Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 41
461
kiitos, kokeilen heti, kun yhteys katkeaa  :) 


Muok.

Koodia: [Valitse]
systemctl restart NetworkManager

Luulin jo, että yllä oleva päätekomento olisi ollut ratkaisu ongelmaan, ja niin vaikuttikin olevan. Mutta ainakin silloin, kun koneen käynnistää eikä yhteyskuvakkeen valikosta löydy mobile broadbandia, komennon antaminen päätteessä tulostaa vain ilmoituksen, että yhteys on katkaistu.

Kun otin nettitikun pois ja laitoin sen uudestaan kiiini, vähän ajan kuluttua yhteysvalikossa yhteys oli kytkettävissä, eli se ilmestyi pudotusvalikkoon.

Päätekomennon pitäisi siis tehdä sama asia, mitä tapahtuu laitettaessa nettitikku usb-paikkaan. Olisiko siinä jotain muutakin, kuin NetworkManagerin (uudelleen)käynnistys.


462
elisa katkoo yhteyttä nettitikkuun aina silolin tällöin. Saan tikun näkymään uudestaan, kun irrotan ja laitan sen takaisin usb-paikkaan kerran tai pari.

Mikä olisi esimerkiksi päätekomento, joka alustaisi tikun samalla tavalla niin, että sitä ei oikeasti tarvitsisi irrotella ja laittaa takaisin.

463
Mistä löytyisi wvdial.conf -tiedosto tai sitä vastaavat tiedot Ubuntu 16.04:ssä.

Mokkulayhteydessä ei tarvittane puhelinnumeroa?

Tarkoitus olisi lopulta saada Rasberry pi 3 nettiin mokkulalla, ja ajatus oli, että tästä koneesta voisin saada malliksi wvdial.conf -tiedot

jos jossakin on hyvät ohjeet pi 3:n yhdistämisetä nettiin mkkulalla, ehkä tällä puhelinnumeroasialla ei olisi niin suurta merkitystäkään.

Otsikko voisi siis olla "miten pi 3 nettiin mokkulalla", mutta koska tämä ei ole pi -sivusto, en sellaista voinut laittaa   ;)

Muok.
No eipä ole koko wvdialia koneessa, mutta netti toimii mokkulalla. Ilmeisesti olen näistä yhteysasioista täysin tietämätön. Onko Ubuntu 16.04 mokkulayhteys toteutettu jollain muulla tavalla, toimisiko sama tapa myös pi:ssä, jossa on debian eli rasbian. Siihen voi laittaa Ubuntu Matenkin, mutta se ei kai vaikuta mokkulayhteysasioihin.

464
Laitealue / Vs: Puhelin modeemina, yhteys usb-kaapelilla?
« : 19.08.17 - klo:08.40 »

Nyt on käytössä mokkula ja puhelimen hankinta tulee tässä eteen varmaan kohta muutenkin.

Ongelmaksi on tullut se, että mokkula ei useinkaan yhdisty kunnolla verkkoon. Vasta kun sitä on joitain kertoja irottanut ja laittanut takaisin usb-paikkaan, se saa  verkkoyhteyden.

Kuitenkin puhelin (vanha, ei nettimallinen) näyttää hyvää kentää. Joskus olen kuullut, että puhelimissa olisi paremmat verkko-ominaisuudet kuin vanhoissa mokkuloissa. Siitä tuli ajatus puhelimesta mokkulan korvaajana.

Tässä voisi ollat toisena ratkaisuna Ubuntun säätäminen niin, että se tekee ohjelmallisesti mokkulan irrottamista ja kiinnittämistä vastaavat käskyt ilman mokkulan irrottelua. Tähän ei oma osaamiseni ikävä kyllä riitä.

 

465
Laitealue / Puhelin modeemina, yhteys usb-kaapelilla?
« : 17.08.17 - klo:21.22 »

Kyselin gigantista edullista puhelinta ajatuksella, että voisin käyttää sitä modeemina, mutta puhelin ei kerrotun mukaan sovellu pitkäaikaiseen yhteyteen. Se kumenee ja akku kuluu, vaikka se olisi laturissa.

Puhelin ei kai voi olla laturissa, jos yhteys koneeseen on usb-kaapelilla?

