Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - teele

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18
321
Joskus kun kirjoittaa jotain tekstiä, sinne olisi hyvä saada kopioitua joku pdf-muotoinen kuva, mutta en ole keksinyt, miten se tehdään. Windows-ihmiset sanovat, että se on helppoa: napsautetaan vain jotain kameraikonia tms.

Mitenkähän tekisin Ubuntussa ja OO Writessä?

teele

322

Tarkoituksena olisi laittaa karmikki puhtaana asennuksena vanhojen päälle niin, että voin nollata koko kiintolevyn. Sitä varten voinee kopioida kotihakemiston vaikka uspille.

Mutta kun karmikissa on ext4-järjestelmä, niin onnistuuko kotihakemiston palauttamien, ja miten se oikein kannattaa tehdä? Ei kai karmikin kotihakemistoa voi siitä vain poistaa ja siirtää vanhaa tikulle kopioitua tilalle? Pelkään, että siellä olisi jotain asennuksessa tehtyä käyttäjäkohtaista tietoa, kuten esimerkiksi näytönohjainasetuksia tms., jotka voisivat tuhoutua.

Miten siis kannattaisi toimia?

teele

323
Vanhassa Dell 510-koneessa on toiminut Ubuntu oikein hyvin, mutta jonkun Hardyn päivityksen jälkeen se alkoi kuumentua, ja sitten se jumahtaakin muutaman minuutin jälkeen. Esim. näytön alla oleva kannen alareuna on melko kuuma.

Olisikohan jossain ytimessä tullut jotain uusia usein suoritettavia taustakomentoja tai jotain muuta vastaavaa, tai onko tiedossa, että Gnomen grafiikka olisi muuttunut jotenkin raskaammaksi.

Hmm, nyt kun muistelen saattaa olla, että koneessa ei enää pyöri tuuletin, olisiko jotain acpi tai bios-asetuksia, jotka voisivat muuttua päivityksen yhteydessä.

Taas muistini mukaan, kone toimii ihan hyvin Hardyn vanhalla asennuslevyllä, jossa siis voi olla jotain vanhempaa, esim. ydinversio tai jotain muuta.

teele

324
Yritin saada vanhaa hp deskjetiä toimimaan jauntylla, ja päädyin tietoon, että ongelmana on rinnakkaisportin tunnistaminen. Ydin ei ehkä tunnista sitä (jos nyt ymmärsin oikein ulkomaankielisiä sivuja). Hardyssä kirjoitin toimi.

Onkohan kellään mitään laitetta karmicissa rinnakkaisportissa toiminnassa? En oikein uskaltaisi vielä päivitellä, mutta toimiva rinnakkaisportti olisi hyvä lisäperuste.

teele

325
Ubuntu tietokoneissa / Blue tooth Jauntyssa
« : 21.10.09 - klo:19.42 »

Olen hankkimassa uutta puhelinta, jossa on nyt bluetoothkin, ja haluaisin tietää, miten Jauntyssa otetaan yhteys ja käytetään bluetooth-puhelinta. (löysin sudo apt-get install gnome-vfs-obexftp -ohjeen, mutta se on jo pari vuotta vanha, miten nykyään)

Eli siis haen paketin, asennan ja käynnistän sen sitten, kun puhelin on bluetoothilla? Sitten vain selaan phelimen tiedostoja???

teele

326
Ubuntu tietokoneissa / HTML-editori Jauntyyn?
« : 21.10.09 - klo:19.12 »

Ajattelin taas kokeeksi siirtyä editoripohjaiseen sivustojen tekoon, ja sitä varten olisi joku mukava editori tarpeen.

Selailtuani aiheesta nettiä, alkoi näyttää siltä, että, Kompozerissa on jotain qt:stä johtuvaa häikkää juuri Jauntyn kanssa, Quantan lataus ei tunnu onnistuvan (ehkä nettitikun takia) ja Blue fishiä en tunne. Onkohan Eclipse html-käyttöön vapaan koodin ohjelmia, muistaakseni siellä oli jotain tekijänoikeuslausekkeita, kun katselin sitä googlen kautta.

Kysymys siis lyhykäisyydessään: Mistä html-editori Jauntyyn.

teele

327

Eli otsikon varoitus tulee, kun yritän asentaa tarjottuja päivityksiä.

sources.list -tiedostossani on ilmeisesti jotain liikaa, mutta en ole koskaan ollut oikein perillä pakettivarastotiedoston rakenteesta, joten yksinkertaisinta olisi varmasti vaihtaa koko tiedosto normaaliksi Jauntyn pakettivarastotiedostoksi. Muistaakseni en ole asennellut mitään "ylimääräistä", enkä oikein enää muista, mistä ylimääräiset osoitteet ovat alunperin peräisin. 

