Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teele

Sivuja: 1 ... 22 23 [24] 25
461
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettitikku ja paketit
« : 05.07.09 - klo:20.59 »
Täällä päässä näytti siltä, että tietojen tulo pysähtyi juuri tähän kohtaan. Siinä oleva 16% on ja pysyy, vaikka yhteys toimii muuteen. Tätäkin kirjoittelen nettitikun kautta.

Joskun aikaisemminkin olen törmännyt siihen, että pakettien haku keskeytyy, kun yritän ottaa niitä nettitikun kautta. Lankapuolella en vain koskaan ole havainnut samaa.

Eli "virhe" on siis siinä, että lataus katkesi, vaikka tikku näyttää toimivan.

teele

Muok.

Eipäs katkennutkaan. Silloin tällöin tulee tietoa eri nopeuksilla, esim.  noin 6000B/s tai 15kB/s, joten pientä huojuntaa kyllä näyttäisi olevan.

Jokskus olen kuvitellut, että latauksen aloittaminen uudelleen auttaisi asiaa, mutta eipä sillä taidakaan olla mitään tekemistä asian kanssa.

Vähän vain ihmetyttää, miksi pakettien kulkeminen näyttää pysähtyvän tuntikausiksi, kun selain toimii.




462
Jostain syystä alla kuvattu ilmiö toistuu harmittavan usein. Tällä kertaa on latauksessa cups-common -päivitys, jota tarjottiin automaattisesti. Kun lataus käynnistyy, kaikki näyttää muutaman kymmentä sekuntia sujuvan mainiosti. Sitten noutonopeus alkaa laskemaan, ja lopuksi se on tuntematon, eikä tietoa tule ilmeisesti yhtään. Ja siis vasta nettitikun kanssa olen törmännyt siihen.

Tälläkin kerralla otin nopeus testin http://nopeustesti.tornio24.net/  -sivulta, ja se näytti ihan yhtä hyvää arvoa kuin yleensäkin tällaisessa tilanteessa. Miksi ihmeessä sitten päivitykset eivät kulje???

Osan 1 tapahtumat alla.

Olisikohan nettitikulla mahdollisesti mitään tekemistä alla olevan ilmoituksen kanssa. Ilmoitus tuli päätteelle, kun yritin hakea ubuntu-restricted-extras -pakettia uuteen asennukseen.


Nouda:8 http://fi.archive.ubuntu.com jaunty-updates/main libmysqlclient15off 5.1.30really5.0.75-0ubuntu10.2 [1842kB]
16% [8 libmysqlclient15off 1404484/1842kB 76%]


Tällaista en ole nähnyt aikaisemmin lankaverkon kanssa, ja kun nettitikulla nouto näyttää olevan aika vaappuvaa, olisiko sillä nyt sitten mahdollisesti tekemistä tämän clientoff-ilmoituksen kanssa.

teele

463
Ubuntu tietokoneissa / Nettitikun uudelleenkäynnistys
« : 27.06.09 - klo:22.17 »

Käyttämäni Saunalahden nettitikku ei aina näytä löytyvän, kun käynnistän koneen. Ja jos se ei löydy, sitä ei näy yläpalkin yhteyskuvakkeessakaan, joten en voi napsauttaa sitä päälle edes myöhemmin.

Vika voi tietysti olla Saunalahden kentässä, joka juuri käynnistyshetkellä olisi siis poissa päältä, mutta tällaisessa tilanteessa olisi kätevää, jos voisin jollain komennolla käynnistää Network Manager 0.7 uudelleen ilman, että koko konetta taytyy käynnistää.

Koko koneen käynnistäminen virtanapista näyttää jostain syystä olevan keino, joka usein tepsii. Olen myös kokeillut uloskirjautumista ja Käynnistä uudelleen -valintaa, mutta niistä ei näytä olevan apua. En tosin ymmärrä miksi. Uskoisin uudelleeen käynnistyksen valikostakin tarkoittavan koko käyttiksen uudelleen käynnistämistä.

Mutta virtanapin ja koko käynnistysvalikon voisi unohtaa, jos olisi komento, joka aloittaa Network Managerin uudestaan. Ehkäpä sellainen on jossain näkynytkin, ehkä päätekomentona, mutta eipä nyt näytä osuvan silmiin.


teele

464
Laitealue / Vs: Päivitys ja nettitikun käyttö
« : 22.06.09 - klo:21.41 »

Verkko on Saunalahden eli elisan koekäyttöajan verkko, jossa on hitain nopeus.