Mutta oma verkon käyttöni on tällaisten ohjesivustojen selaamista ja jos puhelimella voi katsella elokuviakin, luulisi sen siinä enemmän "kuumenevan" kuin vaikka tänne keskustelualueelle kirjoitettaessa.

Onko puhelimen käytöstä modeemissa oikeista käytännön kokemuksia, kannattaisiko harkita halvan peruspuhelimen käyttämistä modeemina ja onko saatavissa usb-haaroittimia, jolla saisi laturin kiinni yhteyden toimiessa.


466
Päivitysten bin-tiedostot eivät lataudu

Koodia: [Valitse]
Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/trusty-updates/main/source/Sources nouto ei onnistunut  Tarkistussumma ei täsmää

W: Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/trusty-updates/main/binary-amd64/Packages nouto ei onnistunut  Tarkistussumma ei täsmää

W: Tiedoston http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/trusty-updates/main/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  Tarkistussumma ei täsmää


Mistähän tässä olisi kyse, yritin useamman kerran, sekä ikkunasovelluksella että nyt viimeksi päätteellä.

Päivityksethän tulevat kai samasta lähteestä, koneessa on ihan perusasennus Ubuntusta

Koodia: [Valitse]
uname -r
3.13.0-128-generic


467
Kiitos ohjeesta, pitää kai siirtyä pythoniin....

katsoin kuitenkin  vielä, että nopeuskin oli oikein

Koodia: [Valitse]
$ stty -F /dev/ttyUSB0
speed 9600 baud; line = 0;
min = 0; time = 0;
-brkint -icrnl -imaxbel
-opost -onlcr
-isig -icanon -iexten -echo -echoe -echok -echoctl -echoke

mutta sekään ei näytä olevan väärin.
 

Jos osaisi, voisi olla mahdollista yrittää säätää tulostuksen jatkuvaksi stty -komennon avulla.

Aiempana olevan python-ohjelman tulostus toimii kuitenkin nätisti

Koodia: [Valitse]
$ python3 test01.py
... 

no data detected, still r
no data detected, still running ... 

no data detected, still running ... 

no data detected, still running ... 

no data detected, still running ... 

no data detected, still running ... 

no data detected, still running ... 

no data detected, still running ... 

no data detected, still running ... 

Tässä vielä koodi
Koodia: [Valitse]
#! /usr/bin/python

import serial
from time import strftime, sleep
ser = serial.Serial('/dev/ttyUSB0', 9600, timeout = 0.5)
sleep (0.5)
#ser.write ('Reset'.encode('UTF8'))
while 1:
sleep(0.5)
if ser.inWaiting() >= 1:
lin = ser.readline()
line = lin.decode('utf8')
f = open( 'tsto', 'a')
f.write (line)
f.close()
print(line)


'''
aluekommentointi kolmella heittomerkillä :)

'''

468
 
USB-portissa on laite, joka kirjoittaa sekunnin välein muutaman sanan viestin, ja viestien tuloa voi seurata esimerkiksi jollain pääteohjelmalla tai omatekoisella tätä varten tehdyllä ohjelmalla.

Yritin sitten saada tulostetta päätteelle

Koodia: [Valitse]
$tail -F /dev/ttyUSB0
koetuloste usbilta ...
koetul

$cat /dev/ttyUSB0
koetuloste usbilta ...
koetul


Mutta vain pari riviä tulee näkyville, vaikka tulostus on käynnissä usbiin koko ajan. Jostain syystä bash haluaa katkaista tuostuksen, mutta rivinvaihdosta tai kursorinpalautuksesta ei kuitenkaan taida olla kyse, koska ensimmäinen rivi tulee oikein ja seuraava katkeaa keskeltä.

Haluaako bash tässä vain lukea tietyn pituisia rivejä. Miten saisi tulostuksen jatkumaan vaikka <ctrl> c:n painamiseen asti.


469
Vaihdoin vanhan nettitikiun (huawei) toiseen vanhaan(nokia), ja nyt näyttäisi yhteys toimivan paremmin. Olisiko tikku kulunut käytössä?

Tosin aikamoista satunnaisuutta on tämänkin tikun kanssa, mutta kuitenkin vähemmän kuin edellisen, joka lopetti yhdistämisen lähes kokonaan.

Luultavaasti päivityksellä ei olekaan vaikutusta asiaan?

