä on harmaana eikä toimi)
                         Valitse kaikki

Kun valitsen kaikki viimeisestä, pdf-sivulla oleva teksti tullee valituksi ja sen voinee kopsata.

Kuvaa ei myöskään voi siirtää raahaamalla.

Käytössäni on Ubuntu 9.04 ja sen mukana tulleet OO-ohjelmat, ehkä ne voisi päivittää jotenkin?

teele

469
Joskus kun kirjoittaa jotain tekstiä, sinne olisi hyvä saada kopioitua joku pdf-muotoinen kuva, mutta en ole keksinyt, miten se tehdään. Windows-ihmiset sanovat, että se on helppoa: napsautetaan vain jotain kameraikonia tms.

Mitenkähän tekisin Ubuntussa ja OO Writessä?

teele

470

Tarkoituksena olisi laittaa karmikki puhtaana asennuksena vanhojen päälle niin, että voin nollata koko kiintolevyn. Sitä varten voinee kopioida kotihakemiston vaikka uspille.

Mutta kun karmikissa on ext4-järjestelmä, niin onnistuuko kotihakemiston palauttamien, ja miten se oikein kannattaa tehdä? Ei kai karmikin kotihakemistoa voi siitä vain poistaa ja siirtää vanhaa tikulle kopioitua tilalle? Pelkään, että siellä olisi jotain asennuksessa tehtyä käyttäjäkohtaista tietoa, kuten esimerkiksi näytönohjainasetuksia tms., jotka voisivat tuhoutua.

Miten siis kannattaisi toimia?

teele

471

Hyvä ajatus!

Nyt näyttäisi toimivan 2.6.24-22 ytimellä. (Koneessa olikin siis Hardy, muistin väärin. Mutta ongelma oli oikein!)

Jos ongelma nyt ratkeaa tällä vanhemmalla ytimellä, herää tietysti kysymys, mitä haittaa vanhemmasta ytimestä on muuten, pääsevätkö virukset nyt koneeseeni. Toivottavasti ytimien kanssa ei ole Windows-ilmiö, jolloin kaikki uudempi on aina paljon raskaampaa.

teele

472
Vanhassa Dell 510-koneessa on toiminut Ubuntu oikein hyvin, mutta jonkun Hardyn päivityksen jälkeen se alkoi kuumentua, ja sitten se jumahtaakin muutaman minuutin jälkeen. Esim. näytön alla oleva kannen alareuna on melko kuuma.

Olisikohan jossain ytimessä tullut jotain uusia usein suoritettavia taustakomentoja tai jotain muuta vastaavaa, tai onko tiedossa, että Gnomen grafiikka olisi muuttunut jotenkin raskaammaksi.

Hmm, nyt kun muistelen saattaa olla, että koneessa ei enää pyöri tuuletin, olisiko jotain acpi tai bios-asetuksia, jotka voisivat muuttua päivityksen yhteydessä.

Taas muistini mukaan, kone toimii ihan hyvin Hardyn vanhalla asennuslevyllä, jossa siis voi olla jotain vanhempaa, esim. ydinversio tai jotain muuta.

teele

473
Yritin saada vanhaa hp deskjetiä toimimaan jauntylla, ja päädyin tietoon, että ongelmana on rinnakkaisportin tunnistaminen. Ydin ei ehkä tunnista sitä (jos nyt ymmärsin oikein ulkomaankielisiä sivuja). Hardyssä kirjoitin toimi.

Onkohan kellään mitään laitetta karmicissa rinnakkaisportissa toiminnassa? En oikein uskaltaisi vielä päivitellä, mutta toimiva rinnakkaisportti olisi hyvä lisäperuste.

teele

474
Mitä ajattelette, minkälainen formaatti olisi hyvä, jos yrittäisimme käynnistellä tästä aiheesta jonkinlaista työpajaa tai opintopiiriä, tms?


Työpaja on hyvä ajatus.

Itselläni oli jokin aika sitten qt:n virallinen (oppi)kirja lainassa, mutta en ehtinyt silloin paljonkaan asiaan perehtymään. Sain tehdyksi vain pari koeohjelmaa.

Yksi tapa on aloittaa jonkun sopivan helpon ohjelman suunnittelu ja teko. Perusjuttuna kokeilin sellaista ohjelmaa, jossa on taulukko ja taulukon jotkin arvot muuttuvat, kun taulukossa olevia lähtöarvosoluja muutetaan. Sitten arvoista voisi vielä piirtää kuvion. (ehkäpä onnistun vielä kaivamaan vanhat kyhäelmäni vielä jostain, mutta en enää muista, millaiseen ongelmaan homma tyssäsi)

Jos tällainen taulukkohanke tuntuu sopivalta, niin siitä on helppo aloittaa. Miten siis taulukko pystyyn qt:llä ja siitä sitten eteen päin, onnistuuko helposti qt-designerillä, vai kannattaako tehdä koodilla jne....