Sain äsken kuitenkin välipäivityksen ilman ongelmia.

Yksi asiaan liittyvä havainto on vielä se, että nettitikku näyttää usein suurinta nopeutta, kun mitää ei ole tulossa, mutta kun lataus on tulossa, merkkivalo vaihtuu pykälää hitaammalle.

teele

465
Sain kuin sainkin sitten Network Managerin vanhaan koneeseen, jossa Hardy toimii.

Jotta homma onnistuu tyylikkäästi, tarvitaan Launchpadin paketteille salausavaimet. Ne saadaan  tältä sivulta,

https://launchpad.net/~network-manager/+archive/ppa

kuten tässä ketjussa edellä jo oli esillä. Salausavain on tekstitiedosto, jota voi käsitellä tavallisella geditillä. Laitan sen vielä tähän alle, siltä varalta, että joku sattuisi nimenomaan tarvitsemaan sitä omaa network manager -asennusta varten.

-----BEGIN PGP PUBLIC KEY BLOCK-----
Version: SKS 1.0.10

mI0ESXX0pgEEAMDSk9Vd+OWZNIa4dL2SpqFAjVq/hm4Nac2oc33g+BwP3jFajUC/quPnYXXl
N7GER+tTHJ9d0PlXQDoRxXFRdSjZYUHDkiT8UV1I+sTxkjDaA7uMXD4dEcL0SG0nh6OyHHrd
9PrWzIZ/jS6PsYtKrKwHYCvP/igPr5/bH1PQoyZzABEBAAG0IUxhdW5jaHBhZCBQUEEgZm9y
IE5ldHdvcmstbWFuYWdlcoi2BBMBAgAgBQJJdfSmAhsDBgsJCAcDAgQVAggDBBYCAwECHgEC
F4AACgkQJI3R7ryOv+h8JQP+Ib07jYEiNG3PZf22xkV2rU/ybI9s4fT1CCoPJq5V3uJmouUs
jtSXMD/9V44kFamw+Xq1EVEWeExfeABjaX7Vc9SR50Kl/DJVvBAbGs8rM2JxldQsl4sGWnTn
AMJx/fv4iQsdyaklS3TcK6xo1yL21C4j0wYsmNxS16F28L3hRQ4=
=8t/V
-----END PGP PUBLIC KEY BLOCK-----

Koko rimpsu begin- ja end-rivejä myöten kopioidaan tiedostoon, jota tarvitaan, kun mennään Järjestelmä-Ylläpito-Ohjelmalähteet-Varmennus -kohtaan ja valitaan Tuo avaintiedosto, jossa siis valitaan sen tiedoston nimi, johon yo. merkkijono on talletettu.

Sitten

sudo gedit /etc/apt/sources.list

ja lisätään sources.list -tiedostoon uudet lähderivit

deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main

(itse en kyllä ihan tarkkaan tiedä, miksi pitää laittaa kaksi riviä ts. mikä on deb http- ja deb-scr -rivien merkitys, joten jos joku asian tietää, niin laajennan mielelläni perustietojani tältä osin)

Kun tiedosto on talletettu tehdään

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

ja käynnistettäessä kone uudestaan Network manager 0.7 pitäisi toimia.

Tämä oli siis se menetelmä, jolla sain omalle koneelleni nettitikun toimimaan.

Gnome-PPP ja wvdial ovat nekin olemassa, ja ne ovat oikeastaan sellaista perustekniikkaa, jota pitäisi osata, mutta koska olen aika pihalla yhteystekniikoista, niitä varten pitäisi olla oikeastaan harjoituskone ja seikkaperäinen opastus. (Pystyn sotkemaan kaiken helposti, kokemusta on).

Kiitos kaikille hyvistä neuvoista!

teele
 

466

Jotta saisin nettitikun toimimaan Hardyssä, voinee/täytynee asentaa Network Manager 0.7-versio. Mutta kun yritin asennusta alla olevan sivun ohjeiden mukaan, tuli kovasti varoituksia, että lähdettä ei voi varmentaa ym. tietoturvavaaroista, joten jätin homman kesken.

Ubuntun omissa varastoissahan ei 0.7-versiota Hardyyn ole, mutta miten sen voisi saada turvallisesti asennettua? Tai ei välttämättä tarvita sitäkään, pääasina tässä olisi, että saisin nettitikun toimimaan Hardy-koneessa.