470
Laitoin 14.04 Ubuntun tilalle 16.04 version asennustikulta eli tein puhdasasennuksen. Koneessa on lisävirraton usb-jakaja, jossa 14.04 aikaan oli nettitikku kiinni yhdessä paikassa, ja tikku yhdistyi verkkoon suunnilleen aina koneen käynnistyessä.

Usb-jakaja on koneen usb3-paikassa. Jos joskus mobiiliverkkoon yhdistymisessä oli vaikeuksia, varma keino yhteyden saamiseksi oli laittaa nettitikku koneen usb2-paikkaan. Silloin se yhdistyi varmimmin.

Kun vaihdoin 16.04 versioon, usb-jakajasta ei nettitikku yhdisty enää ollenkaan. Myös koneen usb2-paikasta yhdistyminen on aika hankalaa.

Olisikohan tässä mahdollisuuksia saada tikku toimimaan vaikka peruskonsteilla wvdialilla tms. Miten pitäisi menetellä, että saisin taas yhtä varman yhteyden kuin ennen päivitystä.

(Nämä yhdistymisasiat ovat kyllä vähän todennäköisyyslaskennan alaa, hyvä yhdistyminen on tarkoittanut sitä, että tikku yhdistyy suurella todennäköisyydellä ja huono sitä, että todennäköisyys on aika pieni. Ehkä tikku yhdistyisi joskus nyt päivityksen jälkeen jopa usb-jakajan paikasta, luultavasti vasta kuitenkin tuhennenella käynnistyskerralla tms)


471

Että pääsen vähän käsitykseen asiasta ennen, kuin alan konetta järjestelemään, olisi mukava kuulla, mitä ne omat käyttötarkoitukset virtuaalikoneiden ylläpidolle yleensä ovat.

Oma ajatukseni on pitää muutamia erilaisia ympäristöjä niin, että jos jossain niistä tulee liikaa ongelmia, sen voi nollata ja laittaa uuden tilalle. Samaan aikaan haluaisin kuitenkin yhden perusympäristön tavallisten perusasioiden hoitoon. Käytössäni on yksi kannettava ja yritän pärjätä sen levytilan kanssa.

472
Virtual boxissa voi asennella ja poistella erilaisia ympäristöjä niin, että peruskone pysyy koko ajan perusasetuksissa. Ei tarvitse osioida levyä Gpartedin avulla, jossa hommassa kuitenkin tekisin virheen, ja kaikki tiedot katoisivat.

Mutta ehkä helppous on tässä vähän omaa asennettani. Jos osaa hyvin alustella levyjä ja asennella käyttiksiä, niin se ei varmaan tunnu yhtään vaikeelta.

Omasta mielestäni uusien ympäristöjen tekeminen virtual boxiin on joustavaa. Nyt olisikin hyvä kuulla, mitä huonoja puolia virtual box -ratkaisulla olisi tai voisinko käyttää sitä kovalevyn osioinnille vaihtoehtoisena ratkaisuna.


473

Tarkoitus on järjestellä kone uuteen uskoon, ja ajattelin ottaa käyttöön Virtual boxin niin, että peruskone on mahdollisimman vaatimaton ja sitten olisi erilaisia virtuaaliympäristöjä, joissa voisi kokeilla kaikenlaista.

Eli mahdollisimman kevyt Ubuntu peruskoneeksi ja sitten yhdeksi virtuaalikoneeksi Ubuntun täysasennus, toiseen sama englantilaisena versiona ja kolmanteen jotain muuta.

Näin ensiksi tulee mieleen, onko tämä ollenkaan hyvä ajatus?

Voisin tietysti osioida kiintolevyä jo asennusvaiheessa useammalle käyttikselle, mutta Virtual box -ratkaisu tuntuu helpommalta.

Mitä haittoja siitä voi olla?

Onko yleensä kellään kokemuksia Virtual box -ratkaisuista niin, että voin sitten tarvittaessa kysyä vaikka täältä neuvoa eteen tuleviin ongelmiin.


474

Ilmiö ei ole enää toistunut. Kun muistelen, niin tuntuu, että ilmiö liittyi jollain tavalla nettiyhteyden katkeamiseen. Ehkä nettitikussa oli jotain kosketushäiriötä tms. Ja uusia päivityksiäkin on tullut.