Mutta nyt siis tarvinnen perusmuotoisen Jauntyn pakettivarastotiedoston. Mistähän sen saisi kätevimmin. Tai jos on olemassa jokin muu konsti ylimääräisten karsimiseksi, niin sekin olisi hyödyllinen tieto.

teele

328
Laitealue / Päivitykset ja nettitikku (taas)
« : 17.09.09 - klo:18.57 »

Sama ongelma on ollut esillä jo kesällä, mutta törmään siihen aina uudestaan.

Nettitikulla ei näytä saavan kaikkia päivityksiä tulemaan läpi. Nettitikun nopeus on ihan hyvä verrattuna vanhaan lankaliittymääni, jossa ei ollut ongelmia päivitysten kanssa.

Luulisin, että päivitysten tulo katkeaa aina jostain syystä jonkun vasteviiveen tms takia. Päivitystenhallintahan yrittää resumella itsestään joskus uudestaan, mutta kaikissa paketeissa se ei näytä onnistuvan.

Yksi esimerkki ovat cupsin päivitykset. Ne eivät tule läpi.

Jos asialle voi tehdä jotain Ubuntun pakettivarastoissa, säätää yhteysasetuksia tai jotain muuta, toivoisin, että asiaan kiinnitettäisiin huomiota. Toiset paketithan tulevat läpi hienosti, mutta jotkut eivät.

Jos ongelma johtuu Saunalahdesta, niin millä tavalla voisin yksilöidä ja perustella valitusta.

teele

329

Koneessa on tavallinen perus-jaunty, jonka mukana asentuu networkmanager. Sen kanssa voi helposti käyttää nettitikkua, mutta se ei tunnista lähiverkkoa. Lähiverkkoa voi käyttää, kun asentaa esim. wicd-ohjelman. Mutta networkmanager ja wicd eivät sovi yhteen. Kun asennan wicd:n se poistaa networkmanagerin ja päinvastoin.

Olisiko mitään keinoa saada networkmanager tunnistamaan lähiverkot? Tietysti voisi yrittää toisin päinkin eli koittaa saada wicd tunnistamaan nettitikun, mutta koska networkmanager on jo perusasetuksissa, niin se olisi kai vähän standardimpi tapa.

teele

330
Laitealue / Jaunty ja hp deskjet 500 (ei löydy)
« : 29.08.09 - klo:11.37 »

Koneessa on tavallinen Jaunty ja yhtä tavallinen hp deskjet 500 -tulostin, mutta Jaunty ei näytä löytävän tulostinta.

Kun yritän asennella tulostinta, vaihtoehdot ovat sarjaportit 1 ja 2, verkkotulostin tai muu. Olen valinnut sarjaportin (vaikka joskus kirjoitin porttia on kai sanottu rinnakkaisportiksikin, se on siis se moninapainen paksuhko kaapeli isossa liittimessä).

Kun yritän tulostaa testisivun, Jaunty ilmoittaa, että työ on lähtenyt, sitä käsitellään, ja vieläpä valmistumisestakin ilmoitetaan, mutta tuolstimessa ei tapahdu mitään.

Hardy on toiminut ihan hyvin, ja ennen on tulostamien aina onnistunut.

Mitenhän tässä alkaisi jäljittämään ongelman syytä?

teele

331
Jostain syystä alla kuvattu ilmiö toistuu harmittavan usein. Tällä kertaa on latauksessa cups-common -päivitys, jota tarjottiin automaattisesti. Kun lataus käynnistyy, kaikki näyttää muutaman kymmentä sekuntia sujuvan mainiosti. Sitten noutonopeus alkaa laskemaan, ja lopuksi se on tuntematon, eikä tietoa tule ilmeisesti yhtään. Ja siis vasta nettitikun kanssa olen törmännyt siihen.

Tälläkin kerralla otin nopeus testin http://nopeustesti.tornio24.net/  -sivulta, ja se näytti ihan yhtä hyvää arvoa kuin yleensäkin tällaisessa tilanteessa. Miksi ihmeessä sitten päivitykset eivät kulje???

Osan 1 tapahtumat alla.

Olisikohan nettitikulla mahdollisesti mitään tekemistä alla olevan ilmoituksen kanssa. Ilmoitus tuli päätteelle, kun yritin hakea ubuntu-restricted-extras -pakettia uuteen asennukseen.