Alla katsomani tieto asiasta.       

teele

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+question/57814

Enter you password when it asks you for it, and then in the text editor that loads up, go to the very bottom of the file and put at the end:

deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main

Then save and close the file. Then before you exit the terminal, type in:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Then it should upgrade Network Manager and when you restart your PC, the new nm-applet should load up.

467
Laitealue / Vs: Päivitys ja nettitikun käyttö
« : 18.06.09 - klo:10.51 »

Kiitos vastauksista. Jouduin laittamaan sen päivityksen sitten lankaverkon kautta, mutta kun tulee välipäivityksiä, yritän seurata tilannetta ja valittaa operaattorille, jos suinkin mahdollista. Sinnehän ei käytännössä ainakaan puhelimella pääse, enkä ole vielä kokeillut sähköpostia sinne päin.

Pääasia on kuitenkin, että yrityksessäni ottaa versiopäivitys nettitikulla ei ollut mitään periaatteellista virhettä ja voin toivoa, että seuraavalla kerralla yritys jo saattaisi onnistua. Lankaliittymä kun on menossa kiinni.

teele

468
Laitealue / Päivitys ja nettitikun käyttö
« : 17.06.09 - klo:21.53 »

Mistähän mahtaa johtua seuraavanlainen ilmiö:

Päivitys 9.04 -versioon 8.10-versioista ei näytä onnistuvan Huawei e160-nettitikun kanssa. Kaikkia paketteja ei saa ladatuksi, ja lataus näyttää pysähtyvän. Mutta kun nopeustestillä kokeilee, nettitikku näyttää ihan hyvää nopeutta. Eka pysähdys oli noin puolessa välissä latausta, ja siitä pääsi vähän eteen päin, kun käynnisti koneen ja päivityksen haun uudestaan.

Pitäisikö nettitikun lähettää jotain kuittauksia takaisin päin ja myyöhästyykö se ehkä niistä verkon viiveiden takia. Kaikki muu näyttää kuitenkin toimivan ihan yhtä hyvin tikulla kuin lankayhteydelläkin.

teele

469
Multimedia ja grafiikka / Vs: Piirtoalusta Hardyyn?
« : 22.05.09 - klo:18.26 »
Jos ymmärsin oikein sivua

https://help.ubuntu.com/community/Wacom      ja

sivua

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=765915

niin Bamboo on vielä niin uusi, että sen asentaminen menee yllä olevassa linkissä esitetyn "pitemmän kaavan" mukaan.  Sama taitaa päteä Jauntussakin, eli ei kannattane Bamboon takia luopua lts-versiosta(?). Mutta mitenkähän käy sitten asennuksille (jos onnistun ne tekemään), kun siirryn seuraavaan lts-versioon? Nyt kun kaikki muu toimii aika hyvin, pelkään, että saan jotain tuhoa aikaiseksi, kun alan sörkkimään järjestelmää.

teele

Ubuntu 8.04 (Hardy Heron)

Your tablet should work after you've added the relevant lines in /etc/X11/xorg.conf. Just reuse the lines that were present in previous Ubuntu releases, or copy/paste them from Example Lines for /etc/X11/xorg.conf

If it's a new model that is not supported by the version of the driver present in Hardy (for example, Wacom Bamboo series tablets), the instructions on this thread:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=765915

 may help (if your tablet works but doesn't have pressure sensitivity enabled, you probably don't need to follow all of the steps in that how-to: it's enough to edit the xorg.conf file as described in steps 8 to 12).


470
Multimedia ja grafiikka / Piirtoalusta Hardyyn?
« : 19.05.09 - klo:14.37 »

Olisi saatavilla windowsissa toimiva ilmeisesti wacomin Bamboo one ctf-430 -merkkinen piirtoalusta. Saisikohan sen jotenkin yksinkertaisesti Hardyyn ja Gimppiin. Olen vähän googlannut, ja löytyneet asennusohjeet ovat aika pitkiä.

Toinen vaihtoehto on tietysti hankkia sellainen alusta, joka toimii mahdollisimman yhteensopivasti jo suoraan. Onkohan kellään mitään suosituksia.

teele

471
Laitealue / Ubuntu jumittuu käynnistyksessä (toisinaan)
« : 08.05.09 - klo:09.59 »

Koneeseen on asennettu 8.04 ubuntu, ja kaikki toimii muuten hienosti, mutta silloin tällöin, ja nykyään ehkä useimminkin, kone jumittuu käynnistyksessä.