Tässä viestiketjussa on tullut myös erittäin hyvät sensors-ohjeet.  :)

475
Firefoxia käyttäessäni kone on nyt jumittunut pari kertaa niin, että ainoa ratkaisu on näyttänyt olevan virtakytkin. Muistaakseni jumittuminen alkoi eilen, ja tänään oli sitten seuraava kerta.

Voisikohan ilmiö johtua uudesta Firefoxin päivityksestä. Ubuntu-versio on 14.04.

Miten tällaista tilannetta oikeastaan pitäisi alkaa selvittää. Netistä löytyy kyllä asiasta otsikoita, mutta ne ovat jo aika vanhoja, ja varmaan ne ongelmat on jo korjattu.

476

Loin Outlook-sähköpostitilin, jota joskus käytän pienten viestien tai liitetiedostojen lähettämiseen.

Nyt Outlook ilmoitti, että sähköpostiosoitettani on käytetty ison roskapostimäärän lähettämiseen, ja haluaa puhelinnumeron, jotta jotain voidaan varmistaa.

Yksi ongelma on se, että en edes muista, mikä puhelinnumero tiliä luotaessa oli käytössäni. Ehkä en edes ilmoittanut tilinluonnissa puhelinnumeroa.

Toinen ongelma on se, miten on mahdollista, että sähköpostiosoitteestani olisi lähetetty roskaposteja. Silloinhan jonkun pitäisi tietää salsana tai joku muu keino päästä käyttämään Outlookin tiliäni. Jos roskapostittelu tai tilini käyttö on niin helppoa "jollekin ulkopuoliselle", miten puhelinnumeron lähettämisellä tilanne ratkaistaan.

Jos puhelinnumeroni on muuttunut, menettänen tilini. Toisaalta puhelinnumeroni ei ole salainen, joten jos joku roskapostittaja haluaisi käyttää sitä, mitään estettä sen käytölle ei olisi.

Miten estäisin jatkossa "roskapostien lähettämisen", jos se nytkin on näin yksinkertaista. Toinen sähköpostitilini on toisella yhtiöllä, ja se on ollut käytössä jo kauan, mutta sitä ei ole kukaan koskaan ilmoittanut käytetyn "roskapostien lähettämiseen".

Onko mahdollista, että Outlook ja sitä tarjoava yritys olisikin jostain syystä muita alemmalla tietoturvatasolla.  Vai voiko kysymys olla jostain muusta.




477
Kuvat löytyivät muistikortin polusta DCIM - Camera.

Anroid teki itsestään muistikortille ainakin 3 hakemistoa: Anroid, DCIM ja LOST.DIR. Niitä selatessani en ensin löytänyt omia valokuviani, eli oma vika.

Yllättävää oli myös se, että kortille oli ilmestynyt Android-hakemistoja, vaikka en niitä mielestäni koskaan ollutkaan sinne tehnyt.

Samsung mini trendissä ei näköjään pysty vaihtamaan kameran kuvahakemistoa haluamakseen, vaan kuvat menevät aina kortilla DCIM - Camera -polun päähän myös muistikortilla. Tallennusvälineeksi voi puhelimessa valita muistikortin, ja se pitääkin valita, jos haluaa kuvat kortille.

Kiitoksia neuvoista  :)

478

Laitoin muistikortin puhelimesta tietokoneeseen ja sitten yritin päästä katselemaan kuvia avautuvasta hakemistosta, mutta yhtään kuvatiedostokuvaketta ei näy.

Jos hakemistossa napsaa tarjottua shotwellia, kuvat näkyvät pienoiskuvina, mutta niille ei voi tehdä mitään.

Luulisi tosiaan jpeg -kuvien löytyvän muistikortilta tavalliseen tapaan.

479
Otin Samsungin Anroid-puhelimella kuvia muistikortille. Ovatko ne sellaisessa muodossa, että niitä voi suoraan katsella Ubuntulla tavallisten kuvien tapaan. Eka kokeilu ei näyttänyt onnistuvan, ainoa tapa saada jotin näkymään on Shotwell, mutta se näyttää vain kaikki pikku kuvina.


480

Kiitos ohjeista  :)

Näillä taitaa onnistua

Koodia: [Valitse]

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-toolchain-r/test
sudo apt-get update


sudo apt-get install gcc-4.9
sudo apt-get install g++-4.9

g++-4.9 koe.cpp -o koe -Wall -pedantic -std=c++11


Sivuja: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 41