Nouda:8 http://fi.archive.ubuntu.com jaunty-updates/main libmysqlclient15off 5.1.30really5.0.75-0ubuntu10.2 [1842kB]
16% [8 libmysqlclient15off 1404484/1842kB 76%]


Tällaista en ole nähnyt aikaisemmin lankaverkon kanssa, ja kun nettitikulla nouto näyttää olevan aika vaappuvaa, olisiko sillä nyt sitten mahdollisesti tekemistä tämän clientoff-ilmoituksen kanssa.

teele

332
Ubuntu tietokoneissa / Nettitikun uudelleenkäynnistys
« : 27.06.09 - klo:22.17 »

Käyttämäni Saunalahden nettitikku ei aina näytä löytyvän, kun käynnistän koneen. Ja jos se ei löydy, sitä ei näy yläpalkin yhteyskuvakkeessakaan, joten en voi napsauttaa sitä päälle edes myöhemmin.

Vika voi tietysti olla Saunalahden kentässä, joka juuri käynnistyshetkellä olisi siis poissa päältä, mutta tällaisessa tilanteessa olisi kätevää, jos voisin jollain komennolla käynnistää Network Manager 0.7 uudelleen ilman, että koko konetta taytyy käynnistää.

Koko koneen käynnistäminen virtanapista näyttää jostain syystä olevan keino, joka usein tepsii. Olen myös kokeillut uloskirjautumista ja Käynnistä uudelleen -valintaa, mutta niistä ei näytä olevan apua. En tosin ymmärrä miksi. Uskoisin uudelleeen käynnistyksen valikostakin tarkoittavan koko käyttiksen uudelleen käynnistämistä.

Mutta virtanapin ja koko käynnistysvalikon voisi unohtaa, jos olisi komento, joka aloittaa Network Managerin uudestaan. Ehkäpä sellainen on jossain näkynytkin, ehkä päätekomentona, mutta eipä nyt näytä osuvan silmiin.


teele

333

Jotta saisin nettitikun toimimaan Hardyssä, voinee/täytynee asentaa Network Manager 0.7-versio. Mutta kun yritin asennusta alla olevan sivun ohjeiden mukaan, tuli kovasti varoituksia, että lähdettä ei voi varmentaa ym. tietoturvavaaroista, joten jätin homman kesken.

Ubuntun omissa varastoissahan ei 0.7-versiota Hardyyn ole, mutta miten sen voisi saada turvallisesti asennettua? Tai ei välttämättä tarvita sitäkään, pääasina tässä olisi, että saisin nettitikun toimimaan Hardy-koneessa.

Alla katsomani tieto asiasta.       

teele

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+question/57814

Enter you password when it asks you for it, and then in the text editor that loads up, go to the very bottom of the file and put at the end:

deb http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/network-manager/ubuntu hardy main

Then save and close the file. Then before you exit the terminal, type in:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Then it should upgrade Network Manager and when you restart your PC, the new nm-applet should load up.

334
Laitealue / Päivitys ja nettitikun käyttö
« : 17.06.09 - klo:21.53 »

Mistähän mahtaa johtua seuraavanlainen ilmiö:

Päivitys 9.04 -versioon 8.10-versioista ei näytä onnistuvan Huawei e160-nettitikun kanssa. Kaikkia paketteja ei saa ladatuksi, ja lataus näyttää pysähtyvän. Mutta kun nopeustestillä kokeilee, nettitikku näyttää ihan hyvää nopeutta. Eka pysähdys oli noin puolessa välissä latausta, ja siitä pääsi vähän eteen päin, kun käynnisti koneen ja päivityksen haun uudestaan.

Pitäisikö nettitikun lähettää jotain kuittauksia takaisin päin ja myyöhästyykö se ehkä niistä verkon viiveiden takia. Kaikki muu näyttää kuitenkin toimivan ihan yhtä hyvin tikulla kuin lankayhteydelläkin.

teele

335
Multimedia ja grafiikka / Piirtoalusta Hardyyn?
« : 19.05.09 - klo:14.37 »

Olisi saatavilla windowsissa toimiva ilmeisesti wacomin Bamboo one ctf-430 -merkkinen piirtoalusta. Saisikohan sen jotenkin yksinkertaisesti Hardyyn ja Gimppiin. Olen vähän googlannut, ja löytyneet asennusohjeet ovat aika pitkiä.

Toinen vaihtoehto on tietysti hankkia sellainen alusta, joka toimii mahdollisimman yhteensopivasti jo suoraan. Onkohan kellään mitään suosituksia.

teele

336
Laitealue / Ubuntu jumittuu käynnistyksessä (toisinaan)
« : 08.05.09 - klo:09.59 »

Koneeseen on asennettu 8.04 ubuntu, ja kaikki toimii muuten hienosti, mutta silloin tällöin, ja nykyään ehkä useimminkin, kone jumittuu käynnistyksessä.