Grub kyllä aloittaa ubuntun ja sen palkkikin ilmestyy ruutuun ja se kulkee edes takaisin, mutta kun pitäisi tulla kirjautumisikkuna, kaikki meneekin pimeäksi, eikä muu näytä auttavan kuin virtakytkin. Kun kone käynnistetään virtakytkimestä uudelleen, se usein käynnistyy normaalisti. En ole varma, onko sillä väliä, annanko grubin valita itse ubuntun automaattisesti vai tehdäänkö valinta enteriä painamalla.

Olisikohan mitään keinoa tarkistaa esim. kiintolevyn kunto. Voihan olla, että levyn lukeminen onnistuu vain silloin tällöin aloituksessa?

teele

472
Multimedia ja grafiikka / Vs: Hardy 8.04 ja puuttuva alsa
« : 25.02.09 - klo:20.40 »

Oma koneeni taitaa olla paljon vanhempi.

ibm netvista 6568-tbg ja suoritinkin on p3.

Omituista on siis se, että kirjautumisäänet kuuluvat, mutta ei sitten muita ääniä.

No, sitten kun laitoin ääniasetuksista laitteeksi intel 82801ba-ich2, testiäänet ainakin alkoivat kuulumaan. Poistin siis valinnan 'tunnista automaattisesti'. Nyt sitten toivotaan, että nettiradiotkin kuuluisivat, mutta se täytyy vielä kokeilla.

teele

473
Multimedia ja grafiikka / Hardy 8.04 ja puuttuva alsa
« : 08.02.09 - klo:21.43 »

Asensin Hardyn vanhaan ibm netvistaan, ja äänet toimivat muuten paitsi alsa. Koneesta kuuluu kirjautumisäänet ym. äänimerkit kokeilussa, mutta ei alsa-ääniä.

Miten saisin vaikka nettiradion kuulumaan? Onkohan äänikortilla jotain tekemistä asian kanssa. Jos jollakin on vihiä asiasta, voin toimittaa tarkempia tietoja laitteesta heti kun saan tietoja siitä kaivettua.

teele

474
Ongelma on nyt osittain ratkaistu. Sain näytön 1024*768 -tilaan, kun ajoin päätteessä xorg.config -tiedostossa olevan ohjeen mukaan dpkg-reconfigure -komennon, ja taisi olla muistaakseni vielä niillä samoilla parametreilla, jotka ovat xorg.configissa kommentoituina. Mutta kokeiluistani olen muistavinani, että pelkkä dpkg-reconfigure saattaisi riittää.

Dpkg-reconfigure tekee uuden xorg-configin, ja se on lyhyt amerikkalismallinen, joten siinä kannattaa ekaksi vaihtaa näppismäärittelyssä "us" "fi" :ksi, niin on helpompi kirjoitella. Vanhasta xorg.configista tullee xorg.conf.failsafe, joten jos joku menee pieleen, alkutilanteen voi palauttaa ottamalla varaversion taas käyttöön.

Sitten seuraava vaihe oli Sovellukset -valikosta   ->   Muut  ->     Näyttö ja kuva   ja näytön tarkkuuden säätäminen. Jos sitä käyttää, ei tarvitse itse kirjoitella xorg.conf :iin.

Oma säätäminen kesti kauan, koska en millään uskonut, että näyttö ei toimisi yli 1024*768 tarkuudella. Näyttö on valmistettu luultavasti joskus 2000, mutta tuntuu sittenkin vähän omituiselta, jos se ei pystyisi parempaan. Se on Eclipse ex1980 -merkkinen, enkä löytänyt verkosta sille arvoja.

teele

475

Kokeiltu on, ja tulokset olivat ensin rohkaisevia, mutta sitten eivät niinkään.

Vaihdoin tarkkuudeksi 1400*1050, joka näytti toimivan hyvin. Sitten kokeilin pelkästä uteliaisuudesta 1200*1024, josta tuli valituksia ja jota ei hyväksytty. Mutta tämän jälkeen en ole saanut 1400*1050 -asetusta takaisin enkä mitään muutakaan. Nyt järjestelmä käynnistyy aina oletustarkuutteen eli 800*600.

On mahdollista, että jokin vipu, säädin tai painike jää aina huomaamatta, mutta en nyt keksi mikä. Hassuinta on, että ekalla kerralla kaikki meni ihan oikein.