Homma käyntiin?

t. teele


475
Ubuntu tietokoneissa / Vs: HTML-editori Jauntyyn?
« : 21.10.09 - klo:20.05 »

Kiitos tiedoista!  Seamonkey on nyt haettu pakettivarastoista ja kokeilussa.

teele

476
Ubuntu tietokoneissa / Blue tooth Jauntyssa
« : 21.10.09 - klo:19.42 »

Olen hankkimassa uutta puhelinta, jossa on nyt bluetoothkin, ja haluaisin tietää, miten Jauntyssa otetaan yhteys ja käytetään bluetooth-puhelinta. (löysin sudo apt-get install gnome-vfs-obexftp -ohjeen, mutta se on jo pari vuotta vanha, miten nykyään)

Eli siis haen paketin, asennan ja käynnistän sen sitten, kun puhelin on bluetoothilla? Sitten vain selaan phelimen tiedostoja???

teele

477
Ubuntu tietokoneissa / HTML-editori Jauntyyn?
« : 21.10.09 - klo:19.12 »

Ajattelin taas kokeeksi siirtyä editoripohjaiseen sivustojen tekoon, ja sitä varten olisi joku mukava editori tarpeen.

Selailtuani aiheesta nettiä, alkoi näyttää siltä, että, Kompozerissa on jotain qt:stä johtuvaa häikkää juuri Jauntyn kanssa, Quantan lataus ei tunnu onnistuvan (ehkä nettitikun takia) ja Blue fishiä en tunne. Onkohan Eclipse html-käyttöön vapaan koodin ohjelmia, muistaakseni siellä oli jotain tekijänoikeuslausekkeita, kun katselin sitä googlen kautta.

Kysymys siis lyhykäisyydessään: Mistä html-editori Jauntyyn.

teele

478

Nyt meni ehkä vähän väärin päin, mutta kun en saanut päivityksiä menemään, kirjoitin tämän säikeen ekan kysymyksen. Sitten väliajalla lueskelin muita kysymyksiä ja löysin pari säiettä aikaisemmin olevan aiheen

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29317.0

jossa neuvottiin tekemään

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Tein niin, ja päivitykset sujuivat ongelmitta.

Eli yllä olevat komennot ilmeisesti uudistivat myös apt-get/sources.list -tiedostoa?? (eli sitä ei kai voi enää lähettää siinä kunnossa, kun ne varoitukset tulivat?)

teele

479

Eli otsikon varoitus tulee, kun yritän asentaa tarjottuja päivityksiä.

sources.list -tiedostossani on ilmeisesti jotain liikaa, mutta en ole koskaan ollut oikein perillä pakettivarastotiedoston rakenteesta, joten yksinkertaisinta olisi varmasti vaihtaa koko tiedosto normaaliksi Jauntyn pakettivarastotiedostoksi. Muistaakseni en ole asennellut mitään "ylimääräistä", enkä oikein enää muista, mistä ylimääräiset osoitteet ovat alunperin peräisin. 

Mutta nyt siis tarvinnen perusmuotoisen Jauntyn pakettivarastotiedoston. Mistähän sen saisi kätevimmin. Tai jos on olemassa jokin muu konsti ylimääräisten karsimiseksi, niin sekin olisi hyödyllinen tieto.

teele

480
Laitealue / Vs: Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 24.09.09 - klo:17.59 »
Omat kokemukseni ovat vähän samanlaisia kuin Timskulla pari viestiä aiemmin: Päivitys takkuilee, mutta muuten netti toimii hyvin. En tosin ole yrittänyt katsella mitään videoita tms, vaan lataillut tavallisia nettisivuja kokeeksi päivityksen jumittaessa, Ja kokemuksia nettitikun kanssa on vain Jauntyllä.

Mitään vertailutuloksia toisesta liittymäkortista tai toisesta nettitikusta samanaikaisesti ei itselläni valitettavasti ole.

(Huawei 160 E -kortissahan on valo, joka ilmoittaa yhteysnopeuden eli kentän. Vihreä tavallisella gsm:llä ja sininen ilmeisesti 3-g:llä. Kenttä vaihtuu silloin tällöin, joskus pitkiksikin ajoiksi. En vain ole huomannut mitään ulkoista syytä vaihtumiseen, sadetta tms. sääilmiötä, ja tikkukin on olut ihan samassa paikassa. Olisikohan niin, että Saunalahti vaihtelee tehojaan tai laittaa joitan antenneja pois käytöstä jopa päivittäin. Tämä ei oikeastaan kuulu tähän säikeeseen, mutta tuli vain mieleen tikun palaessa vihreällä tuskattuvan kauan. )

teele

teele

Sivuja: 1 ... 22 23 [24] 25 26 27