Grub kyllä aloittaa ubuntun ja sen palkkikin ilmestyy ruutuun ja se kulkee edes takaisin, mutta kun pitäisi tulla kirjautumisikkuna, kaikki meneekin pimeäksi, eikä muu näytä auttavan kuin virtakytkin. Kun kone käynnistetään virtakytkimestä uudelleen, se usein käynnistyy normaalisti. En ole varma, onko sillä väliä, annanko grubin valita itse ubuntun automaattisesti vai tehdäänkö valinta enteriä painamalla.

Olisikohan mitään keinoa tarkistaa esim. kiintolevyn kunto. Voihan olla, että levyn lukeminen onnistuu vain silloin tällöin aloituksessa?

teele

337
Multimedia ja grafiikka / Hardy 8.04 ja puuttuva alsa
« : 08.02.09 - klo:21.43 »

Asensin Hardyn vanhaan ibm netvistaan, ja äänet toimivat muuten paitsi alsa. Koneesta kuuluu kirjautumisäänet ym. äänimerkit kokeilussa, mutta ei alsa-ääniä.

Miten saisin vaikka nettiradion kuulumaan? Onkohan äänikortilla jotain tekemistä asian kanssa. Jos jollakin on vihiä asiasta, voin toimittaa tarkempia tietoja laitteesta heti kun saan tietoja siitä kaivettua.

teele

338
Vaihdoin koneen näytön Eclipse-merkkiseen pönttönäyttöön ja otin verkkopäivityksen Dapperista Hardyyn. Mutta en saa millään näytön tarkkuutta esim. 1200*1024:ään.

Ubuntun hallintapaneelissa suurin arvo on 800*600, mikä on ihan liian pieni. Yritin myös sörkkiä xorg.conf -tiedostoa, mutta siinäkään en onnistunut. Löytyisikö vika helposti alla olevasta xorg.conf -listazuksesta?

Koodia: [Valitse]
# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the /etc/X11/xorg.conf manual page.
# (Type "man /etc/X11/xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/misc"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/cyrillic"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/Type1"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/100dpi"
FontPath "/usr/share/X11/fonts/75dpi"
# path to defoma fonts
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "dri"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "stylus"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "stylus"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "eraser"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "eraser"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver        "wacom"
  Identifier    "cursor"
  Option        "Device"        "/dev/wacom"          # Change to
                                                      # /dev/input/event
                                                      # for USB
  Option        "Type"          "cursor"
  Option        "ForceDevice"   "ISDV4"               # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "Matrox Graphics, Inc. MGA 2164W [Millennium II] AGP"
Driver "mga"
BusID "PCI:1:0:0"
Option "OldDmaInit" "True"
EndSection

Section "Monitor"
## Identifier "Eclipse"
Identifier "Default Screen"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Matrox Graphics, Inc. MGA 2164W [Millennium II] AGP"
Monitor "Default Screen"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "DRI"
Mode 0666
EndSection

Tuli vielä mieleen, että kun yritin Ubuntun käynnistysvalikosta pelastustilaa ja siitä X-asetusten korjausta, meni näppiskin sekaisin. Sama koskenee luultavasti xorg-reconfigure -komentoa, mutta en ole asiasta ihan varma, koska tässä on jo tullut kokeiltua vähän sitä sun tätä.

teele

339
Laitealue / Levyohjain rikkikö
« : 17.12.08 - klo:22.22 »

Asentelin  vanhaan pöytäkoneeseen Ubuntua, mutta joka yrityksellä asennus näyttää epäonnistuvan. Vaikuttaa siltä, että vain toinen kiintolevyille menevistä lattakaapeleista toimisi. Olen vaihdellut kaapeleita levyihin ja päinvastoin. Lattakaapelit menevät emolevylle, joten jos siellä on jonkinlainen piiri, joka on epäkuntoinen, ei asialle kai voi tehdä mitään?

Kone on vanha amd k6 ja emolevy taitaa olla asus. Siitä onko näin vanhojen koneiden kanssa sählääminen järkevää voidaan tietysti olla montaa mieltä, mutta kun kone muuten ehkä toimisi, niin en viitsisi viedä sitä keräykseenkään suoraa päätä.

Mihinhän piuhat oikein liittyvät, kun ne menevät emolevylle?  Onko siellä joku io-väylä tms?

teele


340

Miksi en saa etäpalvelimen kuvaketta pysymään työpöydällä, kun kirjaudun ulos.

Aikaisemmin tehdyt kuvakkeet pysyivät työpöydällä, ja palvelimelle pääsi helposti muuttelemaan omia tiedostojaan. Tämä muutos on ilmeisesti tullut joskus keväällä olleen tietoturvaongelman jälkeen, jos muistan oikein.

Mitenköhän nykyisin pitäisi tehdä etäkansion kuvake, jotta sen saisi pysymään niin, kuin se pysyi ennenkin?

teele

Sivuja: 1 ... 15 16 [17] 18