Näyttö on Eclipse ex1980 ja kortti matrox MGA2164 (Millenium II) AGP

Mielenkiintoinen lisähavainto on, että näppiskin on vaihtunut jossain välissäus-malliin.

Yritän vielä käydä katsomassa, miltä xorg.config näyttää, onko sinne tullut jotain lisää tai onko tehty paljon uusia lukuisten epäonnistuneiden säätäyritysten tuloksena.

teele

476

Kiitos, kokeilen heti, kun pääsen taas koneelle.

477

Kiitos neuvosta!

Nyt vielä yksi pikku hankaluus:

Näytöt ja kuva -systeemiä pitäisi sitten kokeilla, mutta, kuten sanoit, se on ilmeisesti piilotettuna, joten kerrotko vielä, mistä se löytyy.

teele

478
Vaihdoin koneen näytön Eclipse-merkkiseen pönttönäyttöön ja otin verkkopäivityksen Dapperista Hardyyn. Mutta en saa millään näytön tarkkuutta esim. 1200*1024:ään.

Ubuntun hallintapaneelissa suurin arvo on 800*600, mikä on ihan liian pieni. Yritin myös sörkkiä xorg.conf -tiedostoa, mutta siinäkään en onnistunut. Löytyisikö vika helposti alla olevasta xorg.conf -listazuksesta?

Koodia: [Valitse]
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "Matrox Graphics, Inc. MGA 2164W [Millennium II] AGP"
Driver "mga"
BusID "PCI:1:0:0"
Option "OldDmaInit" "True"
EndSection

Section "Monitor"
## Identifier "Eclipse"
Identifier "Default Screen"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Matrox Graphics, Inc. MGA 2164W [Millennium II] AGP"
Monitor "Default Screen"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Tuli vielä mieleen, että kun yritin Ubuntun käynnistysvalikosta pelastustilaa ja siitä X-asetusten korjausta, meni näppiskin sekaisin. Sama koskenee luultavasti xorg-reconfigure -komentoa, mutta en ole asiasta ihan varma, koska tässä on jo tullut kokeiltua vähän sitä sun tätä.

teele

479
Laitealue / Levyohjain rikkikö
« : 17.12.08 - klo:22.22 »

Asentelin  vanhaan pöytäkoneeseen Ubuntua, mutta joka yrityksellä asennus näyttää epäonnistuvan. Vaikuttaa siltä, että vain toinen kiintolevyille menevistä lattakaapeleista toimisi. Olen vaihdellut kaapeleita levyihin ja päinvastoin. Lattakaapelit menevät emolevylle, joten jos siellä on jonkinlainen piiri, joka on epäkuntoinen, ei asialle kai voi tehdä mitään?

Kone on vanha amd k6 ja emolevy taitaa olla asus. Siitä onko näin vanhojen koneiden kanssa sählääminen järkevää voidaan tietysti olla montaa mieltä, mutta kun kone muuten ehkä toimisi, niin en viitsisi viedä sitä keräykseenkään suoraa päätä.

Mihinhän piuhat oikein liittyvät, kun ne menevät emolevylle?  Onko siellä joku io-väylä tms?

teele


480

Kiitos ohjeista. Yritän käydä yhteydet läpi vielä kerran ja katsoa tarkasti, mitä oikein tapahtuu. Kirjoitan heti tuloksista, kun saan kokeilut tehtyä.

Käytössä on Ubuntu 8.04 toissapäivänä levyltä asennettuna ja silloin taisi tulla viimeiset päivityksetkin. Pistän vielä apt-get updaten varmuuden vuoksi, kunhan saan siihen sopivan ajan.

En välttämättä tarvitse kuvaketta työpöydällä, liittäminen valikosta on ihan yhtä hyvä vaihgtoehto. Pääasia on, että pääsen kirjoittelemaan palvelimella olevia tiedostoja.

teele

muok

Yritin etsiä asiasta vähän tietoa verkosta ja sain selville, että Yhdistä palvelimeen .desktop -tiedostoa ei taida olla /usr/share/applications/ -hakemistossa. Mistähän voisin katsoa, mitä Yhdistä palvelimeen -valinta loppujen lopuksi tekee? Haluaisin siis päästä käsiksi gnomen valikkoon, josta voisi katsella tekstimuotoisena, mikä sovellus oikeastaan käynnistyy, kun valitaan Yhdistä palvelimeen.

Sivuja: 1 ... 22 23 [24] 25